Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید ابوالفضل وکیلی عصر سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : این میزان تولید شامل ۵۹۵ هزار تن محصول زراعی، ۲۸۲ هزار و ۴۵۹ تن محصول باغی ، ۵۸۵ هزار تن محصولات گلخانه ای و ۴۳۳ هزار تن محصولات دامی است.

وی با اشاره به اینکه بخش عمده درآمد کشاورزان مربوط به پسته ، انار، زردآلو ، زعفران ، گیاهان دارویی ، بادام ، انگور، زیتون و خرماست، اظهار کرد: کشاورزان و دامداران با توجه به تداوم ۲۰ سال پدیده خشکسالی و کاهش بارندگی با رعایت الگوهای نوین آبیاری برای افزایش محصول و بهره وری بیشتر از آب مجازی تلاش می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشاورزان در تغییر الگوهای کشت و آبیاری نوین برای افزایش محصول و بهره وری بیشتر از آب مجازی تلاش کنند

این مسوول بخش کشاورزی یزد با اشاره به تنوع تولید بخش کشاورزی و دامداری خاطر نشان کرد: فعالیت ۱۱۷ هزار و ۸۰۰  بهره‌بردار و اشتغال ۱۳ درصد جمعیت شاغل در این بخش حکایت از ظرفیت بالای کشاورزی دارد.

وکیلی ادامه داد: در استان یزد ۳۲ رشته شغلی مشمول شاخص‌های اقتصاد مقاومتی شناخته شد که ۲۷ درصد( ۹ رشته) مربط به بخش کشاورزی است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی یزد خاطرنشان کرد: بر مبنای آمار،  میانگین رشد فعالیت کشاورزی کشور۳۷.۳ درصد است که این عدد در  استان یزد ۴۴.۳ درصد و به عبارتی هفت درصد بیشتر از میانگین کشوری است .

وی خاطرنشان کرد: با وجود محدودیت های اقلیمی و کمبود منابع آبی، سطح زیرکشت محصولات کشاورزی در استان یزد کمتر از یک درصد سطح اراضی قابل کشت کشور است.

این مسوول بخش کشاورزی یزد ، ادامه داد: هم اکنون بخش کشاورزی ۲.۴۳ درصد از سهم ارزش فعالیت های اقتصادی کشور را به خود اختصاص داده است در حالی که این میزان برای بخش صنعت۲.۷۷ درصد است .

تجهیز ۳۱ هزار هکتار اراضی یزد به سیستم آبیاری نوین

رییس سازمان جهاد کشاورزی یزد با تاکید بر اجرای طرح های آبیاری نوین در بخش کشاورزی، افزود: این استان با کسب رتبه ۱۵ کشوری در اجرای طرح‌های آبیاری تحت فشار گامی مهم برای استفاده از ظرفیت منابع آب و خاک کسب کرد که فرایند آثار آن به زودی در جهش تولیدات کشاورزی آشکار می شود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۷۰ تاکنون برای استفاده و بهره وری بهتر از منابع آبی  ۳۱ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی به آبیاری نوین تجهیز شد.

یزد با ۷۳ هزار هکتار وسعت  و یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در منطقه گرم و خشک ناحیه مرکزی ایران کم آب و کم بارش است، قرار دارد، ۸۷ درصد جمعیت آن در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی  می کنند.

چندی قبل شرکت آب منطقه ای یزد، مصرف آب حوزه کشاورزی را ۷۰۰ میلیون مترمکعب، شرب و بهداشت را ۱۱۰ میلیون مترمکعب و صنعت را ۶۵ میلیون مترمکعب اعلام کرد که این استان با بیلان منفی حدود ۳۰۰ میلییون مترمکعب روبروست.

متوسط بارندگی سالانه یزد کمتر از ۱۱۰ میلیمتر  ومیزان تبخیر آن سه تا چهار هزار میلیمتر تخمین زده می شود.  

برچسب‌ها توسعه ایران برداشت محصول توسعه اقتصادی جهش تولید یزد بازار محصولات اراضی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: توسعه ایران برداشت محصول توسعه اقتصادی توسعه ایران برداشت محصول توسعه اقتصادی جهش تولید یزد بازار محصولات اراضی کشاورزی اخبار کنکور کشاورزی یزد بخش کشاورزی آبیاری نوین تن محصول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۴۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قول وزیر صمت، اجرا نشد/ تولید خودرو در فروردین امسال نسبت به فروردین پارسال کم شد

به گزارش خبرآنلاین با بررسی کارنامه تولید خودروسازان بزرگ کشور در نخستین ماه امسال مشخص می‌شود که ایران‌خودرو و سایپا در افتتاحیه تولید ۱۴۰۳ چه کرده‌اند.

روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو در مجموع حدود ۴۲‌هزار و ۴۰۰دستگاه انواع خودروی سواری را در فروردین امسال تولید کرده‌اند. این در حالی است که در ماه مشابه پارسال مجموع تولید محصولات سواری آنها حدود ۵۵‌هزار دستگاه بود. بنابراین غول‌های جاده ‌مخصوص در ماه نخست امسال و نسبت به بازه زمانی مشابه سال قبل، ۲۴‌درصد افت تولید را تجربه کرده‌اند.

در این بین، بیشترین تیراژ نصیب ایران‌خودرویی‌ها شده که توانسته‌اند ۱۴‌هزار و ۲۰۴دستگاه محصول را در فروردین تولید کنند. با این حال این میزان تولید سبب شده تا آبی‌های جاده‌مخصوص افت ۱۹درصدی تولید را در بخش سواری نسبت به فروردین ۱۴۰۲ تجربه کنند. سایپایی‌ها نیز به کمک زیرمجموعه خود پارس‌خودرو، تولید بالغ بر ۱۹‌هزار دستگاهی را در ماه ابتدایی امسال ثبت کرده‌اند که نسبت به فروردین پارسال افت ۲۹درصدی را نشان‌ می‌دهد.

در حالت تفکیکی، سایپا تولید ۱۴‌هزار و ۲۰۴دستگاهی در فروردین امسال داشته و این در حالی است که میزان تولید این شرکت در ماه مشابه پارسال ۱۹‌هزار و ۲۱دستگاه بود. بنابراین دومین خودروساز بزرگ ایران بدون احتساب آمار پارس‌خودرو، افت تولید بالغ بر ۵‌هزار دستگاهی داشته است. پارس‌خودرو نیز که ۴هزار و ۸۷۳دستگاه تولید داشته، در مقایسه با فروردین پارسال افت تولید ۲‌هزار و ۷۹۰دستگاهی داشته است.

افت تولید ۲۴درصدی خودروسازان در فروردین در حالی است که طبق اعلام وزیر صمت، تولید خودرو در سال‌جاری باید ۱۵‌درصد افزایش یابد. با توجه به تولید بالغ بر یک‌میلیون و ۳۰۰‌هزار دستگاه خودرو در سال گذشته، رشد ۱۵درصدی به معنای افزایش تیراژ خودرو تا یک‌میلیون و ۵۰۰‌هزار دستگاه است. خودروسازان بزرگ کشور سال گذشته نتوانستند برنامه تولید مدنظر وزارت صنعت، معدن و تجارت را عملی کنند، به نحوی که تنها ۶۵‌درصد از این برنامه محقق شد. برنامه تولید پارسال حداقل یک‌میلیون و ۷۰۰‌هزار دستگاه بود، بنابراین مشخص می‌شود که برنامه مدنظر صمت برای امسال افت حدودا ۲۰۰‌هزار دستگاهی خواهد داشت. اما در کنار وعده رشد ۱۵درصدی تولید، وزیر صمت هفته گذشته با حضور در ایران‌خودرو دیزل عنوان کرد که یک جهش اساسی در کمیت و کیفیت تولید اتقاق خواهد افتاد. به‌طور حتم این وعده وزیر بدون اصلاح قیمت خودرو همچون سال‌های گذشته تنها در حد وعده باقی خواهد ماند. 21302 برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903289

دیگر خبرها

  • ۸۴ درصد پهپادهای کشاورزی در داخل تولید می‌شوند
  • ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!
  • پارسال بانک ها چه مقدار تسهیلات دادند
  • کشاورزی و سیستم‌های آبیاری ایران باستان
  • پیش‌بینی برداشت ۱۴۰ تن گل محمدی از باغات گناباد
  • تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود
  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • تولید خودرو در نخستین ماه بهار افت کرد
  • قول وزیر صمت، اجرا نشد/ تولید خودرو در فروردین امسال نسبت به فروردین پارسال کم شد