Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-05@22:37:43 GMT

همدستی آفریقای جنوبی با آمریکا و انگلیس علیه مردم یمن

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۲۳۶۰۵

همدستی آفریقای جنوبی با آمریکا و انگلیس علیه مردم یمن

آفریقای جنوبی از جمله کشورهایی است که با تشویق کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس تعهد خود را در قبال حقوق بشر کنار گذاشته است.

خبرگزاری شبستان،گروه بین الملل: آمریکا و انگلیس به راحتی بزرگترین تامین کنندگان سلاح برای روشن نگه داشتن آتش جنگ در یمن بوده اند.بین سالهای 2015 و 2018 آمریکادر راس لیست فروشندگان سلاح به ائتلاف عربی قرار گرفت و به ترتیب حدود 10 میلیارد و 3 میلیارد دلار سلاح به عربستان سعودی و امارات تحویل داد و این مقدار تنها حدود 10 درصد از پیشنهادات تسلیحاتی ارائه شده به عربستان سعودی و امارات در این مدت را تشکیل می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در ماه مه 2019 ، دولت «دونالدترامپ»، سه لایحه دو حزبی را که می توانست فروش سلاح های آمریکایی به عربستان را مسدود کند ، وتو کرد؛ با استناد به مقررات قوانین کنترل تسلیحات آمریکا از مصوبات کنگره سرپیچی کرد و فروش میلیاردها دلار اسلحه به متحدان خاورمیانه ای را مجاز دانست.

 

انگلیس نیز به نوبه خود  تقریبا به تنهایی نیروی هوایی عربستان را تامین کرد و امکان و انجام یک عملیات بی وقفه شش ساله بمباران هوایی در یمن را به آنها داد و به همین شرکت انگلیسی «BAE Systems» بین سالهای 2015 تا 2019 حدود 15  میلیارد پوند (20.5 میلیارد دلار) درآمد حاصل از تسلیحات از عربستان سعودی دریافت کرد.

 

این در حالی است که به دلیل شواهد موجود مرتبط با جنایات های جنگی و فاجعه انسانی در یمن ، تلاش هایی از سوی گروه های حقوق بشری در هر دو کشور برای محدود کردن یا پایان دادن به فروش سلاح انجام گرفت اما هیچ یک از این تلاش ها تا کنون منجر به کم شدن طمع این دولت ها نسبت به فروش سلاح نشده است.

 

طمع استعمار برای سود بردن از بازار گرم فروش تسلیحات به بهای ریخته شدن خون های افراد بی گناه و بی دفاع دیگر کشورها را نیز تشویق به ورود به این کارزار کرده است.

 

آفریقای جنوبی از جمله کشورهایی است که با تشویق کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس تعهد خود را در قبال حقوق بشر برای سود بردن از معاملات اسلحه کنار گذاشته و با این کار جنایات های جنگی یمن شریک شده است.

 

اما نکته اینجاست که طمع به کسب درآمدهای ناشی از سلاح که دولت های استعماری از جمله آمریکا و انگلیس الهام بخش آن بوده اند آنقدر زیاد بوده که کشوری مانند آفریقای جنوبی که خود را پس از آپارتاید متعهد به تحقق حقوق بشر مردم این کشور می داند را نیز وارد این کارزار کرده است.

 

دولت آفریقای جنوبی حالا در مواجهه با بدترین بحران انسان دوستانه معاصر جهان در یمن این تعهد خود در قبال حقوق بشر را در ازای فرصت کسب سود از معاملات تسلیحاتی رها کرده است.

 

به این ترتیب یمن که از سال 2015 کانون یک جنگ منطقه ای پیچیده شده است است هر روز وضعیت انسانی بدتری پیدا می کند.

 

طبق گزارش های سازمان ملل متحد ، غیرنظامیان در این کشور برخلاف قوانین بین المللی  عمدادر این درگیری ها هدف قرار می گیرند؛ بمباران هوایی و زمینی زیرساخت های حیاتی و همچنین ممنوعیت ورود کالا و کمک های انسانی  منجر به عدم دسترسی کافی 16 میلیون یمنی به غذا و 18 میلیون نفر به آب سالم شده است.

 

در این میان نقش عربستان و امارات را نیز نباید نادیده گرفت که با پول فراوانی که برای خرید سلاح به منظور ریختن خون یمنی های بی گناه می دهد این بازار را گرن نگه داشته اند.

 

در حالی که همه طرف های درگیر در نقض بی شمار حقوق بشربین المللی نقش دارند ، اما شواهد نشان می دهد که عربستان سعودی و امارات متحده عربی بارها با حمله هوایی و زمینی غیرنظامیان را هدف قرار داده اند.

 

سازمان ملل حتی ابراز نگرانی کرده است که ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی از گرسنگی مردم به عنوان یک تاکتیک در جنگ استفاده می کند و این نقض آشکار قوانین بین المللی است.

 

در میان همه این تاریکی ها که نتیجه مستقیم حرص و طمع کشورهای استعمارگر به درآمدهای تسلیحاتی و همراه کردن دیگر کشورها با خود در این مسیر است،قربانی اصلی انسان هایی هستند که خونشان در پیش چشم جهانیان ریخته می شود بدون اینکه تلاشی قاطعانه از سوی نهادهای بین المللی برای ایجاد کوچکرتین روزنه امید برای آنها صورت بگیرد.

پایان پیام/7

منبع: شبستان

کلیدواژه: بازار تسلیحات آمریکا یمن آمریکا و انگلیس آفریقای جنوبی عربستان سعودی بین المللی حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۳۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجمع ضد آمریکا و انگلیس در بورکینافاسو

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به دنبال مداخله جویی آمریکا و انگلیس در امور داخلی بورکینافاسو، چند صد نفر از مردم این کشور در اعتراض به این موضوع در برابر سفارت آمریکا در واگادوگو پایتخت بورکینافاسو تجمع کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


این تجمع در ادامه موج مخالفت مردمی در کشور‌های غرب آفریقا با مداخله جویی نظامی و سیاسی کشور‌های غربی در این کشور‌ها صورت می‌پذیرد.
مقامات نظامی حاکم در بورکینافاسو بعد از اخراج نظامیان فرانسوی از کشورشان، راسا به مقابله با تروریست‌های افراط گرا در کشورشان اقدام کرده اند، اما اخیرا دولت‌های آمریکا و انگلیس در بیانیه‌ای مشترک، ارتش بورکینافاسو را به کشتار مردم شان متهم کرده اند.
محمدو ترائوره سخنگوی تجمع کنندگان معترض، در مقابل سفارت آمریکا در بورکینافاسو، ضمن قرائت بیانیه تجمع کنندگان، به خبرنگاران گفت: سازمان ملل، اتحادیه آفریقا، سازمان اکواس و دادگاه کیفری بین المللی برای زمین زدن انقلاب مردم بورکینافاسو توطئه می‌کنند. آمریکا و انگلیس نیز در همین راستا علیه ارتش بورکینافاسو دروغ پردازی کرده اند. "
بورکینایی‌ها نیز مانند مردم مالی و نیجر استقلال کامل کشورشان از غربی‌ها را خواستارند.
سخنگوی تجمع کنندگان افزود: "ما اینجا اعلام می‌کنیم انقلاب مردم بورکینافاسو برگشت ناپذیر است. ما خواستار قطع رادیو صدای آمریکا و رادیو بی بی سی در بورکینا هستیم. ما همچنین خواستار قطع کامل و بی قید و شرط روابط سیاسی با آمریکا و انگلیس هستیم. "
نیرو‌های نظامی فرانسوی از مالی، نیجر و بورکینافاسو اخراج شده اند. نیجر نیز با قطع همکاری نظامی با آمریکا، خروج حدود هزار نظامی آمریکایی مستقر در پایگاه پهپادی آگادز را خواستار شده است.
---------
باصدا: محمدو اوئدراگو - سخنگوی تجمع کنندگان معترض

دیگر خبرها

  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • تجمع ضد آمریکا و انگلیس در بورکینافاسو
  • حمایت مجلس یمن از تشدید مبارزات علیه رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • لزوم واکنش ایران اقدام اخیر رسانه انگلیسی علیه امنیت روانی مردم
  • درخواست ممنوعیت فروش سلاح به تل آویو در کنگره
  • درخواست نمایندگان کنگره آمریکا برای ممنوعیت فروش سلاح به تل آویو
  • تصویب یک طرح برای جرم‌انگاری انتقاد از اسرائیل در آمریکا
  • اردوغان: دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم