Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@03:34:11 GMT

اول از مردم رأی بگیرید بعد نسخه بپیچید

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۴۵۷۴۲

اول از مردم رأی بگیرید بعد نسخه بپیچید

این روزها همزمان با گفت‌و‌گو و رایزنی تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در وین، یک‌بار دیگر فشارهای داخلی از سوی مجموعه‌های منتقد یا مخالف دولت بیش از پیش شده است. این جریان‌ها که به نظر می‌رسد همه اتفاقات و رویدادهای داخلی و خارجی را با عینک انتخابات ریاست جمهوری می‌بینند،

در حالی تیم مذاکره‌کننده و دولت و وزارت خارجه را آماج انتقادات و ادعاهای مختلف کرده‌اند، که انتظار می‌رود در مواجهه نمایندگان نظام جمهوری اسلامی ایران با طرف‌های خارجی، پشتیبان و حامی آنها باشند و در حقیقت به مذاکره‌کنندگان اعتماد به نفس بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخصوص که دولت مستقر در آخرین ماه‌های عمر کاری خود به‌سر می‌برد و آثار هرگونه گشایشی در وین متوجه مردم و دولت آینده خواهد بود. با این حال بر خلاف این انتظار ملی، به نظر می‌رسد در بر همان پاشنه سابق می‌چرخد و مخالفان عزم جزم کرده‌اند که موفقیتی به پای دولت مستقر نوشته نشود. در همین چارچوب یک روزنامه منتقد دولت هم روز گذشته در گزارشی با انتقاد شدید از رئیس جمهوری و مذاکرات وین، همان ادعاهای تکراری گذشته را مرور کرده که همه مشکلات مرتبط با برجام است و دولتی که اقتصاد کشور را معطل آن کرده است.
این روزنامه در بخشی از این گزارش خطاب به رئیس جمهوری نوشته: «با چه رویی «این» و «آن» را متهم می‌کنید در حالی که در جایگاه متهم اصلی ناکارآمدی دولت در حوزه اقتصاد و سیاست خارجی ایستاده‌اید! بگذارید کسانی که بی‌ادعا کارهای بزرگی برای کشور کرده‌اند بیایند خرابی‌ها را اصلاح کنند و یک آواربرداری از خساراتی که به کشور زدید، بکنند. مردم حق دارند از شما بپرسند کجا دارید می‌روید و مملکت را با این قدرت عظیم ملی می‌خواهید به کجا ببرید!»
این بخش از گزارش یاد شده و اینکه افرادی بی‌ادعا که کارهای بزرگ کرده‌اند بیایند خرابی‌ها را اصلاح کنند، معلوم نیست ناظر به چیست. آیا منظور آن است که مجموعه‌هایی جداگانه از دولت متصدی امور اجرایی کشور شوند؟ آن‌هم در ماه‌های پایانی عمر دولت. چنین پیشنهادی پیش از این هم مطرح شده بود که با مخالفت صریح رهبر معظم انقلاب روبه‌رو شده بود. عزت‌الله ضرغامی پیش از این در گفت‌و‌گویی با ایرنا گفته بود که برخی از اعضای مجلس خبرگان و برخی دیگر در فضای رسانه‌ای پیشنهاد داده بودند که نهادهای زیر نظر رهبری مانند بنیاد مستضعفان و جانبازان و ستاد اجرایی فرمان امام، کارهای اقتصادی دولت را بر‌عهده بگیرند. رهبر معظم انقلاب هم در دیدار با اعضای خبرگان رهبری فرمودند که: «ایجاد تشکیلات و کار موازی با دولت نیز به صلاح و موفق نخواهد بود». ایشان 22 تیرماه سال گذشته و در دیدار مجازی با نمایندگان مجلس یازدهم هم تأکید کردند: «سال آخر دولت‌ها معمولاً سال حساسی است و باید مراقبت شود که پیگیری امور به هیچ‌وجه سست نشود و بر همین اساس اعتقاد راسخ دارم که دولت‌ها باید تا روز آخر وظایف خود را انجام دهند و بعد از پایان دوره قانونی خود، امانت را با ارائه صورت وضعیت، به دولت بعدی تحویل دهند.» بنابر این یک راه قانونی بیشتر باقی نمی‌ماند برای اینکه کسان دیگری جایگزین دولت فعلی شوند و به تعبیر این روزنامه، خرابی‌ها را اصلاح کنند. آن راه هم برگزاری انتخابات ریاست جمهوری است که اتفاقاً دو ماه دیگر (28 خرداد) برگزار می‌شود. به نظر نمی‌رسد حسن روحانی و دولت او مانع از ورود افراد کارآمد و بی‌ادعای مورد نظر مخالفان باشند. مشکل اما آنجاست که مخالفان دولت هنوز از مردم رأی نگرفته‌اند و در پاستور مستقر نشده‌اند، برای دولت مستقر نسخه می‌پیچند.
پیش از این اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان خراسان رضوی با انتقاد از دخالت‌ها و ورود غیرقانونی برخی‌ها به حوزه کار اجرایی و مسئولیت دولت گفته بود: «قانون اساسی وظایف همه مسئولان و قوای کشور را مشخص کرده اما برخی از افراد جایی به امور ورود پیدا می‌کنند که جایگاه آنها نیست. مسئولان جمهوری اسلامی ایران سوگند یاد کردند که پاسدار قانون اساسی باشند و باید نسبت به آن حساسیت نشان دهند و نباید به جای رئیس جمهوری در امور دخالت کنند در غیر این صورت اگر نظری دارند باید در انتخابات شرکت نمایند و در صورت اخذ رأی مردم به عنوان رئیس جمهوری آن وقت می‌توانند تصمیمات مدنظرشان را برای کشور بگیرند.» با این وصف مخالفان و رقیبان دولت، چند ماه صبر کنند و به گفته جهانگیری ابتدا از مردم رأی بگیرند، بعد هر چه در چنته دارند برای آبادانی و آوار‌برداری رو کنند.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: رئیس جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۵۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبادل ظرفیت‌های موجود در ایران و سریلانکا به نفع دو کشور و دوملت است

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی عصر امروز چهارشنبه در نشست مطبوعاتی مشترک با رانیل ویکر مسینگر رئیس جمهور سریلانکا ضمن ابراز خرسندی از حضور در سریلانکا و بهره‌برداری از ابرپروژه ستودنی و قابل تقدیر طراحی و اجرا شده با علم و دانش و فناوری ایرانی در این کشور گفت: بهره‌برداری از این ابرپروژه چندمنظوره از این جهت باعث خرسندی است که طرحی عادی نیست بلکه برخوردار از به‌روزترین و پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌ها از سوی متخصصین ایرانی است و موجبات رفاه مردم خوب سریلانکا را فراهم کرده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه روابط ایران و سریلانکا به‌ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی وارد مرحله جدیدی شده و رو به توسعه است، افزود: در گفتگو‌های صورت گرفته میان مقامات عالی دو کشور تاکید شد سطح این همکاری‌ها در بخش‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و تجاری، فرهنگی، گردشگری، علمی و فناوری افزایش یابد.

دکتر رئیسی تبادل ظرفیت‌های بسیار خوب موجود در ایران و سریلانکا را به نفع دو کشور و دو ملت عنوان کرد و افزود: مقرر شد وزرای امور خارجه دو کشور برگزاری کمیسیون مشترک ایران و سریلانکا را در دستور کار قرار دهند تا هرچه سریع‌تر سازوکارهای توسعه روابط تجاری و اقتصادی به ویژه در بخش‌های کشاورزی و علم و فناوری را احصاء کنند تا تصمیمات و توافقات صورت گرفته در این سفر  سریعاً عملیاتی و اجرایی شوند.

رئیس جمهور در ادامه خطاب به مردم و دولتمردان سریلانکایی با بیان اینکه تهدیدها و تحریم‌ها به هیچ‌وجه موجب توقف یا کُندی پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران نشده بلکه ملت ما را در ادامه این مسیر مصمم‌تر کرده است، افزود: امروز با توجه به پیشرفت‌ها و دستاوردهای چشمگیر مهندسان، متخصصان و دانشمندان ایرانی در عرصه‌های مختلف می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فن‌آور نامید.

 رئیسی ضمن اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای صدور و انتقال این تجربیات و خدمات فنی و مهندسی جهت توسعه و پیشرفت سریلانکا، افزود: همانند ابرپروژه اجرا شده در حوزه آب و برق در سریلانکا می‌توان با تامین مالی از سوی دولت سریلانکا و استفاده از توان فنی و مهندسی جمهوری اسلامی ایران، پروژه‌های بزرگ دیگری در این کشور اجرایی و عملیاتی کرد.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع فلسطین به عنوان مهم‌ترین موضوع جهان و دغدغه اصلی همه ملت‌ها اشاره کرد و گفت: آنچه امروز از جنایات مستمر و هولناک در غزه می‌گذرد موجب نگرانی و حیرت همه مردم دنیا شده و سوال‌شان این است که چرا سازمان‌های بین‌‌المللی و حقوق بشری به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند؟

حجت الاسلام رئیسی با بیان اینکه کودک‌کشی و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه نه فقط امت اسلامی بلکه پیروان سایر ادیان و مذاهب دنیا را نیز متاسف و متاثر کرده است، تصریح کرد: تاسف‌بارتر این است که چرا و با چه منطقی این جنایات از سوی آمریکا و کشورهای غربی مورد حمایت قرار می‌گیرد؟ و چرا سازمان ملل و شورای امنیت از کارایی افتاده‌اند و اقدام موثری برای جلوگیری از این جنایات انجام نمی‌دهند؟

رئیس جمهور قطع سریع حملات و جنایات علیه مردم غزه، کمک‌رسانی فوری و دسترسی بلامانع مردم این منطقه به کمک‌های بشردوستانه را موضع مشترک دو کشور ایران و سریلانکا عنوان کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران همانگونه‌ که بارها اعلام کرده است راهکاری عادلانه، دموکراتیک و مبتنی بر آرای مردم فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی ارائه کرده و معتقد است نباید به رژیم غاصبی که بیش از 75 سال ظلم و جنایت کرده میدان داد بلکه باید از سرزمین غصب شده بیرون و به مجازات رساند.

رئیسی با طرح این پرسش که اگر نظام بین‌الملل، ظالم و غاصب را به مجازات نرساند چه تضمینی وجود دارد که گروه دیگری نیز همین اقدامات و جنایات را علیه کشور دیگری مرتکب نشود؟، افزود: جلوگیری از تکرار فجایع و جنایات صورت گرفته از سوی این رژیم جنایتکار و غاصب بر علیه دیگر کشورها و ملت‌ها مجازات این رژیم را امری ضروری ساخته است.

رئیس جمهور در پایان با تاکید بر اینکه هیچ مانعی برای توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان جمهوری اسلامی ایران و سریلانکا وجود ندارد، تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران و سریلانکا مصمم هستند روابط دو کشور را در همه زمینه‌ها و در تمامی سطوح ارتقا دهند و یقین داریم این تصمیم به نفع دو کشور و دو ملت خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معاون رئیس‌جمهور: ۵۰۰ هزار خانه تحویل متقاضیان شد
  • سرکنسولگری ارمنستان در تبریز افتتاح می شود
  • سرکنسولگری ارمنستان در تبریز افتتاح می‌شود
  • رئیسی: این سفر در مقطع فعلی پیام مهمی داشت
  • تبادل ظرفیت‌های موجود در ایران و سریلانکا به نفع دو کشور و دو ملت است
  • تبادل ظرفیت‌های موجود در ایران و سریلانکا به نفع دو کشور و دوملت است
  • پرونده قضایی ۸ مهر زاهدان در اولویت رسیدگی قرار می‌گیرد
  • همه دستگاه ها در کنار یکدیگر باید مجری عدالت باشند
  • رهبر انقلاب: با جهش تولید، جیب و دست کارگر پر می‌شود /هدف از تحریم در تنگنا گذاشتن نظام جمهوری اسلامی است
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم