Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@01:28:36 GMT

نقش ارتش در افزایش قدرت بازدارندگی کشور

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۲۳۴۴۰

نقش ارتش در افزایش قدرت بازدارندگی کشور

امروز ارتش با تقویت قوای زمینی، دریایی و هوایی خود، نقش بارزی در افزایش توان بازدارندگی نظامی جمهوری اسلامی، در منطقه غرب آسیا و نظام بین‌الملل ایفا نموده است.

به گزارش ایسنا به نقل از تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، با پیروزی انقلاب اسلامی، از همان ابتدا زمزمه‌ها و نظراتی در خصوص انحلال ارتش توسط برخی از احزاب و گروه‌ها باانگیزه‌های خاص و متفاوت مطرح می‌شد، اما امام خمینی (ره) با نگاه دوراندیشانه و تیزبین خود، ضمن حمایت قاطع از این نهاد، مخالفت با موجودیت و ادامه حیات آن را مخالفت با اسلام دانستند و در جمع پرسنل پادگان فرح‌آباد که در تاریخ ۲۶ فروردین سال ۱۳۵۸ به ملاقات با ایشان مشرف شده بودند؛ فرمودند: «من اعلام می‌کنم که اگر کسی با ارتش ما، امروز مخالفت بکند، با اسلام مخالفت کرده است، با پیغمبر اسلام مخالفت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز ارتش، ارتش طاغوتی نیست، ارتش محمدی است.»

ایشان همچنین در فرمانی در جهت هویت بخشی به این نهاد مقدس، روز ۲۹ فروردین‌ماه را روز ارتش جمهوری اسلامی ایران نامیدند.

با شروع جنگ تحمیلی و در همان ابتدای جنگ، ارتش جمهوری اسلامی ایران با تکیه‌بر توان بالای قدرت هوایی خود و با استفاده از خلبانان آموزش‌دیده در سپیده‌دم اول مهرماه ۱۳۵۹، درست یک روز پس از آغاز جنگ تحمیلی، دست به اجرای عملیات تاریخی کمان ۹۹ با به‌کارگیری ۱۴۰ فروند جنگنده خود نمود که طی آن بسیاری از تأسیسات و مراکز نظامی و اقتصادی رژیم بعثی را مورد هدف قرارداد و ضرب شصت سنگینی را به صدام و ایادی آن نشان داد.

همچنین در همان ماه‌های نخستین جنگ، ارتش جمهوری اسلامی با انجام عملیات ماهرانه «مروارید» که با همکاری مشترک نیروی دریایی و هوایی ارتش انجام شد، دو اسکله مهم نفتی عراق در خلیج‌فارس یعنی «البکر» و «الامیه» را منهدم کرد و تقریباً تا پایان جنگ شریان اقتصادی عراق در خلیج‌فارس را قطع کرد.

انجام عملیات متهورانه و تاریخی «حمله به اچ ۳» در ۱۵ فروردین ۱۳۶۰ که طی آن خلبانان تیزپرواز ارتش جمهوری اسلامی، با طی کردن مسافت طولانی و چندین مرحله سوخت‌گیری هوایی، موفق شدند ۴۵ جنگنده رژیم بعثی را که در پایگاه الولید و در نزدیکی مرز اردن مخفی شده بودند، منهدم سازند؛ از دیگر افتخارات ارتش قهرمان جمهوری اسلامی در طول تاریخ دفاع مقدس و انقلاب اسلامی می‌باشد.

در ادامه جنگ تحمیلی تا پایان آن در مردادماه ۱۳۶۷، ارتش جمهوری اسلامی در کنار و همراه با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج مردمی، در عملیات‌های مختلف شرکت کرد و نقش فراوانی در پیش برد اهداف عملیات‌ها ایفا نمود.

این نهاد مقدس با تقدیم شهدای بزرگی از ابتدای انقلاب تا پایان جنگ تحمیلی و پس‌ازآن همچون شهیدان، سپهبد قرنی، سرلشکران؛ فلاحی، فکوری موسی نامجوی، عباس دوران، عباس بابایی، علی‌اکبر شیرودی، حسین لشکری، حسین خلعتبری، منصور ستاری، مصطفی اردستانی، سپهبد علی صیاد شیرازی و... برگ زرینی را در دفاع از انقلاب اسلامی و آرمان‌های مقدس آن ورق زد.

بعد از جنگ نیز ارتش با تقویت قوای سه‌گانه هوایی، زمینی و دریایی خود، در جهت مأموریت ذاتی و قانونی خود که همانا آمادگی و مقابله در برابر هرگونه تجاوز نظامی علیه استقلال و دفاع از منافع کشور و تمامیت ارضی نظام جمهوری اسلامی ایران است، گام برداشته و نقش بارزی در افزایش توان بازدارندگی نظامی جمهوری اسلامی در منطقه غرب آسیا و نظام بین‌الملل ایفا نموده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روز ارتش ارتش جمهوری اسلامی انقلاب اسلامی جنگ تحمیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۳۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت یونان با تامین سیستم‌های دفاع هوایی اوکراین

کشور یونان اعلام کرد که با توجه به نیازهای خود نمی‌تواند سیستم‌های دفاع هوایی پاتریوت یا اس ۳۰۰ را برای اوکراین تامین کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از "ان تی وی" آلمان، اوکراین برای حفاظت از حریم هوایی خود به سامانه‌های دفاع هوایی اضافی متحدان خود متکی است. یونان اکنون به وضوح این درخواست اوکراین را رد کرده است.

به این ترتیب یونان سامانه‌های پدافند هوایی پاتریوت یا اس-300 را به اوکراین عرضه نخواهد کرد. این را کریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی یونانی Skai گفت. میتسوتاکیس گفت: یونان اس-300 یا پاتریوت را به اوکراین نخواهد فرستاد. وی تاکید کرد: کشور او قبلاً با انواع دیگر از تجهیزات دفاعی به اوکراین کمک کرده است. وی افزود: آتن نمی‌تواند سیستم‌های تسلیحاتی را که برای خود کشور حیاتی است برای اوکراین تامین کند.

اخیراً گزارش‌هایی در رسانه‌های بین‌المللی منتشر شد مبنی بر اینکه کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا بر یونان برای تامین سامانه‌های دفاع هوایی به اوکراین فشار آورده‌اند. میتسوتاکیس تایید کرد که تحقیقاتی صورت گرفته است. او اظهار داشت که آتن آماده تامین تجهیزات مازاد از نوع دیگری است. میتسوتاکیس افزود: «تا حدی که بتوانیم چنین مطالباتی را پیدا کنیم انجام خواهیم داد.

یکی از دلایل این موضع گیری نخست وزیر یونان احتمالا این است که دوره‌های تنش جدی بین شرکای ناتو یونان و ترکیه بر سر حقوق حاکمیتی در دریای اژه و بهره‌برداری از میادین احتمالی گاز طبیعی در شرق مدیترانه وجود دارد. علاوه بر این، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه سال گذشته بارها حاکمیت یونان بر جزایر متعدد - از جمله رودس، ساموس و لسبوس - را زیر سوال برد.

با توجه به افزایش حملات هوایی روسیه، اوکراین ماه‌هاست که درخواست سیستم‌های ضد هوایی اضافی را از متحدان غربی کرده است. ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین اخیرا در پلتفرم ایکس نوشت بر اساس اطلاعات بدست آمده ، پنج تا هشت سامانه پاتریوت دیگر برای حفاظت از حریم هوایی کشور با درجه ای از قابلیت اطمینان مورد نیاز است. در آغاز هفته، لهستان نیز تحویل سیستم های پاتریوت از سهام خود به این کشور را رد کرده بود.

آلمان هم همچنان بر موضع مخالف خود برای تحویل موشک های تاروس به اوکراین تاکید دارد.

"اولاف شولتز"،صدر اعظم آلمان اخیرا در اظهاراتی گفته است که همچنان می‌خواهد به مخالفت خود با تحویل موشک‌های کروز تاروس به اوکراین ادامه دهد حتی اگر ایالات متحده موشک‌های ATACMS خود را با برد 300 کیلومتر به این کشور تحویل دهد. هنگامی که از وی در کنفرانس مطبوعاتی با سوناک در این مورد پرسیده شد، گفت: در مورد ارسال این موشک‌ها "تصمیم من تغییر نخواهد کرد."

تحولات اوکراین|واکنش مسکو به ارسال موشک‌های دوربرد به کی‌یفتقویت صنایع نظامی آمریکا به هزینه اوکراین

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امروز بازدارندگی و قدرت تهاجمی نیروهای مسلح برای همگان آشکار است
  • حضور فرمانده نیروی هوایی ارتش در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • ایران در عملیات «وعده صادق» سیلی دردناکی به اسراییل زد
  • مسابقه‌ای برای کلاه‌سبزان نیروی دریایی
  • تقویت انسجام ملی در سایه انجام عملیات وعده صادق
  • ایران تحریم‌ناپذیر است
  • «وعده صادق» و تثبیت جایگاه ویژه ایران در نظام امنیتی غرب آسیا
  • وعده صادق قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت
  • مخالفت یونان با تامین سیستم‌های دفاع هوایی اوکراین
  • وعده صادق قدرت اشغالگران قدس را به زیر کشید