Web Analytics Made Easy - Statcounter

دومین نامه انجمن خوشه به نمایندگی از ۱۸۰ کتابفروشی سراسر کشور در اعتراض به بی‌توجهی به مسئله فرهنگ و تعظیلی کتابفروشی‌ها خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، پیرو تعطیلی اخیر کتابفروشی‌ها، دومین نامه‌ انجمن خوشه به نمایندگی از ۱۸۰ کتابفروشی خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن کامل نامه به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر سید عباس صالحی
وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی

سلام علیکم
با احترام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما در ایام ماه مبارک رمضان، به دنبال درخواست و مطالبه کتاب‌فروشان مبنی بر جلوگیری از تعطیلی کتاب‌فروشی در ایام کرونا و عدم پاسخگویی شفاف توسط وزیر محترم و نیز برداشت‌ها و تفسیر‌های متفاوت از آن مطالبه، لازم است برای روشن شدن مسئله و تصمیم گیری شایسته نکاتی به سمع و نظر حضرتعالی برسد.


نیک مستحضرید فرهنگ همانند روحی در کالبَد تمامی مولفه‌های اجتماعی حضور دارد و جهت دهنده به تصمیم‌های اقتصادی، سیاسی و مدیریتی است. حال اگر فرهنگ کشور نادیده گرفته شود مسلما به مولفه‌های اجتماعی، سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌های فرهنگی کشور آسیب و خلل جدی وارد شده و در نتیجه مسیر حرکت کشور به بیراهه می‌رود. از طرفی پایبندی مردم به سیاست‌های کشور نیازمند فرهنگ‌سازی به جا و صحیح است، که مصوبات ستاد ملی کرونا نیز از این قاعده مستثنا نیست.


همان¬گونه که درگذشته به آن اشاره شد، هر زمان کشور با بحران و یا مسائل غیر قابل پیش‌بینی روبه رو می‌شود، اولین چیزی که به راحتی از آن عبور شده و در انتهای صف قرار می‌گیرد، مقوله فرهنگ است. چرا که نگاه ما به فرهنگ نگاهی حاشیه‌ای است و مطابق آنچه بیان شد، فرهنگ‌سازی صحیح عامل موفقیت در تحقق سیاست‏های ذکر شده می‌باشد و تصور اینکه مسائل فرهنگی کشور اولویت ندارد مثالِ "دیوار کج" است که فروریختن آن حتمی است.


کتاب‌فروشی بستر پیاده‌سازی بخش قابل توجهی از مولفه‌های فرهنگی کشور است و این گزاره واقعیتی ثابت شده است. بیان این نکته ضروری است که مقصود نگارنده در نامه قبلی و مطالبه پیش رو، تبیین اهمیت رساندن محتوای فرهنگی به افکار جامعه است. انتقال دانش و فرهنگ باید استمرار داشته باشد و قطع این جریان، همانند قطع شریان‌های اصلی کشور است. کما اینکه این موضوع در کشورهای اروپایی مورد توجه قرارگرفته و تا به امروز در بدترین شرایط همه‌گیری ویروس کرونا نیز زنجیر تعطیلی به گردن فرهنگ کشورشان نزده اند.


گذشته از این، تعطیلی کتاب‌فروشی‌ها مشکلات دیگری را هم به وجود آورده است؛ از جمله: عدم تامین نیاز مردم به کتاب و نیز افزایش قاچاق کتاب، فروش کتب ممنوعه و دست‌فروشی کتاب؛ لذا انجمن کتاب‌فروشان خوشه به نمایندگی از یکصدوهشتاد کتاب‌فروشی در سراسر کشور به عنوان کنش‌گران فرهنگی به استحضار می‌رساند، تهدید آسیب به ساحت فرهنگ جدی است و مسئولیت این امر متوجه متولیان حوزه فرهنگ در کشور است. مسیر برون رفت از این تهدید، توجه به اولویت فرهنگ در سیاست‌گذاری و برنامه ریزی بر اساس این مهم است.

لیست کتابفروشی‌های امضا کننده:
۱. کتاب ولایت اردبیل
۲. امام خمینی (ره) اصفهان
۳. پاتوق کتاب آسمان اصفهان
۴. عروج ایمان اصفهان
۵. کتابسرای فدک اصفهان
۶. سوره مهر (ساحل) اصفهان
۷. پاتوق کتاب اصفهان
۸. پاتوق کتاب بهشت کاشان
۹. آرامش کرج
۱۰. پاتوق کتاب ایلام
۱۱. پاتوق کتاب تبریز
۱۲. پاتوق کتاب ارومیه
۱۳. عصر ظهور ارومیه
۱۴. پاتوق کتاب تهران
۱۵. ترنجستان بهشت تهران
۱۶. روایت فتح تهران
۱۷. کتابخون تهران
۱۸. امیرکبیر (انقلاب) تهران
۱۹. امیرکبیر (بازارچه) تهران
۲۰. امیرکبیر (کریمخان) تهران
۲۱. امیرکبیر (جمهوری) تهران
۲۲. زیتون تهران
۲۳. کیهان تهران
۲۴. سوره مهر (انقلاب) تهران
۲۵. سوره مهر (سمیه) تهران
۲۶. اسم (ونک) تهران
۲۷. اسم (انقلاب) تهران
۲۸. به نشر تهران
۲۹. کتاب ۳۶۵ تهران
۳۰. کتابستان ورامین
۳۱. آسمان شهرکرد
۳۲. پاتوق کتاب شهرکرد
۳۳. پاتوق کتاب سبزوار
۳۴. افق سرخس
۳۵. امام خمینی (ره) کاشمر
۳۶. بچه‌های آفتاب مشهدمقدس
۳۷. پاتوق کتاب ۱ مشهدمقدس
۳۸. پاتوق کتاب ۲ مشهدمقدس
۳۹. پاتوق کتاب ۳ مشهدمقدس
۴۰. کتاب پردازان مشهدمقدس
۴۱. به نشر شماره ۱ مشهد مقدس
۴۲. به نشر شماره ۲ مشهد مقدس
۴۳. به نشر شماره ۳ مشهد مقدس
۴۴. به نشر شماره ۴ مشهد مقدس
۴۵. به نشر شماره ۵ مشهد مقدس
۴۶. به نشر شماره ۶ مشهد مقدس
۴۷. به نشر شماره ۷ مشهد مقدس
۴۸. به نشر شماره ۸ مشهد مقدس
۴۹. به نشر شماره ۹ مشهد مقدس
۵۰. به نشر شماره ۱۰ مشهد مقدس
۵۱. به نشر شماره ۱۱ مشهد مقدس
۵۲. به نشر شماره ۱۲ مشهد مقدس
۵۳. به نشر شماره ۱۳ مشهد مقدس
۵۴. به نشر شماره ۱۴ مشهد مقدس
۵۵. به نشر شماره ۱۵ مشهد مقدس
۵۶. به نشر شماره ۱۶ مشهد مقدس
۵۷. به نشر شماره ۱۷ مشهد مقدس
۵۸. به نشر شماره ۱۸ مشهد مقدس
۵۹. به نشر شماره ۱۹ مشهد مقدس
۶۰. به نشر شماره ۲۰ مشهد مقدس
۶۱. صلصال نیشابور
۶۲. پاتوق کتاب بجنورد
۶۳. پاتوق کتاب بیرجند
۶۴. به نشر بیرجند
۶۵. به نشر تربت حیدریه
۶۶. به نشر درگز
۶۷. به نشر نیشابور
۶۸. به نشر قوچان
۶۹. پاتوق کتاب بردسکن
۷۰. پاتوق کتاب اهواز
۷۱. رسانه بیداری اهواز
۷۲. کتاب اسوه اهواز
۷۳. وارثین دزفول
۷۴. پاتوق کتاب زنجان
۷۵. منهاج زنجان
۷۶. طنین ناب شاهرود
۷۷. کافه کتاب شاهرود
۷۸. پاتوق کتاب سمنان
۷۹. آفرینش زاهدان
۸۰. پاتوق کتاب زاهدان
۸۱. به نشر زاهدان
۸۲. بچه‌های کتاب شیراز
۸۳. پاتوق کتاب شیراز
۸۴. مصیر شیراز
۸۵. جبهه کتاب فسا
۸۶. پاتوق کتاب نی ریز
۸۷. کانون توحید قزوین
۸۸. پاتوق کتاب قزوین
۸۹. آفرینش قم
۹۰. پاتوق کتاب قم
۹۱. شهید کاظمی قم
۹۲. آصره قم
۹۳. کتاب فردا قم
۹۴. کتابستان قم
۹۵. کتابسرای فرهنگ قم
۹۶. کتاب میعاد کرمان
۹۷. پاتوق کتاب کرمان
۹۸. پاتوق کتاب کرمانشاه
۹۹. شهدای شلمچه گچساران
۱۰۰. پاتوق کتاب یاسوج
۱۰۱. شهید حقانی گرگان
۱۰۲. به نشر گرگان
۱۰۳. کافه کتاب سلام گنبد کاووس
۱۰۴. پاتوق کتاب ساری
۱۰۵. پاتوق کتاب رشت
۱۰۶. مرکز فرهنگی بهشت رشت
۱۰۷. طنین سخن بابل
۱۰۸. کتاب مهتاب بابل
۱۰۹. پاتوق کتاب اراک
۱۱۰. سفیران طلائیه اراک
۱۱۱. نهال اراک
۱۱۲. کافه کتاب آیه اراک
۱۱۳. کتاب رواق همدان
۱۱۴. پاتوق کتاب ملایر
۱۱۵. پاتوق کتاب بندرعباس
۱۱۶. صهبا بشاگرد
۱۱۷. پاتوق کتاب شهر ابرکوه
۱۱۸. پاتوق کتاب (غیرمعارف) اردکان
۱۱۹. پاتوق کتاب یزد
۱۲۰. فروشگاه‌های زنجیره‌ای شهر کتاب در سراسر کشور (۶۰ فروشگاه)

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کتابفروشی انجمن خوشه کرونا کتاب فرهنگ وزیر فرهنگ اعتراض فرهنگ و ارشاد نشر شماره پاتوق کتاب کتاب فروشی فروشی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۰۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مساله غزه در اجلاس باکو

ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها که با مشارکت وزارت فرهنگ جمهوری آذربایجان، آیسسکو و برخی سازمان‌های بین‌المللی مانند ائتلاف تمدن‌های سازمان ملل متحد برگزار می‌شود، چالش‌های جهانی مربوط به گفتمان تمدنی، همکاری برای مقابله با تنفر و تقویت ارزش‌های صلح مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرد.

پیش از این نیز پنجمین دوره مجمع گفت‌وگوی فرهنگ‌ها در اردیبهشت سال ۱۳۹۸ برگزار شده بود که در آن دوره از این مجمع ۱۴۰ کشور و نهاد بین المللی مشارکت داشتند.

محمدمهدی اسماعیلی پیش از عزیمت به آذربایجان در گفت‌وگویی درباره اهداف این سفر دو روزه گفت: باید از هر فرصتی برای بیان حقایق استفاده کنیم.

وی افزود: مجمع گفت‌وگوی فرهنگ‌ها نشستی است که در باکو برگزار خواهد شد و جمهوری اسلامی ایران هم در این اجلاس ضمن بیان نکات مهم، راهبردی و در حوزه تعامل فرهنگی با ملل و فرهنگ‌های دیگر از این سخنگاه برای بیان حقایق مختلف در حوزه فرهنگ اقلیت‌ها که محور گفتگو‌های امسال است، استفاده خواهد کرد.

وزیر فرهنگ ادامه داد: با توجه به وضعیت ناعادلانه‌ای که در صحنه نظامات بین المللی داریم باید از هر فرصتی برای بیان حقایق و تنویر افکار عمومی استفاده کنیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: به این اجلاس به عنوان فرصتی نگاه می‌کنیم که بتوانیم برنامه‌ها و نگاه انقلاب اسلامی را برای نخبگان و کشور‌های شرکت کننده بازگو کنیم و انشالله سخنگاهی برای بیان حقایق باشد.

وزیر فرهنگ گفت: نکته بعدی گفتگو‌هایی است که طبیعتا در چنین اجلاس‌هایی با کشور‌های مختلف برای تقویت تعاملات فی‌مابین استفاده می‌شود.

دیپلماسی فرهنگی در دولت مردمی راهکاری جدی برای گسترش تعامل با کشور‌های دوست و همسایه

وی افزود: دیپلماسی فرهنگی در دولت مردمی به عنوان راهکاری جدی برای ایجاد بستر‌های لازم برای گسترش تعاملات فی مابین توسط دولت دنبال می‌شود؛ در این راهبرد بیشتر معطوف به کشور‌های دوست، همسایه، جهان اسلام و کشور‌هایی که در موضوعات مهم بین المللی نزدیکی راهبردی با ما دارند هستیم؛ در همین راستا تلاش می‌کنیم در فرصت اجلاس باکو گفتگو‌های مقتضی را انجام دهیم تا از نتایج آن مجموعه حوزه فرهنگی منتفع شود.

وزیر فرهنگ تصریح کرد: دوستانم برنامه‌هایی را پیش بینی کرده اند تا بتوانیم در فرصت محدودی که به واسطه این اجلاس در اختیار داریم حداکثر استفاده را کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از این گفتگو عازم باکو پایتخت جمهوری آذربایجان شد.

استقبال سفیر ایران از وزیر فرهنگ در بدو ورود به باکو

اسماعیلی و هیات همراه در بدو ورود به باکو مورد استقبال رسمی سیدعباس موسوی سفیر ایران در آذربایجان قرار گرفتند.

حضور در مراسم افتتاحیه ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی

وزیر فرهنگ سپس در مراسم افتتاحیه ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی با موضوع «گفتگو برای صلح و امنیت جهانی» در مرکز کنگره باکو حاضر شد.

سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند

اسماعیلی در سخنرانی در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی در باکو گفت: معتقدیم نقش سازمان‌های بین المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات، درگیری‌ها و سوء تفاهمات بین دولت‌ها، بسیار تاثیر گذار است.

متن کامل سخنرانی محمدمهدی اسماعیلی به شرح زیر است:

"بسم الله الرحمن الرحیم

خانم‌ها و آقایان

سلام علیکم

همانگونه که مستحضرید، در جهان به هم پیوند خورده حاضر، تقویت روابط بین فرهنگی و تلاش برای حفظ ارزش‌ها و میراث فرهنگی در سایه افزایش تعامل مردم جهان و مناسبات متقابل کشور‌ها محقق خواهد شد.

گفت‌وگوی صادقانه و به دور از جهالت و تعصب بین جوامع و سعه صدر در پذیرش تفاوت‌ها ضامن زندگی صلح آمیز مردم جهان و همگرایی بین ادیان و فرهنگ‌ها خواهد بود.

حضار گرامی اولویت دولت جمهوری اسلامی ایران در توسعه روابط فرهنگی توجه ویژه به همسایگان و کشور‌های نزدیک و ایجاد ارتباطات متعادل و متوازن با قاره‌های آسیا و آفریقا و سایر مناطق جهان است، همچنین تعامل و گسترش روابط از طریق مشارکت در فعالیت‌های سازمان‌های بین‌المللی از جمله اولویت‌های ما است و معتقدیم نقش سازمان‌های بین المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات، درگیری‌ها و سوء تفاهمات بین دولت‌ها، بسیار تاثیرگذار است.

از جمله این اتفاقات تاسف برانگیز قصه پرغصه فلسطین و غزه است رژیم کودک‌کش و نژادپرست بیش از ۷۶ سال است رسماً نسل کشی مسلمانان فلسطینی را در دستور کار قرار داده است.

در هفت ماه اخیر ده‌ها هزار کودک و زن بی‌گناه غزه به خاک و خون کشیده شده‌اند.

انفعال بی‌سابقه سازمان‌های جهانی و منطقه‌ای مایه شرمساری است. اقلیتی صهیونیست همه اصول اخلاقی را زیر پا گذاشته است و با پشتیبانی آمریکا هر جنایتی را انجام می‌دهد.

رفتار‌های منافقانه آمریکایی‌ها و دولت‌های هم‌پیمانش را در ضرب و شتم اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های این کشور‌ها شاهد هستیم.

ما امروز سوگوار فاجعه غزه هستیم موضع مترقی ما برای حل این معضل تشکیل دولت واحد فلسطینی با حضور همه ساکنان اصیل سرزمین فلسطین اعم از یهودی، مسیحی و مسلمان است.

ما در جمهوری اسلامی ایران نمونه کاملی از هم‌زیستی همه ادیان و اقوام را تجربه می‌کنیم.

امروز اقلیت‌های دینی در مجلس ما نماینده دارند و آزادی کامل برای انجام عبادات و مناسک خود دارند و همراه با مسلمانان برای پیشرفت کشور فعالیت می‌کنند.

خانم‌ها و آقایان.

توجه به ارزش‌های مختلف در این جوامع چند فرهنگی و چند مذهبی باید مورد مطالبه همه کشور‌ها باشد. در دنیای امروز با توجه به گسترش و پیشرفت سریع علم و تکنولوژی و هوش مصنوعی برای حفظ هویت ارزش‌ها و میراث فرهنگی باید همبستگی و ارتباط فعال بین کشور‌ها برقرار باشد.

با توجه به تاثیرگذاری و قدرت جریان سازی فضای مجازی و رسانه‌های اجتماعی در مسائل مختلف به ویژه امور فرهنگی پیشنهاد می‌شود همه کشور‌ها و نهاد‌ها در راستای تسهیل فرایند گفتمان فرهنگی بین ملت‌ها و دولت‌ها برای نیل به اهداف صلح محور از رسانه‌های صلح مدار و روشنگر، حمایت و در این امر تشریک مساعی کنند.

همچنین لازم است علمای بزرگ و روشن بین جهان اسلام در برابر معضلاتی از قبیل افراط گرایی و تکفیر دست به دست هم داده و با وحدت و مودت و اخوت اسلامی در برابر این بلای بزرگ با روشنگری و مجاهدت در تبیین و با زبان روز جوانان امت اسلامی را نسبت به این خطر بزرگ که منابع مادی و معنوی جهان اسلام را نابود می‌نماید، آگاه سازند.

در پایان، امیدوارم که این اجلاس، با تلاش‌ها و پیگیری مقامات و کارشناسان تمامی کشور‌های این حوزه هرچه سریعتر محقق و بر این اساس شاهد هم افزایی مودت و ارتقا سطح گفتگو‌ها و روابط در همه سطوح باشیم.

از برگزار کنندگان این اجلاس مهم به ویژه وزیر محترم فرهنگ کشور دوست و برادر جمهوری آذربایجان و حسن توجه شما بزرگواران صمیمانه سپاسگزارم.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته"

در حاشیه مجمع جهانی گفت‌وگوی بین‌فرهنگی.

وزیر فرهنگ با همتای آذربایجانی خود دیدار کرد/ آمادگی برای برگزاری نشست مشترک سینماگران ایرانی و آذربایجانی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه برگزاری ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی در باکو با «عادل کریملی» همتای آذربایجانی خود دیدار و گفتگو کرد.

محمدمهدی اسماعیلی در این دیدار گفت: اشتراکات زیاد فرهنگی، تاریخی و تمدنی با آذربایجان داریم و به همین خاطر یک ایرانی در آذربایجان و یک آذربایجانی در ایران احساس غربت نمی‌کند.

وی افزود: بنای ما در دولت آیت‌الله رئیسی بازطراحی رابطه فرهنگی با کشور‌های همسایه است.

وزیر فرهنگ ادامه داد: مواضع جمهوری اسلامی ایران در درگیری‌های اخیر تاکید بر حقانیت برادران آذربایجانی بود.

وی تاکید کرد: تمایل داریم تفاهم‌نامه جامع فرهنگی بین دو کشور مجدد امضاء شود.

اسماعیلی گفت: مرز‌های آبی و دریایی مشترک و طولانی با کشور آذربایجان داریم و پیشنهاد می‌کنم تبادلات فرهنگی در شهر‌های مرزی ایجاد شود.

عضو هیات امنای دانشگاه تهران افزود: آمادگی داریم بین نویسندگان و سینماگران دو کشور نشست مشترک سینمایی برگزار کنیم.

برگزاری نشست مشترک سینماگران ایرانی و آذربایجانی

اسماعیلی گفت: رئیس‌جمهور ایران تاکید دارند هر کار فرهنگی در حوزه همسایگان در بخش‌هایی باشد که کاملا همراهی و اتفاق نظر متقابل وجود داشته باشد.

وی تصریح کرد: در تلاش هستیم تا اولین جشنواره فیلم‌های سینمایی کشور‌های حاشیه خزر را برگزار کنیم در همین زمینه از شما و سینماگران شما دعوت می‌کنیم تا در این جشنواره حضور داشته باشید.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مساله غزه در اجلاس باکو
  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • انتخاب عاطفه خادمی به عنوان دبیر جدید شورای فرهنگ عمومی کشور
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی
  • خسروپناه: با مکتب حاج قاسم درگیر دعواهای حزبی نمی‌شویم