Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: آمریکا و اروپا همواره به دنبال ایجاد برجام گسترده‌تر بوده و هستند و می‌خواهند مهار ایران را فقط در چارچوب مسائل هسته‌ای نداشته باشند؛ اما این خواسته آمریکایی‌ها به، اما و اگر‌های زیادی بستگی دارد که مهمترین آن نوع مدیریت ایران در سیاست خارجی است.

مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص ادعای یک سناتور دمکرات مبنی براینکه راه رسیدن به توافق طولانی‌تر و بهتر و مذاکره در مورد مسائل غیرهسته‌ای ایران بازگشت به برجام است گفت: توافق برجام با توجه به حساسیت‌ها و ملاحظات زیادی که دارد دارای پیامد‌های اجتماعی، سیاسی مهمی در ایران و منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه برجام اولین سند امضا شده بین ایران و آمریکا بعد از ۴۰ سال خصومت است گفت: موضوع این سند هم مسئله هسته‌ای ایران است که برای غرب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

مکی ادامه داد: اینکه سندی با چنین موضوعی روی میز ایران و آمریکا قرار گرفته شده و ایران حاضر به راستی آزمایی در این خصوص شده نقطه تحول بزرگی در مناسبات کشورمان با غرب و آمریکا محسوب می‌شود.

این کارشناس مسائل بین الملل در خصوص اینکه آیا توافق نامه برجام به موضوعات دیگری نیز بین ایران و غرب تسری پیدا خواهد کرد یا نه گفت: این موضوع بحث پیچیده‌ای است و کسانی که می‌خواهند اثرات برجام در سیاست خارجی و منطقه‌ای ایران محدود کنند به آن می‌پردازند.

وی ادامه داد: البته آمریکا و اروپا همواره به دنبال ایجاد برجام گسترده‌تر بوده و هستند و می‌خواهند مهار ایران را فقط در چارچوب مسائل هسته‌ای نداشته باشند و در پس این استراتژی به دنبال این هستند که تبادل قوایی در منطقه بین متحدین خود یعنی عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی با ایران به وجود آید، اما این خواسته آمریکایی‌ها به، اما و اگر‌های زیادی بستگی دارد که مهمترین آن نوع مدیریت ایران در مبحث سیاست خارجی است.

مکی ادامه داد: همواره در ایران و آمریکا برجام مخالفین و موافقین سرکشی داشته است مخالفین آمریکایی برجام آن را به زیان سیاست‌های راهبردی آمریکا در منطقه و منافع متحدین آن‌ها می‌دانند و گذشته از این لابی صهیونیست‌ها در کنگره آمریکا از قدرت و نفوذ بالایی برخوردار است که به سنگ اندازی در این مسیر می‌پردازد.

وی تصریح کرد: رویکرد دیگر در آمریکا در خصوص توانمندی هسته‌ای ایران ادعای اوباماست که عنوان کرد: اگر می‌توانستیم پیچ و مهره صنعت هسته‌ای در ایران را باز می‌کردیم، اما نمی‌توانیم.

مکی تاکید کرد: قطعا اگر آمریکایی می‌توانستند در طول این ۴ دهه با انواع جنگ‌ها و توطئه‌ها مانع از دستیابی ایران به صنعت هسته‌ای و گسترش آن می‌شدند و همین ناتوانی سبب شد که آن‌ها چاره‌ای جز مذاکره در خصوص این صنعت نداشته باشند.

این کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: درصورتیکه برجام به درستی احیا شود قطعا جلوی هر گونه زیاده خواهی طرف غربی را خواهد گرفت.

گفتنی است:«کریس مورفی» سناتور دموکرات آمریکایی جمعه شب گفت، راه رسیدن به توافق قوی‌تر با ایران، بازگشت به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است.

مورفی در رشته پیامی توئیتری نوشت: «من توافقی "طولانی‌تر و قوی‌تر" با ایران را می‌خواهم، اما مسیر رسیدن به چنین توافقی از توافق هسته‌ای ایران می‌گذرد. یک نکته کوتاه درباره این‌که چرا باید هرچه سریع‌تر به برجام برگردیم این است که پایه‌ای برای گرفتن امتیازات دیگر از ایران است».

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: برجام سناتور دموکرات امتیاز دادن به آمریکا برجام موشکی کارشناس مسائل بین الملل هسته ای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۶۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم

«ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با خودداری از اظهارنظر درباره کانال‌های ارتباطی میان واشنگتن – تهران گفت: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم.

 «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی خبری در پاسخ به پرسشی درباره برخی گزارش‌ها درباره احیای مذاکرات رفع تحریم‌ها و مذاکرات مستقیم میان تهران – واشنگتن گفت: «من در مورد راه‌های ارتباط خود با ایران اظهار نظر نمی‌کنم، اما باید بگویم ما در حال مذاکره مستقیم با ایران در نیویورک یا هر جای دیگری در مورد برجام نیستیم.»

پیش از این، یک منبع آگاه در گفتگو با ایرنا درباره برخی ادعا‌ها درخصوص مذاکرات مستقیم نمایندگان ایران و آمریکا گفت: هیچ مذاکره مستقیمی بین ایران و آمریکا برقرار نیست و تبادل پیام‌ها صرفا در چهارچوب تعریف شده در جریان می‌باشد.

وی تاکید کرد: مذاکرات رفع تحریم با کشور‌های عضو برجام توسط علی باقری کنی به عنوان مذاکره کننده ارشد هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود.

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ درخصوص وضعیت مذاکرات رفع تحریم‌ها گفت: جمهوری اسلامی ایران برای تأمین حقوق ملت، به ویژه در موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران همواره از همه ظرفیت‌های دیپلماتیک خود استفاده کرده است.

او تصریح کرد: کسی که زیر میز دیپلماسی زد، نه جمهوری اسلامی ایران، بلکه آمریکا بود. شرکای آمریکا در توافق برجام هم نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند و خلاء خروج غیر قانونی آمریکا از توافق برجام را جبران کنند.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: لذا جمهوری اسلامی ایران مطابق خط مشی حکیمانه‌ای که مقام معظم رهبری تبیین و امر فرمودند، در مسیر بی اثر سازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این مسیر توفیق‌های زیادی به دست آورده است.

کنعانی ادامه داد: موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه در حاشیه نشست‌های بین‌المللی و در دیدار با طرف‌هایی که در موضوع برجام و مذاکرات رفع تحریم‌های ظالمانه می‌توانند ایفای نقش کنند یا نقش تعریف شده و سازمانی دارند مطرح می‌شود، دیدگاه‌ها شنیده می‌شود و دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران ارائه می‌گردد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • گسترش اعتراضات دانشجویان آمریکایی به جنگ غزه / اعتصاب اعضای هیئت علمی دانشگاه تگزاس
  • رمزگشایی از سیگنال‌های برجامی آمریکایی‌ها پس از عملیات وعده صادق/ آیا ایران به دنبال تغییر در دکترین ساختن بمب اتمی است؟
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد