Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-04@14:31:57 GMT

چرا حضور زنان در دولت روحانی کاهش یافت؟

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۵۹۶۲۲

چرا حضور زنان در دولت روحانی کاهش یافت؟

 ایسکانیوز_گروه سیاسی: حسن روحانی اخیرا در سخنانی گفته است؛ علاقمند بودم که وزیر زن هم در کابینه داشته باشیم اما توانم محدود بود و نشد، البته امروز دو معاون رئیس جمهور از میان زنان توانمند هستند.

برای فهم بیشتر ارتباط این سخنان با واقعیت برخورد روحانی با زنان لازم است مروری کوتاه بر رفتار روحانی با زنان در کابینه داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضور وزیر زن در کابینه دولت روحانی از چالش‌هایی بود که رئیس جمهور در دوره قبل و کنونی با آن روبرو شد و قطعا زنان به ویژه اصلاح طلبان به او نمره منفی دادند.

سال ۹۲ پس از پیروزی در انتخابات یازدهم یکی از مطالبات جامعه زنان حضور وزیر از این جنس در هیات دولت بود، رویایی که تبدیل به حقیقت نشد و به چند مسئولیت سطح پایین خاتمه یافت.

آقای روحانی در جلسه دفاع از وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم هم می گوید: ما می‌خواستیم سه وزیر زن را برای کابینه دوازدهم معرفی کنیم که جایگاه آنان را هم مشخص کرده بودیم، اما نشد، حالا اینکه چرا نشد بماند.

اما کمی توجه به نوع برخورد روحانی با زنان در دولت یازدهم و دوازدهم می‌تواند به قضاوت ما درباره این موضوع کمک کند.

رئیس جمهور به غیر از معاون اول ۱۱ معاون دارد که ابتدای دولت یازدهم از این میان تنها معصومه ابتکار در سازمان حفاظت از محیط زیست، الهام امین زاده در معاونت حقوقی رئیس جمهور و شهیندخت مولاوردی در معاونت امور زنان و خانواده مشغول به کار شدند.

در همین حال کمی بعد الهام امین زاده جای خود را به یکی از آقایان یعنی مجید انصاری داد و از سوی دیگر یکی از زنان یعنی زهرا پور احمدی جایگزین سلطانی فر در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شد و البته الهام امین زاده هم به عنوان دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی انتخاب شد که عضو هیات دولت به حساب نمی آید.

به این ترتیب بود که تا پایان دولت یازدهم سهم زنان در کابینه تدبیر و امید از ۳ نفر تجاوز نکرد و از بین ۱۰ مسئولیت نزدیک به رئیس جمهور یعنی ۴ جایگاه مشاور، ۳ جایگاه دستیار، ۲ جایگاه رئیس دفتر و رئیس بازرسی رئیس جمهور و یک جایگاه سخنگوی دولت تنها ۱ نفر سهم زنان بوده است.

از سوی دیگر ۸ مسئولیت دبیری شوراهای عالی هم در دولت یازدهم و دوازدهم کلا در اختیار آقایان بوده است.

در واقع رویکرد روحانی در هیات دولت دوازدهم نسبت به زنان حذفی بوده است و سهم زنان نسبت به دوره گذشته از ۳ نفر به ۲ نفر یعنی معصومه ابتکار به عنوان معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور تقلیل پیدا کرده است.

البته شهیندخت مولاوردی هم به عنوان دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی منصوب شد که عضو هیات دولت نبود و براساس قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان که در تابستان سال ۱۳۹۷ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید وی شنبه سوم آذر ۱۳۹۷ بازنشسته شد و سمت دستیار رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی را ترک کرد و با بازنشستگی مولاوردی، این جایگاه دولتی نیز منحل شد.

در مجموع سهم زنان از بین ۴۸ جایگاه نزدیک به رئیس جمهور در دولت یازدهم ۴ نفر بوده است و حالا که آقای روحانی امکان معرفی ۳ وزیر زن را نداشته اند، با یک حساب و کتاب ساده ۳۰ جایگاه (غیر از وزارت) نزدیک به رئیس جمهور آماده نقش آفرینی زنان در دولت دوازدهم بودند و سوال اینجاست که چرا سهم زنان در این بین حتی نسبت به دولت یازدهم به ۲ نفر کاهش یافت.

* کارشناس مسائل سیاسی

محمدمهدی ملکی کد خبر: 1093689 برچسب‌ها دولت دوازدهم حسن روحانی ریاست جمهوری فراکسیون زنان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دولت دوازدهم حسن روحانی ریاست جمهوری فراکسیون زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۹۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع روابط کلمبیا و رژیم صهیونیستی به دلیل جنگ غزه

رئیس جمهور کلمبیا اعلام کرد این کشور روابط دیپلماتیک خود را با اسرائیل به دلیل «داشتن یک دولت نسل کش» قطع می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، گوستاو پترو رئیس جمهور کلمبیا اعلام کرد این کشور روابط دیپلماتیک خود را با اسرائیل به دلیل «داشتن یک دولت نسل کش» قطع می‌کند.

وی طی یک سخنرانی با بیان اینکه از دوم می (13 اردیبهشت) مراودات دیپلماتیک با اسرائیل قطع می شود، تاکید کرد: اگر فلسطین بمیرد، انسانیت هم می‌میرد.

پترو در ادامه گفت که فلسطین و غزه را معادل مقاومت می داند.

نمایندگی دیپلماتیک رژیم صهیونیستی در مغرب هم تعطیل شد

انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • تصویب لایحه «حفاظت از داده‌های شخصی» در کمیسیون حقوقی دولت
  • دلایل ردصلاحیت روحانی علنی می‌شود/ سخنگوی حزب اعتدال و توسعه: رئیس دولت دوازدهم برای حفظ شأن شورای نگهبان این کار را می‌کند
  • رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند؛ مجلس در زمینه چای دبش و پتروشیمی باختر کوتاهی کرد
  • یادواره ۲۴ شهید روحانی شهرستان‌های انار و رفسنجان برگزار شد
  • کنایه روحانی به رئیسی: گفتند اینها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • طعنه سنگین حسن روحانی به ابراهیم رئیسی و کاندیدای پوششی او در انتخابات ۱۴۰۰ /مگر نگفتید این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • همه سلایق سیاسی در مجلس دوازدهم حضور دارند
  • یکدست یا تضارب آرا/ ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس دوازدهم چگونه خواهد بود؟
  • سفر همسر رئیسی به پاکستان / اهدای دکتری افتخاری (+ عکس)
  • قطع روابط کلمبیا و رژیم صهیونیستی به دلیل جنگ غزه