Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-08@03:42:48 GMT

اورگرند، غول خودروسازی بدون حتی یک خودرو!

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۵۹۴۰۷

اورگرند، غول خودروسازی بدون حتی یک خودرو!

سرمایه گذاری اورگرند در خودروهای برقی به تنهایی از مجموع ارزش سرمایه جنرال موتورز و فورد آمریکا بالاتر است اما این هیولای عظیم هنوز حتی یک خودرو با نام و نشان خود به دست مردم نداده است.

به گزارش «بلومبرگ» احتمالاً هیچ وقت نام گروه خودروسازی اِورگِرند را نشنیده اید اما امسال غرفه آن را در قلب نمایشگاه اتوشانگهای 2021 خواهید دید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خودروهای این خودروساز قرار است از انرژی های نو به جای سوخت های فسیلی برای حرکت استفاده کنند. در مرکز همایش ها و نمایشگاه های شانگهای امسال 9 مدل از این خودروها به نمایش در می آیند و کسی که برای بازدید به این نمایشگاه برود بعید است توجه اش به این بخش از نمایشگاه جلب نشود چون بزرگترین غرفه در این نمایشگاه در اختیار اورگرند Evergrande قرار دارد و رو به روی غرفه «ب ام و» خواهد بود. با این حال حقیقت هولناک اینجا است که این هیولای عظیم هنوز حتی یک خودرو با نام و نشان خود به دست مردم نداده است.

در حقیقت «اِورگرند» بزرگترین شرکت توسعه دارایی در چین است که خارج از سرمایه گذاری در املاک و مستغلات در کسب و کارهای مختلف سرمایه گذاری کرده است و از باشگاه های فوتبال گرفته تا مراکز تفریحی روستایی را در اختیار دارد. اما آن چه اکنون چشم ها را به خودش خیره کرده، سرمایه گذاری این غول عظیم در خودروهای برقی است که در مدت کوتاه 12 ماه گذشته، ارزش سهام آن ده برابر افزایش پیدا کرده است طوری که به تنهایی ارزش آن از جمع ارزش سرمایه جنرال موتورز و فورد آمریکا بالاتر است.

همان هیجانی که باعث شد ایلان ماسک، مدیر عامل خودروسازی برقی تسلای آمریکا برای مدت کوتاهی عنوان «ثروتمندترین مرد دنیا» را به دست آورد توجه سرمایه گذاران را به عرصه ی خودروهای برقی در چین جلب کرده است که از نگاه برخی از تحلیلگران حبابی بیش نیست. هیچ جای دنیا به اندازه چین دگردیسی و گذار از خودروهای بنزینی به برقی را باور نکرده و شاهد آن ظهور قارچ گونه ی بیش از 400 سازنده خودروهای برقی است که تشنه توجه اند و استارت آپ هایی که هنوز نیامده ارزش سرمایه اولیه آنها از خودروسازان با قدمت بیش از 100 سال هم بیشتر است با این که هنوز از فروش خودرو سودی هم نشان نداده اند.

در بین این خودروسازان نوظهور، اِورگرند از همه دیرتر پا به عرصه رقابت گذاشته است. در ماه مارس 2019، «هویی کا یان» Hui Ka Yan رئیس هئیت مدیره اورگرند که یکی از ثروتمندان چین به حساب می آید، عزم خود را جزم کرده که از ایلان ماسک سبقت بگیرد و ظرف 5 سال آینده به بزرگترین خودروساز برقی در جهان تبدیل شود. در دو سال گذشته تسلا جای خود را در بازار چین باز کرده و اولین کارخانه خودروسازی در خارج از ایالات متحده را در چین بنا کرده و تا همین ماه مارس (فروردین) 35,500 دستگاه خودرو در چین تولید کرده و تحویل داده است. مهمترین رقیب فعلی تسلا در چین شرکت NIO‌ است که در ماه مارس همین امسال در تولید و فروش به عدد مهم 100,000 دستگاه خودروی برقی دست پیدا کرده است. تا جایی که ایلان ماسک در توییتر خود به این شرکت تبریک گفته است.

با این که «هویی کا یان» اهداف خود را با بلندپروازی مطرح کرده اما هر بار هدف تولید را عقب انداخته است که نشان می دهد تولید خودروهای برقی به اندازه گفتن آن آسان نیست. حاشیه سود شرکت NIO‌ به سختی و در اواسط سال 2020 مثبت شد، در حالی که چند سال پیاپی ضرر و زیان گزارش می داد. با این که دوستان هویی پول به پای این خودروساز نوظهور می ریزند، بعید است اولین خودرو زودتر از ماه مارس 2022 به دست مشتری برسد. رسیدن به ظرفیت 500 هزار تا یک میلیون خودروی برقی قبل از سال 2025 هم واقع بینانه نیست.

با این حال هنوز این کمپانی پیش بینی های جاه طلبانه ای را منتشرمی کند و مدعی است که تا سال 2035 به ظرفیت 5 میلیون دستگاه در سال می رسد. این در حالی است که هیولای خودروسازی جهانی، فولکس واگن، در سال 2020 در چین فقط 3.85 میلیون خودرو فروخته که اکثر آن بنزین سوز است.

بیل روسو Bill Russo‌ مدیر عامل شرکت مشاوره ای اتومبیلیتی در شانگهای Automobility Ltd. می گوید: «[اِورگرند]کمپانی عجیب و غریبی است. این همه پول جایی ریخته اند که هنوز هیچ بازگشتی نداشته به علاوه آنها وارد صنعتی شده اند که درک محدودی از آن دارند. حتی مطمئن نیستم که از لحاظ فناوری های نو به نیو NIO‌ یا سپینگ Xpeng برسند.» اشاره او به خودروسازان نوظهوری است که همین حالا هم در محصولات خود آخرین و هوشمندترین فناوری ها از جمله نویگیشن [مکان یابی] مبتنی بر لیزر را به کار می گیرند.

نگاهی به عملیات اِورگراند رویکرد غیرمتعارف این شرکت را آشکار می سازد. با این که این کمپانی سه پایگاه تولید در گوانگژو، تیانجین و شانگهای تأسیس کرده است، هنوز یک خط مونتاژ عادی و در حال فعالیت ندارد. هنوز ماشین آلات و تجهیزات نصب شده کالیبره و تنظیم نشده اند. با این حال در پاسخ به استعلام بلومبرگ می گویند به محض آن که تنظیمات انجام شود قابلیت تولید «یک خودرو در دقیقه» را دارند.

همچنین قرار است 4 مدل خودرو سال آینده عرضه شوند که عبارتند از هنگچی 5 و 6، هنگچی لوکس 1 (همتراز با مدل اس تسلا) و هنگچی 3. به سرمایه گذاران هم وعده داده اند که در سال 2022 بیش از 100 هزار دستگاه خودروی برقی تولید کنند. این در حالی است که سه کمپانی نیو، سپینگ و «لی اتو» روی هم در سال گذشته به چنین آماری نرسیدند.

تعدادی از کارکنان اِورگرند املاک خود را به فروش رسانده اند تا در این بخش سرمایه گذاری کنند در حالی که املاک و مستغلات،‌ ستون فقرات این کمپانی به حساب می آید. حالا هم در سمینارها و آموزش های داخلی شرکت می جویند تا با صنعت خودرو آشنا شوند. با این حال بخش عمده ای از فعالیت های مرتبط با طراحی و تحقیق و توسعه خود را به تأمین کنندگان خارجی برون سپاری کرده اند.

این در حالی است که برون سپاری بخش اصلی طراحی و مهندسی در صنعت خودرو خیلی معمول و متداول نیست. به ویژه برای رسیدن به مقیاس هایی که این شرکت در اهداف خود بیان کرده، برون سپاری تا این حد با چنین اهدافی همخوانی ندارد. یکی از شرکت هایی که در این برون سپاری انتخاب شده،‌ شرکت کانادایی ماگنا اینترنشنال است؛‌ همچنین غول فناوری چینی تنسنت Tencent و بایدو Baidu Inc. هم در طراحی سامانه های نرم افزاری به این شرکت کمک خواهند کرد. در بیانیه ای که ماه گذشته منتشر شد،‌ قرار است صاحبان این خودروها بتوانند به کمک اپلیکیشن های موبایلی علاوه بر رانندگی با اتوپایلوت و هوش مصنوعی به مکان های مورد نظر خود بروند بلکه بتوانند لوازم خانگی خود را هنگامی که در مسیر خانه هستند روشن یا خاموش کنند.

سخنگوی اِورگرند هم می گوید که این شرکت همزمان در حال تکوین و توسعه 14 مدل است که با همکاری شرکای بین المللی از جمله ماگنا [کانادا]، گروه مهندسی اداگ EDAG، شرکت قطعه سازی اتریشی AVL List GmbH و غیره است. البته ماگنا از اظهار نظر در این خصوص خودداری کرده است. سخنگوی بایدو هم جزئیات بیشتری را ارائه نداده و تنسنت هم فقط به این اکتفا کرده که سرمایه گذاری مشترک آنها به اسم «کمپانی فناوری تینُو پکن» Beijing Tinnove Technology Co.‌ شکل گرفته است و به طور مستقل فعالیت می کند. تینُو هم از اظهار نظر خودداری می کند.

دامنه قیمتی این 14 مدلی که قرار است وارد بازار شود از 80 هزار یوان (معادل 12 هزار دلار) تا 600 هزار یوان (معادل 90 هزار دلار) است.

ارائه 14 مدل متنوع به صورت همزمان با راهبرد تسلا هم تفاوت فاحش دارد. تسلا که در این زمینه پیشگام و پیشروی صنعت تولید خودروهای تمام برقی به حساب می آید در حال حاضر 4 مدل خودرو دارد و آن را هم طی چند سال معرفی کرده است. رقبای چینی مثل نیو و سپینگ هم روی تعداد معدودی مدل و نام و نشان تمرکز کرده اند. صحه گذاری و تأیید در فرایندهای مهندسی تکوین محصول قابل فشرده سازی نیست و معمولاً حداقل به 3 سال وقت نیاز دارد.

خبرگزاری شینهوا هم سرمقاله ای در همین زمینه منتشر کرده و هشدار داده است که: «شکاف عمیق بین ظرفیت تولید و ارزش بازار نشان می دهد در بازار خودروهای برقی هیاهو به پا شده است.» با این حال حتی بعد از انتشار این خبر هم ارزش سهام اورگرند 18 درصد رشد داشته است که نشان می دهد مردم چین به آینده خودروهای برقی باور دارند.

بر اساس پیش بینی های بلومبرگ در بهترین حالت در سال جاری تقاضا برای خودروهای برقی 50 درصد رشد خواهد داشت.

برچسب هااورگرند Evergrande جنرال موتورز GM چین خودروی برقی فورد نمایشگاه اتوشانگهای 2021

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: اورگرند Evergrande جنرال موتورز GM چین خودروی برقی فورد آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سازمان کشورهای صادر کننده نفت اوپک سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو خودروهای برقی سرمایه گذاری خودروی برقی برون سپاری ماه مارس یک خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۹۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هونگچی EQM5 برقی بی ام کارز + مشخصات، عکس و قیمت Hongqi EQM5

هونگچی EQM5 برقی بی ام کارز (Hongqi EQM5) از نظر قیمت، مشخصات فنی، امکانات رفاهی، بررسی طراحی ظاهری مورد توجه خریداران است.

به گزارش ایمنا، برند جدید بهمن موتور BM Cars نام دارد که مخفف عبارت Bahman Motor Cars است و محصولات برندهایی مانند بستیون، هونگچی، هاوال، MG و KG Mobility را وارد می‌کند. این محصول الکتریکی لوکس یعنی هونگچی E-QM5 نخستین اتومبیل تمام الکتریکی گروه بهمن خواهد بود. هونگچی E-QM5 در کنار دو محصول دیگر وارداتی گروه بهمن یعنی هونگچی H5 و بستیون T77، خودروهایی از زیرمجموعه‌های گروه فاو چین هستند. هونگچی E-QM5 در چین با تسلا مدل ۳ رقابت می‌کند.

بررسی خودرو هونگچی EQM5 برقی خودروی EV هونگچی E-QM5 مجهز به یک موتور الکتریکی CENTRAL در بخش جلویی خودرو است که توسط یک باتری لیتیوم‌یون با ظرفیت ۵۴ کیلووات بر ساعت تغذیه می‌شود و با هر بار شارژ مسافت ۴۳۱ کیلومتر را پیمایش می‌کند. این سدان با کلاس D که با فاصله محوری حدود ۳ متر، فضای کابین بسیار مطلوبی را برای سرنشینان خود فراهم می‌کند. درب‌های عریض E-QM5 فضای قابل توجهی را برای ورود و خروج فراهم نموده و همچنین گستردگی درب صندوق و نحوه خاص استقرار جک‌های آن امکان ورود آسان چمدان و بار مسافرین را ایجاد کرده است. خودرو سدان

سدان (Sedan) متداول‌ترین شکل طراحی بدنه خودرو است و به خودروهای سواری معمولی یا اصطلاحاً صندوقدار گفته می‌شود که دارای سقف ثابت، صندوق عقب مجزا و دو ردیف صندلی بوده و می‌تواند دو یا چهار در داشته باشد.

امکانات رفاهی هونگچی E-QM5 برقی

تجهیزات و امکانات رفاهی هونگچی E-QM5 به شرح زیر است:

سیستم ضد قفل ترمز (ABS) ترمز پارک برقی (EPB) سیستم توقف خودکار (Auto hold) سیستم ترمز اضطراری (AEBS) سیستم هشدار تصادف از جلو (FCW) سیستم نمایش لحظه‌ای فشار باد تایرها (TPMS) خاموش کردن خودرو در هنگام بروز تصادف دوربین دید عقب کیسه هوای راننده و سرنشین جلو صندلی جلو و عقب مجهز به کیسه هوای جانبی هشدار باز بودن کمربند ایمنی برای سرنشینان جلو و عقب کمربندهای ایمنی جلو و عقب مجهز به پیش کشنده سیستم اتصال صندلی کودک (ISOFIX) صندلی برقی سرنشین قابل تنظیم در ۴ جهت صندلی‌ها با جنس PU/PVC صفحه نمایشگر لمسی ۱۰.۱ اینچی چهار بلندگو دو پورت USB (یک پورت جلو، یک پورت عقب) چراغ‌ها با تکنولوژی Full LED شیشه بالابرهای برقی جلو و عقب فرمان چرمی مجهز به کلیدهای دسترسی به سیستم مولتی‌مدیا آینه‌های جانبی برقی به همراه گرم‌کن سیستم فیلتر تصفیه هوای داخلی کابین (PM 2.5) سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه دریچه تهویه برای سرنشینان عقب

مشخصات فنی هونگچی E-QM5 برقی

هونگچی E-QM5 در قالب دو تیپ به بازار چین عرضه شده است. تیپ نخست یک موتور الکتریکی دارد که روی محور جلوی آن نصب شده است. این موتور حداکثر ۱۳۶ اسب‌بخار قدرت و ۲۶۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. پکیج باتری‌های لیتیوم یون فسفات به ظرفیت ۵۴ کیلووات ساعت نیز وظیفه تأمین انرژی این موتور را برعهده دارند. برد این تیپ از هونگچی E-QM5 بر اساس اطلاعات رسمی کارخانه، حدود ۴۰۰ کیلومتر اعلام شده است. سدان برقی هونگچی از فناوری شارژ سریع نیز پشتیبانی می‌کند که قادر است تا در عرضه ۳۰ دقیقه، ظرفیت باتری‌ها را از ۲۰ درصد به ۸۰ درصد برساند. تیپ قوی‌تر هونگچی E-QM5 به موتور قدرتمندتری مجهز است. این موتور همچنان روی محور جلو قرار دارد، بنابراین هر دو تیپ هونگچی E-QM5 از سیستم انتقال قدرت دیفرانسیل جلو بهره می‌برند. پیشرانه قوی‌تر هونگچی E-QM5 حداکثر ۱۹۰ اسب‌بخار قدرت و ۳۲۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. پکیج باتری از نوع لیتیوم یون نیز وظیفه تأمین انرژی این پیشرانه را برعهده دارد که در سه نوع ظرفیت عرضه می‌شود. با توجه به ظرفیت باتری، تیپ قوی‌تر هونگچی E-QM5 می‌تواند ۴۳۱، ۵۶۰ و ۶۲۰ کیلومتر برد داشته باشد. مدت زمان شارژ سریع این باتری‌ها به دلیل حجم بالاتر، بیش از ۴۰ دقیقه برآورد می‌شود. هر دو نسخه این خودرو به یک گیربکس تک سرعته مجهز هستند که دو حالت حرکت رو به جلو و عقب را در اختیار راننده قرار می‌دهد.

حداکثر پیمایش با هر بار شارژ (کیلومتر)

۴۳۱

ظرفیت باتری (کیلووات)

۵۴

زمان مورد نیاز برای شارژ سریع (%۸۰-%۲۰)

حداکثر ۳۰ دقیقه

حداکثر قدرت موتور (کیلووات)

۱۴۰

سایز تایر

215/55R18

سیستم بازیابی انرژی

هنگام ترمزگیری

ابعاد هونگچی E-QM5 برقی

ابعاد خودرو

طول x عرض x ارتفاع (میلی متر ) : ۱۵۶۹×۱۹۱۰×۵۰۴۰

فاصله دو محور (میلی متر)

۲۹۹۰

حجم صندوق عقب (لیتر)

۴۳۳

وزن خالص

۱۸۱۰

قیمت هونگچی E-QM5 برقی

قیمت فروش قطعی خودرو هونگچی E-QM5 برقی در مبادی ورودی ۱۸.۰۵۴.۶۰۰.۰۰۰ ریال است. قیمت اعلام شده قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل: بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و … به قیمت فوق اضافه می‌گردد.

کد خبر 751051

دیگر خبرها

  • لونا GRE برقی ایران خودرو + مشخصات، عکس و قیمت Luna GRE EV
  • جزییات مطالبه‌گری سرمایه‌گذاران مال باختگان شرکت طراوت نوین
  • تولید فنرهای مورد نیاز صنایع ریلی و خودروسازی
  • هونگچی EQM5 برقی بی ام کارز + مشخصات، عکس و قیمت Hongqi EQM5
  • آینده صنعت خودرو ایران؛ ارزخوری یا خودروسازی؟
  • استارت سرد خودروسازی
  • آغاز اولین فروش خودرو‌های برقی از عصر امروز
  • اولین دور فروش خودروهای برقی وارداتی آغاز شد
  • آغاز فروش خودروهای وارداتی از عصر امروز
  • چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟