Web Analytics Made Easy - Statcounter

زمین‌گیر شدن کشورهای بزرگ و مدعیان اقتصاد جهان با یک ویروس کوچک و جهش یافته سبب شده که چرخه اقتصاد و صادرات نیز تحت تاثیر قرار گیرد و زمینه خرید و فروش محصولات مختلف به ویژه صنایع دستی کاهش پیدا کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، امروزه همه مردم به این موضوع پی برده اند که صنایع دستی هر کشور ریشه در تاریخ، فرهنگ و تمدن آنها دارد و به گونه‌ای معرف فرهنگ هر ملت است، اما در این زمینه نقش و نحوه مشارکت زنان در تولید محصولات صنایع دستی کمتر مورد شناخت مردم قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که هر روز نقش زنان بیش از گذشته پررنگ می شود. امروزه با توجه به افزایش هزینه‌های زندگی و نیاز به نیروی کار جدید مشارکت زنان به امری ضروری تبدیل شده است.

امروزه نقش زنان در امر تولید و به ویژه محصولات صنایع دستی پررنگ‌تر از قبل شده است.در استان کردستان زنان نقش بسیار پررنگ و مهمی در صنایع دستی این استان دارند. نازک کاری، کردی دوزی، گلیم و قالیبافی، گیوه بافی، سازه های عرفانی، موج بافی و سجاده بافی، نساجی سنتی، رودوزی های سنتی، سفالگری، قلاب بافی، سراجی، ارغوان بافی و ... رشته های صنایع دستی بومی فعال در استان کردستان است که زنان در آن نقش تعیین کننده ای داشته اند.

 قلم زنی، سرمه دوزی، طراحی سنتی، قالی گل برجسته، نقاشی و سفال ، گره چینی و ... رشته های دیگری است که در چند سال اخیر توسط زنان کرد به کار رفته است. زنان هنرمن این منطقه از کشور مشغول به فعالیت در این رشته ها هستند .در زمینه صنایع دستی به لحاظ اینکه نیازی به تکنولوژی پیشرفته و سرمایه اولیه ندارد و نیز برای پر کردن اوقات فراغتشان و پوشش دادن بیکاری فصلی و پنهان در زمینه صنایع دستی فعال‌تر هستند، بیش از ۸۰ درصد محصولات صنایع دستی توسط زنان تولید می‌شوند.

اما از طرفی دیگر زمین‌گیر شدن کشورهای بزرگ و مدعیان اقتصاد جهان با یک ویروس کوچک و جهش یافته سبب شده که چرخه اقتصاد و صادرات نیز تحت تاثیر قرار گیرد و زمینه خرید و فروش محصولات مختلف به ویژه صنایع دستی کاهش پیدا کند. استان کردستان از این آسیب در امان نمانده و کرونا و کاهش سفر گردشگران به این شهر صادرات صنایع دستی را کاهش داده است.

این موضوع ضرورت حمایت دولت از تولیدکنندگان این محصولات را پر رنگ‌تر می‌کند تا با اعطای تسهیلات ویژه و ایجاد زمینه‌های بازاریابی و فروش اینترنتی از کسادی و تغییر شغل این قشر جلوگیری کنند تا این هنرمندان در دوران پساکرونا نیز  بتوانند کمر راست کنند و بار دیگر شاهد رونق فروش و صادرات صنایع دستی باشیم.

۸۰ درصد از شاغلان حوزه صنایع دستی کردستان بانوان هستند

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: بیش از ۸۰ درصد از شاغلان حوزه صنایع دستی استان را بانوان تشکیل می‌دهند و در همین راستا پیگیر حمایت از این قشر کارآفرین هستیم.

یعقوب گویلیان با اشاره به نقش کلیدی و اساسی بانوان در تولید صنایع دستی و توسعه روستاها اظهار داشت: بیش از ۴۰ هزار هنرمند کردستانی در نزدیک به ۵۰ رشته صنایع ‌دستی فعالیت دارند و ۲۱ رشته‌ بومی در حوزه صنایع دستی این استان فعال هستند.

وی اضافه کرد: ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد در سامانه معاونت میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دارای شناسه فعالیت هستند که از این تعداد، سه هزار و ۶۰۰ نفر بیمه تامین اجتماعی دارند.

وی ذهن خلاق، مبتکر، دقت و ظرافت در اجرا و خلق یک اثر صنایع دستی را از شاخصه‌های مهم زنان صنعتگر و هنرمند روستایی در استان کردستان برشمرد و افزود: ارتقاء سطح کیفی محصولات صنایع دستی روستایی، برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های تخصصی، ایجاد بازارچه‌های موقت و دایم، توسعه و تقویت رشته‌های مزیت دار در روستاهای هدف از جمله برنامه‌های اجرایی در سال ۱۴۰۰ است.

مدیرکل میراث فرهنگی کردستان با اشاره به شناسایی ۳۶ روستای هدف توسعه صنایع دستی به منظور برنامه ریزی برای مبارزه با مشکل بیکاری و ایجاد اشتغال در استان، گفت: این روستاها به منظور تقویت زیرساخت‌ها و کانون‌های اشتغال و کارگاه‌ها در اکثر شهرستان‌های استان شناسایی شده است.

بازارهای فروش و ایجاد ارزش افزوده فراوانتر با فعال شدن خانه خلاق صنایع دستی

خالد جعفری معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان اظهار داشت: با توجه به اینکه ظرفیت‌های مطلوبی در حوزه صنایع دستی در استان وجود دارد طرح هدف صنایع دستی روستایی امسال در ۳۶ روستای کردستان اجرایی می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه باید از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده کرد، افزود: تلاش می‌کنیم علاوه بر آموزش و پشتیبانی، تسهیلات مناسب و کم بهره را هم به این سمت سوق دهیم تا اشتغال در استان افزایش پیدا کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با اشاره به اینکه در آینده طرح هدف صنایع دستی برای مناطق شهری استان هم تعریف می‌شود، عنوان کرد: با حمایت خانه خلاق صنایع دستی و اختصاص تسهیلات کم بهره این حوزه را نیز فعال خواهیم کرد.

در چنین شرایطی است که راهبرد بازاریابی و توجه و برنامه‌ریزی در این زمینه اهمیت و ضرورت خود را نمایان می‌کند و حرکت در این مسیر می‌تواند به‌عنوان راهی برای نجات هنرهای سنتی و صنایع‌دستی از حاشیه و فراموشی محسوب شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: محصولات صنایع دستی حوزه صنایع دستی استان کردستان رشته ها ۸۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۷۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان، مریم جلالی ضمن قدردانی از تلاش‌های انجام شده در نمایشگاه ایران اکسپو افزود: تولیدات صنایع‌دستی زنجیره‌هایی به‌هم پیوسته هستند که نباید صرفاً در حالت فرهنگی و ویترینی بمانند بلکه باید با برنامه‌ریزی های مدون و اقدامات جهادی هماهنگ، به ادبیات توسعه و کسب و کار نزدیک شود و در سطح ملی و بین‌المللی نقش آفرین باشد.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی ادامه داد: سیستان و بلوچستان نیز عزم جدی را آغاز کرده و امیدواریم از طریق صنایع‌دستی، گردشگری، شیلات و لنج‌سازی و آبزیان و سایر ظرفیت‌ها و دارایی‌هایی که این استان دارد بتوانیم یک عنصر هویتی ویژه‌ای را به وجود آوریم.

به گفته جلالی، ما نیز در معاونت صنایع‌دستی وزارتخانه در تلاش هستیم تا زنجیره اقتصادی صنایع‌دستی و معیشت عزت آفرین را برای تک تک فعالان حوزه صنایع‌دستی در کشور و فعالان این حوزه در سیستان و بلوچستان را به وجود آوریم.
او تاکید کرد: یکی از اقداماتی که به دنبال انجام آن هستیم ایجاد بازار ثابت عرضه و فروش محصولات صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در تهران و اقصی نقاط کشور است که پیگیر تحقق آن هستیم و در حال حاضر نیز وجود دارد اما نیازمند تقویت و گسترش است.
وی ادامه داد: ضرورت دارد تا محصولاتی که در اقلیم خاص خودش تولید می‌شود زیست بوم آنها نیز کامل و در سایر نقاط عرضه شود.

کد خبر 6096949

دیگر خبرها

  • ارسال ۱۱۰ ایده به رویداد ملی «طراحی، بسته‌بندی صنایع خلّاق، محصولات خانگی و صنایع‌دستی»
  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • حمایت از تولید راه تحقق شعار سال جهش تولید
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • حفر گودال ۱۵ متری برای کشف اشیای تاریخی موجب دستگیری ۳ نفر شد
  • سفال کلپورگان هنری زیبا از بانوان سیستان وبلوچستان