Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، حمزه زاده  مدیرکل میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی گفت: مجموعه دانشکده معماری دانشگاه هنر اسلامی تبریز که متشکل از چندین خانه تاریخی معظم و باشکوه محله مقصودیه است از جمله مجموعه‌های فاخر تاریخی تبریز محسوب می‌شود که به همت این دانشگاه بازسازی و مرمت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه مرمت و بازسازی کاروانسرای مقصودیه از دیگر اقدامات موثر و اخیر دانشگاه هنر اسلامی تبریز است، گفت: کاروانسرای مقصودیه متعلق به مقصودخان، پسر پادشاه بزرگ دوره ترکمانان، اوزون حسن است که بخشی از آن در مجموعه دانشگاه هنر تبریز قرار گرفته  است و بخش دیگر آن توسط اصناف به انبار تبدیل شده بود.

او گفت: این کاروانسرا که در مقایسه با سایر کاروانسرا‌های تاریخی تبریز ابعاد کوچکتری دارد، توسط اساتید و کارشناسان دانشگاه هنر مورد مطالعه و شناسایی قرار گرفت و مراحل بازسازی و مرمت آن پس از تملک چند پلاک خارج از مجموعه آغاز شد.

حمزه زاده با تقدیر از اقدامات ارزشمند دانشگاه هنر اسلامی تبریز در راستای باز زنده‌سازی ابنیه تاریخی منطقه مقصودیه تبریز میزان اعتبار بازسازی و مرمت کاروانسرای مقصودیه را بالغ بر یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان توسط این دانشگاه عنوان کرد و گفت: مراحل اجرایی این پروژه از اسفند ۱۳۹۹ آغاز شده و در حال حاضر مراحل پایانی و کف‌سازی را سپری می‌کند.

او افزود: این کاروانسرا از سه بخش تشکیل شده که بخش‌های شمالی و جنوبی در مجموعه دانشگاه هنر قرار گرفته و همچون سایر بخش‌ها کاربری آموزشی خواهند داشت و تملک بخش غربی این کاروانسرا نیز در دستور کار این دانشگاه قرار گرفته تا شاهد توسعه این مجموعه دانشگاهی فاخر باشیم.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه هنر اسلامی تبریز میراث فرهنگی و گردشگری دانشگاه هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۸۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کمیته تدوین سند احیاء ربع رشیدی تبریز

استاندار آذربایجان شرقی امروز در این نشست، کمیته‌ای تخصصی متشکل از نمایندگان استانداری، شهرداری، اوقاف و میراث فرهنگی را مامور تدوین سند احیاء ربع رشیدی کرد.

رحمتی با بیان اینکه در مرحله نخست احیاء این مجموعه تاریخی باید مسئله دارایی‌ها، گردشگری و تملک اراضی این مجتمع حل شود افزود: با تدوین طرح عملیاتی احیاء این مجتمع نقشه و مسیر راه احیاء آن مشخص می‌شود.

در این نشست همچنین مصوب شد اعطای جایزه ملی و بین‌المللی ربع رشیدی برای پزشکان برنامه‌ریزی شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هم با اشاره به اجرای ۵ فصل کاوش‌های باستان‌شناسی در این مجموعه گفت: مجموعه ربع رشیدی در سال ۵۴ در فهرست آثار ملی ثبت شده و در فهرست موقت یونسکو برای ثبت جهانی قرار گرفته که نیازمند آزادسازی اراضی است.

حمزه‌زاده افزود: مساحت عرصه و اعیانی ربع رشیدی بیش از ۹۰ هکتار است که در طول ۷ قرن مورد تهاجم و دستبرد قرار گرفته و در حال حاضر کمتر از ۱۳ هکتار آن قابل احیاست که بیش از ۱۱ هکتار آن تملک و آزادسازی شده است.

شهرک دانشگاهی ربع رشدی تبریز در قرن هشتم هجری به همت خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی، وزیر غازان خان و یکی از دانشمندان و نویسندگان برجسته  عصر در شمال شرق تبریز بنیان نهاده شد که در آن به هفت زبان زنده دنیا تدریس می‌‎شد وحدود ۶ هزار دانشجو از مناطق مختلف جهان در آن تحصیل می‌کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • احداث مسیرهای پل ولایت و پل ششم در مراحل پایانی
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • خرید بلیت موزه‌های مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران اینترنتی شد
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • مراحل پایانی طرح الزام ثبت رسمی معاملات غیر منقول در مجمع تشخیص
  • بازسازی ورزشگاه آزادی به کجا رسید؟
  • تشکیل کمیته تدوین سند احیاء ربع رشیدی تبریز
  • اعلام برنامه ۴ هفته پایانی لیگ برتر
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان