Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-07@12:36:47 GMT

بازدهی رمز ارزها بیشتر است یا بورس؟

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۵۹۷۲۲

 به گزارش بورس تابناک، «بورس بهتر است یا بازار ارزهای دیجیتال؟» ریزش شاخص کل بازار و همزمان رشد قیمت رمز ارزها این سوال را ایجاد کرده که واقعا کدام یک از این دو بازار بازدهی بیشتری خواهند داشت؟ در حال حاضر بازار رمز ارزها بیش از آنکه رقیب بازارهای مالی دیگر باشد رقیب سرسخت بازار سرمایه شدند و دلیل آن هم نوع معاملات و نزدیکی این دو بازار به یکدیگر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

شاخص کل بازار سرمایه در حال حاضر بر روی ۱میلیون ۲۱۹ هزار واحد قرار گرفته و در طول فرودین ماه حدود ۱۰۰ هزار واحد نسبت به اسفند ماه سال گذشته ریزش داشته است. رمز ارزها هم امروز شرایط نزولی داشتند و بیت کوین به عنوان بزرگترین رمز ارز با ۱.۲۶ درصد افت، به ۵۵ هزار دلار رسید، این در حالی است که در هفته‌های گذشته به این رمز ارز به صورت شارپی رشد کرده بود.

بازار رمز ارزها به هیچ عنوان قابل پیشبینی نیست و اینکه چه رمز ارزی در این بازار خریداری کنیم  به درصد ریسک‌پذری و مقدار سرمایه و همچنین سابقه و علمی که در این زمینه دارید بستگی دارد

 

بر اساس آمار در ۱۴ ماه گذشته رشد بازار رمز ارزها حدود ۸۰۰ درصد بازد دهی داشته است اما در چند ماه اخیر عمده سهام‌های بازار بورس بین ۴۰ تا ۹۰ درصد اصلاح قیمتی داشتند. این در حالی است که ریسک حاصل از سرمایه‌گذاری در رمز ارزها به مراتب بیشتر بازار سرمایه می‌باشد.

تفاوت اصلی بین بازار سرمایه و رمز ارزها قدرت تحلیل در این دو بازار است. هنوز عوامل بنیادی و تکنیکال در مورد رمز ارزها برای تحلیل آن‌ها مطرح نشده و آنچه که به عنوان دلایل اثرگذاری بر روی رمز ارزها اعلام شده بیشتر بر پایه تجربیات افراد است که مجموع آن‌ها در سختی شبکه و میزان استخراج، محدودیت‌های بانک‌های مرکز جهان و مقابله با آن، بالا رفتن ضریب نفوذ در بین مردم جهان، پلتفورم تجاری هر کدام از کوین‌ها، میزان سرمایه‌گذاری و حمایت اشخاص حقیقی صاحب نام و موسسات حقوقی از عواملی خلاصه می‌شود.

درحالی که در بازار سرمایه ابزارها مختلف تکنیکال و بنیادی و حتی روانشناسی مالی وجود دارد که افراد با داشتن دانش کافی از بازار سرمایه می‌تواند در آن فعالیت کند.  

تعداد زیادی از کاربران این سوال را مطرح کردند که در شرایط کنونی" بازدهی" بورس بهتر است یا رمز ارزها؟ چند کارشناس فعال در بازار سرمایه و رمز ارز به این سوال پاسخ‌های متعددی دادند که در زیر به صورت مختصر آمده است.

بازدهی ریالی رمز ارزها بیشتر است
محمد کیانی این گونه این سوال را پاسخ می‌دهد: اگر به دنیال بازدهی ریالی هستیم به نظر می‌رسد که بازدهی رمز ارزها بیشتر است. چرا که اگر دلار رشد داشته باشد از رشد آن هم منتفع می‌شویم. اما بازار ارزها دیجیتال ریسک بسیار بالای دارند و برای کسانی که در ایران هستند به دلیل تحریم‌ها این ریسک‌ها مضاعف می‌شود بنابراین اگر قصد ورود به این بازار را دارید با ۱۰ تا ۱۵ درصد سرمایه خود و با جدی گرفتن مدیریت سرمایه وارد آن شوید.

بازدهی بورس بهتر است
محمد ابراهیم سماوی می‌گوید: در شرایط فعلی ریسک بورس کمتر و بازدهی مناسب‌تری با توجه به ریسک آن نسبت به رمز ارزها دارد. البته باید گفت که جنس بازار سرمایه‌گذاری در بازار رمز ارزها بسیار متفاوت‌تر از بورس است و دانش و مهارت خود را لازم دارد.

رمز ارزها به هیچ عنوان قابل پیشبنی نیستند
رضا اسماعیلی نسب این سوال گونه توضیح می‌دهد: بازار رمز ارزها به هیچ عنوان قابل پیشبینی نیست و اینکه چه رمز ارزی در این بازار خریداری کنیم  به درصد ریسک‌پذری و مقدار سرمایه و همچنین سابقه و علمی که در این زمینه دارید بستگی دارد. ایجاد یک سبد سرمایه‌گذاری باید مطابق با سرمایه و شخصیت سرمایه‌گذار دارد. به علت محدودیت در تولید رمز ارزها، تکنولوژی محور بودن، غیر متمرکز بودن آن‌ها و دلایلی از این دست می‌توانند همچنان مسیر روبه رشدی داشته باشند.

آینده رمز ارزها صعودی است
وحید رضا قاضی مطلق روند رمز ارزها را در طول سال اینده صعودی پیشبینی می‌کند و می‌گوید: رشد رمز ارزها به خصوص بیت کوین دلایل مختلفی دارد که از مهم‌ترین آن‌ها حجم زیاد پول تزریق شده به بازارها و چاپ پول در کشورهای مختلف و علاقه مردم به سرمایه‌گذاری در ارزهای غیر متمرکز است.

او در مورد بورس می‌گوید: بورس بازار پر پتانسیلی هست که اگر آموزش لازم را فرد داشته باشد در بلند مدت بازدهی بیشتری نسبت به بازارهای موازی خواهد داشت.

در صورتی که هدف ما از سرمایه‌گذاری دیدی بلند مدت باشد، در حال حاضر با توجه به قیمت‌ها جهانی کامودیتی‌ها بسیاری از سهام‌ها به خصوص سهم‌های شرکت‌های کامودیتی ارزشمند هستند

 

بورس بهترین بازار برای سرمایه‌گذاری است
جواد الفتی یکی دیگر از این کارشناسان در پاسخ به این سوال گفت: بازار بورس یکی از پربازده‌ترین بازارهای مالی در جهان است، اما نکته مهم هدف از وارد شدن به این بازار است، اگر هدف ما سرمایه گذاری باشد همیشه موفق هستیم و یادمان باشد که سرمایه‌گذاری نیاز به زمان دارد. ولی اگر دید ما این باشد که در بورس در زمان کوتاه دارایی خود را چند برابر کنیم این مسیر اشتباه است.

در بلند مدت بورس بهتر است
جواد الفتی این گونه این سوال را پاسخ داد: در صورتی که هدف ما از سرمایه‌گذاری دیدی بلند مدت باشد، در حال حاضر با توجه به قیمت‌ها جهانی کامودیتی‌ها بسیاری از سهام‌ها به خصوص سهم‌های شرکت‌های کامودیتی ارزشمند هستند، اما اینکه سود ده هستند یا نه باید گفت در کوتاه مدت شاید سود دهی لازم را نداشته باشند.

او این تصور را که سرمایه‌گذاران باید انتظار سوددهی مانند اوایل سال ۹۹ هستند از بورس را تعدیل کنند چرا که جندین سال طول می‌کشد تا به شرایطی مانند سال ۹۹ دست پیدا کنیم.

نظر قطعی از هیچ اقتصاد دانی در مورد آینده رمز ارزها وجود ندارد چرا که سیاست‌های دولت‌ها نسبت به ارزهای غیر متمرکز به طور رسمی اعلام نشده است بنابراین ریسک‌های بالای که در این بازار وجود دارد می‌توانند در کنار سود سرشاری که به سرمایه‌گذاران می‌دهد در یک بازه زمانی کوتاه مدت کل سرمایه را از آن‌ها بگیرد.

چیزی که بیشتر کارشناسان در آن نظر یکسانی دارند، بازده بورس در بلند مدت و قابل پیشبینی بودن آن نسبت به رمز ارزها است، اما به خاطر نبودن ابزارها تحلیلی بر روی رمز ارزها کسی نمی‌تواند به صورت دقیق آینده این ارزها را ارزیابی کند.

 

منبع: بازار

منبع: تابناک

کلیدواژه: گروه های شغلی ماه رمضان غنی سازی اورانیوم سردار حجازی دعای روز هفتم رمضان سوپرلیگ اروپا شاخص کل بورس بازار سرمایه رمزارز ارز دیجیتال گروه های شغلی ماه رمضان غنی سازی اورانیوم سردار حجازی دعای روز هفتم رمضان سوپرلیگ اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۹۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم

محمود گودرزی مدیرعامل بورس تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در رابطه با قرارداد‌های آتی تک سهم تاکنون بیش از ۳۰ نماد در بازار ابزار‌های نوین خودمان در قالب قرارداد آتی تک سهم شروع به کار کردند نکته‌ای که وجود دارد این است که omsهای متنوعی بتوانند اضافه شوند در حال حاضر دو تا از oms مجوز گرفتند به مرور که چند oms دیگر هم اضافه شوند به امید خدا ما نماد‌های پایه‌ایی که بخواهند در بازار قرارداد آتی تک سهم فعالیت داشته باشند را اضافه خواهیم کرد.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: فکر می‌کنم به امید خدا تا پایان سال بتوانیم به بیش از ۴۰ نماد به عبارتی حداقل نماد‌هایی که گردش بالایی دارند این فرآیند را افزایش دهیم.

گودرزی در رابطه با اهمیت قرارداد آتی تک سهم هم بیان کرد: دو طرفه شدن بازار مهم‌ترین فاکتور و عامل ایجاد این بازار است و فکر می‌کنم بازار آتی تک سهم می‌تواند کمک شایانی کند که حتی در بازار نزولی هم معامله‌گران سود داشته باشند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • آیا سرمایه‌گذاری همان پس‌انداز است؟
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • سود ۱۳۵۰ درصدی صندوق سهامی سرو!
  • آینده بورس در چند پرده
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم