Web Analytics Made Easy - Statcounter

خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان در حالی رخ می‌دهد که هزینه این جنگ ۲ دهه‌ای را مردم افغانستان با جان و مال خود پرداختند. خبرگزاری میزان – نشریه «نیویورکر»، در یادداشتی به موضوع خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان پرداخته و نتیجه گیری کرد که این مردم افغانستان هستند که بالاترین هزینه را برای جاه طلبی‌های شکست خورده آمریکا پرداخت کرده‎اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  یادداشت «نیویورکر» با اشاره به مشاوره «میخائیل گورباچف»، آخرین رییس جمهور اتحاد شوروی به «باراک اوباما»، رییس جمهور وقت آمریکا در سال ۲۰۱۰ درمورد جنگ افغانستان به دلیل تجربه این کشور در جنگ علیه افغانستان از سال ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۹، می‎گوید، اوباما همان سال گفت و گوی صلح پنهانی با طالبان را مجاز دانست و از آن زمان تاکنون، آمریکا براساس رویکرد گورباچف در افغانستان عمل می‌کند.   به اعتقاد نویسنده یادداشت، اگرچه گفت و گوی دولت اوباما با طالبان ناکام ماند، رویکرد گورباچف به همراه سیاست‌های متناقض، هزینه‌های مالی و جانی زیاد، به نقشه راه آمریکا در افغانستان مبدل شد.   ورود «دونالد ترامپ»، رییس جمهور آمریکا به کاخ سفید، بار دیگر این گفت‎وگو‌ها را احیا کرد که در نهایت به توافقی منجر شد که وعده خروج همه نظامیان آمریکایی تا اول ماه می ۲۰۲۱ را می‌داد.   در واقع، یک دهه مذاکره ناموفق و توافقی ناقص، میراث ترامپ برای «جو بایدن» است؛ بایدن با گزینه‌های خوبی روبرو نبود و تنها فهرستی از گزینه‌های مخاطره آمیز را پیش رو داشت؛ همین امر سبب شد تا وی تصمیم نهایی خود را اعلام کند؛ پایان دادن به طولانی‌ترین جنگ خارجی تاریخ آمریکا و خروج همه نظامیان آمریکایی و ناتو از افغانستان تا ۱۱ سپتامبر.   بایدن با اشاره به اینکه دلیل رفتن آمریکا به افغانستان، حادثه وحشتناکی بود که در این کشور رخ داد، تاکید کرد که این حادثه نمی‌تواند توجیه کننده ادامه حضور آمریکا در افغانستان باشد.   وی همچنین گفت که مسئولیت جنگ آمریکا علیه افغانستان را به پنجمین رییس جمهور نخواهد سپرد.   یادداشت در ادامه به دلایلی که آمریکا را ناچار به اعتراف به شکست در طولانی‌ترین جنگ خارجی تاریخ خود کرده، پرداخت.   - در یک دهه گذشته آشکار شد که پیروزی نظامی آمریکا ناممکن است.
- گروه‌های مسلح  همچنان تامین مالی می‌شوند، مجروحان خود را درمان می‌کنند، آموزش می‌بینند، ...   در ادامه یادداشت آمده است، طالبان از زمان آغاز گفت‎وگو‌ها با آمریکا در سال ۲۰۱۰، ۲ خواسته را دنبال می‌کردند؛ خروج نظامیان خارجی و آزادی زندانیان طالبان؛ اکنون این گروه به هر ۲ هدف خود رسیده و امتیاز اندکی داده است. بیشتر بخوانید: هشدار مقام‌های نظامی آمریکا به بایدن درباره خروج کامل از افغانستان بایدن تاریخ خروج نیرو‌های آمریکا از افغانستان را اعلام کرد یادداشت با اشاره به اخذ بهترین تصمیم تحقیرآمیز بایدن، نوشت، وی اصرار دارد که به تلاش‌های بین المللی برای ارائه کمک‌های بشردوستانه، دیپلماتیک و سیاسی به دولت افغانستان ادامه می‌دهد.   البته بایدن براساس عادت مکرر دولت‌های آمریکایی، مسئولیت شکست‌های چندگانه سیاسی را کاملا متوجه دولت افغانستان می‌داند.   این در حالی است که تولید هروئین در افغانستان یا فساد مزمن اقتصاد این کشور پیوندی عمیق با آمریکا و کشور‌های غربی دارد.   بررسی دقیق نشان می‌دهد که این مردم افغانستان بالاترین هزینه را برای جاه طلبی شکست خورده آمریکا در کشورشان پرداخته‎اند؛ آن هم در شرایطی که افغانستان چهل سال گذشته شاهد دوره‌ای طولانی و بی پایان از تهاجم‌ها و اقدام‌های پنهانی بازیگران خارجی بوده است.   یادداشت در پایان با نگاهی بر آنچه که در سال ۱۹۸۸ در پی خروج نظامیان شوروی بر افغانستان رفت، پیش بینی می‌کند، سناریوی مشابهی در انتظار این کشور باشد.   انتهای پیام/ برچسب ها: آمریکا جو بایدن افغانستان حقوق بشر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: افغانستان آمریکا جو بایدن افغانستان حقوق بشر نظامیان آمریکایی خروج نظامیان رییس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۴۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن: آمریکا٬ مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد

آفتاب‌‌نیوز :

بیانیه کاخ سفید تاکید می‌کند رهبران آمریکا، مصر و قطر درباره پیشنهاد تازه‌ای که اکنون برای تضمین آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس فوری در غزه روی میز است، گفتگو کردند.

رئیس جمهور آمریکا تأکید کرد که کشورش به همراه مصر و قطر برای تضمین اجرای کامل مفاد این توافق پیشنهاد تلاش خواهد کرد.

بایدن از عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهورمصر خواسته‌است تا تمام تلاش خود را برای آزادی گروگان‌های حماس به کار گیرد، زیرا این تنها مانع برای آتش‌بس فوری و امدادرسانی به غیرنظامیان در غزه است.

رئیس جمهور آمریکا همچنین بر اهمیت حفاظت از جان غیرنظامیان و اطمینان از اینکه فلسطینی‌ها به مصر یا هر مکان دیگری خارج از غزه آواره نمی‌شوند، تاکید کرده‌است.

رهبران این سه کشور همچنین «ابتکارات جاری» برای افزایش جریان کمک‌ها برای نجات جان مردم غزه را بررسی کردند. آن‌ها موافقت کردند که به طور مستقیم و از طریق تیم‌های خود در روز‌های آینده از نزدیک هماهنگ باشند.

دفتر ریاست جمهوری مصر نیز روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه در بیانیه‌ای اعلام کرد که عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور این کشور در تماسی تلفنی با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، درباره آخرین تحولات در مذاکرات بر سر آتش بس در غزه و خطرات تشدید تنش نظامی در رفح گفتگو کردند.

در این بیانیه با اشاره به خطر تشدید تنش نظامی در رفح تاکید شده‌است که حمله به رفح می‌تواند فاجعه کنونی را به یک بحران انسانی بدتر تبدیل کند که بر ثبات و امنیت در منطقه تاثیر می‌گذارد.

در این گفت‌وگوی تلفنی السیسی، با بررسی تلاش‌های فشرده مصر در این زمینه، بر ضرورت دسترسی کامل و کافی به کمک‌های بشردوستانه در غزه تاکید کرد.

آنتونی بلینکن وزیرخارجه آمریکا که در حال حاضر در عربستان سعودی بسر می‌برد در توییتی از دیدار خود با نمایندگان امارات متحده عربی، قطر، مصر، اردان و سازمان آزادی‌بخش فلسطین خبر داد.

بلینکن تاکید کرده‌است که در این دیدار درباره نقش آمریکا دربرقراری صلح و امنیت پایدار در منطقه و تلاش‌هایی که درباره آزادی گروگان‌ها و دستیابی به آتش بس صورت می‌گیرد، سخن گفته‌است.

بلینکن روز دوشنبه همچنین گفت که امیدوار است حماس پیشنهاد «فوق‌العاده سخاوتمندانه» برای توقف حمله اسرائیل به غزه در ازای آزادی گروگان‌ها را بپذیرد.

به گفته او، «حماس پیشنهادی از سوی اسرائیل دریافت کرده که فوق‌العاده سخاوتمندانه است. در این لحظه تنها چیزی که بین مردم غزه و آتش‌بس ایستاده است حماس است».

وزیر خارجه آمریکا افزود: «آن‌ها باید تصمیم بگیرند و باید سریع تصمیم بگیرند. امیدوارم که تصمیم درستی بگیرند.»

گزارش‌ها حاکی است که قرار بود هیئتی از حماس روز دوشنبه به مصر برود که همراه با قطر در حال میانجیگری برای دستیابی به توافقی است که باعث توقف حملات اسرائیل و آزادی گروگان‌ها شود.

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • درخواست نتانیاهو از بایدن فاش شد
  • بایدن: آمریکا، مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • بایدن: آمریکا٬ مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • گفت‌وگوی تلفنی بایدن با امیر قطر و السیسی درباره آتش‌بس در غزه
  • بایدن: با مصر و قطر درباره آتش بس غزه همکاری می‌کنیم
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • تظاهرات حامیان فلسطین مقابل محل ضیافت شام بایدن