Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه دین و آئین: یکی از دعاهایی که به خواندن آن بعد از هر نماز واجب در ماه مبارک رمضان سفارش شده است، دعایی است که با جمله «اللَّهُمَّ أَدْخِلْ عَلَی أَهْلِ الْقُبُورِ السُّرُورَ» آغاز می‌شود. از پیامبر اکرم (ص) روایت شده هر که این دعا را در ماه رمضان بعد از هر نماز واجب بخواند، گناهان او تا روز قیامت آمرزیده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دعا توسط حجت الاسلام والمسلمین سید محمدباقر علم الهدی استاد حوزه علمیه تهران شرح داده شده است و امروز در ششمین روز از ماه مبارک رمضان با اشاره به فرازی از این دعا که می‌فرماید «اللَّهُمَّ أَغْنِ کُلَّ فَقِیرٍ»، درباره نحوه زدودن فقر از جامعه بشری مطالبی تقدیم مهمانان ماه ضیافت الهی می‌شود:

در دیدگاه اسلام مبارزه با فقر یک امر مقدسی است برای همین پیامبر اکرم (ص) مبارزه با این پدیده اجتماعی را مورد توجه قرار داده تا مردم انگیزه پیدا کنند و با برنامه‌ریزی صحیح بر این معضل و مشکل اجتماعی چیره شوند. بنابراین مردم برای غلبه بر فقر نیازمند کسب مهارت‌های لازم هستند که این مهارت‌ها در سه بخش عمده بیان می‌شود که امروز نیز به بیان بخش سوم می‌پردازیم.

از مهارت‌های دیگری که در نحوه زدودن فقر از جامعه بشری باید به آن توجه کرد کسب مهارت‌های رفتاری است. یکی از مهارت‌های رفتاری بحث کار و تلاش است؛ انسان هرگز نباید فراموش کند که خداوند متعال ثمره تلاش انسان‌ها را در دنیا به آنان عنایت می‌کند و هر کسی به اندازه تلاش و کوششی که انجام می‌دهد از زندگی دنیا بهره می‌گیرد، بر این اساس انسان باید تلاش کند و توجه داشته باشد که از تن پروری اجتناب کرده و همواره به دنبال کسب روزی حلال باشد.

جایگاه کار و تلاش در اسلام

کسب روزی حلال به قدری ارزشمند است که گفته شده وقتی انسان برای عبادت در مساجد و نماز جمعه حاضر شد بعد از انجام عبادت به دنبال کسب و کار برود، برای مثال خداوند متعال در آیه ۱۰ سوره جمعه می‌فرماید زمانی که نماز جمعه به پایان رسید شما آزاد هستید تا به دنبال کار خودتان بروید و برای درخواست رزق و روزی خودتان از خداوند متعال در زمین پراکنده شوید. همچنین در آیه ۳۲ سوره اعراف آمده، ای پیامبر؛ بر آنانی که به تو خورده می‌گیرند و می‌گویند چرا کار و تلاش می‌کنی؟ به آنها بگو چه کسی زینت‌های الهی که خداوند متعال خلق کرده و روزی‌های پاکیزه را قرار داده به بندگان خدا حرام کرده است، این رزق و زینت‌های حلال برای کسانی است که در زندگی دنیا ایمان به خدا آوردند. در هیچ دینی مانند دین اسلام کار عبادت محسوب نشده است و این اهمیت کار و تلاش را می‌رساند؛ بنابراین انسان در زندگانی دنیا همواره باید اهل کار و تلاش باشد و از آن غافل نشود.

انفاق معنوی چیست؟

دومین مهارت رفتاری مربوط به بحث انفاق می‌شود. انفاق تنها مالی نیست بلکه انفاق معنوی نیز وجود دارد برای مثال کسی که صنعت و تجربه خودش را در راه خدا به دیگران آموزش می‌دهد در اصل انفاق معنوی داشته است. آیات و روایات بسیاری درباره انفاق معنوی بیان شده که می‌تواند در کسب مهارت‌های رفتاری راهگشا باشد.

از دیگر مهارت‌های رفتاری مصرف بهینه از نعمات الهی است. متأسفانه بعضاً دیده می‌شود از نعمت‌های الهی مصرف بهینه نمی‌شود و انسان‌ها دچار اسراف می‌شوند در حالی که قرآن کریم می‌فرماید بخورید و بیاشامید اما اسراف نکنید، خدا مسرفان را دوست ندارد؛ در روایتی از امام صادق (ع) آمده است که اسراف و زیاده روی باعث تنگدستی و فقر می‌شود در حالی که میانه روی در زندگی باعث ثروت و بی نیازی آدمی خواهد شد.

مهارت‌های معنوی چیست و چگونه کسب می‌شود؟

مهارت دیگر در راستای فقر زدایی کسب مهارت‌های معنوی است، مراد از مهارت‌های معنوی توانمندسازی روح برای قانع شدن بر فقر و مشکلات مالی است. در زندگی نامه بسیاری از بزرگان و اولیای الهی آمده که در نهایت فقر و تنگدستی غیر از حمد الهی کلامی به زبان جاری نمی‌کردند و همواره به مقدرات و نعمات الهی راضی بودند.

قرآن کریم می‌فرماید هر کسی که تقوا پیشه کند خدا برای او مفر و راه گشایشی قرار می‌دهد تا در بن بست‌های زندگی متوقف نشود؛ انسان متقی و مؤمن در عین حال که به شدت گرفتار فقر است اما همیشه به لطف و رحمت الهی امیدوار است برای همین خداوند متعال نیز برای او گشایش ایجاد می‌کند، از این رو است که متقین و مؤمنین راستین هرگز به خاطر فقر شانه خالی نمی‌کنند.

انسان باید بتواند روح معنوی خود را آماده کند و در خودسازی پیش برود و تقوا و خدا ترسی و خدا باوری را در وجود خود تقویت کند در این صورت است که هرگز فقر را فقر نمی بیند بلکه فقر را صلاح و مصلحت الهی می‌پندارد و افتخار می‌کند که در پیشگاه پروردگار راضی به قضای الهی است.

آموزش مهارت‌های مبارزه با فقر، ارزشمندترین فرهنگ است

نکته دیگری که در بحث کسب مهارت رفتاری باید مورد توجه قرار گیرد صبر کردن بر معضلات و شکر در برابر مصائب است، این نکته بسیار مهمی است زیرا هر اتفاقی که در نظام هستی رخ می‌دهد از دو حال خارج نیست یا موافق طبع انسان‌ها است و یا موافق طبع و میل آنان نیست و حوادث و رخدادهای عالم هستی برای همه انسان‌ها وجود دارد و کسی نیست که از این گونه دارایی‌ها و ناداری ها بی بهره باشد. اتفاقاً ویژگی دنیا بر خلاف عالم آخرت نیز بر همین امر استوار است که نعمت‌ها با بلا و سختی عجین شده است.

قرآن کریم در وصف متقین و کیفیت زندگی آنان چنین بیان می‌کند و می‌فرماید متقین هیچ ناراحتی در زندگی به آنان نمی‌رسد؛ زمانی که انسان آموزش دید و روح خود را برای بلایا آماده ساخت، تقوا و خداترسی او را از خدا دور و جدا نکرد و صبوری مهمترین ابزارش در برابر مشکلات شد آن هنگام این انسان در مواجهه با ناملایمات زندگی احساس می‌کند که در پیشگاه پروردگار عالم است و همواره از آنچه خدا به او عنایت کرده شاکر است. انسان زمانی که شکر گذار نعمات الهی بود این شکر نعمت سبب افزونی نعمات و مستحکم‌تر شدن ارتباط او با خدای متعال می‌شود.

همه این مطالبی که بیان شد در راستای مهارت‌های برخورد با فقر است. در مقابله با فقر فرهنگی نیز اگر انسان این سه مهارت را در وجود خود تقویت کند آن هنگام می‌تواند به بهترین شکل خودش را در جامعه بی نیاز و در برابر خدای متعال فقیر ببیند و از درون جان خودش کلام حضرت موسی را تکرار کند و بگوید خدایا من نسبت به آنچه که تو به من عنایت می‌کنی فقیر و نیازمند هستم نه دیگران؛ بنابراین انسان مؤمن در برابر دیگران مستغنی و در پیشگاه پروردگار فقیر است برای همین خیلی راحت می‌گوید ایاک نعبد و ایاک نستعین. فرهنگ ارزشی آن فرهنگی است که بتواند مهارت‌های مبارزه با فقر را آموزش دهد.

کد خبر 5192895

منبع: مهر

کلیدواژه: ماه مبارك رمضان ماه رمضان ۱۴۰۰ دعای روزهای ماه رمضان دعا و نیایش ماه مبارك رمضان ماه رمضان ۱۴۰۰ قرآن کریم قرآن دعای روزهای ماه رمضان دعا و نیایش فعالیت های قرآنی اوقات شرعی محمد علی انصاری میثم مطیعی مهارت های رفتاری کسب مهارت مبارزه با فقر خداوند متعال انفاق معنوی کار و تلاش انسان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۱۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه مهارت‌های بازار محور در جهت افزایش تولید


جلیل شهریاری  ، در خصوص شعار سال بیان کرد: عمده مسئله کشور و نقطهٔ ضعف اساسی کشور مسئله اقتصاد است؛ کلید اساسی برای حل مشکلات اقتصادی تولید داخلی و تولید ملی است و این مهم محقق نمی‌شود مگر با رشد تولید و حرکت روبه‌جلو در تولید ملی و مشارکت همه‌جانبه مردمی در به ثمر رساندن تولیدات داخلی لذا جهش تولید با مشارکت مردمی راهی برای رونق‌دادن به اقتصاد کشور است.

وی در پاسخ به سؤال اقدامات سازمان فنی و حرفه‌ای در راستای تحقق شعار سال افزود: لازمه جهش تولید ارتقای سطح مهارت و توانمندی‌های اقشار مختلف جامعه است و تحقق این امر بدون درنظرگرفتن نقش آموزش‌های مهارتی بعید و دورازذهن به نظر می‌رسد.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان تصریح کرد: البته به‌روز بودن و تناسب آموزش‌های مهارتی با نیاز بازار کار و تولید غیرقابل‌انکار است که در این راستا آموزش‌های مهارتی لازم در ۲۵ مرکز دولتی آموزش فنی و حرفه‌ای در سطح استان ویژه گروه‌های هدف ۱۹ گانه «کارجویان، دانشجویان، دانش‌آموزان، سربازان، زندانیان، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، شاغلین، روستاییان، عشایر، معتادان بهبودیافته، زنان سرپرست خانوار، مشمولین بیمه بیکاری و...» و ۳۲۵ آموزشگاه آزاد بخش خصوصی به‌منظور توانمندسازی جوانان و تربیت نیروی کار ماهر متناسب با نیاز بازار در حال اجرا است.

وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت‌های اتحادیه‌ها، اصناف و صنایع به‌منظور توسعه آموزش‌های مهارتی در قالب آموزش‌های محیط کار واقعی و به‌منظور تکمیل آموزش‌های بخش دولتی در اولویت قرار دارد.

شهریاری اذعان کرد: به‌منظور برقراری تعامل مؤثر در حل مشکلات اشتغال جامعه هدف، تشکیل جلسات شورای مهارت باهدف استفاده از ظرفیت همه دستگاه‌های مرتبط در دستور کار قرار دارد در این زمینه می‌توان به دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، آموزش‌وپرورش، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، کارگروه امداد امام خمینی (ره)، پارک علم و فناوری، شرکت شهرک‌های صنعتی، قرارگاه مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه، ورزش و جوانان، بسیج سازندگی، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، اتاق اصناف اشاره داشت.

وی در پاسخ به سؤال شناسایی شغل‌های باتوجه‌به اقلیم استان افزود: در راستای انطباق بیش‌ازپیش آموزش‌های مهارتی با نیاز بازار کار، اقدام به راه‌اندازی رشته‌های بازار محور در شهرستان‌ها گردیده است از جمله آموزش‌های مرتبط با تأمین نیروی ماهر معدن، صنعت ساختمان، لوله‌کشی گاز در زابل، زهک، خاش و ایرانشهر باتوجه‌به اتصال به شبکه گاز سراسری تعمیر ECU خودرو، دیتیلینگ خودرو، جوشکار تخصصی چابهار و... و تربیت نیروی ماهر موردنیاز شرکت پتروشیمی نگین مکران جهت افراد بومی در دست‌کار است.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان در خصوص برنامه‌ریزی برای صدور گواهی‌های مهارتی برای ایجاد نهضتی در تولید تشریح کرد: توسعه آزمون‌های آنلاین و الکترونیکی در شهرستان‌های زاهدان، ایرانشهر و چابهار باهدف تسریع در زمان اعلام نتایج آزمون‌های برگزار شده و صدور گواهینامه‌های مهارت و تجهیز و پیگیری راه‌اندازی آن در شهرستان‌های زابل و سراوان انجام می‌شود.

شهریاری تأثیرگذاری آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در تحقق شعار سال را این‌گونه بیان کرد: یکی از ویژگی‌های بارز هر نظام اقتصادی درهم‌تنیدگی ساختارها آموزش مهارتی و اشتغال است؛ ارتباط تنگاتنگ کار و آموزش‌های مهارتی همواره در برنامه‌ریزی‌های اقتصادی و اجتماعی هم‌زمان با یکدیگر انکارناپذیر است؛ مردمی‌کردن اقتصاد و تصدی‌نکردن دولت، برون‌گرایی، افزایش مشارکت مردمی با استفاده از ظرفیت نیروی انسانی ماهر نقش بارزی در تحقق رشد تولید دارد.

وی ادامه داد: بدون شک یکی از تأثیرگذارترین عوامل جهش تولید آحاد مردم هستند که در این زمینه هر چه میزان مهارت و توانایی‌های فردی افراد بیشتر باشد منجر به تولید و ارائه خدمات بیشتر و باکیفیت بالاتر و در مدت‌زمان کمتری خواهد بود که در نهایت منجر به ارتقای بهره‌وری خواهد شد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان نقش تعاونی‌ها و بخش‌های خصوصی را در جهش تولید خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش‌های مهارتی بخش غیردولتی با استفاده از ظرفیت مردم در راستای تحقق بیانات مقام معظم رهبری و اجرایی نمودن شعار سال، اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان تسریع و تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار ویژه آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد و مراکز جوار و بین کارگاهی را باهدف گسترش ظرفیت‌های نوین آموزش‌های مهارتی در تمامی حوزه‌های خدماتی، صنعتی، فرهنگ و هنر، صنوف و آموزش‌های مورد نیاز روز بازار کار توسط بخش خصوص در اولویت برنامه‌های سال جاری  قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی آموزش نیروگاه برق خورشیدی در بوشهر
  • معلمان نقش با ارزشی در ترسیم آینده دانش آموزان دارند
  • طرح نور یک کار جهادی و انقلابی است
  • کارکرد انتقادی و راهبری فیلم های مستند کمرنگ شده است
  • توسعه مهارت‌های بازار محور در جهت افزایش تولید
  • انسان در سایه آگاهی و دانش به تقرب الهی می‌رسد
  • خیر انسان در حرکت در مسیر الهی است
  • آیت الله نورمفیدی: با توجه به اهمیت تعلیم و تربیت معلمان باید از میان بهترین‌ها انتخاب شوند
  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • اجرای طرح تدریس با جهت‌گیری الهی برای هدایت دانشجویان