Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@08:33:33 GMT

قصه تلخ ناهماهنگی ها در مواقع بحرانی کی تمام خواهد شد؟

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۴۵۵۶۵

قصه تلخ ناهماهنگی ها در مواقع بحرانی کی تمام خواهد شد؟

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،  «بحران» کلید واژه‌ای که وقتی به وجود می‌آید، رشته‌های هماهنگی در کشور بیشتر اوقات از هم گسسته می‌شود و گویی سرگردانی بسیاری زیادی سراغ مسئولان مدیریت بحران می‌رود. طی ۴۰ سال گذشته در کشور ما حوادث طبیعی بسیاری رخ داده است که سیل با ۶۱ درصد و زلزله ۲۸ درصد بیشترین مخاطرات طبیعی کشور به شمار می‌روند، اما در بیشتر اوقات مدیریت آن در پاشنه آشیل قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور مثال به تازگی در زلزله سی سخت مردم بحران زده از ناهماهنگی‌ها گله داشتند و در گفتگو با خبرنگاران ما می‌گویند: مسئولان مربوطه نمی‌آیند مشکلات را از نزدیک مشاهده کنند و بدون اینکه اطلاعاتی داشته باشند امکاناتی از قبیل مواد غذایی، چادر را توزیع می‌کنند، یا در سیل آق قلا ضعف در مدیریت بحران باعث سرگردانی شده بود؛ عده از آن‌ها معترض به این مسئله بودند که برای گرفتن امکانات به فرمانداری، هلال احمر یا ... مراجعه کرده، ولی جوابی نمی‌گرفتند.

یا در سیل سیستان و بلوچستان توزیع نامناسب باعث هدر رفت بسیاری از کمک‌ها شده بود؛ اقلامی که برای مصرف مردم آورده شده بود، اما به دلیل نا هماهنگی بسیاری از اقلام از جمله مواد غذایی فاسد شدند.

هماهنگی و عدم برنامه ریزی مناسب بین ۱۰ دستگاه درگیر در بحران‌ها تبعات ناخوشایندی برای مردم بحران زده به دنبال داشته است؛ محمد باقر محمدی معاون عملیات سازمان امداد و نجات هلال احمر در گفت‌وگو با خبرنگار ما معتقد است که وحدت فرماندهی در وهله اول متاسفانه وجود ندارد و متولی اصلی آنچنان مشخص نیست و کسی که باید ورود کند و فرماندهی میدانی را بر عهده بگیرد، نیست!

این درحالی است که در ماده یکم فصل اول قانون مدیریت بحران کشور به هماهنگی و مدیریت یکپارچه دستگاه‌های مسئول در مواقع بحرانی اشاره کرده و آمده است، محمد محمدی سرپرست اداره کل بحران کهگیلویه و بویر احمد در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: باید یکی مرجعی خاصی باشد که تمامی کمک‌ها تحت نظر آن دستگاه جذب شود؛ از طرفی دیگر محمد تقی پور کارشناس مسائل بحران معتقد است که یکی از ضعف‌هایی که همیشه در همه بحران‌ها مشهود است، عدم یا نقص وجود هماهنگی بین دستکاه‌های مرتبط است؛ به دلیل همین ناهماهنگی‌ها در سال ۸۷ ستادی به نام مدیریت بحران به ریاست وزیر کشور تشکیل شد؛ هماهنگی و وحدت رویه بین ۱۰ دستگاه مسئول در مواقع بحرانی به فرماندهی وزارت کشور می‌تواند آشفتگی‌ها در بحران‌ها شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

بیشتر بخوانید

مدیریت بحران برای مخاطرات احتمالی نوروز ۱۴۰۰ آمادگی دارد

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مدیریت بحران حوادث مدیریت بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۵۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده باش تمامی دستگاه‌های اجرایی برای خدمات رسانی به مردم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، در جلسه اضطراری ستاد مدیریت بحران استان با بررسی آخرین وضعیت بارندگی در شهرستان‌های زیرکوه و بشرویه، درخصوص مدیریت شرایط تصمیماتی اتخاذ شد.

معاون مدیریت بحران استانداری درخصوص مصوبات این جلسه گفت: بر اثر سیلاب روز گذشته تا امروز ۶۰ خانوار از اهالی روستای نوده و ۲۵۰ خانوار روستای بمرود زیرکوه، هفت نفر در بشرویه و چهار نفر در سرایان به مکان امن منتقل و اسکان اضطراری داده شدند.

محمودرضا تیمورپور افزود: بسته غذایی ۷۲ ساعته از طریق جمعیت هلال احمر بین مردم آسیب دیده که در مناطق امن اسکان داده شده اند توزیع می‌شود و ارتش هم برای اعزام ماشین آلات سنگین در آماده باش است.

وی گفت: بارش‌های شدید روز گذشته تاکنون در شهرستان زیرکوه به ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی روستا‌های نوده، بمرود و شاهرخت خسارت وارد کرده، ۶ رشته قنات تخریب و ۳۰۰ راس دأم نیز تلف شده اند.

معاون مدیریت بحران استانداری با بیان اینکه زیرساخت‌های جاده‌ای خسارت جدی دیده، افزود: در جلسه اضطراری ستاد مدیریت بحران استان، نیازمندی‌های شهرستان‌های زیرکوه و بشرویه اعلام و مقرر شد ماشین آلات سنگین از طریق راهداری و برخی شرکت‌های خصوصی به منطقه اعزام شوند لذا بیشترین مشکل در حال حاضر مربوط به شهرستان زیرکوه است که برخی آبنما‌ها تخریب شده و راه‌های روستایی مسدود است.

به گفته وی مسیر‌های اصلی و روستایی توسط نیرو‌های راهداری در حال بازگشایی است.

تیمورپور با اشاره به هماهنگی‌های انجام شده برای آبرسانی سیار از سوی شرکت آب و فاضلاب استان گفت: از طریق بنیاد مسکن هم ماشین آلات کمرشکن برای حمل خودرو‌های سنگین هماهنگ شده است.

وی با بیان اینکه در سایر شهرستان‌ها بارندگی بوده، اما خسارتی گزارش نشده است، افزود: بیشترین بارندگی را برای عصر امروز شاهد خواهیم بود که هسته اصلی آن در بیرجند است.

به گفته وی علیرغم سیلاب شدید در زیرکوه و نبود دسترسی روستا‌ها به مرکز شهرستان، طبق گفته فرماندار، کنکور سراسری طبق برنامه امروز برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • حل مشکل آب‌شرب روستاهای سیل‌زده در منطقه بلوچستان
  • آماده باش تمامی دستگاه‌های اجرایی برای خدمات رسانی به مردم
  • تخلیه روستاهای بحرانی/ خسارت جانی در زیرکوه نداشتیم
  • خانواده نقش قابل‌توجهی در سلامت روان افراد ایفا می‌کند
  • دستگاه های خدمات رسان کرمان برای مقابله با بحران سیل آماده باشند
  • سازماندهی بیش از ۴۰۰ تیم عملیاتی و امدادی برای مقابله با سیل در یزد
  • بارش شدید تگرگ در شیراز /آمادگی تمام دستگاه‌های خدمات‌رسان
  • توجه به نسل جوان اولویت تمام برنامه‌های تبلیغات اسلامی باشد
  • تمام مدارس شهرستان یزد چهارشنبه غیرحضوری شد
  • ترک فعل احتمالی در مدیریت بحران پیگیری می‌شود