Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-29@08:30:46 GMT

کشف ژن‌های انسانی که با کرونا مقابله می‌کنند

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۳۴۰۴۱

کشف ژن‌های انسانی که با کرونا مقابله می‌کنند

پژوهشگران آمریکایی، گروهی از ژن‌های انسانی را شناسایی کرده‌اند که می‌توانند باکرونا مقابله کنند.

به گزارش برنا؛ دانشمندان "موسسه پزشکی سنفورد برنهام پربیس"(SBP) آمریکا، گروهی از ژن‌های انسانی را شناسایی کرده‌اند که با عفونت ناشی از کروناویروس مقابله می‌کنند. دانستن این موضوع که کدام یک از ژن‌ها به کنترل عفونت ناشی از کروناویروس کمک می‌کنند، می‌تواند پژوهشگران را در درک عواملی که بر شدت بیماری اثر می‌گذارند، یاری دهد و گزینه‌های احتمالی درمان را پیشنهاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ژن‌های مورد نظر، با "اینترفرون‌ها"(Interferons) مرتبط هستند که از جنگجویان خط مقدم بدن در برابر ویروس به شمار می‌روند.

"سامیت چاندا"(Sumit Chanda)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: هدف ما این بود که درک بهتری در مورد واکنش سلولی نسبت به کروناویروس به دست بیاوریم؛ از جمله اینکه چه چیزی واکنش نسبت به عفونت را قوی یا ضعیف می‌کند. ما بینش‌های جدیدی در مورد نحوه بهره‌برداری ویروس از سلول‌های انسانی مورد حمله به دست آوردیم اما هنوز در جستجوی نقطه ضعفی هستیم که امکان ابداع داروهای مطلوب ضد ویروس را برای ما فراهم می‌کند.

پزشکان در مدت کوتاهی پس از آغاز همه‌گیری دریافتند که واکنش ضعیف اینترفرون نسبت به کروناویروس، ابتلای شدیدتر به کووید-۱۹ را در پی دارد. این کشف، چاندا و همکارانش را به بررسی ژن‌های انسان برانگیخت که اینترفرون‌ها محرک آنها هستند. این ژن‌ها با نام "ژن‌های تحریک شده با اینترفرون‌"(ISGs) شناخته می‌شوند که در محدود کردن عفونت ناشی از کروناویروس نقش دارند.

پژوهشگران با استفاده از داده‌های مربوط به کووید-۱۹ توانستند بررسی‌های آزمایشگاهی مورد نیاز را برای شناسایی ISGs که تکثیر ویروس را در کووید-۱۹ کنترل می‌کند، انجام دهند.

چاندا ادامه داد: ما دریافتیم که ۶۵ ISGs، عفونت ناشی از کروناویروس را کنترل می‌کنند، برخی از آنها به مهار توانایی ویروس برای ورود به سلول‌ها می‌پردازند، برخی ساخت آر.ان.‌ای را سرکوب می‌کنند و گروهی از ژن‌ها نیز مانع تجمع سلول می‌شوند. نکته جالب این است که برخی از انواع ISGs، کنترل ویروس‌های غیر مرتبط مانند آنفلوآنزای فصلی، ویروس نیل غربی و HIV را نشان می‌دهند.

"لائورا مارتین سانچو"(Laura Martin-Sancho)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما هشت ISGs را شناسایی کردیم که تکثیر کروناویروس را مهار می‌کنند و نشان می‌دهند که از این قسمت آسیب‌پذیر می‌توان برای پاکسازی عفونت ویروسی بهره برد. این اطلاعات، مهم هستند اما ما هنوز باید اطلاعات بیشتری را در مورد زیست‌شناسی ویروس به دست بیاوریم و به بررسی این موضوع بپردازیم که آیا تنوع ژنتیکی در ISGs با شدت کووید-۱۹ در ارتباط است یا خیر.

پژوهشگران قصد دارند در مرحله بعد، به بررسی زیست‌شناسی انواع کروناویروس بپردازند که همچنان در حال تکامل هستند و اثر واکسن را تهدید می‌کنند. به گفته مارتین سانچو، آنها در حال حاضر جمع‌آوری انواع کروناویروس را برای بررسی‌های آزمایشگاهی آغاز کرده‌اند.

این پژوهش، در مجله "Molecular Cell" به چاپ رسید.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا عفونت ناشی از کروناویروس کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۴۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی

مینا کاویانی، با اشاره به مواد مغذی موجود در شلغم، گفت: شلغم در دسته سبزی‌های بسیار کم‌کالری قرار دارد و هر ۱۰۰ گرم آن حدود ۲۸ کیلوکالری انرژی دارد. همچنین منبع خوبی از فیبر غذایی است (حدود ۸/۱ گرم در هر ۱۰۰ گرم) و در بهبود عملکرد دستگاه گوارش مؤثر است.

به گزارش سرگرمی روز، مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه، ویتامین C را از دیگر مواد مغذی موجود در شلغم نام برد که جزو ویتامین‌های محلول در آب است و با خاصیت آنتی‌اکسیدانی نقش مهمی در از بین بردن عوامل زمینه‌ساز بیماری‌هایی مانند سرطان دارد. این ویتامین ضمن کاهش التهاب، باعث تقویت ایمنی بدن نیز می‌شود.

به گفته کاویانی، هر ۱۰۰ گرم شلغم حدود ۲۱ میلی‌گرم ویتامین C دارد که می‌تواند تقریباً یک سوم نیاز روزانه بدن فرد را تأمین کند.

وی خاطرنشان کرد: شلغم فاقد هرگونه چربی مضر مانند کلسترول و اسیدهای چرب ترانس است و همچنین مقداری ویتامین‌های گروه B مانند اسید فولیک را دارا است.

کاویانی با اشاره به مواد معدنی موجود در این سبزی گفت: شلغم حاوی مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم و سدیم و منیزیوم است. در هر ۱۰۰ گرم از این سبزی ریشه‌ای ۳۰ میلی‌گرم کلسیم و ۱۹۱ میلی‌گرم پتاسیم وجود دارد که می‌تواند بخشی از نیازهای روزانه افراد را تأمین کند.

مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه همچنین شلغم را دارای ترکیبات شیمیایی عنوان کرد که دارای خاصیت ضدالتهابی و ضد میکروبی است و رشد باکتری‌ها را مهار می‌کند و به همین دلیل است که از دیرباز در فصل زمستان و ماه‌های سرد سال از شلغم پخته به منظور تسکین علائم عفونت‌های تنفسی، سرماخوردگی، سینوزیت (التهاب در حفره‌های سینوسی اطراف بینی)، بهبود سرفه و گرفتگی صدا استفاده می‌شده است.

کاویانی خاطرنشان کرد: برگ‌های سبز شلغم نیز از ارزش غذایی زیادی برخوردار هستند. به این معنی که برگ‌های سبز شلغم سرشار از ویتامین‌های K،C، اسید فولیک و بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) هستند.

به گفته وی، ریشه و برگ‌های سبز شلغم حاوی مقدار کمی اسید اگزالیک هستند (۲۱/۰ گرم در هر ۱۰۰ گرم) که این ماده طبیعی در بعضی سبزی‌های متعلق به خانواده براسیکا (کلمیان) یافت می‌شود.

کاویانی با اشاره به اینکه اسیداگزالیک قابلیت تبدیل‌شدن به بلور و ایجاد سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری را دارد، تاکید کرد: افراد دارای کلیه سنگ‌ساز باید با احتیاط بیشتری شلغم را مصرف کنند. به این افراد توصیه می‌شود همراه با مصرف این سبزی‌ها مقدار کافی آب سالم بنوشند تا با افزایش حجم طبیعی ادرار سبب کاهش خطر ابتلاء به سنگ کلیه شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چطور هم وزن کم کنیم و هم از افتادگی پوست جلوگیری کنیم؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه سرمایه انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • بررسی آخرین وضعیت کشتی توقیف شده اسراییلی حامل پرچم پرتغال | امیر عبداللهیان: موضوع انسانی رهایی خدمه کشتی، مورد توجه جدی ماست
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد