Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن بهشتی پور کارشناس مسایل بین الملل در گفتگو با خبرنگار ایسکا نیوز، در خصوص افزایش تنش ها میان مسکو و واشنگتن و اینکه آیا میتوان این موضوع را به نوعی فرصت برای دیپلماسی کشور تصور کرد یا خیر، اظهارداشت: اگر روابط دو کشور به رابطه  کشور ثالث گره خورده باشد، با تنش در روابط آن کشورثالث در روابط دوجانبه تاثیر مثبت یا منفی خواهد گذاشت که یکی از بدترین اشکال روابط بین کشورها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: ایران باید روابط خود با روسیه را به دور از روابط خوب یا بد روسیه با آمریکا یا چین یا اروپا برقرار کند.

این کارشناس مسایل بین الملل با اشاره به روابط  پایه ریزی شده با روسیه ادامه داد: ایران علیرغم موانع و مشکلات اقتصادی، باید با روسیه به عنوان همسایه از طریق دریای خزر یک رابطه دوستانه و پایدار بر اساس منافع متقابل و مشترک داشته باشد که بنیان این روابط  نیز در چند سال اخیر گذاشته شده، اما  نباید به  تنش در روابط روسیه و آمریکا امیدوار بود.

بهشتی پور بیان داشت: در دوران جنگ سرد که آمریکا قصد داشت شوروی را سرنگون کند و شوروی در امید فروپاشی امپریالیستی آمریکا بود گذشته است؛ اکنون بعد از گذشت سال ها از جنگ سرد، روسیه و امریکا در عرصه هایی رقابت دارند و در حوزه هایی مخالف یدیگر هستند و تنش دارند.

وی با بیان اینکه رابطه دوستی یا دشمنی روسیه با آمریکا روابط مشخصی نیست، تصریح کرد: قابل توجه است که در تماس های تلفنی پوتین با بایدن دقت شود، این دو کشور قبل از اخراج دیپلمات های یکدیگر، در تماسی طولانی باهم مشورت داشتند.

این کارشناس مسایل بین الملل افزود: ما با روسیه رابطه راهبردی داریم که یکی از حُسن های بین دو کشور محسوب میشود، یعنی در تمامی سطوح از جمله سیاسی، امنیتی، دفاعی، فرهنگی با روسیه ارتباط داریم.

بهشتی پور بیان کرد: اما هنوز به دلیل تحریم ها و مشکل در FATF  به روابط خوب اقتصادی با روسیه دست پیدا نکرده ایم ولی ایران میتواند با رفع برخی موانع همچون بیمه کالاهای روسی، معادلات بانکی و ذهنیت منفی برخی به روسیه، روابط خود با روسیه را بهتر کند.

 وی در پایان خاطرنشان کرد: ایران می تواند با چین و روسیه و اروپا در عالی ترین سطح روابط برقرارکند بدون اینکه در نظر داشته باشد که این کشورها چه  سیاستی در قبال امریکا دارند و نباید روبط مخدوش شده روسیه با آمریکا فرصت تلقی شود.

محمدمهدی ملکی کد خبر: 1093479 برچسب‌ها ایالات متحده آمریکا روسیه کشور چین تحریم های آمریکا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا روسیه کشور چین تحریم های آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۶۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود

«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین امروز (جمعه) در جریان گفت‌وگوی با همتای آمریکایی خود «آنتونی بلینکن» که با هدف حل و فصل اختلافات تجاری و سیاسی میان دو قدرت به پکن سفر کرده است، اظهار داشت: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وانگ یی به آنتونی بلینکن گفت که «کشتی غول پیکر» روابط چین-آمریکا، متعادل و استوار شده بود، «اما عوامل منفی در رابطه ۲ کشور همچنان در حال ایجاد و افزایش است».

وزیر امور خارجه چین با بیان اینکه روابط پکن-واشنگتن با اختلالات مختلفی مواجه است، تصریح کرد: حقوق توسعه مشروع چین بی‌جهت سرکوب شده است و منافع اصلی ما با چالش‌هایی مواجه است.

بلینکن پاسخ داد که برای پیشبرد دستور کار تعیین شده توسط جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا و شی جین‌پینگ رئیس‌جمهور چین هنگام دیدار آنها در سانفرانسیسکو در ماه نوامبر (آبان/آذر)، به «دیپلماسی فعال» نیاز است.

وی با اشاره اینکه «در تصمیم‌گیری ما هیچ جایگزینی برای دیپلماسی رودررو وجود ندارد»، اضافه کرد که می‌خواهد اطمینان حاصل کند چین و آمریکا در مورد زمینه‌هایی که با هم اختلاف دارند، حداقل برای جلوگیری از سوء تفاهم و اقدامات نسنجیده، تا حد امکان شفاف هستند.

بر اساس این گزارش، بلینکن قرار است چندین ساعت با وانگ یی پشت در‌های بسته در «مهمانخانه دولتی دیائویوتای» جلسه برگزار کند، زیرا طرفین تلاش می‌کنند با وجود دستور کار گسترده و پیچیده، پیشرفت در روابط ۲ کشور را حفظ کنند.

بلینکن اولین وزیر خارجه آمریکا است که در طول ۱۴ سال گذشته به شانگهای سفر می‌کند، وی سفر خود به چین را روز چهارشنبه از این شهر اقتصادی آغاز کرد.

روابط پکن و واشنگتن در سال گذشته با فراز و نشیب‌هایی از جمله حادثه بالن‌های بدون سرنشین و دیدار مخفیانه تسای اینگ ون رهبر سابق تایوان در آمریکا همراه بوده است.

واشنگتن که در حال حاضر روابط پر تنشی را با پکن به ویژه بر سر موضوع تایوان سپری می‌کند، بار‌ها از متحدان اروپایی‌اش خواسته است که فشار بر چین را افزایش دهند تا مانع کمک آن به روسیه شوند.

ایالات متحده مدعی است که کمک چین به روسیه شامل مواد و فناوری برای ساخت موشک، پهپاد، تانک و هواپیما و سایر افزار‌های کلیدی دیگر است.

این درحالی است که آمریکا و کشور‌های غربی از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، صد‌ها میلیارد دلار کمک به کی‌یف ارائه کرده‌اند. کمک‌های نظامی به اوکراین با مهمات توپخانه و آموزش آغاز شد و اکنون این کمک‌ها به تانک، سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته، موشک‌ها و مهمات خوشه‌ای گسترش یافته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین پیشتر اعلام کرد که این کشور قاطعانه اتهامات بی‌اساس آمریکا را درباره مبادلات تجاری و اقتصادی معمول خود با روسیه رد می‌کند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • دست رد پاکستان به سینه آمریکا درباره رابطه با ایران
  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می‌کنیم
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود
  • روسیه واشنگتن را به کاهش سطح روابط تهدید کرد
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می کنیم
  • ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است
  • پایان ماجراجویی آمریکا در آفریقا
  • سفر کم سابقه هیات کره شمالی به تهران پس از 5 سال / معمار رابطه تجاری مسکو و پیونگ یانگ در تهران به دنبال چیست؟
  • خودداری ارمنستان از شرکت در نشست امنیتی در روسیه