Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-01@09:52:00 GMT

فیلیپین هم کشتی جنگی به دریای چین جنوبی می‌فرستد

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۵۰۶۳۲

فیلیپین هم کشتی جنگی به دریای چین جنوبی می‌فرستد

رئیس‌جمهور فیلیپین اعلام کرد، آماده است تا کشتی‌های نظامی‌ را به دریای چین جنوبی اعزام کند تا بر ادعای مالکیت کشورش بر منابع نفتی و معدنی در این بخش مورد مناقشه از این راه‌آبی استراتژیک تاکید کند.

 به نقل از خبرگزاری رویترز، با توجه به اینکه برخی منتقدان شکایت کرده‌اند که رودریگو دوترته، رئیس جمهور فیلیپین با امتناع از تحت فشار گذاشتن پکن برای پیروی از یک حکم داوری در حقیقت با چین خیلی نرم رفتار کرده است، دوترته در سخنرانی عمومی گفت: مردم می‌توانند مطمئن باشند که من هر کار بتوانم برای تاکید بر ادعاهای مالکیت فیلیپین نسبت به منابع نفتی و معدنی در دریای چین جنوبی انجام خواهم داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حال حاضر خیلی به ماهیگیری علاقه‌ای ندارم. فکر نمی‌کنم که در این منطقه آنقدر ماهی وجود داشته باشد که بخواهیم بر سرش دعوا کنیم. اما هنگامی که شروع به استخراج کنیم، هنگامی که استخراج هر آنچه که در بستر دریای چین جنوبی قرار دارد از جمله نفت‌مان را آغاز کنیم، آن وقت کشتی‌های جنگی‌مان را به آنجا اعزام می‌کنم تا بر ادعای مالکیتمان تاکید بورزم.

دوترته با وجود تاکید بر اینکه می‌خواهد همچنان با چین دوست بماند، اظهار داشت: اگر چینی‌ها استخراج نفت در آنجا را آغاز کنند، به پکن خواهم گفت که آیا این بخشی از توافقمان است؟ اگر این بخشی از توافقمان نیست پس من نیز در آنجا شروع به استخراج نفت می کنم.

دوترته تلاش کرده تا ائتلافی با چین تشکیل دهد و با رویارویی با رهبری پکن امتناع کرده است؛ کشوری که به فیلیپین وعده سرمایه‌گذاری‌ها و وام‌های میلیارد دلاری داده که بیشتر آنها هنوز تحقق نیافته‌اند و ناسیونالیست‌ها را ناامید کرده است.

وی بارها گفته است که فیلیپین قدرتی برای ایستادن در برابر چین ندارد و به چالش کشیدن فعالیت‌های چین می‌تواند خطر به راه افتادن جنگی را به همراه داشته باشد که فیلیپین بازنده آن خواهد بود.

دوترته در این سخنرانی گفت: هیچ راهی برای فیلیپینی‌ها برای اجرای حکم داوری ۲۰۱۶ میلادی بدون جنگ و خونریزی وجود نداشت؛ حکمی که حق حاکمیت فیلیپین در منطقه انحصاری اقتصادی‌اش را روشن و مشخص می‌کند. 

این در حالی است که سفارت چین در مانیل هنوز در این رابطه هیچ اظهارنظری نکرده است./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: دریای چین جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۰۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج ناو‌های اروپایی از دریای سرخ؛ نوبت به هلند رسید

ناوچه هلندی «ترومپ» پس از گذران یک ماه در دریای سرخ، این منطقه را ترک کرد و وارد بندر بمبئی در هند شد.

به نوشته روزنامه ایندین اکسپرس، این ناوچه هلندی برای چهار روز در آب‌های هند لنگر انداخت و در ۲۸ آوریل به سمت شرق آسیا روانه شد.

«ترومپ» یک ناوچه فرماندهی و دفاع هوایی است که توسط نیروی دریایی سلطنتی هلند مستقر شده و هدف آن «ارائه مسیری امن برای کشتی‌های باری که از منطقه دریای سرخ عبور می‌کنند» اعلام شده است.

این خبر در حالی منتشر شده که حملات ارتش یمن به کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی و همچنین درگیری میان نیروی دریایی یمن و کشتی‌های جنگی ائتلاف آمریکا و اروپا در منطقه شدت گرفته است.

پیش از هلند، فرانسه و آلمان نیز کشتی‌های جنگی خود را از منطقه خارج کرده بودند.

روز جمعه هم نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که ناو هواپیمابر یو اس اس دوایت دی آیزنهاور و ناوشکن یو اس اس گریولی پس از حدود چهار ماه حضور در دریای سرخ از کانال سوئز به سمت شرق مدیترانه عبور کرده‌اند.

دریاسالار «اچ. اچ. هرولد» این ناوچه هلندی گفت: «هلند یک کشور تجاری است و ما به تجارت آزاد برای رفاه کشور خود وابسته هستیم. تا به امروز، ۷۰ درصد از تجارت ما از طریق منطقه هند-پاسیفیک انجام می‌شود برای همین حفظ آزادی حمل‌ونقل بین‌المللی در مسیر‌های تجاری بی طرف در دریا، بسیار مهم است.»

گفته شده این ناوچه مجهز به تسلیحات مدرن و سیستم‌های سنسور مانند سیستم پرتاب عمودی، نیزه، پرتابه‌های اژدر و سیستم پرتاب طعمه است که در آوریل ۲۰۰۱ وارد نیروی دریایی سلطنتی هلند شد و در مارس ۲۰۰۳ به ماموریت رفت.

افسر فرماندهی این ناوچه نیز گفت «تهدید حوثی‌ها (انصارالله) از دریای سرخ آغاز می‌شود و تا خلیج عدن ادامه دارد که دریا را با اقیانوس هند متصل می‌کند».

وی افزود: «ما برای یک ماه در دریای سرخ بودیم و تهدید حوثی‌ها از دریای سرخ تا خلیج عدن است. حوثی‌ها غیرقابل پیش‌بینی هستند و علیه کشتی‌های مرتبط با اسرائیل عملیات انجام می‌دهند.»

این ناوچه به سنگاپور، هاوایی و جزایر کارائیب می‌رود و بعد از طریق کانال پاناما به هلند بازمی‌گردد.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • خروج ناو‌های اروپایی از دریای سرخ؛ نوبت به هلند رسید
  • یمن: با آتش بازی نکنید
  • هدف قرار گرفتن کشتی «سیکلادیس»با پهپاد «شهاب» نیروهای یمنی+ فیلم
  • تصاویر حمله پهپادی انصارالله یمن به کشتی رژیم صهیونیستی در دریای سرخ + فیلم
  • نیرو‌های مسلح یمن: دو ناوشکن آمریکایی و دو کشتی اسرائیلی را هدف قرار دادیم
  • نیرو‌های مسلح یمن: ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی را هدف قرار دادیم
  • شاهکار دیگر ارتش یمن در دریای سرخ و اقیانوس هند
  • مشارکت چین و امارات برای راه اندازی خط کشتیرانی خاور دور - دریای سرخ
  • کشتی کانتینری در دریای سرخ با چند موشک هدف قرار گرفت
  • وقوع یک حادثه در آب‌های شرق یمن