Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-01@09:33:01 GMT

ساخت واکسن کرونا از بوته تنباکو

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۶۰۱۵۹

ساخت واکسن کرونا از بوته تنباکو

شرکت زیست دارویی «مدیکاگو» مستقر در کانادا موفق به تولید، کاندیدای واکسن کرونا از گیاه توتون شده است.

به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه دیلی میل، این کاندیدای واکسن با استفاده از یک بوته تنباکو ذراتی شبیه ویروس کرونا تولید می کند. این ذرات شبه ویروس به بدن کمک می کند ویروس کرونا را بشناسد تا درصورت آلوده شدن فرد به این عامل بیماری زا، واکنش ایمنی ایجاد کرده و به این ویروس حمله کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داده های ناشی از فاز اول مطالعه این واکسن نشان می دهد آنتی بادی های تولید شده ناشی از تزریق واکسن یاد شده ۱۰ برابر آنتی بادی های افرادی است که به ویروس کرونا آلوده شده بودند.

اکنون محققان از سراسر جهان سرگرم جذب نیرو برای انجام مرحله سوم آزمایش های بالینی این واکسن هستند. درصورتی که نتیجه این آزمایش ها موفقیت آمیز باشد، ساخت این کاندیدای جدید واکسن کرونا سریع تر، راحت تر و ارزان قیمت تر خواهد بود.

ذرات شبه ویروس (VLPs) مولکول هایی هستند که شباهت زیادی به ویروس دارند، اما به دلیل نداشتن ماده ژنتیکی غیر عفونی هستند. برای ساخت این واکسن ذرات شبه ویروس کرونا به خاک اضافه و با رشد گیاه جذب آن می شوند. سپس برگ های این گیاه پروتئین S-spike ، یکی از سه پروتئین اسپایک ویروس کرونا را تولید می کند.

این واکسن متفاوت از واکسن هایی است که «سازمان غذا و داروی آمریکا» (FDA) مجوز استفاده اضطراری از آنها را صادر کرده است. واکسن هایی که سازمان دارو و غذای آمریکا مجوز استفاده اضطراری آنها را صادر کرده است تنها پروتئین اسپایک خارج از ویروس را هدف قرار می دهد، نه اینکه شبیه ساختار کلی ویروس کرونا باشد.

دکتر «متیو هونگ » از پژوهشگاه «ویک در رالی» در کارولینای شمالی گفت: تمام کاری که برای ساخت این واکسن باید انجام داد این است که پروتیین اسپایک را از برگ های گیاه استخراج و واکسن را دریافت کرد.

با استفاده از این واکسن دیگر به سایر سیستم های پشتیبانی و ماشین آلات و تجهیزات لازم برای ساخت ویروس نیاز نیست. این شیوه می تواند تولید واکسن را سریعتر و ارزانتر از واکسن های موجود در بازار مانند فایزر یا مدرنا کند.

همچنین نیازی به نگهداری واکسن در دمای انجماد نیست و این امر ارسال آن را به کلینیک ها آسان می کند. از آنجا که این ذرات از گیاهان گرفته شده اند، می تواند تعداد واکنش های جانبی را در دریافت کنندگان واکسن محدود کند.

این شرکت قبلاً از این روش در ساخت واکسن آنفلوانزا استفاده کرده بود که منتظر تایید کانادا است. مدیکاگو انتظار دارد تا پایان سال ۲۰۲۱ حدود ۱۰۰ میلیون دوز واکسن تولید کند. این شرکت همچنین در حال ساخت تاسیساتی در شهر «کبک» در کانادا است. پیش بینی می شود این تاسیسات تا سال ۲۰۲۳ آماده شود و سالانه یک میلیارد واحد واکسن تولید کند.

لینک کوتاه: asriran.com/003H1L

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۰۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور

یکی از شرکت‌های فناور موفق به تولید کیت‌های استخراج DNA و RNA با یک بیستم قیمت نمونه‌های اروپایی شد.

به گزارش ایسنا، امیر شیرعلی‌زاده دزفولی، مدیرعامل این شرکت در این باره گفت: کیت‌های استخراج DNA و RNA ما یک بیستم کیت‌های اروپایی قیمت داشته و یک پنجم نمونه‌های چینی و تایوانی قیمت دارد. در واقع این کیت‌ها در عین حال که کیفیت بسیار بالایی دارند، از تمام نمونه‌های وارداتی ارزان‌تر هستند. این فناوری برای جداسازی انواع اسیدهای نوکلئیک ویروس‌های بیماری‌زا نظیر ایدز و آنفلوآنزا قابل استفاده است.

شیرعلی‌زاده افزود: تا پیش از این فقط کیت‌های استخراج RNA را تولید می‌کردیم، اما به تازگی فناوری استخراج DNA را نیز توسعه داده‌ایم و در نتیجه DNA و RNA را می‌توانیم استخراج کنیم. این کیت‌ها هم برای تشخیص در بیمارستان‌ها و هم آزمایشگاه‌های تشخیصی قابل استفاده هستند. از سوی دیگر در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی نیز از این کیت‌ها برای مقاصد تحقیق و توسعه می‌توان استفاده کرد. ما براساس نیاز بازار تولید انجام می‌دهیم و تقریبا  ۵۰۰ واکنش در روز تولید داریم که این رقم در دوره کرونا تا ۵۰۰۰ واکنش نیز می‌رسید.

به نقل از ستاد نانو، وی با بیان اینکه در حال توسعه فناوری جداسازی سلول‌ها با ذرات مغناطیسی هستیم که این فناوری برای تشخیص و درمان سرطان بسیار کاربردی است، ادامه داد: کیت‌های آموزشی نانویی تولیدی ما عرضه شده است. این کیت‌ها هم در محیط‌های آموزشی نظیر مدرسه و هم خانه قابل استفاده هستند. این کیت‌ها برای دو گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال و همچنین بالای ۱۸ سال تولید می‌شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • کشف بوته‌های خشخاش در شهرستان خاتم
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت