Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@19:51:00 GMT

تشخیص سریع بیماران مبتلا به کرونا با آزمایش خون

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۶۱۵۱۰

تشخیص سریع بیماران مبتلا به کرونا با آزمایش خون

هر زمان که افراد به بخش اورژانس بیمارستان مراجعه می‌کنند تقریبا همیشه یک آزمایش خون برای تشخیص سریع علائم گرفته می‌شود. اکنون محققان دانشگاه فناوری "آیندهوون" فناوری توسعه داده‌اند که توسط آن می‌توانند سریع تشخص دهند که آیا فرد به کرونا هم مبتلا است یا خیر.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی او، علاقه افراد جهان به اختراع جدیدی که توسط دانشگاه فناوری آیندهوون(TU / e) و بیمارستان کاترین در هلند توسعه یافته است در حال افزایش است چرا که این الگوریتم که "CoLab score" نام دارد می‌تواند به عنوان جایگزینی برای آزمایش سریع پی سی آر برای بیماران "کووید-۱۹" باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الگوریتم مذکور براساس تغییراتی که ویروس کرونا در خون ایجاد می‌کند قادر به تشخیص این بیماری است.

این الگوریتم را "روبن دنیر"(Ruben Deneer ) از دانشگاه فناوری آیندهوون و "آرجن کاری بوئر" (Arjen-Kars Boer ) شیمی دان بالینی از بیمارستان کاترین ابداع کردند.

بوئر گفت: سال گذشته در اوج شیوع کرونا ما به این فکر افتادیم که چرا ابزار سریع‌تری وجود ندارد که بتواند کووید-۱۹ را شناسایی کند. در یک اتاق اورژانس(ED) مهم است که هر چه سریع‌تر پزشکان تشخص دهند آیا بیمار به کرونا مبتلا است یا خیر. برای این کار ما شروع به بررسی اطلاعاتی کردیم که قبلاً داشتیم. از بیمارانی که به اتاق اورژانس مراجعه می‌کنند آزمایش خون گرفته می‌شود که این عمل اسکن سریع نامیده می‌شود. خون آنها برای ۳۰ مورد مختلف آزمایش می‌شود. ما از خود پرسیدیم که آیا تغییرات جزئی نیز در خون وجود دارد که مشخصه کووید-۱۹باشد؟ آیا می‌توانیم نوعی بارکد فوری قابل شناسایی پیدا کنیم؟ و بله ما توانستیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فناوري کروناویروس کرونا در جهان همه باهم علیه کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۱۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به‌زودی تشخیص سه نوع خطرناک سرطان با یک قطره خون ممکن می‌شود

ایتنا - به‌زودی‌ روزی فرا خواهد رسید که آزمایشی جدید مبتنی بر هوش مصنوعی بتواند تنها با بررسی یک قطره خون خشک‌شده، سه نوع سرطان مهم را با سرعت و دقت بالا تشخیص دهد.
این ابزار آزمایشگاهی در آزمایش‌های اولیه موفق شد با تجزیه و تحلیلی که تنها چند دقیقه طول ‌کشید، بیماران مبتلا به سرطان پانکراس (لوزالمعده)، معده  و روده بزرگ را تشخیص ‌دهد. محققان می‌گویند این آزمایش با تشخیص برخی مواد شیمیایی خاص در خون، ابتلا به سرطان در افراد را در ۸۲ درصد تا ۱۰۰ درصد موارد، تشخیص می‌دهد.

این ابزار جدید برای تجزیه و تحلیل محصولات جانبی سوخت‌وساز یا متابولیت‌ها در نمونه‌های خون از یادگیری ماشینی، روشی مبتنی بر هوش مصنوعی، استفاده می‌کند. این متابولیت‌ها که در بخش مایع خون به نام سرم یافت می‌شوند، همچون یک نشانگر زیستی (بیومارکر) عمل می‌کنند که احتمال وجود سرطان در بدن را نشان می‌دهد.

در حال حاضر برای سرطان‌های پانکراس، کولورکتال و معده، با وجود آنکه از کشنده‌ترین سرطان‌ها در جهان به شمار می‌روند، هیچ آزمایش خون مستقلی وجود ندارد که به اندازه کافی دقیق باشد و به‌تنهایی بتواند این بیماری‌ها را تشخیص دهد. بنابراین پزشکان برای تشخیص بافت‌های سرطانی معمولا از روش‌هایی چون تصویربرداری یا نمونه‌برداری از طریق جراحی استفاده می‌کنند.

دکتر چائویوان کوانگ، استادیار کالج پزشکی آلبرت انیشتین که در این پژوهش شرکت نداشت، می‌گوید: «‌در مقایسه با خون مایع، سرم خشک‌شده را می‌توان با هزینه بسیار کمتر و با تجهیزات بسیار ساده‌تر جمع، ذخیره و حمل کرد.» کوانگ در ایمیلی به لایوساینس گفت که سهولت نگهداری خون خشک دسترسی به آزمایش‌های تشخیص زودهنگام سرطان را در اختیار همگان در سراسر جهان قرار می‌‌دهد.

دانشمندان متولی این پژوهش جدید می‌گویند که این آزمایش می‌تواند در برنامه‌های غربالگری‌ سرطان هم تفاوت بزرگی ایجاد کند. به گفته آن‌ها، طبق مدلسازی که انجام داده‌اند، در صورت اجرای غربالگری سرطان در جمعیت روستایی چین با این ابزار جدید، می‌توان موارد ابتلا به سرطان‌های پانکراس، معده و روده بزرگ را (که تشخیص داده نشده‌اند) حدود ۲۰ تا ۵۰ درصد کاهش داد.

دیگر خبرها

  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • به‌زودی تشخیص سه نوع خطرناک سرطان با یک قطره خون ممکن می‌شود
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • آزمایشگاه‌های تشخیص طبی دارای کمترین شکایت هستند
  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شناسایی ۳ نوع سرطان با یک قطره خون