Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@14:11:26 GMT

ایروانی: محدودیت‌های بانکی به FATF مربوط نیست

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۵۳۸۶۸

ایروانی: محدودیت‌های بانکی به FATF مربوط نیست

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: طبق مقررات موجود، تحفّظ و حقّ شرط های جمهوری اسلامی ایران در FATF مسموع نخواهد بود.

به گزارش مشرق، محمد جواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در پنجمین جلسه از سلسله جلسات «استدلالِ مصلحت» انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبائی(ره)، به سؤالاتی درباره‌ روند بررسی لوایح FATF  در مجمع پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تأکید بر ضرورت بحث و بررسی کارشناسانه و حرفه‌ای در این باره گفت: جدای از اینکه توافقنامه FATF بدون کسب مجوّز از مراجع  قانونی کشور امضاء شده، پاسخ‌ها و توجیه‌های ارائه شده از سوی مسئولان دولتی به پرسشهای اعضای مجمع نیز نتوانسته است اکثریّت اعضاء مجمع را قانع کند. برای تصویب این لوایح دو سوم رأی اعضای مجمع لازم است و با توجه به نظرات اکثریت اعضاء در مخالفت با FATF، با فضاسازی رسانه ای و برگشتن چهار پنج رأی اتفاقی نمی‌افتد. ضمن اینکه اظهاراتی چون ارتباط داشتن تهیه واکسن کرونا و قیمت مرغ به FATF غیرواقعی و با انگیزه های سیاسی صورت می گیرد.

بیشتر بخوانید: آدرس‌های غلط جنیدی درباره تصویب مشروط لوایح FATF

ایروانی با اشاره به نزدیک بودن انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر رقابتهای انتخاباتی به درستی شکل نگیرد، می تواند به منافع ملّی آسیب بزند؛ از جمله اینکه عده ای بخواهند با گره زدن معیشت مردم به تصویب لوایح FATF بهره برداری انتخاباتی کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: تسکین موقّت مشکلات معیشتی مردم از طریق دسترسی به منابع ارزی و واردات گسترده هنر نیست؛ بلکه هنر در اقتصاد مقاومتی است و مسئولان دولتی باید به طور مستمر در جهت ایجاد اقتصاد مقاومتی در کشور گام بردارند.

وی با اشاره به تصویب ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کالاهای اساسی در بودجه سال ۱۴۰۰ تأکید کرد: دولت باید با ساماندهی نظام تأمین و توزیع، این کالاها را بدون ایجاد دغدغه به مردم برساند.

 ایروانی تأکید کرد: عامل اصلی محدودیتهای بانکی و تجاری کشور در تبادلات بین المللی تحریم‌های ثانویه است نه FATF.

**عامل اصلی محدودیت‌های بانکی کشور تحریم‌های ثانویه است نه FATF

وی افزود: اقدامات مقابله ای FATF فعلاً‌ در حدّ توصیه ای مراقبت بالا بودن ریسک به کشورها است اما با پذیرش دو کنوانسیون بین المللی پالرمو و CFT کشور با الزامات سازمان ملل و شورای امنیّت مواجه خواهد بود. طبق بررسی های دقیق کارشناسی قرار دادن کشور در فهرست کشورهای غیرهمکار با ریسک بالا (لیست سیاه) توسط FATF‌  حدود ۱۲%  فرایند تبادل پول را گرانتر می کند که از این میزان کمتر از %۲ به طرفهای خارجی می رسد. لذا اساساً بررسی تصویب لوایح FATF بعد از رفع تحریم ها و راستی آزمایی آن موضوعیت پیدا می کند.

ایروانی با اشاره به اینکه همواره حامی حضور فعالانه در سازمانهای بین المللی بوده، اظهار داشت: حضور در سازمان‌های بین‌المللی و الحاق به معاهدات بین المللی باید متضمن تأمین منافع ملّی کشور باشد؛ نه اینکه قیود را بیشتر و کشور را آسیب‌پذیر کند. ما باید مثل کشورهای دیگر از این کنوانسیون‌ها به صورت ابزاری استفاده کنیم.

**دشمن با استفاده ابزاری از FATF به دنبال هوشمندسازی تحریم ها است

وی ادامه داد: طبق آمارها و گزارشها، ایران در سال گذشته حدود ۴۰ میلیارد دلار صادرات و ۴۰ میلیارد دلار واردات داشت که این‌ها شامل دور زدن تحریم هم می‌شود. بنابراین در صورت تصویب لوایح FATF و الحاق به دو کنوانسیون پالرمو و CFT، کشور در دور زدن تحریمهای ظالمانه دشمنان دچار مشکل می شود. در واقع دشمن با استفاده ابزاری از FATF به دنبال هوشمندسازی و نقطه زن کردن تحریم ها در جنگ مالی علیه جمهوری اسلامی ایران است. طبق اخبار ۳۵۰ متخصص بزرگ در اتاق جنگ اقتصادی آمریکا وجود دارد، آیا در اتاق جنگ اقتصادی و مالی ما ۳۵ نفر متخصص قوی حضور دارند؟!

** تحفّظ و حقّ شرط های جمهوری اسلامی ایران در FATF مسموع نخواهد بود

وی با اشاره با استانداردهای دوگانه FATF گفت: برخی کشورها در صدر لیست پولشویی و حمایت از تروریسم در جهان هستند ولی با آن‌ها برخوردی نمی‌شود. من یک نامه به FATF نوشتم که آقای رئیس‌جمهور آمریکا گفته که آن شب من دستور ترور سردار سلیمانی را که به دعوت رسمی کشور عراق به آن کشور رفته بود، دادم؛ لذا وظیفه‌ FATF این است با توصیه به کشورهای عضو با او و کشورش برخورد کند؛ لیکن سکوت کردند و اقدامی انجام ندادند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اذعان کرد: طبق مقررات موجود، تحفّظ و حقّ شرط های جمهوری اسلامی ایران در FATF مسموع نخواهد بود.

عضو شورای عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص ضرورت توجه به اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های کلی برنامه‌ی ششم گفت: به دلیل افزایش فضای تحریم کشورها در جهان، نظامات جدید بین المللی خصوصاً بین کشورهای مورد تحریم در حال شکل گیری است. اما سؤال این است که چرا این قدر وقت و انرژی کشور برای FATF صرف می‌شود؟ چرا برای تنظیم بازار و کنترل قیمت ها چنین اهتمامی دیده نمی شود؟ آیا برای اقتصاد مقاومتی هم این قدر وقت و انرژی می‌گذارند؟

وی تاکید کرد: چرا روابط پولی دوجانبه را سامان نمی دهند در حالیکه حتی کشورهای اقمار آمریکا مثل ژاپن و کره جنوبی روابط پولی دوجانبه دارند؟ چرا متأثر از توصیه های ناکارامد صندوق بین المللی پول حتّی با همسایگان روابط تهاتری برقرار نمی شود؟ ما در زمان جنگ تحمیلی روابط دوجانبه تهاتری داشتیم و تجربه خوبی از مبادلات تهاتری دو یا چندجانبه در کشور وجود دارد. در واقع ما با این کار شرکا و همکاران استراتژیک خود را پیدا می‌کنیم که به صورت منظم و پایدار با ما کار می‌کنند.

** FATF ارتباطی به سند راهبردی ایران و چین ندارد

ایروانی در خصوص ارتباط دادن FATF با سند همکاری راهبردی ایران و چین گفت: FATF ارتباطی به سند راهبردی ایران و چین ندارد، ما باید کار استراتژیک کنیم، هرکشوری کار استراتژیک نکند از قافله اقتصاد جهانی عقب می‌ماند. خود چین هم آگاه است که ما به FATF نپیوستیم و با این وجود سند را امضا کرده است.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اف ای تی اف رئیس جمهور آمریکا آمریکا شورای امنیت مجمع تشخیص مصلحت نظام جنگ تحمیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی ایران اقتصاد مقاومتی بین المللی تحریم ها لوایح FATF ی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۳۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی: آماده‌ایم فناوری‌ها را به سایر کشور‌ها منتقل کنیم

رییس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه آماده هستیم فناوری‌ها را به سایر کشورها منتقل کنیم، گفت: این امر نیازمند لوازمی است و یکی از قدم‌های آن برگزاری نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای است. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای صنعتی در اصفهان در خصوص اجلاس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای گفت: اگر چه فشار نظام سلطه در جهت اینکه اجازه ندهد هدف صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران محقق نشود، است. اما با همه این محدودیت‌ها و هزینه‌های تحمیلی استقبال از این اجلاس علمی خوب بوده است و شخصیت‌های با سابقه‌ای علی رغم مانع تراشی‌ها در آن شرکت کرده و مقالات خوبی ارائه شده است.

اسلامی با بیان اینکه این مقالات به صورت شفاهی و ویدئو کنفرانسی ارائه شده است، گفت:‌ هدف ما این است که با این مقالات و دستاوردها تراز علم و فناوری ایران را به دنیا نشان دهیم و برای مبارزه با سلطه کشورهای استکباری آماده هستیم این فناوری‌ها را به سایر کشور‌ها منتقل کنیم تا حصار‌ها شکسته و یک نظام علمی متفاوتی ایجاد شود و این امر نیازمند لوازمی است و یکی از قدم‌های آن برگزاری نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای بود و امیدوارم اهداف تعیین شده محقق شود.

مراسم افتتاحیه سی امین کنفرانس ملی هسته‌‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای با حضور محمد اسلامی، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران، معاون وی، مدیران ارشد صنعت هسته‌ای، متخصصان داخلی و خارجی و ... عصر امروز (دوشنبه، 17 اردیبهشت‌ماه) در اصفهان برگزار می‌شود.

آغاز به کار پنل‌های نخستین کنفرانس بین‌‌المللی علوم هسته‌ایبرگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته‌ای در اصفهانشاهد برگزاری یک رویداد هسته‌ای در سطح بین‌المللی هستیم

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشجویان آزادی‌خواه حامی غزه را با شرایط ویژه پذیرش می‌کنیم
  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • سکاندار هیئت اسکی اصفهان مشخص شد
  • یسلیانی، سکان‌دار هیئت اسکی و ورزش‌های زمستانی اصفهان شد
  • اسلامی: آماده‌ایم فناوری‌ها را به سایر کشور‌ها منتقل کنیم
  • پاشنه آشیل روسیه برابر تحریم‌های غرب
  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟
  • فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی ارتباط بین‌المللی خود را گسترش می‌دهد
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه امام خمینی (ره) در میان دانشگاه های کشور
  • همایش «دین، سلامت و کمک‌ های بشر دوستانه» برگزار می شود