Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-26@18:09:09 GMT

تل‌آویو به هدف خود در حمله به نطنز دست پیدا نکرد

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۳۹۰۲۳

تل‌آویو به هدف خود در حمله به نطنز دست پیدا نکرد

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روزنامه جام جم ، آمریکا هم خواستار پیش بردن طرح «گام به گام» است. این در حالی است که ایران بر عدم فرسایشی شدن مذاکرات و رفع سریع تحریم‌ها تاکید دارد. در این راستا جام‌جم گفت‌وگویی با پروفسور فرانک فن هیپل، استاد دانشگاه پرینستون و مدیر اسبق اداره علم و تکنولوژی کاخ‌سفید انجام داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 کلیت برگزاری نشست ایران و اعضای ۱+۴ در وین، آن هم پس از اقدام مخرب اسرائیل علیه تاسیسات هسته‌ای نطنز را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
بدیهی است نشست اخیر در وین، تحت تاثیر این اقدام خرابکارانه و متعاقبا، آغاز غنی‌سازی ۶۰درصدی از سوی ایران قرار گرفت. به نظر من، هیچ طرفی تمایل به جنگ و تشدید تنش‌ها ندارد اما در این خصوص، لازم است برجام احیا شود. زمان به ضرر آمریکا در حال از دست رفتن است.
 یکی از اهداف رژیم‌صهیونیستی از اقدام خرابکارانه در نطنز، گرفتن برگ برنده ایران در مذاکرات بود. این موضوع کمک بزرگی برای آمریکا به شمار می‌رفت. با توجه به اعلام شروع غنی‌سازی ۶۰درصدی از سوی ایران، آیا تصور می‌کنید تل‌آویو به این هدف خود دست یافته است؟
به نظر من اسرائیل در نهایت به هدف خود دست نیافته. قابل درک است تصمیم دولت ایران برای غنی‌سازی ۶۰درصدی، فشار بیشتری بر ایالات متحده وارد خواهد کرد. غنی‌سازی ۶۰درصدی اگرچه حد غنی‌سازی برای سلاح نیست، ولی باید مراقب بود دیدگاه کسانی که معتقدند ایران به دنبال سلاح است نیز تقویت نشود.
از نظر من، هنوز تهدیدی در خصوص بمباران تجهیزات غنی‌سازی ایران و این‌که این موضوع ضروری است را نشنیده‌ام. اما می‌ترسم اگر آمریکا به‌سرعت به توافق هسته‌ای بازنگردد و ایران نیز مطابق با آن عمل نکند، تهدیداتی از این نوع را بشنویم. لذا ضروری است واشنگتن سریعا به برجام بازگردد و تحریم‌ها را لغو کند.    نماینده چین در نهادهای بین‌المللی در وین گفت گروه کارشناسی هسته‌ای که وظیفه مشخص کردن اقدامات ایران برای بازگشت به برجام را دارد بسیار جلوتر از گروه کارشناسی لغو تحریم‌های آمریکا علیه ایران قرار دارد. به نظر شما دلیلش چیست؟
آن‌طور که من متوجه شده‌ام، دولت ترامپ با برچسب‌گذاری برخی تحریم‌ها به عنوان ضدتروریسم و مرتبط با حقوق بشر، لغو تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران را از نظر سیاسی دشوارتر کرد.
همچنین در کنگره و دولت بایدن از ایده به اصطلاح «یک توافق بهتر» حمایت می‌شود که بتواند موضوعات موشکی و منطقه‌ای را نیز در قبال ایران در بر بگیرد.
همین مساله کار را پیچیده‌تر کرده‌است. بایدن باید تصمیمات دشواری در مورد تحریم‌ها اتخاذ کند.
همین هفته، بایدن تصمیمی کاملا دشوار برای پایان دادن به حضور نظامی آمریکا و ناتو در افغانستان گرفت. در خصوص برجام هم لازم است تصمیمی شجاعانه بگیرد.   راهکار بایدن برای لغو تحریم‌های ایران(تحریم‌هایی که قبل از خروج آمریکا از برجام ذیل برچسب هسته‌ای قرار داشت) که توسط ترامپ ذیل برچسب مبارزه با تروریسم یا سلاح‌های کشتار جمعی یا نقض حقوق بشر قرار گرفته است، چیست؟ آیا این تحریم‌ها لغو خواهد شد یا صرفا تعلیق می‌شود؟
در واقع مسأله اصلی همین است. نکته اصلی اینجاست که برای احیای برجام، بایدن چه تعداد از این مجازات‌های برچسب خورده را باید لغو کند؟ برخی اعضای دولت - شاید اکثر آنها - به‌شدت استدلال می‌کنند برخی تحریم‌ها باید به عنوان تراشه‌های چانه‌زنی نگه داشته شوند تا در مذاکرات آینده مورد استفاده قرار گیرند. البته همان‌طور که گفتم، در این خصوص دولت بایدن باید تصمیمی شجاعانه بگیرد.
ایران اعلام کرده فرصتی برای مذاکرات فرسایشی ندارد و سریع‌تر باید به جمع‌بندی رسید. به نظر شما چرا طرف مقابل ایران تمایل به فرسایشی کردن مذاکرات دارد؟
دولت بایدن یکپارچه نیست. هیچ‌کس نمی‌خواهد مذاکرات را طولانی کند، اما بحث‌های داخلی در مورد این است که چه بخشی از تحریم‌ها بدون از دست دادن حمایت سیاسی از برجام میان دموکرات‌های کنگره لغو می‌شود.
در دولت ایران نیز بحث این است که برداشتن تحریم‌ها تا کجا مناسب و مفید است. در این میان، باید میان رفع تحریم‌ها و انجام تعهدات ایران، ارتباطی موثر وجود داشته باشد. در هر حال، امیدوارم در نهایت برجام احیا شود.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: استاد دانشگاه پرینستون حمله به نطنز غنی سازی ۶۰درصدی تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۹۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران

بلومبرگ در گزارشی نوشت در حالی که قانونگذاران آمریکایی در واکنش به پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی، در تلاش برای اقدامات جدیدی هستند، بازار انتظار ندارد هرگونه تحریم جدید، تاثیری روی صادرات نفت ایران داشته باشد.

به گزارش ایسنا، در حالی که مجلس نمایندگان آمریکا در تلاش برای تشدید محدودیت‌ها علیه صادرات نفت ایران است اما تحلیلگران بازار نفت می‌گویند جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، تمایلی به انجام اقدامی ندارد که قیمت نفت خام یا بنزین را برای شهروندان آمریکایی افزایش دهد. به گفته کارشناسان سیاست تحریم، رئیس جمهور آمریکا احتمالا از اختیارات خود در خصوص تحریم‌ها استفاده کرده و از اجرای سخت‌گیرانه آنها خودداری می‌کند.

این وضعیت، تا حدودی مشابه برخورد دولت بایدن در قبال روسیه و جنگ اوکراین است. اگرچه کاخ سفید، تحریم‌هایی را علیه روسیه وضع کرده، اما تلاش کرده است درآمدهای این کشور را محدود کند و در عین حال، اجازه دهد صادرات نفت روسیه ادامه پیدا کند تا از محدودتر شدن عرضه در بازار جهانی و برانگیختن تورم در سالی که انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود، اجتناب شود. دولت آمریکا همچنین با وجود تجدید تحریم‌های که نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا را هدف گرفته اند، هفته گذشته اجازه داد صادرات نفت ونزوئلا ادامه پیدا کند.

جیم لوسیر، مدیرکل شرکت تحقیقاتی «کپیتال آلفا پارتنرز» به بلومبرگ گفت:‌ معامله‌گران نفت، بی‌تفاوت هستند، زیرا می‌دانند که بایدن هر گونه معافیت‌هایی را لازم باشد، امضا خواهد کرد تا جریان نفت ایران به بازار ادامه پیدا کند، درست همان‌طور که اجازه داد بشکه‌های نفت روسیه همچنان در بازار عرضه شوند.

بازار نفت در حال حاضر حساسیت به خصوصی نسبت به محدودیت‌های بیشتر دارد. نفت برنت اوایل آوریل، در بحبوحه تقاضای جهانی قوی و ادامه محدودیت عرضه اوپک پلاس، از مرز ۹۲ دلار در هر بشکه عبور کرد که بالاترین حد در حدود ۶ ماه گذشته بود.

طبق گزارش شرکت «کلیر ویو انرژی پارتنرز» که در واشنگتن مستقر است، تحریم‌های جدید اگر اجرا و اعمال شوند ممکن است حداکثر ۸.۴۰ دلار به قیمت جهانی نفت اضافه کنند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، چنین اتفاقی، خبر بدی برای بایدن خواهد بود که پس از افزایش قیمت سوخت در سال ۲۰۲۲، حجم عظیمی نفت را از ذخایر استراتژیک برداشت کرد. هر چند قیمت بنزین از سطوح مشاهده شده در آن زمان، پایین‌تر است اما امسال افزایش داشته، در حالی که هنوز فصل اوج رانندگی تابستانی در آمریکا آغاز نشده است.

دیگر خبرها

  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • تحریم های جدید ضد ایرانی دولت بایدن