Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، نشریات دانشجویی به عنوان بازوی رسانه‌ای دانشگاه‌ها، از اهمیت زیادی در زمینه اثرگذاری و جهت دهی به افکار عمومی برخوردار هستند. در چندسال گذشته شاهد رشد کمّی نشریات دانشجویی در حوزه‌های مختلف بوده‌ایم اما به عقیده برخی فعالان دانشجویی، با وجود رشد کمی این نشریات شاهد ضعف محتوا، سطحی کارکردن و خلأ جریان‌سازی در آن‌ها هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین ارتباط، مرضیه موسی زاده مدیر مسئول نشریه علمی و فناوری «ناب» دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز، با اشاره به ضعفت محتوایی برخی از نشریات دانشجویی اظهارکرد: برای این مسئله چندین دلیل را می‌توانیم ذکر کنیم؛ یکی از این دلایل در حوزه دانشجویی است از آنجایی که آن‌ها در طول دوران تحصیلات تکمیلی بیشتر به سمت فعالیت‌های درسی و پژوهشی می‌روند، کمتر به حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی ورود می‌کنند. به همین دلیل هرچقدر میزان ورود دانشجویان به حوزه تولید محتوای فرهنگی و اجتماعی کمتر باشد، کیفیت محتوای نشریات نیز کاهش پیدا می‌کند.

وی افزود: نبود جریان سازی از سوی مسئولان دانشگاه نیز از دیگر دلایل ضعف محتوایی برخی نشریات دانشجویی است؛ اگر مسئولان دانشگاه بتوانند در این زمینه جریان سازی کنند، شاهد افزایش انگیزه دانشجویان برای ورود به نشریات خواهیم بود. در این حالت رقابت میان دانشجویان برای تولید محتوای قوی افزایش پیدا خواهد کرد و در نتیجه شاهد محتوای قوی تری از سوی نشریات خواهیم بود.

موسی زاده درباره برخورد سلیقه‌ای برخی معاونان فرهنگی دانشگاه‌ها با نشریات دانشجویی ادامه داد: این موضوع حداقل در دانشگاه تربیت مدرس وجود ندارد و شاهد برخورد سلیقه‌ای معاون فرهنگی با نشریات نیستیم؛ اما به طور کلی جای تقویت، تشویق و ایجاد انگیزه برای ورود دانشجویان به نشریات دانشجویی بسیار خالی است و باید اقدامات لازم در این زمینه به خوبی انجام شود.

مدیر مسئول نشریه علمی و فناوری «ناب» با تاکید بر لزوم حمایت وزارت علوم از نشریات دانشجویی تصریح کرد: وزارت علوم آنطور که باید و شاید از نشریات دانشجویی حمایت نمی‌کند و حتی بودجه‌ بسیار کمی را برای نشریات در نظرگرفته است. یک نشریه دانشجویی خوب، نیازمند هزینه چاپ، گرافیست و هزینه‌های مختلف است که متاسفانه با بودجه فعلی، این هزینه‌ها تامین نمی‌شود.

وی اضافه کرد: این که نشریه بتواند بودجه مناسبی را از وزارت علوم دریافت کند، بسیار نادر است به طوری که حتی با الکترونیکی شدن نشریات، بودجه مناسبی که بتوانند در فرمت‌های مختلف از پی دی اف طراحی شوند، تخصیص داده نمی‌شود. البته همین مسئله ر اشاید بتوانیم از دیگر دلایل ضعف محتوایی برخی از نشریات دانشجویی بدانیم.

موسی زاده درباره ارتباط سرانه مطالعه اعضای تحریریه نشریات دانشجویی با کیفیت محتوای تولید شده گفت: میزان سرانه مطالعه اعضای تحریریه تاثیر زیادی را در کیفیت محتوای تولید شده در نشریات دارد؛ زیرا هرچقدرمطالعه بیشتر باشد، دیدگاه اعضای تحریریه برای نوشتن مطالب مختلف تقویت خواهد شد. البته به طور کلی دانشجویانی که وارد نشریات می‌شوند نسبت به دیگر دانشجویان، دارای مطالعات هرچند حداقلی هستند و مطالعات غیر درسی بیشتری دارند.

انتهای پیام/

شایان دنیادیده کد خبر: 1093604 برچسب‌ها نشریات دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم دانشگاه تربیت مدرس

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: نشریات دانشجویی وزارت علوم تحقیقات و فناوری شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم دانشگاه تربیت مدرس نشریات دانشجویی وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۹۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برتری ۴ نشریه دانشگاه آزاد رودهن میان نشریات دانشجویی واحد‌های دانشگاهی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، بر اساس اعلام سامانه نشریات دانشجویی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، چهار نشریه دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن با عناوین «نوین دارو، دانش‌پژوه، دنیای نوین سلول و ردپای زیست‌فناوری» میان ۱۱نشریه دانشجویی برتر دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفتند.

حمیدرضا فاطمی پور، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن در این زمینه در گفت‌وگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: چهار نشریه دانشجویی این واحد دانشگاهی میان نشریات برتر این دوره قرار گرفتند که سهم واحد رودهن حدود ۴۰ درصد نشریات برتر دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور است.

وی افزود: بحث رتبه‌بندی نشریات از موضوعات مهم دانشگاه بوده که بر اساس شاخص‌هایی ارزیابی می‌شوند. اکنون نظارت بهتر و بیشتر بر فرآیند ارزیابی کیفیت نشریات در دستور کار قرار دارد. کمک به نشریات دانشجویی برای تولید و بارگذاری مطالب در سایت نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و ارتقای سطح کیفی و کمی نشریات دانشجویی هدف اصلی این دوره است.

به گزارش آنا،‌ چهار نشریه دو ماهنامه نوین دارو به صاحب امتیازی کیمیا سادات سجادی، مدیر مسئولی رضا قاسمی و سردبیری رکسانا شاهمرادی شامکان، فصلنامه دانش‌پژوه به صاحب امتیازی علی صفایی، مدیر مسئولی محمدعلی شیرزاده و سردبیری هادی حسن‌پور، فصلنامه دنیای نوین سلول به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی مائده جعفری ماسوله و سردبیری سارا جواهری و فصلنامه رد پای زیست‌فناوری به صاحب امتیازی امیر حشمتیان، مدیر مسئولی ریحانه السادات میرافضل و سردبیری ریحانه نهالی منتشر می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برتری ۴ نشریه دانشگاه آزاد رودهن میان نشریات دانشجویی واحد‌های دانشگاهی
  • استقبال دانشجویان و جای خالی مسئولین در اولین روز جشنواره «تیتر ۱۳» + فیلم
  • نشریات دانشجویی روایت‌گر جنبش‌های دانشجویی در حمایت از غزه باشند
  • آغاز به کار جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی تیتر ۱۳
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد
  • نشریات دانشجویی روایتگر صادق جنبش‌های دانشگاه‌های غربی از وضعیت غزه باشند
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر آغاز شد
  • میزان ارز دانشجویی اعلام شد+ جزئیات تازه در خصوص نحوه دریافت
  • جشنواره تیتر ۱۳؛ نقطه عطفی در رونق نشریات دانشجویی
  • جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی