Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@04:42:09 GMT

درخواست تأمین نهاده برای جمعیت دام سبک کشور

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۳۷۶۵۸

درخواست تأمین نهاده برای جمعیت دام سبک کشور

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان مرکزی تعاون روستایی، افشین صدر دادرس مدیر عامل اتحادیه دامداران سبک با اشاره به کاهش نزولات جوی از ابتدای سال آبی جاری اظهارداشت: سال آبی از مهرماه هرسال شروع و در شهریورماه سال بعد به پایان می‌رسد.

وی اضافه کرد: به دلیل کاهش نزولات جوی در سال آبی جاری ما با خشکسالی شدید در کشور مواجه هستیم، بخصوص اینکه در ارتفاعات کاهش بارش برف اتفاق افتاده و منجر به کمبود منابع آبی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دادرس اضافه کرد: بر اساس آمار، تا تاریخ ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ میزان بارش‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۳.۴ درصد کاهش داشته و در ۱۰ استان بالای ۵۰ درصد کاهش بارندگی داشتیم ضمن اینکه در ۶ استان نیز کاهش بارندگی تا مرز ۵۰ درصد بوده و در سایر استان‌ها نیز میزان کاهش بارندگی بین ۲۱ تا ۴۰ درصد بوده است.

این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه تنها ۲۹ درصد جمعیت دام سبک کشور در اختیار عشایر است گفت: ۷۱ درصد جمعیت دام سبک در اختیار دامداران غیرعشایر است که از این میزان تنها یک درصد آن در دامداری‌های صنعتی است.

دادرس با اشاره به چرای دام‌های سبک در مناطق ییلاقی و مراتع گفت: امسال متأسفانه به دلیل کاهش نزولات جوی وضعیت مراتع کشور اصلاً خوب نیست و در نتیجه دامداران برای تغذیه دام‌های خود دچار مشکل شدند به همین جهت ما از دستگاه‌های مربوطه درخواست داریم که در این زمینه وارد عمل شده و تدابیری برای وضعیت موجود بیندیشند.

مدیرعامل اتحادیه دامداران سبک کشور با اشاره به اینکه لازم است مسئولان در این شرایط کمک‌های لازم را به دامداران برسانند، افزود: یکی از مهمترین کمک‌ها در این زمینه تأمین نهاده دستی است که دامداران بتوانند به تولید خود ادامه دهند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر دامداران نهاده‌ای ندارند و با مشکل تغذیه کدام مواجه هستند، تصریح کرد: عده‌ای چوبدار و دلال در مناطق مختلف کشور با استفاده با سو استفاده از این شرایط، دام‌ها را با قیمت‌های بسیار نازل از دامداران خریداری و در شهرهای بزرگ با قیمت‌های گزاف آنها را به فروش می‌رساند که این مسئله باعث شده هم تولید کننده و هم مصرف‌کننده زیان سنگینی کنند.

این فعال بخش خصوصی تاکید کرد: خشکسالی و عدم دسترسی به نهاده مناسب باعث شده که دامداران علاوه بر فروش بره‌ها اقدام به فروش دام‌های مولد می‌کنند که این مسئله باعث می‌شود دام‌های مولد از گردنه تولید خارج شوند و ذخایر و سرمایه‌های دامی کشور در معرض خطر جدی قرار گرفته است.

دادرس با اشاره به اینکه در چنین شرایطی درخواست ما از دولت علاوه بر تأمین نهاده‌ها اجرای طرح خرید توافقی دام سبک نیز است، گفت: دولتمردان می‌توانند طی قراردادی با پرواربندی‌ها، نهاده لازم را به آنها برسانند و بعد از آن دام‌های تولیدی را از این مراکز تحویل بگیرند و ذخایر گوشت کشور را از طریق تولید داخل تأمین کنند.

وی اضافه کرد: بره‌هایی که در زمستان متولد شده‌اند در حال حاضر به چوبداران فروخته می‌شوند و وزن بسیار کمی دارند در حالی که دولت اگر با پروار بندی‌ها قرارداد ببندد، این بره‌ها گوشت لازم را به دست می‌آورند و با وزن کم کشتار نمی‌شوند، بنابراین میزان تولید گوشت در کشور نیز افزایش پیدا می‌کند و کشور از واردات بی نیاز خواهد بود.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور با اشاره به اینکه کشور ما در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد، گفت: ما در سال‌های طولانی با مشکل خشکسالی و تبعات ناشی از آن مواجه هستیم و به همین جهت بهتر است که دولتمردان بحث بیمه خشکسالی را در اولویت کارهای خود قرار دهند و به این ترتیب به تولید کنندگان کمک کنند.

این فعال بخش خصوصی در ادامه گفت: در جیره غذایی دام سبک سویا وجود ندارد و اصلی‌ترین نهاده آن جو است که متأسفانه سال گذشته به دلیل عدم پیش بینی‌ها و برنامه‌ریزی مناسب، حدود ۲ میلیون تن کاهش واردات در این حوزه داشتیم که این امر فشار بسیار زیادی را بر تولید کنندگان گوشت کشور وارد کرد ضمن اینکه آن زمان وزارت صمت مسئول واردات بوده و هم اکنون که مسئولیت این کار بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است، امیدواریم وضعیت بهتر و کاستی‌ها جبران شود.

دادرس اضافه کرد: سال گذشته به دلیل محدودیتی که در واردات نهاده‌های دامی وجود داشت اولویت دریافت نهاده به مرغداران، بعد از آن به دامداران شیری و بعد از آن به دامداران گوشتی اختصاص یافت که دامداران مجبور شدند بخش عمده‌ای از نهاده‌های مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند و قیمت سایر نهاده‌های تولید نیز تحت تأثیر قیمت نهاده‌هایی که در بازار آزاد به فروش می‌رفت، افزایش چشمگیری پیدا کرد و در نتیجه قیمت تمام شده تولید بسیار گران شد.
 

کد خبر 5192681

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان مرکزی تعاون روستایی وزارت جهاد کشاورزی دام سبک نهاده های دامی سازمان بورس و اوراق بهادار قیمت دلار قیمت نفت قیمت مرغ تولید نفت بورس تهران بانک مرکزی ایران سهام عدالت وزارت جهاد کشاورزی شاخص کل بورس اقتصاد آمریکا بازگشت ارز صادراتی بورس انرژی ویروس کرونا نهاده ها سبک کشور دام سبک دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۷۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، صابر جباری در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان این که پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان این که روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهارکرد: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است. روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن  ۳.۶۷ درصد بود و نشان دهنده موفقیت برنامه‌ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان این که در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، گفت: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به این که بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می‌داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

دیگر خبرها

  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال
  • همراه پرخرج
  • سهم زنجان از تولید ناخالص داخلی کشور افزایشی است
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر
  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است