Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-04@13:49:37 GMT

اصلاح‌طلبان و تکرار نام ظریف؟

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۵۰۷۰۳

اصلاح‌طلبان و تکرار نام ظریف؟

جبهه اصلاحات ایران حالا دیگر نقشه مسیر راه خود را برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ ترسیم کرده و در آستانه ورود به مرحله عمل به آن قرار دارد. البته این اصل مشکل آنان را حل نمی‌کند؛ چراکه آنان همچنان با دو چالش مشارکت شهروندان در انتخابات و البته نظارت استصوابی شورای نگهبان مواجه هستند. به هر حال تاکنون جبهه اصلاحات ایران تصمیم گرفته که در ۳ مرحله کاندیدای نهایی خود را برای انتخابات مشخص کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعتماد در ادامه نوشت: هفته پیش جزییات این ۳ مرحله مشخص شد و دیروز هم آن جزییات و سازوکار به تصویب نهایی جبهه اصلاحات رسید. همچنین شیوه‌نامه نظارت بر فرآیند تعیین فهرست نامزد‌های انتخابات شورا‌ها و آیین‌نامه‌های مربوط به کمیته‌ها نیز بررسی شد و مورد تصویب این جبهه قرار گرفت تا اکنون که با روشن شدن تکلیف سازوکار احزاب درپی معرفی نامزد‌های خود باشند. کاندیدایی که هم اقبال رای‌آوری داشته باشد و هم بتواند از فیلتر شورای نگهبان عبور کند برای اصلاح‌طلبان در اولویت است.

البته با این شرط که آن فرد به عنوان چهره‌ای اصلاح‌طلب شناخته شود. پس از آنکه سیدحسن خمینی از میدان رقابت خارج شد، نام‌های متعددی شنیده شد و می‌شود که شاید یکی از مهم‌ترین این نام‌ها، نام وزیر امور خارجه دولت حسن روحانی است؛ محمدجواد ظریف!

آذر منصوری، سخنگوی جبهه اصلاحات درباره کاندیدای نهایی این جریان گفته، اگر چنانچه هیچ‌کدام از کاندیدا‌های مورد حمایت اصلاح‌طلبان از فیلتر شورای نگهبان عبور نکنند جبهه اصلاحات قطعا هیچ کاندیدایی در انتخابات نخواهد داشت ولی چنانچه چند نفر ازکاندیدا‌های نام‌نویسی کرده، تایید شوند در آن صورت به آرای عمومی مراجعه می‌کنیم و هرکدام که بیشتر موردنظر مردم باشد از آن به عنوان کاندیدای نهایی حمایت خواهیم کرد. او تاکید کرده که فعلا در جبهه اصلاحات بحث مصادیق مشخص نشده، اما احزاب به طور مجزا در حال رایزنی هستند.

محمود صادقی، رییس کمیته پایش این جبهه نیز دیروز به پایگاه خبری- تحلیلی جماران گفته است: «در جبهه اصلاحات تاکنون اصلا وارد بررسی مصداقی نشده‌ایم. اما جلساتی که احزاب دارند یا محافل حزبی است طبعا بحث می‌شود. خیلی‌ها آرزو می‌کنند آقای خاتمی باشد ولی معلوم شده که ایشان قصد کاندیداتوری ندارند.

همچنین بعضی از احزاب به سراغ بعضی افراد رفته‌اند که گزینه ایده‌آل آن‌ها بوده ولی خود آن‌ها رد کرده‌اند. مثل آقای محمدرضا خاتمی تا جایی که من می‌دانم بعضی از احزاب دوست داشتند ایشان باشد ولی نپذیرفتند. ولی در سطح جبهه اصلاحات تاکنون هیچ بحث مصداقی انجام نشده است.»

بنابر سازوکاری هم که جبهه اصلاحات تعیین کرده، احزاب می‌توانند کاندیدای خود را با ۱۵ رای وارد لیست نامزد‌های این جبهه کنند؛ بر همین مبنا هم هر حزبی تلاش‌هایی را در این راستا در دستورکار قرار داده است، اما با این وجود نام برخی افراد بین احزاب مختلف اشتراک بیشتری دارد. از جمله محمدجواد ظریف که به عنوان فردی محبوب میان کاندیدا‌های احتمالی اصلاح‌طلبان شناخته می‌شود.

اما مساله تاکنون از این قرار است که ظریف به کرات اعلام کرده قصد کاندیداتوری ندارد. هر چند اخیرا برخی اصلاح‌طلبان از این گفته و می‌گویند که می‌خواهند او را قانع کنند که در انتخابات ریاست‌جمهوری نام‌نویسی کند.

اتفاق نظر درباره ظریف؟

علی‌محمد نمازی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه جبهه اصلاحات و احزاب اصلاح‌طلب در حال رایزنی با افراد شاخص هستند به ایلنا گفته است: «تقریبا می‌توانم عنوان کنم که اکثر احزاب اصلاح‌طلب روی آقای دکتر ظریف اتفاق‌نظر داشته و قصد دارند به رغم اینکه ایشان گفته است در انتخابات ثبت‌نام نمی‌کند، او را تشویق به ثبت‌نام کنند و ظاهرا اکثریت روی ایشان توافق دارند. شخص دیگری هم که بعد از دکتر ظریف مطرح می‌شود مهندس جهانگیری است و می‌توان گفت افراد اول و دوم آقای ظریف و جهانگیری هستند. البته رایزنی‌هایی با مهندس زنگنه، دکتر اردکانیان و جسته و گریخته با دکتر پزشکیان شده و گفتگو‌ها در حال انجام است.»

نگرانی انتخاباتی از نتیجه مذاکرات وین

ظریف، اما این روز‌ها به شدت درگیر مساله هسته‌ای ایران و مذاکرات وین است. درنتیجه برخی ناظران معتقدند که پیشروی او در مذاکرات به هر حال نتایج مثبتی برای ایران دارد و می‌تواند در نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو نیز موثر باشد. فرقی نمی‌کند که او کاندیدای انتخابات شود یا فرد دیگری به هر حال برای کاندیدای مورد حمایت دولت و جریان اصلاحات موثر خواهد بود. همین هم این روز‌ها باعث نگرانی اصولگرایان شده است. آنان حالا به شدت نگران به نتیجه رسیدن مذاکرات وین هستند و سعی می‌کنند به طرق مختلف ظریف و این مذاکرات را تحت فشار قرار دهند. چنانکه برخی از این اصولگرایان رسما نیز در این باره اظهارنظر کرده‌اند.

مجتبی شاکری، دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی درباره کاندیدای احتمالی جریان اصلاحات و احتمال حمایت از ظریف گفته است: «ما هر چه به زمان انتخابات نزدیک‌تر شویم، فضای انتخاباتی واقعی‌تر خواهد شد و علت این امر هم این است که رگ حیات ظریف به مذاکرات بستگی دارد؛ اگر او الان در مذاکرات وین بتواند یک امتیازی به دست آورد، می‌تواند از آن به عنوان برگ برنده در انتخابات استفاده کند درحالی که این اقدام سختی است و نمی‌توانند این اقدام را انجام دهند؛ زیرا بسیاری از این تحریم‌ها مربوط به کنگره امریکاست و مذاکره با اروپا ربطی به امریکا ندارد. اگر تحریم‌ها برداشته شود، شرایط برای محمدجواد ظریف و علی لاریجانی و طیف روحانی بهتر خواهد شد در غیر این صورت صحنه تغییر خواهد کرد؛ معتقدم که نام‌نویسی کاندیدا‌ها مشخص خواهد کرد که ما درباره چه افرای باید صحبت کنیم.»

با این حال تکلیف درباره ظریف هنوز روشن نیست. او بار‌ها رسما و محکم اعلام کرده قصد شرکت در انتخابات را ندارد. اما تکرار اسم او ازسوی احزاب مختلف این گمانه‌زنی را تقویت کرده که بالاخره ممکن است وزیر امور خارجه قانع شود و اعلام کاندیداتوری کند. هر چند از آنجا که او تا به حال در هیچ‌یک از احزاب اصلاح‌طلب حضور نداشته، برخی این پرسش را مطرح می‌کنند که مگر ظریف اصلاح‌طلب است؟! پرسشی که دیروز نمازی به آن پاسخ داده و گفته است: «ایشان (ظریف) را نامزد استیجاری نمی‌دانیم؛ ایشان شخصیتی است که در عرصه دیپلماتیک کشور دارای روابط بسیار خوبی است و در عرصه‌های بین‌المللی ایشان را می‌شناسند.»

همزمان فرزانه ترکان، دیگر عضو شورای مرکزی کارگزاران سازندگی نیز به اعتمادآنلاین گفته است: «مشخصا این تشکل به آقای ظریف به عنوان یک شخصیت اصلاح‌طلب نگاه می‌کند و بقیه قضایا دیگر به تصمیم آقای ظریف برای کاندیداتوری و جمع‌بندی جبهه اصلاح‌طلبان درباره ایشان مربوط است.» در این میان در حالی که ممکن است ظریف تصمیم‌گیری نهایی خود را به روز‌های پایانی مهلت نام‌نویسی موکول کند، چنانچه نظر او مثبت باشد احتمالا در روز‌های آینده شواهدی از آن به دست خواهد آمد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: محمد جواد ظریف اصلاح طلبان کاندیدای ریاست جمهوری انتخابات 1400 جبهه اصلاحات اصلاح طلبان مذاکرات وین جبهه اصلاح اصلاح طلب نام نویسی روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۰۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیست ۱۶ نفره جبهه پایداری و شورای ائتلاف منتشر شد

تابناک _ اسامی فهرست مشترک جبهه پایداری و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در مرحله دوم انتخابات در تهران منتشر شد.

امیرابراهیم رسولی سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی، از نهایی شدن لیست مشترک شورای ائتلاف و جبهه پایداری با عنوان لیست جبهه انقلاب برای دور دوم انتخابات خبر داد.

مجید متقی‌فر سخنگوی جبهه پایداری هم اعلام کرد: جبهه متبوعش مفتخر است با درک صحیح از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب که در خطبه نماز عید سعید فطر در فروردین ماه سال جاری نیز به صورت علنی بر آن تأکید کردند و توفیق ملت ایران را در توحید کلمه دانستند و همه فعالان سیاسی ـ اجتماعی را توصیه به عدم ایجاد دودستگی‌های جعلی کردند، در مسیر حفظ وحدت میان نیروهای انقلاب با اعتقاد کامل گام بردارد و در همین راستا در مرحله دوم از انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز لیست نهایی جبهه انقلاب از سوی جبهه پایداری انقلاب اسلامی و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس جمع بندی و مورد توافق قرار گرفت.

اسامی کاندیداهای حاضر در لیست  به شرح زیر است:

۱- علیرضا سلیمی

۲- غلامحسین رضوانی

۳- محمد سراج

۴- زهره سادات لاجوردی

۵- زهره طبیب‌زاده

۶- فاطمه قاسم پور

۷- مجتبی زارعی

۸- حسین صمصامی

۹- حسین نجابت

۱۰- محمدحسین حسین‌زاده بحرینی

۱۱- علی اصغر پورمحمدی

۱۲- حسن خجسته باقرزاده

۱۳- مهدی شریفیان

۱۴- مهدی عسگری

۱۵- عبدالحسین روح الامینی

۱۶- سعید آجرلو

دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی جمعه ۲۱ اردیبهشت در ۲۱ حوزه با رقابت برای ۴۴ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.

اسامی این ۲۱ حوزه به شرح زیر است:

«تبریز، آذرشهر و اسکو»، «شبستر»، «میانه»، «پارس آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز مغان»، «سمیرم»، «لنجان»، «کرج، اشتهارد و فردیس»، «تهران، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس»، «بیرجند، درمیان و خوسف»، «مشهد و کلات»، «آبادان»، «رامهرمز و رامشیر»، «خدا بنده»، «زنجان و طارم»، «شیراز و زرقان»، «مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد»، «کرمانشاه»، «گنبد کاووس»، «خرم‌آباد و چگنی»، «قائم شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی» و «ملایر».

در حوزه‌های انتخابیه «تبریز»، «تهران»، «آبادان»، «شیراز»، «کرمانشاه»، «خرم‌آباد و چگنی»، «قائم شهر» و «ملایر»، انتخابات به صورت تمام الکترونیک برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • جلسات محسن رضایی با احزاب و جریان‌های انقلاب
  • فهرست مشترک جبهه پایداری و شانا برای دور دوم انتخابات تهران
  • لیست حمایتی جبهه مطالبه مردمی تبریز اعلام شد
  • لیست ۱۶ نفره جبهه پایداری و شورای ائتلاف منتشر شد
  • مهدی نصیری; زیر تیغ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان/ توهم یا شوخی یا پروژه هدفمند؟! +جدول
  • مجری جنجالی صداوسیما به اصلاح‌طلب و اصولگرا رحم نکرد: حرامید! +تصویر
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود
  • توهین جنجالی مجری تندرو صداوسیما به اصلاح طلبان و اصولگرایان /حسام الدین آشنا: بی ادب نباشید؛ چه برای سیدخندان و چه برای پاورقی
  • مجری صداوسیما: اصلاح طلبی نطفه‌اش حرام است و اصولگرایی لقمه‌اش!