Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، بهزاد آقابابازاده گفت: مذاکرات قرارداد مشارکت در پروژه نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی مجلسی، بهار سال ۱۳۹۹ آغاز شد و پس از توافقات اولیه در تیرماه، در نهایت آذر ماه امسال قرارداد منعقد شد. 

وی افزود: با این قرارداد، شرکت توسعه انرژی، نفت و گاز لاوان دو هدف مهم را دنبال کرد. نخستین هدف دستیابی به درآمد عملیاتی در کمترین زمان ممکن و دوم ورود به صنعت رو به رشد بین المللی و ملی انرژی‌های تجدیدپذیر به خصوص انرژی خورشیدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آقابابازاده ادامه داد: از مهم‌ترین دستاوردهای این پروژه، می‌توان به آغاز فعالیت عملیاتی این شرکت بعد از ۹ سال و استفاده از منابع داخلی راکد اشاره کرد. یکی دیگر از دستاوردهای این پروژه برای شرکت، مشارکت با شریک خارجی و انتقال دانش حاصل از تجربه بیش از ۲۵۰ مگاوات نیروگاه نصب شده در ۹ کشور دنیا و پشتیبانی مرکز تعالی این شرکت در هند با متخصصان مجرب در حوزه انرژی خورشیدی است.

وی افزود: نیروگاه به طور کامل توسط بخش خصوصی در دست احداث است و طبق برنامه در اردیبهشت ماه امسال به بهره برداری تجاری خواهد رسید. در ساخت این نیروگاه، خرید تجهیزات و مواد از سازندگان داخلی و بهره مندی حداکثری از توانمندی‌های پیمانکاران ایرانی مدنظر قرار گرفته است و انتظار می‌رود در دوره احداث به طور میانگین 70 فرصت شغلی و در دوره بهره برداری 12 فرصت شغلی ایجاد نماید.

آقابابازاده با بیان اینکه نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی مجلسی به نیروگاه شبکه سراسری برق کشور متصل می‌شود، اظهار کرد: مهم‌ترین ویژگی این نوع برق این است که تولید آن نه تنها کمترین صدمه را به محیط زیست وارد می کند بلکه با تولید سالانه حدود ۲۳,۵۰۰ مگاوات ساعت برق خورشیدی منجر به کاهش انتشار ۱۸ هزار تن معادل دی اکسید کربن برابر با گاز گلخانه‌ای حاصل از پیمایش سالانه ۳,۵۹۰ خودرو مسافری می گردد. همچنین برای تمیز کردن پنل‌های نیروگاه از ربات‌های تمیزکننده استفاده خواهد شد که علاوه بر افزایش راندمان تولید، به صرفه‌جویی در آب مصرفی نیز کمک شایانی می‌کند. 

وی درباره برنامه های سال 1400 گفت: طبق استراتژی سال 1399 شرکت، مقرر بود که ما در یک پروژه مشارکت وارد شویم که با حمایت‌های هیات مدیره شرکت، شرکت گسترش صنایع ومعادن ماهان و گروه مالی گردشگری محقق شد. برای سال جاری نیز مشارکت در دو پروژه در دستور کار قرار گرفته از اکنون ارزیابی پروژه‌های مختلف در حوزه انرژی در حال بررسی است و امیدواریم بتوانیم در نیمه اول سال 1400 حداقل یکی از این پروژه‌ها را به نتیجه برسانیم.

نماینده شرکت توسعه انرژی، نفت و گاز لاوان در پروژه مجلسی تصریح کرد: سرمایه‌گذاری در انرژی‌های پاک، سرمایه‌گذاری در آینده این کشور و نسل‌های بعدی است و این پروژه و پروژه‌های مشابه علاوه بر سودآوری مالی، به عنوان بخشی از مسئولیت اجتماعی شرکت لاوان و گروه مالی گردشگری می‌تواند تلقی می‌گردد.

آقابابازاده اظهار امیدواری کرد روزی برسد که بتوانیم معادل انرژی برقی که در مجموعه گروه مالی گردشگری مصرف می‌کنیم، انرژی پاک تولید و به شبکه سراسری برق کشور تزریق کنیم و گروه مالی گردشگری به گروه مالی کاملا سبز گردشگری تبدیل شود.

پربیننده ترین دومین سهمیه بنزین ۱۴۰۰ امشب واریز می‌شود سهمیه بنزین اردیبهشت ماه واریز شد محمد زارع پور اشکذری سرپرست شرکت نفت ایرانول شد گفت‌وگوهای فنی ایران و آژانس اتمی در وین آغاز شد نفت و گاز سرو در سالی که گذشت

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: گروه مالی گردشگری گروه مالی گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۰۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از صندوق توسعه ملی، رضا محمدی در خصوص ‏انتقاد وزیر نیرو از عملکرد صندوق توسعه ملی در تأمین مالی نیروگاه‌ها اظهار داشت: صندوق توسعه ملی آمادگی خود را برای تأمین مالی نیروگاه‌ها اعلام کرده ‏است، اما نیروگاه‌ها با توجه به بدهی ۱.۵ میلیارد دلاری به صندوق توسعه ملی، توقع ‏دریافت پول بدون بازگشت را از این صندوق دارند.

وی با بیان اینکه صندوق توسعه ملی از بدو تأسیس تا کنون ۴۶ طرح نیروگاهی را به ‏ارزش بیش از ۴.۶ میلیارد دلار تأمین مالی کرده است، افزود: مشکلاتی در رویه ‏بازپرداخت اقساط صندوق تا به امروز بوده است که بیش از یک و نیم میلیارد دلار از ‏مطالبات صندوق توسعه ملی معوق شد. ‏

معاون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی صندوق توسعه ملی کشور تصریح کرد: چند دلیل می‌توان برای این موضوع نام برد از جمله اینکه ‏وزارت نیرو به موقع مطالبات نیروگاه‌داران را پرداخت نکرده است. موضوع دوم بحث تأمین ‏ارز به منظور بازپرداخت اقساط نیروگاه‌ها، سومین مورد نیروگاه‌ها با قیمت فعلی امکان ‏بازپرداخت اقساط صندوق را ندارند برای همین خود سرمایه‌گذاران راغب نیستند که در بحث ‏سرمایه‌گذاری در صنعت پیش قدم شوند.

محمدی با اشاره به اینکه که صندوق با این ‏حجم از مطالبات مواجه شده که قطعاً صندوق هم با مدل‌های قدیمی به دنبال تأمین مالی ‏نخواهد بود، افزود: ما پیشنهادات زیادی را به وزارت نیرو اعلام کردیم تا با شیوه‌های جدید ‏بتوانیم نیروگاه‌ها را تأمین مالی کنیم. طبق جلسه‌ای با سندیکای نیروگاه‌های سیکل ترکیبی ‏اعلام شد که با شرایط فعلی، خود سرمایه‌گذاران برای دریافت تسهیلات مراجعه نمی‌کنند تا ‏تأمین مالی شوند. ‏

وی با بیان اینکه مشکلاتی هست که دستگاه‌های متولی باید پاسخگو باشد ولی صندوق توسعه ‏ملی آمادگی کامل برای تأمین مالی نیروگاه‌ها را تا امروز داشته و دارد، یاد آور شد: ‏این امیدواری وجود دارد که مطالبات و حمایت‌ها به صورت جدی دنبال شود. ‏

معاون صندوق توسعه ملی با تأکید بر اینکه که معاون محترم اول رییس جمهور پیگیری جدی در این موضوع ‏داشتند تا مشکل نیروگاه‌ها مرتفع شود، تصریح کرد: با توجه به اینکه جلسات زیادی در این ‏خصوص تشکیل شده است، اگر دوستان ما در وزارت نیرو همکاری و به قول‌هایی که دادند ‏عمل کنند، مشکل مطالبات نیروگاه‌ها مرتفع خواهد شد؛ البته این مهم مستلزم همکاری دوستان ‏در وزارت نیرو است.

صندوق توسعه ملی ۱۰۰ میلیارد دلار مطالبه دارد

محمدی در خصوص اینکه صندوق توسعه ملی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار مطالبه دارد، تصریح کرد: هر مبلغی ‏که از نیروگاه‌ها وصول شود عیناً صرف تأمین مالی نیروگاه‌های جدید خواهد شد و بحث ۱۰۰ ‏میلیارد دلار مربوط به طلب صندوق از دولت است و به بخش خصوصی ارتباطی ندارد.

وی تأکید کرد: صندوق در سال گذشته ‏رکورد وصول مطالبات را شکاند و بیش از ۲. ۲ میلیارد دلار از مطالبات صندوق وصول شد. در چند سال گذشته حدود ۹ میلیارد دلار از مطالبات صندوق توسعه ملی ‏وصول شد که نشان دهنده این است که صندوق در بخش‌های اقتصادی که تسهیلات به بخش ‏خصوصی مطابق اساسنامه صندوق پرداخت شده است موفق عمل ‏کرده و مطالبات هر چند با کندی، ولی وصول شده است. ‏

معاون صندوق توسعه ملی گفت: بزرگترین مشکل بحث بدهی دولت به صندوق توسعه ملی است که پیشنهاداتی ‏شده و امید است که این موضوع مرتفع شود و دولت بتواند با توجه به پیشنهادات، مصوبات را ‏اخذ کند و بدهی صندوق توسعه ملی را پرداخت کنند. ‏در بخش خصوصی و تسهیلاتی که مطابق اساسنامه داده شده، ‏بزرگترین مشکل در بخش بازپرداخت اقساط نیروگاه‌ها به صندوق توسعه ملی است. ‏

محمدی بیان کرد: در حوزه انرژی‌های نو که گرایش کشور و به ویژه دولت سیزدهم این است که بتواند عقب ‏ماندگی پیش رو در حوزه انرژی را با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر جبران کند؛ از این رو در سال گذشته ‏صندوق توسعه ملی پیش قدم شد و با همکاری خوب سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و انعقاد ‏تفاهم نامه‌ای، صندوق حاضر شد تا ۵ میلیارد دلار در حوزه انرژی‌های ‏نو سرمایه‌گذاری کند. ‏

وی بیان کرد: در حال حاضر نیز به سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر برای پرداخت ‏تسهیلات اعلام آمادگی کردیم، اما برطرف کردن برخی از موانع سرمایه‌گذاران در این ‏حوزه وظیفه ساتبا است. ‏

معاون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی صندوق توسعه ملی در پایان بیان کرد: اگر امسال موانع و ‏مشکلات مرتفع شود حاضریم حداقل ۲.۵ میلیارد دلار در بحث تأمین مالی نیروگاه‌های تجدیدپذیرسرمایه‌گذاری کنیم که همه این موارد مشروط به این است که سرمایه‌گذار و بخش ‏خصوصی از قدمی که برمی‌دارد مطمئن باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پروژه‌های بهداشت و درمان عقب ماندگی‌های قزوین را بهبود می‌بخشد
  • خط لوله تبریز - ارومیه هفته آینده به بهره‌برداری می‌رسد
  • پیشتازی قزوین در مولدسازی دارایی‌های مازاد
  • افتتاح طرح‌های بسیج سازندگی در بشرویه
  • اولین نیروگاه خورشیدی ۲۰ کیلوواتی کشور در قاین افتتاح شد
  • جهش صنعت تولید برق در خراسان شمالی
  • صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود
  • افزایش توان ارائه خدمات فنی مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • افزایش توان ارایه خدمات فنی و مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی