Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@02:27:35 GMT

آمار فوتی های برای شما مهم نیست؟

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۵۰۲۹۷

آمار فوتی های برای شما مهم نیست؟

ایسنا/مرکزی کرونا خیلی وقت است که آمده و حالا که بیش از یکسال از شیوع این بیماری می گذرد، شواهد نشان می دهد که در محموع، در مواجهه با این ویروس نه تنها پیشرفتی نداشته ایم، بلکه می توان گفت حتی شکست هم خورده ایم و دلیل این مدعا تخت هایی هستند که در راهروهای بیمارستان ها بیماران را پذیش می کنند یا ...

یا اتوبوس هایی که جای آمبولانس ها را گرفته اند تا خیل بیماران را در مراکز درمانی جابجا کنند، یا سالن های ورزشی که بعد از تعطیلی های گسترده کرونایی به جای شنیدن صدای سلامت از هیاهوی ورزشکاران باید صدای زجرآور خس خس سینه بیمارانی را بشنوند که برخی شان دیگر امیدی به بازگشت به خانه ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس علوم پزشکی اراک گفته است که در ۲۴ ساعت اخیر، ۶۰۶ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در استان مرکزی ثبت شده است.

به گفته دکتر جمالیان در این مدت ۱۹ مورد فوتی در اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان گزارش شده که بر این اساس تعداد فوتی ها در این استان به ۱۶۶۰ نفر رسیده است.

روز گذشته دکتر بهنام محمودیه رئیس بیمارستان ولیعصر اراک نیز اعلام کرد که ظرفیت آخرین سانتر درمان کرونای استان تکمیل شده است.

وی افزود:  با توجه به کمبود جدی تخت و خستگی و ناتوانی زیاد کادر درمان، اگر  امروز مردم به خاطر حفظ سلامتی خود و عزیزانشان پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند و در اجرای آن کوشا نباشند، متاسفانه شاهد روزهای بسیار سخت تری خواهیم بود که جز حسرت چیزی برای همگان باقی نخواهد گذاشت.

رئیس بیمارستان امیرالمومنین نیز پیش از این از تکمیل ظرفیت بخش عادی و بخش ویژه پذیرش کرونایی ها در این مرکز درمانی خبر داده بود و گفته بود تا اطلاع ثانوی هیچ بیمار غیر کرونایی در این بیمارستان پذیرش نمی شود، اما با توجه به حجم بالای کار، تاب و توان پرسنل به شدت کاهش یافته است.

و متاسفانه وضعیت نه تنها در مرکز استان که در بیمارستان های دیگر شهرستان های استان نیز به همین گونه است.

از طرفی استان مرکزی چند وقتی است که اکسیژن هم کم آورده است. کرونا یک بیماری تنفسی است و ریه افراد را درگیر می کند و با توجه به افزایش عجیب تعداد بیماران بستری، بیمارستان ها دیگر نمی توانند براحتی نیاز ریه های به تنگ آمده از تجمع بیماری را تامین کنند، البته اگر وضع به همین منوال پیش برود، مرگی دردناک در انتظار بیمارانی است که ریه هایی انباشته از آثار بیماری دارند و پرستاران گریان و خسته شاهدند که دیگر اکسیژن هم به داد برخی شان نمی رسد.

حالا پتروشیمی شازند و نیروگاه آب سنگین خنداب برای تامین اکسیژن به کمک آمده اند و چند صنعت دیگر هم تجهیزاتی را به دانشگاه علوم پزشکی اهدا کرده اند تا کمکی باشد برای عبور از این بحران، اما تمامی صاحبنظران معتقدند تا وقتی که واکسیناسیون سراسری به انجام نرسیده است، تنها کاری که می تواند به واقع در کاهش بیماری و مهار آن موثر باشد، کم هزینه ترین کارها یعنی همان استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی است.

اصول اساسی که متاسفانه اینروزها کمتر بدان توجه می شود و گذری در شهرهای استان نشان می دهد که توجهات به این اصول مهم کمرنگ شده و رفتارهای مردم همچون گذشته نیست. بگذریم که سختگیری ها و نظارت ها و برخوردهای مسئولان هم به شکل عجیبی در این حوزه کمرنگ شده و غیز از دوربین های راهنمایی و رانندگی که به صورت خودکار متخلفان ممنوعیت شبانه را جریمه می کنند، دیگر کسی آنچنان که باید با متخلفان برخورد نمی کند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی می گوید: مردم در شرایط فعلی باید در خانه‌های خود بمانند و از تردد در سطح شهر بپرهیزند، اما متاسفانه براحتی در سطح شهر تردد دارند و گویی اصلا آمار فوتی ها برایشان مهم نیست.

بهروز اکرمی در گفت و گو با ایسنا، افزود: استان مرکزی در خصوص شیوع کرونا وضعیت خوبی ندارد که بخشی از این شرایط مرتبط با مردم است، در حال حاضر مردم در سطح شهر تردد عادی دارند و تنها برخی مغازه ها تعطیلند، در حالی که انتظار ما کاهش ۵۰ درصدی ترددها بوده که البته این مهم محقق نشده و تا وقتی این ترددها کاهش پیدا نکند روزهای بدتری نیز خواهیم داشت.

وی اظهار کرد: در خصوص تعطیلی مرتبط با کرونا، هیچیک از مسئولان استان تعیین کننده نیستند، بلکه ستاد ملی بر اساس طرح هوشمند موجود، در خصوص تعطیلات و تغییر رنگ وضعیت شهرها، با توجه به پارامترها مصوبات لازم را اعلام می‌کند.

وی افزود: در شهرهایی که به رنگ قرمز می‌رسند به صورت اتوماتیک از سوی ستاد ملی اعلام تعطیلی گروه‌های شغلی ۲و ۳و ۴ می‌شود و اینکار در اختیار استاندار و فرماندار و معاونین و ...نیز نیست.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی با بیان اینکه رنگبندی شهرها از سوی وزارت بهداشت اعلام می‌شود، تصریح کرد: پس از اعلام رنگ بندی، اقدامات لازم مرتبط با هر وضعیت باید در هر استان و شهرستان اجرایی شود، لذا تعطیلی و غیرتعطیلی دست هیچکس نیست و تنها عملکرد مردم می تواند در آن تاثیرگذار باشد.

اکرمی در خصوص وضعیت فعلی استان از لحاظ کرونایی گفت: در حال حاضر تمامی شهرهای استان قرمز است و گروه‌های شغلی ۲ و۳ و ۴ هم باید تعطیل باشند. مردم هم باید بیش از پیش پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند. هیچگونه بهبودی در وضعیت استان حاصل نشده و متاسفانه میزان فوتی های ۲۴ ساعت گذشته ۱۹ نفر بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس همه باهم علیه کرونا استان مرکزی فوتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۰۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

به گزارش همشهری آنلاین، «چاپ پول»! عبارتی هیجان‌انگیز و وسوسه‌انگیز است. لازم نیست تبهکارانی باشید که به چاپخانه بانک مرکزی نفوذ کرده‌اند. این کار برای دولت‌ها هم وسوسه‌انگیز است!

درواقع چاپ پول در ادبیات رایج اقتصادی، رشد بدهی دولت به بانک مرکزی با عبارت «چاپ پول» است؛ بدین معنا که دولت برای تامین کسری بودجه‌اش از بانک مرکزی قرض می‌کند و با این کار زمینه هزینه‌هایش را با تحمیل غیرمستقیم تورم به مردم تامین می‌کند؛ کاری که عبدالناصر همتی، رئیس پیشین بانک مرکزی و رسانه‌های همسو دولت سیزدهم را به آن متهم کرده‌اند اما آمارهای بانک مرکزی و شاخص‌های اقتصادی موجود، خلاف آن را نشان می‌دهند. گزارش جدید بانک مرکزی نشان می‌دهد بدهی دولت به بانک مرکزی در فروردین سال‌جاری نسبت به فروردین سال گذشته نه‌تنها بیشتر نشده، بلکه کمتر هم شده است. چاپ پول به شکل و تعبیری که دولت به آن متهم شده، همتی می‌خواهد که در این دولت وجود ندارد! پس واقعیت چیست؟

مبنای اشتباه پراکنی همتی چیست؟

اولین اشتباه؛

اعلام نرخ تورم ۵۰ درصدی برای تورم است. بر اساس آخرین آمارهای مرکز آمار ایران، نرخ تورم افت قابل ملاحظه بالغ بر ۲۵ واحد درصدی را تجربه کرده است. تورم سالانه نیز به کانال ۳۸ درصد رسیده است. همتی بر پایه اعداد نادرست تورم ۵۰ درصدی اقدام به تحلیل اشتباه کرده است.

دومین اشتباه؛

استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای برای محاسبه نرخ تورم است. رقم تورم اعلامی همتی مبتنی بر شاخص تاخیر تأدیه دین ارسالی بانک مرکزی به قوه قضائیه است که ربطی به محاسبه نرخ تورم شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی ندارد.

اصل ماجرا چیست؟

بانک مرکزی با هدف عدم تاثیرپذیری محاسبات مربوط به حل و فصل پرونده‌های مالی از تغییر سال پایه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی(شاخصCPI)، شاخصی تحت عنوان «شاخص تأخیر تأدیه» که ملاک کاهش ارزش پول ناشی از افزایش سطح عمومی قیمت هاست محاسبه و در اختیار محاکم قضایی قرار می‌دهد و واضح است که استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای محاسبه نرخ تورم که بیانگر افزایش هزینه مصرف خانوار بر اساس سبد مصرفی سال پایه است، به نتایج غلط منجر خواهد شد.

رشد پایه پولی به‌معنای چاپ پول نیست

بانک مرکزی در دولت سیزدهم تلاش کرده است موتور خلق نقدینگی از این کانال مهار شود. اشتباه رئیس‌کل بانک مرکزی دولت گذشته، استناد به حجم شاخص پایه پولی به جای رشد آن است که یک اشتباه علمی است. همتی گفته است: «طی ۲سال‌ونیم گذشته، این دولت ۶۰۰هزار میلیارد تومان پول چاپ کرده است، یعنی پایه پولی در ۳۰ماه، ۱۱۵درصد افزایش داشته است! درحالی‌که از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰، جمع این رقم، ۵۱۹همت بوده است!»

اشتباه او این است که در تحلیل ارقام، به مقایسه سطح متغیرهای مانده پرداخته و بی‌توجه به رشد آنها در یک دوره زمانی، به تحلیل پرداخته است. ضمن اینکه مقایسه ریالی و اسمی پایه پولی در ادوار گذشته اقدامی غیرکارشناسی است. همچنین استناد به حجم شاخص‌های پولی به جای رشد آن، یک اشتباه علمی است.

آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

نرخ رشد نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی، در پایان اسفندماه سال ۱۴۰۲ ، به ۲۴.۳ درصد رسیده است.

۲۳.۴ درصد
نرخ رشد نقدینگی در اسفند ۱۴۰۲ که پایین‌ترین نرخ ۵ ساله خود را به ثبت رسانده است.

۳۰.۹ درصد
نرخ تورم نقطه به نقطه از ۵۵ درصد در فروردین ۱۴۰۱ به ۳۰.۹ درصد در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافته است.

۲۹,۶
رشد پایه پولی کشور در سال ۱۴۰۲ که حدود ۱۳ واحد افت را نسبت به سال قبل نشان میدهد.

۶۵,۱
بالاترین رشد پایه پولی تاریخ کشور که متعلق به سال ۱۳۵۳ است.

۴۷,۶
بالاترین رشد پایه پولی کشور در سالهای پس از انقلاب که در سال ۱۳۸۷ رخ داده است.

کد خبر 849513 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اقتصاد - تورم پول بانک مرکزی عبدالناصر همتی

دیگر خبرها

  • شقاقی: تصمیمات سخت کنترل تورم مشاهده نمی‌شود؛ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • «همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور
  • شما یا نمیدانید یا میخواهید که ندانید!
  • هشدار نگران‌کننده یک اقتصاددان نسبت به تشدید تورم/ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • سرگیجه با آمار تورم
  • مردم گم شده در دعوای سیاسی بر سر تورم!/یک ضربه دیگر بر بار شیشه/بازی بن‌سلمان با کارت فلسطین
  • پاسخ تند همتی به انتقاد خبرگزاری دولت/ دانشجوی سال اول اقتصاد هم فرق تورم نقطه‌به‌نقطه و تورم سالانه را می‌داند؛ شما یا نمی‌دانید یا می‌خواهید ندانید
  • وضعیت جاده‌ها/ کندوان یک‌طرفه شد
  • پاسخ همتی به انتقاد خبرگزاری دولت