Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@02:26:30 GMT

پدیده «واکسن خواری» هم علنی شد/می خواهم زنده بمانم!

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۴۶۴۵۰

پدیده «واکسن خواری» هم علنی شد/می خواهم زنده بمانم!

به گزارش خبرنگار مهر، واکسن کرونا آمد تا شاید ترس و وحشت از مرگ بر اثر ابتلاء به کووید ۱۹ تا حدودی کم رنگ شود.

حالا و در شرایطی که کشور برای تأمین واکسن کرونا با مشکلات و محدودیت‌هایی مواجه شده است که باعث گردیده فعلاً سیستم قطره چکانی واکسن به کار گرفته شود، متأسفانه عده‌ای که همیشه سوءاستفاده از شرایط و موقعیت را سر لوحه کارهای خود قرار می‌دهند، می‌خواهند به هر قیمتی که شده این واکسن را بزنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس سند ملی واکسیناسیون که در ستاد ملی مقابله با کرونا، تنظیم و تهیه شده است، افراد برای دریافت واکسن کرونا اولویت بندی شده اند.

طبق همین سند، گروه اول کادر بهداشت و درمان درگیر کرونا هستند. البته همین گروه نیز تقسیم بندی شده و نیروهای شاغل در بخش مراقبت‌های ویژه و اتاق‌های ICU در اولویت نخست تزریق واکسن قرار گرفتند.

به دنبال سنگ اندازی های آمریکا در مسیر تأمین واکسن ایرانیان، شاهد هستیم که واردات واکسن با کندی پیش می‌رود و در حال حاضر بیشترین واکسن وارداتی از کشور روسیه بوده است. همچنین، واردات واکسن از کشورهای هند، چین و کره جنوبی نیز انجام شده است. اما، عده‌ای به خاطر «زنده ماندن»، حاضر شده اند سهمیه واکسن دیگران را برای خود کنند.

اواخر سال گذشته بود که با آمدن اولین محموله از واکسن‌های وارداتی به کشور، نگاه‌ها به سمت واکسن‌ها رفت و اینکه چه کسانی قرار است در صف اول واکسیناسیون قرار بگیرند.

بر اساس سند ملی واکسیناسیون که در ستاد ملی کرونا تهیه شده است، کادر درمان در اولویت قرار گرفتند و تزریق واکسن‌ها آغاز شد. از همان موقع بود که زمزمه‌هایی مبنی بر اینکه برخی افراد بدون اولویت، از این واکسن‌ها استفاده کرده‌اند که البته در حد شنیده‌ها بود.

موضوع واکسیناسیون هنرمندان از جمله اخبار حاشیه ساز سال گذشته بود که با واکنش‌های متفاوتی همراه شد و در نهایت، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، تزریق واکسن کرونا به افراد خارج از اولویت را تکذیب کرد و گفت: تزریق واکسن تنها و تنها بر اساس اولویت بندی ستاد ملی مقابله با کرونا خواهد بود و هیچ گونه تزریق واکسن خارج از مصوبه ستاد نخواهیم داشت.

حالا و در آغازین روزهای سال نو، دوباره خبرهایی به گوش می رسد با این مضمون که عده ای از فرصت فراهم شده برای گروه های در اولویت دریافت واکسن، سوءاستفاده کرده و خود را در لیست گروه های در اولویت قرار داده اند و تزریق واکسن در دوز اول را نیز انجام داده اند.

چند روزی از ماجرای واکسیناسیون برخی افراد تحت نام پاکبان در آبادان می گذرد، اما زمزمه های از دیگر نقاط کشور به گوش می رسد که عده ای تلاش می کنند در صف اول واکسن کرونا قرار بگیرند. این در حالی است که هنوز تعداد زیادی از افراد در اولویت دریافت واکسن، منتظر مانده اند تا واکسن به آنها برسد.

اما در آبادان و در جایی که مردم آن شهر از کمترین امکانات بهداشتی و درمانی برخوردارند و همین مسئله می تواند در موضوع گسترش انتقال بیماری کرونا اثرگذار باشد، تعدادی از افراد آمده اند و خود را پاکبان جا زده اند تا واکسن بزنند. و البته به نظر می رسد که موفق هم شده اند. اما، اینکه چقدر وجدان ما قبول می کند خود را جای دیگران قرار بدهیم تا شاید از کرونا در امان بمانیم، موضوعی است که نمی توان برای آن توجیه آورد. اینکه از ترس کرونا و احتمال مرگ، بخواهیم دیگران را قربانی سهم خواهی های خود بکنیم، هیچ توجیه عقلانی و اخلاقی ندارد.

با توجه به ماجرای آبادان، وزیر بهداشت روز گذشته به تمامی روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور و همچنین مدیران شبکه های بهداشت، تاکید کرد؛ مبادا کسی که در اولویت نیست، واکسن تزریق کند و چنانچه اتفاقی بیافتد.

سعید نمکی با اشاره به دشواری های تهیه واکسن، تصریح کرد: واکسن کووید ۱۹ را به زحمت در این اوضاع بحرانی تهیه کرده ایم که به افراد بر اساس اولویت های سند ملی واکسیناسیون کووید ۱۹ تزریق شود و هر یک مورد اگر خارج از ضابطه باشد، حتماً مورد بازخواست و معرفی به مراجع قضائی قرار خواهد گرفت.

در این شرایط که کادر بهداشت و درمان کشور در بیمارستان ها مشغول جنگ نابرابر با ویروس کرونا هستند، نباید اجازه بدهیم اتفاقاتی مثل ماجرای پاکبانان آبادان، روحیه مدافعان سلامت را تضعیف کند. زیرا، انتظار و توقع به حق آنها از مسئولان نظام سلامت کشور این است که سلامت آنها در مقابله با ویروس کرونا تضمین شود. زیرا، در طول این ۱۴ ماه و اندی که از شیوع بیماری کرونا در کشور می گذرد، تعداد زیادی از پزشکان و پرستاران، در راه محافظت از جان بیماران، به شهادت رسیده اند.

بر اساس اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت؛ تا روز گذشته یعنی دوشنبه سی ام فروردین ۱۴۰۰، تعداد ۴۱۶ هزار و ۸۴ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۳۴ هزار و ۴۷ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و در مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۵۵۰ هزار و ۱۳۱ دوز رسید.

حالا قرار است از امروز برنامه تزریق یک میلیون دوز واکسن کرونا در کشور آغاز شود که جا دارد اجازه ندهیم ماجرای پاکبانان آبادان در گوشه دیگری از کشور تکرار شود.

به نظر می رسد که عده ای فقط به این جمله فکر می کنند که به هر قیمتی شده «می خواهم زنده بمانم». اما، زنده ماندن ما نباید باعث شود تا دیگران جان خود را از دست بدهند.

آنچه مسلم است در هیاهوی بحران کرونا و موج چهارم این بیماری که با شدت بیشتری آغاز شده است، باید به «وجدان بیدار» خودمان رجوع کنیم و ببینیم چه کسانی دارند برای زنده ماندن ما تلاش می کنند و حتی جان خودشان را از دست می دهند.

کد خبر 5191967 حبیب احسنی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: واکسن کرونا کووید 19 ویروس کرونا ویروس کرونا واکسن کرونا آمار کرونا ستاد ملی مقابله با کرونا کووید 19 روزه داری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سعید نمکی شیوع کرونا هلال احمر جمهوری اسلامی ایران علیرضا رئیسی ریسک بیماری قلبی محدودیت های کرونایی جامعه پزشکی واکسن کرونا تزریق واکسن واکسن ها ستاد ملی بر اساس عده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۶۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی

به گزارش خبرنگار مهر، «بیژن نوباوه وطن» نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به برنامه لیست انتخاباتی که در آن حضور دارد گفت: الان در قالب لیست ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (امنا) هستیم؛ امنا یک جریان فکری نوگرا از بچه مسلمانان موجود کشور و یک جریان انقلابی صد درصد خالص است که اعتقاد به نوگرایی در امر تقنین در کشور دارد.

وی افزود: آن جریانی که هر ساله متأسفانه طی حداقل حدود ۴۰ سال در کشور شکل گرفته بود و افرادی دخالت می‌کردند که اصلاً کارشان این نبود و دخالت‌شان در انتخابات یک دخالت غیر معمول بود و افرادی را داخل مجلس می‌آوردند که شاید بسیاری از آن‌ها شرایط لازم را نداشتند.

نوباوه گفت: این بار این اتفاق افتاد که دیگر آن روش سنتی خاص (اشاره به روش بستن لیست‌های انتخاباتی) شکسته شد و توانستند یک جریان انقلابی، نیروهای جوان -البته جوان به معنای سن نمی‌گویم، شاید به معنای تازه وارد به مجلس- به لطف خدا وارد مجلس شوند و در دور اول بسیار موفق بود که من نیز در این لیست‌ها بودم.

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: البته ناگفته نماند، به دلیل مشکلاتی که داخل مجلس بود و اعتراضی که به بسیاری از جریان‌های خودکامه و تفکر خودکامگی در مجلس وجود داشت، حاضر نشدم در بسیاری از این لیست‌ها باشم و حتی گفتم اگر نتوانم به مجلس راه یابم بهتر است تا اینکه بخواهم جایی بیایم که آن افراد را قبول ندارم. توسط دوستان به همین لیست امنا دعوت شدم. جریان جدیدی که اتفاق افتاده بود شکل گرفت و در وهله حدود ۱۴ نفر از نیروهای مشترک وارد مجلس شدند.

نوباوه در خصوص مهم‌ترین برنامه‌های خود در صورت راهیابی به مجلس آتی گفت: باید عرض کنم که برنامه‌های بسیار متنوعی در کشور داریم؛ شاید نگاه مردم به مجلس به خصوص نگاه غیر کلان‌شان، حل مشکلات روزمره است. البته به نظرم بسیاری از این مشکلات روزمره، مشکلات اجرایی است و مربوط به مجلس نیست و این خودش یک معضل است که بسیاری از همکاران ما را به خصوص در شهرستان‌ها درگیر کرده است.

وی افزود: نمایندگان بیش از آنکه به مسائل کلان کشور نظر داشته باشند، به حل مشکلات رورمزه می‌پردازند، مثل آسفالت، لوله‌کشی آب، گاز و این از آن مسائلی است که ربطی به نماینده ندارد اما گریبان نماینده را گرفته است.

نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به دلیل ضعفی که نیروهای اجرایی دارند. مردم کارهایی را که استانداران، فرمانداران، بخشداران و دهیاران باید انجام دهند را از نمایندگان مطالبه می‌کنند.

وی افزود: کار من فرهنگی است و با تحولات روز مواجه هستیم. مثلاً، می‌بینیم امروز فضای مجازی حتی به منزله فضای حقیقی تبدیل شده است و همه منویات کشور را رقم و عامل رشد کشور است و بسیار می‌تواند در همه زمینه‌ها جهش ایجاد کند، اما فاقد هرگونه قانون است. ما به این فکر افتادیم که باید قانون داشته باشد.

نوباوه تصریح کرد: در بخش مشکلات اجتماعی که به تحرکات دشمنان ما برای ضربه زدن به نظام مربوط می‌شود، ما نیاز به تجدید قوانین مثل قانون عفاف و حجاب داشتیم. شما در قانون مجازات‌های اسلامی، قانون دارید، اما بسیاری از آن‌ها قانون‌های تعزیراتی است و قوانینی که شاید در شأن برخورد و شرایط فعلی جامعه نیست. ما باید قانون را تعدیل و یا به شکلی عملیاتی کنیم که هم حجاب و عفاف آن شکل عملی و ارزشی خودش را داشته باشد. در کنارش نیز مانع هنجارشکنی که می‌خواهد از این ملعبه استفاده و به کشور ضربه زند و در واقع عفاف و ناموس ملی کشور را تحت تأثیر قرار بدهد، شود.

وی در ادامه گفت: این نه در مورد کشور ما بلکه در همه جای دنیا وجود دارد. قانون راهنمایی و رانندگی هم به این شکل است ما نمی‌توانیم بگوییم که بهترین ماشین داشته باشیم و هر طور که دوست داریم رانندگی کنیم یا چراغ قرمز را رعایت نکنیم؛ هر پدیده اجتماعی حتماً باید قانونمند باشد تا بتواند موفق باشد.

این نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: قانون فضای مجازی که همه کارش انجام شده، طرحی بود حدود ۳۰ پیگیری شد و خوب هم پیش می‌رفت، متأسفانه به دلیل دست‌هایی که در خود مجلس و بیرون از مجلس وجود داشت و با هم همکاری کردند، به خصوص بیگانگان و دشمنان ما، نگذاشتند قانونی که شکل گرفته بود و می‌توانست خیلی کمک کار مردم باشد، اجرای شود. الان همه فکر می‌کنند که فضای مجازی فقط فضای سیاسی یا فرهنگی است، اصلاً اینطور نیست، فضای اقتصادیش مهم‌تر از همه بخش‌هایش است.

وی افزود: پلیس فتا می‌گوید در ۶ ماه گذشته سال ۱۴۰۳، ۱۲۰ هزار پرونده تشکیل شده است. چقدر می‌تواند پلیس فتا به این‌ها برسد و مگر اصلاً چقدر نیرو دارد.

نوباوه همچنین در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی از عملکرد کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: من نمی‌خواهم اغراق کنم، همه کمیسیون‌های مجلس سر جای خودشان مهم هستند؛ یعنی اگر یکی از آنها انجام وظیفه نکند، حتماً یک جای کشور یک مشکلی پیش می‌آید اما فرهنگ به معنای همان چیزی که رهبر انقلاب فرمودند، به معنای هوا و اکسیژن است.

وی افزود: افرادی که در کمیسیون فرهنگی حضور دارند، متعهد و مؤمن هستند و کار را خوب پیش می‌برند اما با مشکلاتی، هم در داخل مجلس و هم در دولت مواجه هستیم؛ مثلاً وزیر فرهنگ آخرین وزیری است که بودجه به او تعلق می‌گیرد. آقای اسماعیلی وزیر فرهنگ بارها علنی گفته که کمکی که مجلس به ما کرد، خود دولت نکرد؛ در لایحه دولت، سهم فرهنگی اگر فرضا ۱ دیده شده، ما آن را ۵ برابر کردیم.

نوباوه همچنین در پاسخ به سوالی درباره کمیسیون انتخابی در صورت راهیابی به مجلس آینده گفت: صددرصد کمیسیون فرهنگی را انتخاب می‌کنم؛ در شأن خود نمی‌بینم که به کمیسیون دیگری بروم؛ کار من فرهنگ است.

نوباوه با اشاره به پویش انتخاباتی خبرگزاری مهر، گفت: عملکرد خبرگزاری مهر در ۴ دهه حضور من در رسانه، گویای این است که حتی زمان تشکیل شما را یادم هست. هدفی که برای تشکیل این نهاد بود، اطلاع‌رسانی صحیح است؛ یعنی جامع و بهینه. بنابراین بابت این پویش تبریک می‌گویم.

کد خبر 6093495 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • امام جمعه شیراز : در مجلس ختم و فاتحه، موسیقی می‌نوازند / شراب‌خواری و قماربازی ضرر دارد / یک دانشمند گفته اگر نصف شراب‌فروشی‌ها تعطیل شود، به نصف بیمارستان‌ها نیاز نداریم
  • فیلم| علیه خزان شرافت و دروغ دموکراسی در صحن علنی پارلمان اصفهان
  • توخل درها را باز کرد: شاید در بایرن بمانم!
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد