Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد فیزیک دانشگاه شریف، آمار‌های ارائه شده درباره رتبه کشور در تولید مقالات را به دلیل پایین بودن اثرگذاری آن‌ها بی‌ارزش دانست.

به‌ گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدی گلشنی استاد فیزیک دانشگاه صنعتی شریف در برنامه رادیویی گفتگوی علمی، درباره رابطه بین توسعه علمی و تعداد مقالات چاپ شده در نشریات بین المللی با بیان اینکه علومی که تولید می شود باید به مرحله انتشار هم برسند، گفت: انتشار علوم به اصلاح و ارتقای علوم کمک بسیار زیادی می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: قبل از انقلاب، هیچ فشاری برای تولید مقاله وجود نداشت و نقش مقالات در ارتقا و ترفیع اساتید انحصاری نبود و در سال‌های اول بعد از انقلاب نیز همین روند ادامه داشت اما بعد از مدتی چاپ مقالات در مجلات ISI مطرح شد.

 

استاد فیزیک دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به تبعات چاپ مقالات در مجلات ISI گفت: این کار باعث عقب ماندگی ما و عدم رفع نیازهای کشورمان شد و از طرفی مهم بودن تعداد مقالات نیز باعث شد که اساتید به سمت مسائل علمی جدید و نوآورانه نروند لذا مقالاتی چاپ شد که اصالت نداشتند و در راستای رفع نیازهای کشور نیز نبودند.

 

گلشنی اظهار کرد: آمارهایی که مبنی بر اول بودن ایران در این حوزه ارائه می‌شود هیچ ارزشی ندارند چراکه اثرگذاری این مقالات بر تولید علم در کشور بسیار پایین است.

 

وی آموزش و پژوهش را لازم و ملزوم هم دانست و گفت: این دو حوزه را باید در راستای هم و به صورت متوازن پیش بُرد.

 

استاد فیزیک دانشگاه صنعتی شریف با انتقاد از کاربردی نبودن پژوهش‌ها گفت: طبق تأکیدات و فرمایشات مقام معظم رهبری، آن پژوهش ها و مقالاتی باید نمره بالا بگیرند که در رفع نیازها یا در جهت نوآوری در علم بوده و ویژگی مرزشکنی داشته باشند.

 

گلشنی با اشاره به هشت برابر شدن تعداد مقالات ما از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ اظهارکرد: متاسفانه دقیقاً در همان حوزه ها که بیشترین تعداد مقالات را داشتیم شاهد بیشترین میزان واردات هستیم.

 

وی افزایش کمی مقالات و پژوهش ها را از اساس اشتباه دانست و گفت: به عنوان مثال، در جنگ بدر، مسلمانان در اقلیت بودند اما پیروز شدند و برعکس، در جنگ احد با اینکه جمعیت مسلمانان خیلی زیاد بود شکست خوردند چراکه هدف در جنگ احد با جنگ بدر متفاوت بود.

 

استاد فیزیک دانشگاه صنعتی شریف از سکوت دانشگاهیان نسبت به کمبود امکانات آزمایشگاهی و پژوهشی انتقادکرد و گفت: متأسفانه دولت توجهی به آموزش و پرورش و دانشگاه ها ندارد اما به هر حال خبرگان دانشگاهی باید مشکلات و اعتراضات خود را نسبت به کمبود بودجه، به مجلس و دولت منعکس کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مهدی گلشنی پژوهش های کاربردی تولید مقاله استاد فیزیک دانشگاه صنعتی شریف تعداد مقالات پژوهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۳۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد / معرفی جوان‌ترین و پیرترین استاد

آفتاب‌‌نیوز :

سی و یکمین مراسم تجلیل از اعضای هیات علمی نمونه کشوری صبح امروز با حضور محمد علی علی زلفی گل، برخی از معاونان این وزارتخانه و تعدادی از روسای دانشگاه‌ها در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد.

حسن زمانیان رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در این مراسم با تبریک روز معلم گفت: عملیات وعده صادق غزوه خیبر دیگر بود و پیروزی بزرگ دیگر برای رزمندگان اسلام. زوایای پیدا و پنهان این عملیات باید توسط اندیشکده‌ها تحلیل شود.

وی با اشاره به مراسم استاد نمونه کشوری گفت: به این مراسم از سه جنبه توجه شده است اول رشد فزاینده این اساتید طی سال‌های گذشته است. از ۱۰ استاد به ۶۰ الی ۷۰ استاد رسیده ایم و میزان تعداد گروه و جایزه‌ها هم افزایش یافته است. همچنین به اساتید نمونه کشوری که با همکاری اساتید این سازمان در محور‌های پژوهشی سازمان پروپوزال داشته باشد یک میلیارد تومان گرفت تعلق می‌گیرد.

رییس سازمان پژوهش‌های علمی صنعتی افزود: ما آینده پژوهشی دنیا را تا سال ۲۰۵۰ بررسی کردیم مسائل پژوهشی که مطرح است شامل میکرو الکترونیک، کوانتوم، هوش مصنوعی، امنیت غذایی، سوخت پاک هیدروژن و موارد دیگر است که سازمان پژوهش‌ها روی آن‌ها کار می‌کند.

وی افزود: هر استاد نمونه کشوری که در این زمینه‌ها پروپوزال داشته و با همکاری اساتید سازمان روی آن کار کند و این طرح را پیش ببرد تا یک میلیارد تومان گرنت به آن اختصاص می‌یابد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ارتقای ۱۱۳۱ پله‌ای رتبه جهانی دانشگاه بیرجند
  • کنفرانس فیزیک بنیادی ایران در قم آغاز شد
  • کنفرانس فیزیک بنیادی در قم آغاز شد
  • ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید
  • ۶۵ استاد نمونه کشوری تجلیل شدند
  • تجمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در حمایت از دانشجویان آمریکا
  • اشتغال فارغ التحصیلان، افزایش بهره‌وری و جهش تولید
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد / معرفی جوان‌ترین و پیرترین استاد
  • اثرگذاری دانشگاه در کاهش آسیب های اجتماعی با تولید مقالات علمی
  • درخشش دانشگاه بیرجند در نظام رتبه بندی جهانی اشپرینگر نیچر