Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالباری عطوان در مطلبی در رای الیوم با اشاره به باتلاقی که ریاض در جنگ یمن به آن گرفتار شده، آورده است: بر کسی پوشیده نیست که عربستان در بحران و مخمصه ای سخت در یمن گرفتار شده است.

وی تاکید کرد: جنگ یمن به شدت عربستان را فرسوده کرده است جنگ یمن به شدت عربستان را فرسوده کرده است و بیش از شش سال است که درگیر جنگی شده است که حاصلی برای آن نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موشک های دقیق ارتش و کمیته های مردمی یمن به عمق عربستان رسیده است.

این تحلیلگر معروف جهان عرب در ادامه می افزاید: حملات پهپادی به مراکز و تاسیسات نفتی شرکت آرامکو در ریاض، جده، ینبع، الظهران، خمیس مشیط و جازان، موجبات وارد شدن ضربات مهلک به سعودی شده است و ادامه این جنگ از سوی عربستان به مثابه خودکشی نظامی و سیاسی است.

عطوان نوشت: ریاض به دنبال راهی برای خروج از مخمصه ای که به آن گرفتار شده، است به ویژه پس از آنکه آمریکا تصمیم به فروش تسلیحات و مهمات به عربستان گرفتار است.

وی در ادامه گریزی هم به تصمیم آمریکا برای خروج نیروهایش از افغانستان زده و می نویسد: آمریکا به عنوان یک قدرت بزرگ پس از بیست سال گرفتار شدن در جنگ افغانستان تصمیم گرفته است که نیروهایش را قبل از یازده سپتامبر از این کشور خارج کند و در خالی کردن پشت متحدان افغانش ذره ای به خود تردید راه نداده است و این در واقع نوعی اذعان به شکست و عدم توانایی ادامه حضور نظامی پس از خسارت تریلیون دلاری و کشته شدن ۲۴۰۰ نظامی و زخمی شدن ۲۳ هزار دیگر از این نظامیان و علاوه بر آن کشته شدن ۶۵ هزار نفر از نیروهای ارتش افغانستان به عنوان متحد آمریکا رخ داده است.

عطوان در ادامه از تلاش عربستان برای یافتن راهکاری برای همه موضوعات سرگردان سخن به میان آورده است و آنرا نمایانگر سیاست جدید عربستان دانسته است که شامل دست برداشتن از لجاجت و عنادورزی و همه سیاست های کنونی ریاض که عربستان را در این تنگنا قرار داده، برشمرده است عطوان در ادامه از تلاش عربستان برای یافتن راهکاری برای همه پرونده های سرگردان سخن به میان آورده است و آنرا نمایانگر سیاست جدید عربستان دانسته است که شامل دست برداشتن از لجاجت و عنادورزی و همه سیاست های کنونی ریاض که عربستان را در این تنگنا قرار داده، برشمرده است.

وی همچنین می نویسد: بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار از ذخایر مالی عربستان صرف قراردادهای تسلیحاتی باج گیرانه آمریکا شده است و بیشتر پروژه های زیرساختی آن متوقف شده و دچار کسری بودجه شدید و به وام گیری روی آورده است.

این تحلیلگر معروف جهان عرب در ادامه ابراز امیدواری کرد که مقامات عربستان به بازنگری راهبردی جدی روی آورند و از سیاست هایی که عربستان و متحدانشان در خلیج فارس را در تنگنا قرار داده است، دست بردارند.

وی می نویسد: اولین کاری که باید انجام دهند فروپاشی امپراتوری رسانه ای است که به این خاطر ایجاد کردند. در ادامه سطح آزادی و احترام به حقوق بشر را بالا ببرند و به جهان عرب و اسلام بازگردند و از سیاست های مداخله جویانه در امور داخلی لیبی، یمن و عراق دست بردارند و روند غلط عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را متوقف کنند که جایگاه آنها در جهان اسلام به مخاطره انداخته است.

کد خبر 5193853

منبع: مهر

کلیدواژه: عبدالباری عطوان عربستان سعودی جنگ 2015 یمن ایالات متحده امریکا عراق روسیه ایران فلسطین رژیم صهیونیستی افغانستان عربستان سعودی برجام لبنان سوریه اوکراین جو بایدن کمیسیون ویژه برجام جنگ یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۳۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی «نیوزویک» از جنگ اوکراین: ۲۰۲۴ برای کی‌یف سخت خواهد بود

هفته‌نامه «نیوزویک» امروز (یکشنبه) در مطلبی پیش‌بینی کرد که سال کنونی میلادی (۲۰۲۴)، برای اوکراین پس از ضد حمله ناامیدکننده ۲۰۲۳ که منابع [مالی و نظامی] زیادی برای آن هزینه شد، سخت باشد.

به گزارش مشرق، این نشریه آمریکایی نوشت: چهار ماه اول سال ۲۰۲۴، دشوارترین وضعیت‌ها در ۲ سال جنگ اوکراین و روسیه را نشان داده است. نیروهای کی‌یف در تمام طول خط مقدم در موضع ضعف قرار دارند و با ارتش بازسازی‌شده روسیه روبرو هستند.

«نیوزویک» با پیش‌بینی وضعیتی سخت برای کی‌یف در سال جاری میلادی، خاطرنشان کرد: حامیان غربی اوکراین در ارائه تسلیحات به این کشور کند عمل کردند و در کشاندن این جنگ به جنگی گسترده‌تر با روسیه نیز مردد بوده‌اند.

کوستی سالم (Kusti Salm) دبیر دائمی وزارت دفاع استونی طی مصاحبه‌ای در ماه دسامبر (آذر/دی) به نیوزویک گفت: «۲۰۲۴ دشوار خواهد بود». وی در مورد نیروهای اوکراینی نیز گفت: «آنها باید حالت تدافعی به خود بگیرند.»

این هفته‌نامه آمریکایی افزود که پیشروی طاقت فرسا روسیه به سمت غرب در تمام طول جبهه شرقی جنگ ادامه دارد.

بر اساس این گزارش، «ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه ممکن است امیدوار باشد که با پیروزی در دونتسک و لوهانسک، زمان کوتاهی را برای یک مکث [در جنگ] به دست آورد.»

پاول لوزین (Pavel Luzin) تحلیلگر نظامی روسی و محقق مدعو در دانشکده حقوق و دیپلماسی «فلچر» نیز به نیوزویک گفت که «به سختی» می‌توان گفت که آیا نیروهای مسکو می‌توانند تلاش فعلی خود را برای فشار تابستانی بزرگتری افزایش دهند یا خیر؟

وی در ادامه گفت: «آنها [نیروهای روسیه] به استراحت نیاز دارند، اما قرار نیست جنگ را پایان دهند.»

نیوزویک در ادامه نوشت: از آنجایی که اوکراین منتظر تحویل ده‌ها جنگنده اف-۱۶ ساخت آمریکا است، ممکن است در سال کنونی شاهد تغییر قابل توجهی در قدرت هوایی [کی‌یف] باشیم.

اوکراین گفته است که این جنگنده‌ها، قدرت دفاعی آن را در برابر موشک‌های کروز و پهپادها تقویت خواهد کرد.

از سوی دیگر، ینس استولتنبرگ دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در سفر اخیر خود به اوکراین در حالی که از متحدان ناتو خواست تا به تعهدات در زمینه کمک نظامی به کی‌یف عمل کنند، اعلام کرد: برای پیروزی اوکراین خیلی دیر نشده است.

روسیه به دنبال نادیده گرفتن دغدغه‌های امنیتی مسکو از سوی غرب، پنجم اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله کرد و کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تاکنون با حمایت‌های هنگفت مالی و نظامی از کی‌یف، مسیر هرگونه دیپلماسی برای پایان دادن به آتش این جنگ را مسدود کردند.

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش : هرکسی عاشق ایران است، هرچه در توان دارد، برای جوانی جمعیت پای کار بیاورد
  • ویژگی‌های ژئوپلیتیکی کشورهای شیخ‌نشین؛ از اختلافات پیچیده سرزمینی تا همگرایی در ساختارهای اجتماعی ـ تاریخی
  • اقتدار، رشد اقتصادی و نظامی کشور در گروی افزایش جمعیت
  • تاکید المشاط بر آگاهی و وحدت یمنی‌ها در برابر توطئه دشمنان
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • نتانیاهو در آستانه خودکشی سیاسی است
  • نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • پیش‌بینی «نیوزویک» از جنگ اوکراین: ۲۰۲۴ برای کی‌یف سخت خواهد بود
  • خودتخریبی در نظام های سیاسی