Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-30@14:17:23 GMT

خروج نظامیان آمریکا از منطقه؛ اهداف و پیامدها

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۵۷۷۳۲

قصد آمریکا برای خارج کردن نیروهای نظامی خود از منطقه غرب آسیا همچنان با واکنش‎های مختلفی روبرو است.

خبرگزاری میزان - تنش‌هایی که در روابط آمریکا با روسیه و چین بروز یافته، مانند گذشته نیست، اما علت آنکه آمریکا نمی‌تواند مقابل چنین کشور‌هایی دستاوردی داشته باشد، چیست؟

آمریکا از نظر اقتصادی در رتبه نخست قرار داشت، این کشور از نظر مؤلفه‌های دیگر نیز قابلیت‌های زیادی داشت که این کشور را به یک باصطلاح ابرقدرت تبدیل کرده بود و بر همین اساس تلاش می‌کرد یک جهان تک قطبی را با محوریت خود شکل دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اکنون که توان مقابله و خنثی کردن قدرت‌هایی، چون روسیه، چین، ایران و... را ندارد آیا نشانه‌ای از افول قدرت آمریکا در دنیا است یا اینکه جوامع دیگر تولید قدرت کرده و توان مقابله با آمریکا را دارند؟

باید هر دو گزینه را در نظر گرفت، یعنی هم آمریکا ضعیف شده است و هم کشور‌های دنیا سعی کرده‌اند خود را قدرتمندتر از گذشته کنند تا بتوانند مقابل سیاست‌های یکجانه گرایانه واشنگتن مقاومت و مخالفت کنند.

تا پیش از این سیاست آمریکا مبتنی بر قدرت نظامی بود، قدرتی که با جنگ افروزی سعی داشت تا تفکرات خود را بر جهان تحمیل کند، اما با وجود قدرت نظامی برتر هیچگاه با ابرقدرت‌های دیگر مستقیم رو در رو نشد چرا که آن‌ها نیز از توانمندی نظامی قوی برخوردار بودند.

جنگ‌هایی که آمریکا در جهان افروخته است، اگرچه خود مستقیم وارد شده، اما در این تجاوزات نظامی دستاوردی را نمی‌توان برای این کشور متصور بود.

چه بسا همین جنگ‌های ویرانگر و پر خرج یکی از دلایل اصلی افول آمریکاست، چرا که هزینه‌های سنگین چند صد میلیارد دلاری را برای این کشور همراه داشته است.

با وجودی که آمریکا در طول عمر خود آنچه که انتظار داشت از جنگ‌ها به دست نیاورد، اما باز هم به سیاست میلیتاریستی خود ادامه داد، اما چندی است که در صدد خروج نیرو‌های خود از برخی کشور‌هایی است که ارتش این کشور وارد جنگ شده و در آن‌ها مستقر است.

بیشتر بخوانید: زورآزمایی آمریکا و روسیه با سیاست تحریم پینگ پنگی امکان استقرار نظامیان بیشتر آمریکایی در اوکراین

تصمیم به خروج نیرو‌های آمریکایی از افغانستان که از زمان اوباما مطرح شده بود اکنون در زمان جو بایدن به جدیت پیگیری می‌شود، اما قطعا آمریکای بایدن نسبت به تاثیرات و تبعات مثبت و منفی این تصمیم واقف است.

خروج آمریکا از افغانستان که پیش زمینه خروج نیرو‌های آمریکایی از دیگر کشور‌های منطقه همچون عراق و سوریه است، در شرایط موجود داخلی و جایگاه بین المللی آمریکا، یک تصمیم منطقی و راهبردی است که اگر اتفاق بیفتد، برای واشنگتن سودمند خواهد بود.

خارج شدن آمریکا از افغانستان علاوه بر آن که این کشور را به آرامش و صلح می‌رساند، هزینه‌های زیادی که به آمریکا و مردم افغانستان تحمیل می‌شود نیز پایان می‌یابد و قطعا مردم آمریکا نیز از این اتفاق استقبال می‌کنند چرا که فرزندانشان در دیگر کشور‌ها به خاطر سیاست‌های غلط حاکمان جان می‌بازند.

آمریکا با لشکرکشی سعی داشت نفوذ خود را در دیگر کشور‌ها به ویژه منطقه حساس غرب آسیا گسترش دهد، اما کشورهایی، چون ایران، روسیه و چین با سیاست متضاد با آمریکا و همگرایی که با هم پیدا کردند، در منطقه نفوذ خود را افزایش دادند.

اگر واشنگتن در منطقه غرب آسیا با حمایت از گروه‌های تروریستی که از تفکر وهابیت تبعیت می‌کنند، قصد داشت میدان حضور و نفوذ خود را گسترش دهد، ایران با حمایت از مردم کشور‌هایی که با حضور گروه‌های تروریستی روبرو هستند، توانست در قلب مردم منطقه نفوذ کند.

همه این اتفاقات و البته افول ذر ساختار سیاسی اجتماعی آمریکا باعث شده تا واشنگتن نتواند مانند گذشته یکه تازی کند و در اندیشه آن است که با کاهش دخالت‌های خود، از هزینه‌های اقتصادی و سیاسی بکاهد.

با توجه به شرایط آمریکا، اگر حکام این کشور همچنان بر سیاست‌های گذشته خود پافشاری کنند، روند افول شدت می‌گیرد و به مرحله سقوط خواهد رسید.

جو بایدن برای آنکه از سقوط کشور جلوگیری کند باید دست به اقدامات اصلاحی و تجدید نظر در سیاست‌هایی بزند که هم خوشایند مردم آمریکاست و هم خوشایند مردم جهان؛ در واقع آمریکا باید شر خود را از سر دنیا کم کند.


انتهای پیام/

برچسب ها: آمریکا جو بایدن چین روسیه

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آمریکا آمریکا جو بایدن چین روسیه کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۷۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم بررسی شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم؛ محمد ستایش پور، دبیر علمی این نشست با بیان اینکه مبانی و اصول حقوق بشر در دنیا آمریکایی سازی شده است گفت: حتی آمریکا حقوق بشری را که توسط خودش تدوین شده و به دنیا ارائه می‌شود را هم در مواجهه با مسئله فلسطین و حقوق معترضان دانشگاهی خود نقض می‌کند و در رویارویی با مسئله حقوق بشر با سیاست‌های دوگانه رفتار می‌کند.

همچنین غلامعلی قاسمی، دانشیار گروه حقوق بین‌الملل دانشگاه قم با بیان اینکه فشار افکار عمومی می‌تواند بر سیاست‌های سران کشور‌های اروپایی و آمریکا در خصوص پایان جنگ غزه تاثیرگذار باشد، گفت: تجمعاتی از این دست می‌تواند به کاهش حمایت‌های همه جانبه سران کشور‌های غربی و آمریکایی از رژیم صهیونیستی منجر شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • مناطق آزاد کشور ؛ چالش ها وراهکارها
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • ریشه‌های تروریست‌پروری در سیاست‌های غرب؛ ترور برای بقا!
  • اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند
  • ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم بررسی شد
  • حربه زنگ زده یهودستیزی
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • حملات نظامیان صهیونیست و استقامت مردم جنوب لبنان
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود