Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی مخبر دزفولی فوق تخصص جراحی توراکس بیمارستان دکتر مسیح دانشوری، پیوند عضو را آخرین تصمیم درمانی پزشکان در خصوص بیمارانی دانست که دچار نارسایی عضو می‌شوند و گفت: به این منظور، یکی از منابع در دسترس جهت فراهم آوری ارگان مناسب، افراد مرگ مغزی هستند که با رضایت خانواده، اعضایشان اهدا می‌شود، همچنین در برخی کشورها اهدا از موارد مرگ قلبی نیز امکان پذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: تأمین عضو پیوندی از دهنده زنده در مورد برخی ارگان‌ها مثل کلیه با سهولت بیشتری همراه است. در خصوص پیوندهای کبد و ریه باید این عضو از دو دهنده زنده، از خانواده درجه یک فرد انجام شود.

رئیس واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه قوانین پیوند اعضا در کشورهای مختلف متفاوت است، افزود: در ایران قانون پیوند اعضا در سال ۲۰۰۰ میلادی تصویب شد که با روحیه بخشندگی و ایثار خانواده‌ها، نتایج عالی در پیوند اعضا را رقم زد. این در حالی است که اولین لایحه پیوند اعضا از مرگ مغزی در کشور ژاپن در سال ۱۹۹۴ میلادی به مجلس اعلام شد که با مخالفت نمایندگان مجلس ژاپن همراه بود.

مخبر دزفولی با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های قانون اهدای عضو در ژاپن، تفاوت تشخیص بالینی مرگ مغزی و تشخیص قانونی آن است، گفت: در کشور ژاپن فرد در زمان حیات می‌تواند اقدام به تکمیل کارت تصمیم‌گیری در مورد اهدای عضو کند. در این کارت افراد می‌توانند اعلام کنند که آیا تمایل به اهدای عضو دارند و معتقد هستند که مرگ مغزی به منزله مرگ به حساب می‌آید یا خیر. اگر فرد در زمان حیات اعلام کند که با این مقوله موافقت دارد؛ در صورت بروز علائم بالینی مرگ مغزی، بررسی‌های قانونی نیز انجام می‌گیرد.

وی ادامه داد: در صورتی که کارت فرد، فاقد امضای خانواده باشد، به منزله عدم موافقت خانواده وی تلقی شده و فاقد ارزش قانونی است و جهت تشخیص قانونی مرگ مغزی و برداشت عضو اقدامی انجام نمی‌گیرد. همچنین در این کشور اهدا عضو از افراد کمتر از ۱۵ سال مجاز نیست و اگر فردی کارت اهدا عضو نداشته باشد با موافقت خانواده او پس از مرگ برای پیوند اعضا تصمیمی گرفته نمی‌شود. وجود این قوانین سبب می‌شود نرخ فراهم‌آوری اعضا در کشور ژاپن بسیار اندک باشد. البته در سال ۲۰۱۰ تغییراتی در قوانین فراهم آوری اعضا از موارد مرگ مغزی داده شد که کمی اقبال عمومی را بیشتر کرد.

فوق تخصص جراحی توراکس، تصریح کرد: طبق مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۴ در کشور ژاپن منتشر شد از ۶۰ پیوند ریه انجام شده، حدود ۲۰ مورد از دهنده زنده استفاده شده و دانشگاه کیوتو در این خصوص بسیار فعال است.

وی، کمبود ارگان در کل دنیا را یک معضل اساسی دانست و افزود: متوسط مدت زمان باقی ماندن بیماران در فهرست انتظار پیوند ریه در یکی از مطالعات در کشور ژاپن، ۲.۵ سال گزارش شده است.

مخبر دزفولی عنوان کرد: در کشور فراهم آوری اعضا از موارد مرگ مغزی به دلیل فرهنگ ایثار و روحیه کمک به همنوع از استقبال خوبی برخوردار بوده و امکان تهیه ارگان برای بیماران در فهرست انتظار با تلاش تیم‌های شناسایی، رضایت گیری و فراهم آوری امکان پذیر است.

وی گفت: برخلاف ارگان‌هایی مثل کبد و کلیه، احتمال اینکه ریه‌های یک دهنده مرگ مغزی مناسب برای اهدا تشخیص داده شود، پایین است و گاهی از هر ۱۰ اهدا کننده یک مورد ریه مناسب پیوند است.

به گفته رئیس واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، هم اکنون امکان پیوند ریه در ایران در بیمارستان مسیح دانشوری میسر است و این مرکز در ایام اپیدمی کووید ۱۹ تاکنون ۴ مورد پیوند ریه داشته است.

وی در پایان با اشاره به اینکه تکنولوژی انجام پیوند از فرد زنده در ایران نیز وجود دارد، گفت: در صورت نیاز، تیم جراحی و مراقب‌های پس از پیوند آماده انجام چنین پیوندی هستند، ولی انتخاب اول ما اهدا کنندگان مرگ مغزی است، چراکه انجام لوبکتومی از افراد زنده (برداشتن بخشی از ریه) برای دهندگان عضو نیز یک خطر بالقوه محسوب می‌شود.

کد خبر 5191924

منبع: مهر

کلیدواژه: پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ویروس کرونا واکسن کرونا آمار کرونا ستاد ملی مقابله با کرونا کووید 19 شیوع کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی روزه داری هلال احمر جمهوری اسلامی ایران تغذیه سالم ماه رمضان ۱۴۰۰ سعید نمکی محدودیت های کرونایی جامعه پزشکی فراهم آوری اعضا کشور ژاپن پیوند اعضا پیوند ریه مرگ مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۷۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران هفتاد سال پیش از نمای آسمان / چگونه از تلفن همراه هوشمند کمتر استفاده کنیم؟ / چرا بهتر است آپشن پارک اتوماتیک را انتخاب کنید؟ / ژن‌هایی که بعد از مرگ فعال می‌شوند

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 

 

تهران هفتاد سال پیش از نمای آسمان

تهران در سال ۱۳۳۴ هنوز شهر خلوتی بود که بخش عمده آن را ساختمان‌های یک طبقه تشکیل می‌دادند و اگرچه بزرگ‌ترین شهر ایران بود، هنوز وسعت و پهناوری کنونی را نیافته بود. در این ویدیو مقایسه‌ای شده میان تصاویر هوایی مناطق تهران در آن دوران با تصاویر هوایی همان مناطق پایتخت در حال حاضر که میزان تحول شگفت انگیزی را روایت می‌کند.  

 

 

چگونه از تلفن همراه هوشمند کمتر استفاده کنیم؟

براساس آمار و ارقام از هر سه نفر، یکی به اعتیاد شدید به تلفن همراه خود دچار است. آنقدر که نمی‌تواند آن را خاموش کند. با این حال، راه حل‌هایی برای استفاده کمتر از تلفن همراه وجود دارد که در تنظیمات داخلی تلفن‌های همراه و اپ‌های موجود در بازار قرار دارند. جزئیات مربوط به راه حل‌های استفاده کمتر از تلفن همراه هوشمند را با زیرنویس فارسی در تکنوتابناک ببینید. 

 

 

چرا بهتر است آپشن پارک اتوماتیک را انتخاب کنید؟

در این ویدیو نحوه پارک پایلوت یا پارک خودکار خودرو بی ام دبلیو ۵۳۰ آی و اینکه چرا ممکن است به آن نیاز داشته باشید را خواهید دید. طرفداران خودرو‌های بی ام دبلیو این ویدیو را از دست ندهند.  

 

 

ژن‌هایی که بعد از مرگ فعال می‌شوند

هرچند به نظر می‌رسد که مرگ پایان حیات فیزیولوژیک موجودات زنده باشد، دانشمندان پی برده‌اند که بعضی ژن‌های موجودات زنده بعد از مرگ فعال می‌‌شوند. هرچند فعال شدن این ژن‌ها تاثیری در حیات موجودات زنده ندارد، اما در پیوند عضو از اهدا کنندگان مرده و همچنین تحقیقات روی بافت‌هایی که تنها پس از مرگ در دسترس هستند شناخت کافی روی تغییرات ژنتیکی پس از مرگ اهمیت بسیاری دارد. در این ویدیو با جزئیات بیشتر در این مورد آشنا شوید. 

دیگر خبرها

  • نجات جان ۱۰ بیمار در کمتر از یک هفته با تلاش تیم پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • ۶ عمل پیوند اعضا در خوزستان انجام شد
  • انجام ۶ عمل پیوند اعضا در خوزستان
  • جراحی عجیب پیوند عضو برای اولین بار در کشور
  • اهدای اعضای یک بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی
  • اهدای اعضای بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی
  • اهدای عضو بیمار پس از ایست کامل قلبی
  • اهدای عضو پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی برای نخستین بار در ایران
  • تهران هفتاد سال پیش از نمای آسمان / چگونه از تلفن همراه هوشمند کمتر استفاده کنیم؟ / چرا بهتر است آپشن پارک اتوماتیک را انتخاب کنید؟ / ژن‌هایی که بعد از مرگ فعال می‌شوند
  • لبخند سه بیمار نیازمند به پیوند در شیراز