Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@04:38:04 GMT

زمین‌گیر شدن نقدینگی مازندرانی‌ها زیر سایه سنگین کرونا

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۵۳۳۰۲

زمین‌گیر شدن نقدینگی مازندرانی‌ها زیر سایه سنگین کرونا

به گزارش ایرنا، سال ۹۹ را شاید بتوان سخت ترین سال اقتصادی کشور و استان مازندران در چهار دهه گذشته دانست ؛ از یک طرف مشکلات اقتصادی ناشی از گسترده ترین تحریم های بین المللی که حتی کوچک ترین ارتباط مالی استان های کشور با همسایگان را نشانه گرفته بود و از طرف دیگر مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا که منجر به تعطیلی بنگاه های اقتصادی و بازارها شد و فشار معیشتی بزرگی را به مردم کشور و از جمله استان مازندران وارد ساخت ، ولی با این وصف افزایش میزان پس انداز بانکی مازندرانی ها نشان می دهد که کرونا چگونه قدرت مانور سرمایه گذاری و درآمدزایی از طریق فعالیت مولد اقتصادی را از آنها سلب و نقدینگیشان را روانه بانک ها کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق تازه‌ترین گزارش شورای هماهنگی بانک‌های دولتی مازندران که ۱۴ بانک را زیر مجموعه خود دارد، در پایان سال ۹۹ میزان سپرده گذاری مازندرانی ها در بانک های دولتی استان به حدود ۷۵ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به سال ۹۸ افزایش ۵۸.۶ درصدی را نشان می دهد.

میزان سپرده گذاری مازندرانی ها در پایان سال ۹۸ که تنها در ماه پایانی با کرونا درگیر شده بود ، اندکی بیشتر از ۴۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بود.

تفکیک آمار سپرده ها هم نشان می دهد که بیشترین میزان سپرده گذاری مازندرانی ها در سال کرونایی در بانک های دولتی مربوط به سپرده کوتاه مدت به میزان حدود ۲۷ هزار میلیارد تومان بوده است.

سپرده کوتاه مدت به سپرده هایی با دوره زمانی سه ماهه ، ۶ ماهه و ۹ ماهه گفته می شود که سود کمتری نسبت به سپرده های بلندمدت به آن تعلق می گیرد.

کمترین میزان سپرده گذری در سال گذشته نیز به حساب های پس انداز قرض الحسنه با هفت هزار میلیارد تومان تعلق داشت.

سپرده بلندمدت مازندرانی ها در سال گذشته حدود ۲۶ هزار میلیارد تومان و میزان سپرده گذاری جاری اندکی بیشتر از ۱۶ هزار میلیارد تومان بود.

دو برابر شدن سپرده جاری 

بررسی جدول داده های شورای هماهنگی بانک های دولتی مازندران نشان می دهد که در پایان سال گذشته بیشترین نرخ رشد سپرده گذاری مازندرانی ها مربوط به سپرده جاری با رشد ۹۴ درصدی بود.

سپرده های جاری اصولا قرض الحسنه به شمار می روند اگر چه برخی از بانک ها در گذشته از طریق تلفیق آن با حساب کوتاه مدت نوعی سود روزشمار هم تعریف کرده بودند.

البته افزایش میزان سپرده گذاری مشترکان بانکی مازندران به بانک های دولتی خلاصه نمی شود زیرا مسئولان بانک های خصوصی نیز با وجود عدم اعلام میزان عددی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تایید کردند که در جذب سپرده گذاری شهروندان دارای افزایش بودند.

بازار مسکن عامل اصلی افزایش گردش مالی و سپرده‌گذاری

رییس شورای هماهنگی بانک های دولتی استان مازندران روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بازار مسکن را علت اصلی افزایش نقدینگی و سپرده گذاری در بانک های استان دانست و گفت: افزایش قیمت زمین و مسکن و به طور کل املاک طی سال ۹۹ و فروش آن به افراد غیربومی باعث ورود حجم بالایی از منابع پولی به مازندران شد.

خانعلی رشیدی افزود: این میزان سرمایه به دلیل غیر مولد بودن دارندگان آن ، وارد سپرده های جاری و مدت دار بانک ها شد که افزایش حدود ۶۰ درصدی سپرده بانکی استان را رقم زد.

وی بیشترین میزان رشد سپرده بانکی در سال گذشته را مربوط به مناطق غربی استان اعلام کرد و گفت: افزایش املاک و مسکن در مناطق غربی استان به واسطه شرایط جغرافیایی و گردشگرپذیری بسیار بالا بوده است.

رییس امور شعب بانک ملی استان مازندران همچنین افزود: بیشترین جریان مالی مربوط به استان های تهران ، اصفهان و شیراز بود که وارد مازندران شد و اغلب آن نیز ناشی از خرید زمین و مسکن بود.

رشیدی افزایش قیمت محصولات کشاورزی و تولیدات صنعتی را از دیگر عوامل افزایش سرده بانکی در استان طی سال ۹۹ توصیف کرد و اظهار داشت: به واسطه افزایش قیمت محصولات کشاورزی و صنعتی همراه با متغییر تورمی ، میزان گردش مالی استان از جمله در بخش کشاورزی سپرده کوتاه مدت و بلندمدت رشد چشمگیری داشته است.

وی همچنین رشد دستمزدها و حقوق کارگران و کارمندان را از دیگر عوامل موثر در رشد سپرده بانکی استان دانست که هر ساله به طور طبیعی بر این متغییر تاثیر خواهد گذاشت و افزود : اما به طور قطع افزایش قیمت مسکن و بالا رفتن حجم فروش به خصوص در نیمه نخست سال گذشته بیشترین میزان تاثیر گذاری را داشته است.

برچسب‌ها ساری نرخ سود سپرده مازندران بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ساری نرخ سود سپرده مازندران ساری نرخ سود سپرده مازندران بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اخبار کنکور هزار میلیارد تومان میزان سپرده گذاری مازندرانی ها استان مازندران بانک های دولتی افزایش قیمت نشان می دهد کوتاه مدت سال گذشته سپرده ها بانک ها سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۳۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه ورشکستگی بانک‌های آمریکا؛ پنجمین بانک بسته شد

مقامات نظارتی آمریکا بانک «ریپابلیک فِرست» (Republic First Bancorp) را تعطیل کردند و به شرکت بیمه سپرده فدرال (FDIC) سپردند.

به گزارش فارس، «ریپابلیک فرست» مستقر در فیلادلفیا که مذاکرات تامین مالی با گروهی از سرمایه‌گذاران را رها کرده بود، توسط دپارتمان بانکداری و اوراق بهادار پنسیلوانیا توقیف شد.

شرکت بیمه سپرده فدرال روز جمعه اعلام کرد، بانک «فولتون»، واحدی از شرکت مالی فولتون برای حمایت از سپرده‌گذاران، تمامی سپرده‌های به عهده می‌گیرد و تمامی دارایی‌های این بانک را می‌خرد.

«ریپابلیک فرِست» که به «ریپابلیک» معروف است، تا ۳۱ ژانویه ۲۰۲۴ در مجموع حدود ۶ میلیارد دلار دارایی و ۴ میلیارد دلار سپرده داشت. شرکت بیمه سپرده فدرال هزینه این ورشکستگی را برای صندوق خود ۶۶۷ میلیون دلار برآورد کرده است.

بانک فولتون در بیانیه‌ای اعلام کرد، «ریپابلیک»، به جز سپرده‌ها، دیون و سایر بدهی‌هایی به ارزش تقریبا ۱.۳ میلیارد دلار هم داشته است.

تمامی ۳۲ شعبه بانک «ریپابلیک» در نیوجرسی، پنسیلوانیا و نیویورک از روز شنبه یا دوشنبه به عنوان شعبه‌های بانک «فولتون» بازگشایی خواهد شد.

قیمت سهام بانک «ریپابلیک»، از کمی بیش از ۲ دلار در ابتدای سال به حدود یک سنت در روز جمعه کاهش یافته است و ارزش بازار آن کمتر از ۲ میلیون دلار شد.

این بانک پنجمین بانک آمریکایی‌ست که ورشکسته می‌شود. سال گذشته ۳ بانک آمریکایی «سیلیکون ولی»، «سیگنیچر» (Signature Bank) در ماه مارس ۲۰۲۳ و «فِرست ریپابلیک» (First Republic Bank) در ماه می‌ورشکست شدند.

تعطیلی بانک «سیگنیچر» چند روز بعد از دستور تعطیلی بانک «سیلیکون ولی» اتفاق افتاد. یک هفته پیش از آن هم بانک سیلورگِیت (Silvergate Bank) اعلام کرده بود به طور داوطلبانه بانک خود را منحل می‌کند.

خبر سقوط بانک «ریپابلیک»، درکنار ۴ ورشکستگی بانکی دیگر در آمریکا در سال (۲۰۲۳)، سال سختی را برای صنعت بانکداری این کشور به دنبال خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • ۶۰۰ معلم نمونه مازندرانی تقدیر می‌شوند
  • ادامه ورشکستگی بانک‌های آمریکا؛ پنجمین بانک بسته شد
  • قطع درختان و تخریب طبیعت در الیمالات دغدغه مازندرانی‌ها شد + فیلم
  • افزایش میزان فرونشست‌های زمین همزمان تشدید بارندگی‌ها
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی
  • قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند
  • روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها
  • آغاز نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در مازندران
  • آغاز ماراتن علمی ۳۸ هزار داوطلب آزمون سراسری در مازندران
  • فواید و مضرات باران ۴۸ ساعته مازندرانی‌ها