Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@06:46:44 GMT

قوانین حوزه مدیریت شهری کامل نیستند

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۵۸۹۷۰

قوانین حوزه مدیریت شهری کامل نیستند

مهدی چمران گفت: نهاد شورای شهر امروز شورای شهرداری است نه شورای شهر. به این معنا که شورای شهر فقط بر روی شهرداری نفوذ دارد و قوانینش صرفا در ارتباط با شهرداری می‌تواند جاری و ساری بشود.

به گزارش مشرق، مهدی چمران رئیس سابق شورای اسلامی شهر تهران درمورد چرایی نامطلوب بودن وضع مدیریت شهری تهران به لحاظ توسعه شاخصه‌های زندگی شهری گفت: مهمترین علتی که می‌توان برشمرد این است که قوانین موجود به آن نقطه‌ای که باید می‌رسید نرسیده و در واقع قوانین ما کامل نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال در موضوع درآمدهای پایدار شهری در سال شصت و یک در مجلس شورای اسلامی طرحی به تصویب رسید مبنی بر اینکه شهرداری‌ها مستقل و خودکفا باشند و درآمد و هزینه داشته باشند. در ماده دوم این قانون به چگونگی ایجاد درآمدهای پایدار اشاره شده بود. اما بعد از گذشت این همه سال هنوز این مساله تصویب نشده است.

بیشتر بخوانید: چمران شروط قالیباف برای ریاست‌جمهوری را تکذیب کرد

وی ادامه داد: با وجود اینکه دولت و مجلس بارها بر سر این موضوع بحث و رایزنی داشته اند و موارد مربوط به این طرح را بررسی کرده اند، اما هنوز قانونی برای موضوع درآمدهای پایدار وضع نشده که هیچ متاسفانه هر بار هم که پیشنهادی در این مورد مطرح می‌شود وزارت دارایی در دولت‌های گوناگون به این تصور که شهرداری‌ها از یک منبع درآمدی برخوردارند و بدون توجه به اینکه هزینه شهرداری بسیار بیشتر از آن درآمد است برای گرفتن بخشی از این درآمد اقدام می‌کند تا به بودجه دولت اضافه کند. به خصوص در بحث مالیات بر ارزش افزوده شاهدیم که این اتفاق رخ می‌دهد.

چمران افزود: بنابراین به جای اینکه درآمدهای پایدار تصویب و تثبیت بشود شاهدیم که به طور مرتب می‌خواهند از درآمدهای شهرداری وجوهی را برداشت کنند درحالی که شهرداری‌های ما خودشان بدهی‌هایی دارند و برای پرداخت حقوق کارکنانشان هم مشکل دارند. امروز شاهدیم شهرداری تهران بدهی‌های قابل توجهی به بعضی از بانک‌ها دارد یا بدهی‌های فراوان دیگری که به پیمانکاران دارد. دیگر شهرهای ما هم با همین وضعیت مواجه هستند و درهرحال این موضوع درآمدهای پایدار به تصویب نرسیده است.

رئیس سابق شورای شهر تهران با اشاره به ضرورت وجود مدیریت یکپارچه شهری اظهار داشت: نهاد شورای شهر امروز شورای شهرداری است نه شورای شهر. به این معنا که شورای شهر فقط بر روی شهرداری نفوذ دارد و قوانینش صرفا در ارتباط با شهرداری می‌تواند جاری و ساری بشود. اگر برای مثال شورای شهر درباره سازمان مدیریت برق شهر مصوبه‌ای را از تصویب بگذراند آن سازمان هیچ الزامی برای اجرای این مصوبه ندارد، چون آن نهاد تنها تابع مدیران بالادستی خود از قبیل مدیرکل یا وزیر است. بحث مدیریت یکپارچه شهری و مساله درآمدهای پایدار دو مورد از مثال‌هایی است که من اشاره کردم. این موارد هنوز تکلیفشان مشخص نیست و وقتی شرایط به این نحو باشد قطعا مدیریت شهری به نتایجی که مردم انتظار دارند نخواهد رسید و خود شوراها هم از حاصل کارشان رضایتی نخواهند داشت. چون تا یک حدی می‌توانند تلاش بکنند و اگر بخواهند بیش از حد تلاش بکنند به جایی نمی‌رسند یا حتی دچار مشکل خواهند شد.

وی با اشاره به نارسایی‌های حوزه حمل و نقل شهری گفت: درمورد حمل و نقل عمومی به ویژه مترو هم باید به این نکته اشاره کنم که نباید این طور تصور شود که شهرداری‌ها خودشان می‌توانند مترو را احداث کنند. چون مترو یک حمل و نقل ارزان محسوب نمی‌شود و زمانی هم که احداث می‌شود برق مصرف می‌کند. در کشور ما برای بنزین یارانه زیادی پرداخت می‌شود. وقتی مردم از مترو استفاده می‌کنند نتیجه اش این خواهد بود که از این یارانه بنزین استفاده نکنند. این عدم استفاده مردم از بنزین وزارت نفت را منتفع می‌کند. دولت طبق قانونی که در دوره‌های گذشته مصوب شده باید پنجاه درصد هزینه‌های مربوط به مترو را بپردازد. اما هیچوقت این کار را نکرده و نمی‌کند. این‌ها مشکلاتی است که ما در این زمینه با آن مواجهیم و متاسفانه تا به حال قوانین شهرداری ضمانت اجرایی نداشته اند.

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا مهدی چمران مدیریت شهری مجلس تهران شورای شهر تهران شورای اسلامی شهر تهران مجلس شورای اسلامی شورای شهرتهران درآمدهای پایدار شهرداری ها شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۸۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین

محمد علی نیکبخت در پیامی به نخستین نشست شورای حکام، خواستار توسعه دانش و فناوری، ارتقای آگاهی، حمایت مالی و علمی، ظرفیت‌سازی و بسیج منابع در سطوح ملی و بین‌المللی شد.

در این پیام آمده است: امنیت غذایی به عنوان یکی از مهمترین مقوله‌های متاثر از حکمرانی منابع طبیعی و مدیریت منابع آب و خاک مطرح است و مدیریت سازگار و تاب‌آور جوامع محلی، محور مدیریت حوزه‌های آبخیز با رویکرد جامع‌نگری و مشارکت موثر تمام دست‌اندرکاران و ذی‌نفعان برای دستیابی به امنیت پایدار غذایی به شمار می‌رود.

این پیام می‌افزاید: در این راستا حمایت، آموزش و توانمندسازی دست‌اندرکاران به ویژه زنان و جوانان در جمعیت‌های روستایی و عشایری، انجام تحقیقات و توسعه و پایش شبکه‌های دانش و اطلاعات، توجه به دانش بومی و تجارب بین‌المللی و پشتیبانی از مجموعه‌های دانش‌بنیان نقش اساسی دارد.

وزیر جهادکشاورزی در پیام خود با اشاره به این که در اصل ۵۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بر حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی تاکید شده، گفته است: در این مسیر تلاش شده در تدوین برنامه‌های توسعه‌ای کشور، ملاحظات مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز و منابع آب، خاک و اکوسیستم‌ها مد نظر قرار گیرد.

در این پیام آمده است: ایران در راستای دستیابی به حفاظت، احیا و توسعه پایدار سرزمین، اقدامات بنیادین مختلفی در زمینه مدیریت پایدار مراتع، حفظ و صیانت از جنگل‌ها و به طور ویژه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را در دستور کار خود دارد و این طرح زیربنایی را با مشارکت مسوولان جوامع محلی، بخش خصوصی، دستگاه‌های اجرایی مرتبط و با محوریت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور دنبال می‌کند.

نیکبخت در این پیام، حمایت همه‌جانبه این مجموعه را به نمایندگی از ایران از توافقنامه تاسیس مرکز بین‌المللی مدیریت جامع آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه‌خشک اعلام و ابراز امیدواری کرده در چارچوب همکاری‌های سازمان ملل متحد، ایران و سایر نهادهای بین‌المللی، نقش موثری در حوزه‌های آموزش، علوم و فرهنگ مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز و حفاظت از تنوع زیستی ایفا شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تحول در پایتخت با مدیریت شهری
  • شورا انتظار بعضی تغییرات در شهرداری را داشت/ بدهکاری دلیل بی‌مهری نیست
  • بارندگی در زارچ با ثبت کمترین خسارت
  • بارندگی شدید در زارچ با ثبت کمترین خسارت 
  • از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز
  • رئیس شورای عالی استان ها: تلاش برای تکمیل مدیریت یکپارچه شهری
  • تعامل مسئله‌محور می‌تواند راه نجات سازمان‌ها و رسانه‌ها باشد
  • تصویب بودجه ۲۱ میلیارد تومانی برای شهرداری پیربازار
  • طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان