Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: هر ساله در آستانه ایام خاص سال اعم از عید نوروز و ماه مبارک رمضان به دلیل افزایش تقاضا، قیمت برخی از کالاهای ضروری خانوارها به دلیل برخی کارشکنی‌ها افزایش می‌یابد.

در سال جاری هم در شرایطی که شیوع کرونا بسیاری از کسب و کارها را به کساد کشانده، گرانی اجناس به ویژه کالاهای اساسی از گلایه‌ها و معضلاتی بوده که جامعه را گرفتار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش بی سر و صدای نرخ اقلام اساسی مورد نیاز به دلایلی اعم از نبود نظارت و گاهاً احتکار، دغدغه شهروندان در ماه مبارک رمضان شده است.

هرچند دولت در تلاش است تا با عرضه کافی کالا در بازار، مانع افزایش قیمت‌ها شود و بارها اعلام شده که هیچ کمبودی در تأمین و توزیع کالاهای ضروری مانند شکر، گوشت، خرما و روغن وجود ندارد اما گزارش‌های میدانی و گلایه‌های مردم باز هم از برخی کمبودها و افزایش قیمت‌ها حکایت می‌کند.

گلایه از تکرار موج گرانی و کمبودها

یکی از شهروندان در گفت و گو با مهر با اشاره به شرایط پیش روی بازار بیان کرد: کمبود برخی کالاها مانند روغن از ماه‌ها قبل در استان آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

محمد مهدوی نیا با بیان اینکه افزایش قیمت‌ها برای مردم خراسان جنوبی مسئله جدیدی نیست، اظهار کرد: در سال گذشته بارها و بارها شاهد گرانی میوه و مرغ و کمبود روغن و تخم مرغ بودیم.

وی ادامه داد: اگرچه هر چند مدت شاهد موج گرانی و برخی کمبودها هستیم اما با توجه به شرایط کرونا و کاهش توان خرید مردم، انتظار می‌رود مسئولان دقت نظر بیشتری به خرج دهند.

مهدوی نیا با توجه به افزایش تقاضای شکر بیان کرد: اگرچه مسئولان بارها از تأمین نیاز بازار در کالاهایی مانند شکر و روغن صحبت کرده‌اند، اما باز هم کمبودها احساس می‌شود.

افزایش نرخ حبوبات

یکی دیگر از شهروندان در گفت و گو با مهر بیان کرد: هرساله همزمان با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان قیمت برخی کالاها هم افزایش می‌یابد.

مهدیه پور عرب با بیان این‌که در حال حاضر نمی‌توان برخی میوه‌ها مانند موز را خریداری کرد، گفت: همچنین هر کیلو پرتقال بالای ۲۰ هزار تومان به فروش می‌رسد که در توان خرید مردم نیست.

وی با اشاره به تقاضای مردم نسبت به حلیم و شله در ماه مبارک رمضان بیان کرد: مواد اولیه پخت حلیم مانند حبوبات و گوشت نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

این شهروند بیرجندی افزود: این افزایش نرخ‌ها، قیمت یک کیلو شله و حلیم در ظروف گیاهی را به ۳۲ هزار تومان رسانده که نیازمند توجه است.

وی با بیان اینکه با توجه به کاهش سطح درآمدها، شهروندان از خرید بسیاری از محصولات صرف نظر می‌کنند، گفت: بدیهی است کاهش مصرف مواد مورد نیاز بدن مانند گوشت، باعث کاهش سیستم تقویتی بدن و افزایش بیماری‌ها می‌شود.

نظارت‌ها افزایش یابد

یکی دیگر از شهروندان هم در گفت و گو با مهر بیان کرد: مردم از شرایط پیش روی بازار شامل گرانی‌ها و کمبودها گلایه مند هستند.

رضا مسکرانی با بیان اینکه کمبود روغن خوراکی همچنان به قوت خود باقی است، گفت: سبد فروش این کالاها در بسیاری از فروشگاه‌های اینترنتی هم خالی است.

وی با بیان اینکه متأسفانه بالا بودن قیمت کالاهایی مانند گوشت قرمز، این دسته از محصولات را از سفره‌ها حذف کرده است، گفت: دولت باید از طریق پرداخت یارانه در برخی کالاها ورود کند و همچنین نظارت‌ها افزایش یابد.

مسکرانی با اشاره به قیمت زولبیا و بامیه بیان کرد: قیمت این کالاها که پر مصرف ترین محصول در ماه رمضان است، ۳۸ هزار تومان بوده که از سفره افطار حذف شده است.

وی با بیان اینکه پیش بینی افزایش نرخ کالاها از دست مردم خارج شده است، ادامه داد: در سال گذشته و امسال نه تنها کالاهای اساسی بلکه پوشاک، میوه و غیره گران شده که نیازمند توجه ویژه مسئولان است.

خرید میوه کاهش یافت

رئیس اتحادیه اتحاد میوه و تره بار بیرجند در گفتگو با مهر با بیان اینکه بازار خرید و فروش میوه وضعیت مطلوبی ندارد، گفت: خرید میوه نسبت به رمضان سال گذشته کاهش یافته و مردم چندان تمایلی به خرید ندارند.

محمد حیدری با اشاره به قیمت میوه در بازار اظهار کرد: در حال حاضر میوه‌های فصلی از قیمت متعادلی برخوردار بوده و میوه‌های غیر فصلی گران است.

وی ادامه داد: هر کیلو پرتقال شمال ۱۰ تا ۱۱ هزار تومان به فروش می‌رسد این در حالی است که نوعی پرتقال خاص در بازار با قیمت ۲۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود.

حیدری قیمت هر کیلو هندوانه در میدان بار را سه هزار تا سه هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: میوه‌های فصل گران نیست بلکه هزینه‌های جانبی مانند حمل و بارگیری گران است.

رئیس اتحادیه میوه و تره بار بیرجند اظهار کرد: در حال حاضر کرایه بارگیری و حمل هر کامیون هندوانه ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تمام می‌شود که عاملی برای افزایش نرخ میوه است.

افزایش نرخ زولبیا و بامیه

رئیس اتحادیه قنادان و شیرینی فروشان بیرجند هم در گفت و گو با مهر بیان کرد: قیمت هر کیلو زلوبیا و بامیه درجه یک ۳۸ هزار تومان و درجه دو ۳۴ هزار تومان است.

محمدعلی نیک افروز با بیان اینکه افزایش قیمت مواد اولیه باعث افزایش نرخ زلوبیا و بامیه شده است، افزود: برخی از مواد اولیه نسبت به سال گذشته تا ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای تأمین شکر مورد نیاز قنادان و شیرینی فروش‌ها بیان کرد: قبلاً ۱۵۰ تن شکر بین اصناف مربوطه توزیع شده است.

رئیس اتحادیه خوار و بار فروشی بیرجند هم در گفت و گو با مهر بیان کرد: کمبود روغن و شکر در بیرجند به قوت خود باقی است.

شریف با اشاره به افزایش قیمت خرما در سال جاری بیان کرد: در حال حاضر خرما در کلی فروشی‌ها به طور متوسط با قیمت ۲۷ هزار تومان عرضه می‌شود.

وی با بیان اینکه قول تأمین شکر برای ماه مبارک داده شده ولی هنوز تأمین نشده است، گفت: قرار است به ۱۰۰ نفر و هر نفر ۵۰۰ کیلوگرم شکر تحویل دهند.

رئیس اتحادیه خوار و بار فروشی بیرجند ادامه داد: همچنین قول تأمین ۱۶۱ تن روغن جامد و مایع در آستانه ماه رمضان هم داده شده که هنوز به دستمان نرسیده است.

کمبودی در کالاهای اساسی نداریم

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در گفت و گو با مهر بیان کرد: در تأمین اقلام اساسی مورد نیاز مردم در ماه مبارک رمضان کمبودی نداریم و تدابیر لازم برای تأمین و توزیع این کالاها اندیشیده شده است.

عباس جرجانی با بیان اینکه هزار و ۴۷۰ تن روغن برای استان تأمین شده و در حال توزیع است، افزود: همچنین ۵۰۰ تن برنج و ۳۵۰ تن شکر خانوار برای استان تأمین شده و در حال توزیع است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌جنوبی بیان کرد: قیمت برنج پاکستانی کیلویی ۲۰ هزار و ۵۰۰ و برنج هندی کیلویی ۱۸ هزار و ۵۰۰ است.

جرجانی از توزیع ۲۶ تن گوشت منجمد در ماه مبارک رمضان خبر داد و افزود: قیمت هر کیلو گوشت منجمد ۸۸ هزار تومان است.

بنا به گفته وی هر کیلو شکر تنظیم بازار به قیمت هشت هزار و ۷۰۰ تومان برای خانوار تأمین شده که از فردا یکشنبه توزیع می‌شود.

اگرچه افزایش قیمت این کالاها یک سناریوی تکراری و هر ساله است اما با توجه به شرایط پیش رو، افزایش قیمت‌های ناشی از رشد تقاضا در ماه مبارک رمضان قابل قبول نیست و انتظار می‌رود نظارت مسئولان دقیق‌تر از گذشته بوده و با مسبب‌های گرانی کالاها برخوردهایی جدی صورت گیرد.

کد خبر 5190641

منبع: مهر

کلیدواژه: کالای اساسی ماه مبارك رمضان ماه رمضان ۱۴۰۰ ویروس کرونا شیوع کرونا ماه مبارك رمضان آمار کرونا کرمانشاه ماه رمضان ۱۴۰۰ بوشهر اردبیل محدودیت های کرونایی انتخابات 1400 انتخابات شورای شهر و روستا ستاد ملی مقابله با کرونا واکسن کرونا ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت و گو با مهر ماه مبارک رمضان افزایش قیمت ها رئیس اتحادیه حال حاضر افزایش نرخ هزار تومان مورد نیاز سال گذشته میوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۴۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ مصوب انواع میوه؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشیده!

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران می‌گوید عرضه نوبرانه‌ها از ۲۰ اردیبهشت‌ماه جاری افزایش پیدا می‌کند و با گسترش عرضه، قیمت‌ها تعدیل و کاهشی می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، هر روز که از بهار می‌گذرد و به تابستان نزدیک‌تر می‌شویم بر شمار میوه‌های نوبرانه در بازار افزوده می‌شود. طالبی و ملون و هندوانه حالا در همه مغازه‌های میوه‌فروشی تهران دیده می‌شوند. عرضه نوبرانه‌هایی مانند توت‌فرنگی و گوجه سبز و چغاله بادام هم بیشتر شده است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران در مورد وضعیت عرضه نوبرانه‌ها در بازار می‌گوید: در حال حاضر نوبرانه‌هایی که به تولید انبوه رسیده و عرضه آن در میدان اصلی زیاد شده است ملون، جانا و طالبی است. بر اساس نرخنامه ما قیمت هر کیلو ملون در میدان اصلی ۸ تا ۱۲ هزار تومان، جانا ۱۰ تا ۱۴ هزار تومان و طالبی ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان است.

اکبر یاوری ادامه می‌دهد: در مورد نوبرانه‌هایی مانند توت‌فرنگی، گوجه سبز و چغاله بادام قیمت‌ها در بازار بر اساس عرضه و تقاضاست. به دلیل اینکه هنوز به تولید انبوه نرسیده است و مورد مصرف عموم نیست قیمت آن‌ها داخل نرخنامه میادین درج نشده است.

گرانترین میوه‌ها

در حال حاضر، گران‌ترین میوه‌های بازار توت‌فرنگی، گوجه سبز و چغاله بادام هستند. قیمت توت‌فرنگی و گوجه سبز و چغاله هنوز در نرخنامه بارفروشان تهران درج نشده اما در میدان اصلی پایتخت هر کیلو توت‌فرنگی ۸۰ تا ۱۲۰ هزار تومان، هر کیلو گوجه سبز ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان و چغاله بادام ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان است. قیمت این نوبرانه‌ها در میوه‌فروشی‌های تهران بسیار بالاتر از میدان میوه و تره‌بار است. هرچه کیفیت و موقعیت جغرافیایی مغازه میوه‌فروشی بالاتر باشد، قیمت‌ها هم گران‌تر است.

اما به طور میانگین هر کیلو توت‌فرنگی در مغازه‌های میوه‌فروشی تهران بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان است که البته با توجه به گرانی آن، فروش آن در مقادیر کمتر ۲۰۰ تا ۵۰۰ گرم رایج است. امری که در مورد گوجه سبز و چغاله بادام هم صدق می‌کند. هر کیلو چغاله بادام هم بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان. قیمت گوجه سبز بین ۶۰۰ هزار تا یک‌میلیون تومان فروخته می‌شود.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران می‌گوید عرضه توت‌فرنگی، گوجه سبز و چغاله بادام از ۲۰ اردیبهشت‌ماه جاری افزایش پیدا می‌کند. با گسترش عرضه، قیمت این نوبرانه‌ها تعدیل و کاهشی می‌شود.

هندوانه با آب بری زیاد و قیمت کم

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران در مورد قیمت هندوانه هم بیان می‌کند: متاسفانه هندوانه به رغم اینکه آب‌بری بسیار زیاد، قیمت بسیار پایینی دارد به طوری که در حال حاضر در میدان بزرگ قیمت هر کیلو هندوانه گرد بین ۵ تا ۱۲ هزار تومان و قیمت هندوانه‌های بیضی که بیشتر صادر می‌شوند از ۱۲ تا ۱۴ هزار تومان است.

یاوری با تاکید بر اینکه سیاست‌ها در مورد کشت محصولات آب‌بر باید تغییر کند، می‌افزاید: کشت این محصولات در ایران اصلا توجیه اقتصادی ندارد و صادرات این محصولات هم به مثابه آن است که ما آبمان را صادر می‌کنیم در حالی که کشوری مانند ترکیه که منابع آبی بسیار زیادی دارد هندوانه ما را وارد می‌کند. این مسئله جای تامل دارد و باید محصولات آب‌بر از طریق کشت فراسرزمینی وارد کشور شوند.

به جز نوبرانه‌ها، قیمت سیب زرد در بازار بالاست و عرضه نوع با کیفیت آن کاهش یافته که علت آن به اتمام فصل تولید سیب برمی‌گردد. در حال حاضر سیب زرد در مغازه‌ها در انواع درجه یک، درجه ۲ و زده‌دار فروخته می‌شود. به طور میانگین قیمت نوع درجه یک آن ۸۵ تا ۹۰ هزار تومان است. سیب قرمز قیمت پایین‌تری دارد و از ۶۵ تا ۸۵ هزار تومان فروخته می‌شود.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران با بیان اینکه هنوز ۲۵ درصد محصولات سیب درختی در سردخانه‌ها موجود است. کمبودی وجود ندارد، می‌گوید: الان سیب زرد و قرمز در میدان بزرگ تهران از ۱۵ تا ۴۰ هزار تومان است. که ۹۵ درصد سیب‌ها زیر ۳۵ هزار تومان است. قیمت ۴۰ هزار تومانی برای سیب درجه یک میانه است که حدود ۵ درصد بازار است.

بازار پیاز

علاوه بر سیب، قیمت موز هم در میادین میوه و تره‌بار تهران مناسب است. موز در ۳ نوع اکوادور، فیلیپین و هندی موجود است که موز اکوادور با قیمت پایه ۷۵ هزار تومان، موز فیلیپین بین ۶۸ تا ۷۰ هزار تومان و موز هندی ۵۷ تا ۶۰ هزار تومان است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران درمورد وضعیت عرضه محصولات تره‌بار هم بیان می‌کند: خوشبختانه هیچ کمبودی در این بخش وجود ندارد. هرچند چند روز شاهد کاهش عرضه پیاز و افزایش قیمت آن به خاطر بارندگی‌های جنوب کرمان و جیرفت بودیم. اما در حال حاضر این کمبود رفع شده و روند قیمت پیاز کاهشی است. به طوری که در حال حاضر هر کیلو پیاز دزفول در میدان بزرگ از ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان. پیاز جیرفت هم از ۱۸ تا ۲۳ هزار تومان است.

یاوری با بیان اینکه محصولات کشاورزی با قیمت زیر ۱۰ هزار تومان برای کشاورز هیچ توجیهی ندارد. می‌گوید: در حالی که کشاورزان ما نهاده‌های کشاورزی را به دلار می‌خرند اما محصول تولیدی خود را به ریال می‌فروشند. به طوری که الان ۷۰ درصد گوجه‌فرنگی بوته‌ای زیر ۱۰ هزار تومان فروخته می‌شود. نوع درجه یک آن ۱۵ هزار تومان است که این قیمت‌ها انگیزه‌ای برای کشت سال بعد نمی‌گذارد. نهادهای بالادستی باید با اصلاح الگوی کشت به فکر آینده بخش کشاورزی هم باشند.

دیگر خبرها

  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • توزیع روزانه پیاز به ۴۰۰ تن رسید
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • نرخ مصوب انواع میوه؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشیده!
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟
  • گوجه سبز سر به فلک کشید؛ هر کیلو گوجه سبز چند؟
  • کدام نهاد مسئول گرانی خودرو است؟
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+ جدول