Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@03:53:00 GMT

هدایت تحصیلی؛ استعداد، علاقه یا اجبار

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۲۴۳۵۷

هدایت تحصیلی؛ استعداد، علاقه یا اجبار

ایسنا/زنجان معاون آموزش متوسطه آموزش‌وپرورش ابهر گفت: از مهم‌ترین توصیه‌ها به والدین در فرآیند هدایت تحصیلی این است که این امر باید منطبق با استعداد و علائق دانش‌آموزان باشد.

داوود ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به چالش‌ها، نقاط ضعف و نقاط قوت فرآیند هدایت تحصیلی و نیز راهکارهای بهبود این فرآیند، اظهار کرد: انتخاب رشته تحصیلی را می‌توان یکی از مهم‌ترین انتخاب‌های هر فرد برشمرد که به جهت تاثیر در سرنوشت افراد، حائز اهمیت و  نیازمند توجه ویژه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن تبیین و بررسی بخشی از اولویت‌های آموزش‌وپرورش در سال‌جاری و در حوزه آموزش، اضافه کرد: هدف از هدایت تحصیلی، هدایت دانش‌آموزان به مناسب‌ترین شاخه و رشته تحصیلی بر اساس استعداد و علاقه آنان و به تناسب امکانات موجود و نیازهای آینده کشور است.

این مسئول افزود: هدایت تحصیلی یک امر فرآیندی و مستمر است، به همین خاطر مدارس باید در کنار برنامه‌های مصوب آموزشی، به طور مستمر و در قالب برگزاری مسابقات، جشنواره‌ها، بازدیدها و اردوها، کارگاه‌های آموزشی، جلسات مشاوره‌ای و ... دانش‌آموزان را با موقعیت‌های مختلفی مواجه سازند تا علاقه‌مندی‌ها و استعداد آن‌ها، هم برای خود دانش‌آموزان و هم برای مشاوران تحصیلی و اولیا مشخص شود.

ابراهیمی، آگاهی‌سازی اولیا و شفاف‌سازی فرآیند هدایت تحصیلی را از ضروریات عنوان کرد و گفت: والدین باید به طور مستمر در جریان وضعیت تحصیلی و راهنمایی تحصیلی فرزندان خود قرار گیرند تا انتظارات و تصورات آن‌ها از آینده تحصیلی فرزندان‌شان با واقعیت استعدادها، رغبت‌ها و توانمندی‌های فرزندان‌شان و نیز ظرفیت‌ها و امکانات و نیازهای موجود جامعه شکل گیرد و از بار روانی مواجهه ناگهانی با نتایج هدایت تحصیلی بکاهد.

معاون آموزش متوسطه ابهر ضمن بیان بخشی از اولویت‌های امسال در حوزه اجرایی کردن سند تحول که مستلزم پیگیری است، عنوان کرد: ساماندهی مطلوب نیروی انسانی، ارتقای کیفیت و بهبود صلاحیت‌های تخصصی مدیران و معلمان با برگزاری کارگاه‌های آموزشی و دوره‌های آموزش کوتاه‌مدت و رویکردهای مجموعه مدیریت آموزشگاه‌ها و ایجاد تحول در دانش‌آموز و مدرسه با به کارگیری روش‌های نوین آموزشی و کیفیت‌بخشی به فعالیت‌های تربیتی و نیز بهبود روابط انسانی و انضباط سازمانی در مدارس از مواردی است که در این حوزه باید در دستور کار قرار گیرد.

ابراهیمی با بیان این مطلب که آگاهی و علاقه نداشتن به رشته تحصیلی موجب به وجود آمدن ناهماهنگی بین شغل آینده افراد با نیازها و انتظارات شده و عواقب و پیامدهای سوء ناشی از این مسئله متوجه نظام آموزشی می‌شود، گفت: به همین دلیل ارائه راهکارهای مؤثر برای هدایت تحصیلی دانش‌آموزان سبب افزایش کیفیت نظام آموزشی و بازدهی و کارآیی بالای نیروی انسانی می‌شود.

وی با اشاره به این مطلب که شناخت رشته‌ها و علاقه به رشته تحصیلی حس مسئولیت‌پذیری را بالا می‌برد که به نوبه خود منجر به افزایش عملکرد افراد در تولید و ارائه خدمات می‌شود، افزود: کارشناسان تعلیم و تربیت معتقدند که هدایت تحصیلی مانع از هدر رفتن استعدادها، علاقه و رغبت دانش‌آموزان می‌شود و از این طریق می‌توان به ‌صورت کیفی و کمّی موجب رشد و شکوفایی دانش‌آموزان و توسعه همه جانبه کشور شد.

این مسئول خاطرنشان کرد: انتخاب درست موجب موفقیت تحصیلی، رضایت شغلی، پیشرفت شغلی، کسب درآمد، رضایت از زندگی و موفقیت‌های اجتماعی می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها زنجان هدایت تحصیلی هدایت تحصیلی رشته تحصیلی دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۴۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشتاد درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، افتتاح پیش دبستانی و دبستان بانو پروین گرجستانی با حضور جمعی از خیرین و مسئولان استانی در منطقه رضویه افتتاح شد.

آذر رشیدی معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان در آیین افتتاح پیش دبستانی و دبستان بانو پروین گرجستانی گفت: پیش دبستانی و دبستان بانو پروین گرجستانی از این جهت یک مدرسه استثنایی است که دانش اموزان آن استعداد‌های نهفته استثنا دارند و این استعداد‌های نهفته باعث استثنا شدن آن‌ها شده است که اگر این استعداد‌ها به شکوفایی برسد این عزیزان جزو برترین دانش اموزان خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه همه دانش آموزان حق ادامه تحصیل دارند افزود: باید تلاش کنیم دانش آموز بانیاز ویژه‌ای به خصوص در مناطق محروم و روستایی از تحصیل بازنماند.

رشیدی  گفت: این آموزشگاه، دومین آموزشگاهی است که در منطقه رضویه افتتاح شده و خدا را شاکریم که از مهر سال آینده دانش آموزان بانیاز‌های ویژه با آموزش‌های خاص و معلمان متخصص در این منطقه ادامه تحصیل خواهند داد.

این آموزشگاه در زمینی به مساحت ۸۰۰ متر و با زیربنای ۲۵۰ متر مربع به ارزش سه میلیارد تومان با مشارکت نیک اندیش ارجمند بانو پروین گرجستانی و اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان احداث شد.

زمین اموزشگاه توسط علی جان مقیمی به اداره آموزش و پرورش استثنایی اهدا شده بود.

دیگر خبرها

  • سنجش ۸۸ درصدی دانش آموزان پایه اول در اردبیل
  • توجه به دغدغه‌های فرهنگیان مورد تاکید جدی است
  • اجبار دانش‌آموز برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است
  • گشایش نمایشگاه هفته مشاغل هنرستان نوآوران فولادشهر
  • ضرورت طرح مسئله برای دانش آموزان در موضوع آب
  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • هشتاد درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند
  • معلم، متحول کننده انسان‌ها در طول تاریخ
  • اردو‌های تابستانی دانش‌آموزان یمنی