Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ــ پس از انتشار گزارش خبرگزاری تسنیم مرکز سعدی‌شناسی برنامه‌هایی را تحت عنوان گرامیداشت یادروز سعدی اعلام کرد که در دو بخش علمی و جنبی قرار داده شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  شیراز ،  صبح امروز گزارشی با تیتر «غربت شیخ اجل در شهر فرهنگ و ادب؛ فراموشی یادروز سعدی از سوی متولیان فرهنگی استان فارس» در  خبرگزاری تسنیم منتشر و انتقادهایی نسبت به فراموشی یادروز این شاعر بزرگ و برجسته زبان و ادبیات فارسی از سوی متولیان فرهنگ و ادب استان مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در بخشی از این گزارش نتیجه بی‌حاصل پیگیری‌های چند روزه خبرنگار تسنیم با متولیان دستگاه‌های فرهنگی ذکر و بیان شد که با وجود اینکه سازمان‌ها و ادارات زیادی در برگزاری این رویداد ادبی نقش دارند اما در فاصله دو روز مانده به یادروز سعدی هیچ برنامه مدونی از سوی متولیان ذکر نشده که نشان از عدم برنامه‌ریزی و تدبیر مناسب در این زمینه دارد. 

طبق اعلام متولی اصلی برگزاری این رویداد یعنی مرکز سعدی‌شناسی؛ شهرداری شیراز، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس، سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس، صدا و سیمای مرکز فارس، دانشنامه فارس، معاونت فرهنگی شهر کتاب، انجمن فرهنگ و ادب شیراز و مرکز سعدی‌شناسی در برگزاری این مراسم نقش دارند اما هیچ کدام از این دستگاه‌ها تا صبح امروز و علی‌رغم پیگیری تسنیم برنامه‌ای نداشتند. 

پس از انتشار گزارش خبرگزاری تسنیم مرکز سعدی‌شناسی برنامه‌هایی را تحت عنوان گرامیداشت یادروز سعدی اعلام کرد که در دو بخش علمی و جنبی قرار داده شده است. با این حال کوروش کمالی سروستانی، مدیر مرکز سعدی‌شناسی نیز پس از این اعلام در گفت‌وگو با تسنیم به ارائه توضیحاتی در این زمینه پرداخت. وی درباره بعد بین‌المللی برنامه‌های یادروز سعدی اظهار داشت: با رایزن‌های فرهنگی ایران در کشورهای مختلف تماس گرفته شده و برنامه‌های یادروز سعدی برگزار می‌شود. 

وی با بیان اینکه در 7 - 8 کشور به صورت قطعی برنامه‌های یادروز سعدی برگزار می‌شود، گفت: ممکن است که کشورهای بیشتری هم این برنامه را برگزار کنند اما در حاال حاضر همین تعداد قطعی است. 

غربت شیخ اجل در شهر فرهنگ و ادب؛ فراموشی یادروز سعدی از سوی متولیان فرهنگی استان فارسراه‌اندازی «نهضت خوانش آثار سعدی» در محافل ادبی نهادسعدی بهتر است یا حافظ؟

کمالی سروستانی درباره پیوند سعدی و برگزاری یادروزش با دنیای امروز افزود: شاعران کلاسیک مانند سعدی به دلیل خداباوری، انسان‌گرایی و جهان‌اندیشی‌ای که دارند و از عشق، نیکی، دوستی و صلح حرف می‌زنند همیشه مخاطبان خود را پیدا می‌کنند در واقع ماندگاری ادبیات کلاسیک ایران به دلیل این است که در هر نسلی خوانش تازه‌ای با توجه به نیازهای خودشان پیدا می‌کنند. 

مدیر مرکز سعدی‌شناسی با بیان اینکه در فضای کنونی کرونایی نیاز به همدلی، همراهی و بخشش داریم، بیان کرد: همه این مفاهیم در گلستان و بوستان سعدی موج می‌زند و به دلیل همین مفاهیم هم کلام سعدی ماندگار شده است. 

به گفته وی سعدی شاعر مهر و دوستی و در یک کلام شاعر زندگی است، سخنش از دل زندگی بیرون می‌آید و بر دل زندگی می‌نشیند، به همین دلیل هنوز سخنش برای جهان جذاب است و مانیفست بزرگ آن همان بیت « بنی آدم اعضای یک پیکرند / که در آفرینش ز یک گوهرند» است که  هنوز برای جهان جذاب است. 

کمالی سروستانی اعتقاد دارد که مشکل گستت نسل کنونی و کلام سعدی است که آن هم به دلیل وجود گسترده فضای مجازی و کم رمق بودن حضور فعالان این عرصه است. وی افزود: البته آموزش و پرورش و صداوسیما هم در ایجاد این ارتباط نقش دارند ولی مخاطبان ما هنوز تخصصی هستند تا عموم مردم. 

مدیر مرکز سعدی‌شناسی درباره فعالیت منظم ستاد برگزاری برنامه‌های یادروز سعدی گفت:  برای مخاطبان خاص به صورت مرتب در قالب کلاس‌های مختلف گلستان و بوستان خوانی برنامه داریم و علاوه بر آن با وجود شرایط سخت موجود اقداماتی در زمینه چاپ نمایش‌نامه و کتاب انجام شده که در مدت زمان اجرای برنامه‌ها رونمایی می‌شود. 

بر این اساس  برنامه‌های یادروز سعدی از روز سه‌شنبه 31 فروردین‌ماه هر شب از ساعت 18 از اینستاگرام مرکز سعدی‌شناسی به نشانی @ sadishenasi و فضاهای مجازی دیگر نهادهای فرهنگی و انجمن‌های ادبی پخش می‌شود. 

علاوه بر برنامه‌های بخش علمی که شامل سخنرانی‌های علمی استادان دانشگاه‌های کشور است، گلباران مقبره سعدی، انتشار کلیات نفیس سعدی شیرازی به خط میرزا علی‌نقی شیرازی و تذهیب میرزا محمود شیرازی، مسابقات سعدی‌خوانی، گلستان‌خوانی، بوستان‌خوانی و نیز ساخت و انتشار موسیقی سنتی براساس آثار سعدی به همت نهادها و انجمن‌های فرهنگی از جمله برنامه‌های بخش جنبی است. 

انتهای پیام/424/ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: برنامه های یادروز سعدی مرکز سعدی شناسی خبرگزاری تسنیم سوی متولیان فرهنگ و ادب برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۳۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الزامات و برنامه زمانبندی تشکیل مرکز ملی داده‌های زیارت بررسی شد

به گزارش قدس خراسان به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، سه‌شنبه ۴ اردیبهشت با حضور حجت‌الاسلام حجت گنابادی‌نژاد، جلسه بررسی و تحلیل تشکیل مرکز داده‌های زیارت در محل سالن شهید باهنر استانداری برگزار شد.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی گفت: با توجه به اهمیت مسئله زائر و زیارت و ضرورت سیاست‌گذاری‌ و راهبری دقیق و هوشمندانه، لازم است که در زمینه حکمرانی توجه و اهتمام بیشتری به مسئله زیارت داشته باشیم.

وی بیان کرد: در دولت سیزدهم، ۵ جلسه از کارگروه ملی زیارت برگزار شده است که یکی از مصوبات، تشکیل مرکز ملی داده‌ها توسط پژوهشکده زیارت دانشگاه فردوسی بود.

گنابادی‌نژاد افزود: مصوبات کارگروه ملی زیارت به منزله مصوبات هیات وزیران است و این فرصت خوبی است تا بتوانیم جریان خدمت‌رسانی به زائران را به صورت کمی و کیفی ارتقا بدهیم.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی تاکید کرد: جمع‌آوری اطلاعات آماری، بخشی از هدف راه‌اندازی مرکز داده‌های‌ زیارت است، ما به دنبال جمع‌آوری و ثبت همه اطلاعات و تحلیل‌های آماری مربوط به زیارت هستیم تا بتوانیم گزارش، تحلیل و طراحی متناسبی برای مسائل مختلف زیارت داشته باشیم.

وی متذکر شد: همکاری تمامی دستگاه‌های مرتبط توام با نگاه فعالانه و مبتکرانه و مدیریت و پیگیری جدی با یک برنامه زمانبندی توسط پژوهشکده زیارت از اولویت‌های فعال شدن مرکز داده‌های زیارت است.

دیگر خبرها

  • «شیخ اجلّ» یکی از چهار عنصر ادبی ایران است
  • آیین اختتامیه هفته برزگداشت سعدی برگزار شد
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • اختتامیه هفته بزرگداشت «سعدی شیرازی» برگزار می‌شود
  • نشست «ارمغان سعدی» برگزار شد
  • جلد دوم کتاب «تاریخ تحلیلی جامعه شناسی دیوان سالاری در ایران» چاپ و رونمایی شد
  • آیین اختتامیه هفته بزرگداشت سعدی شیرازی برگزار شد
  • برگزاری جشنواره منطقه‌ای شعر تمداربیت دراردل
  • الزامات و برنامه زمانبندی تشکیل مرکز ملی داده‌های زیارت بررسی شد