Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، روزنامه « ۲۶ سپتامبر» یمن امروز (چهارشنبه) به نقل از خبرگزاری «رویترز» نوشت که عربستان سعودی برای تامین سامانه‌های دفاع هوایی (ضد موشک و پهپاد) توافقی را با یونان امضا کرد.  

یک دیپلمات یونانی به رویترز گفته است که این توافق نامه دیروز (سه شنبه) در ریاض امضا شده است.  

این مقام یونانی افزود که سامانه‌های ضد هوایی "پاتریوت" ساخت آمریکا برای محافظت از مهمترین تاسیسات نفتی عربستان استفاده می‌شود و سامانه‌های یونانی برای حفاظت از سایر مراکز نظامی و مهم این کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

توافق نامه پس از دیدار دیروز «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان و «نیکوس دیندیاس» و «نیکوس پاناگیوتوپولوس» وزیران خارجه و دفاع یونان در ریاض، امضا شد.

پیشتر «کریاگوس متسوتاکیس» نخست وزیر یونان اوایل بهمن سال ۹۸ در سایه سکوت رسانه‌های عربستان به ریاض سفر کرد که  ناظران امور منطقه، هدف عمده این سفر را تلاش برای فروش سلاح به ریاض عنوان کردند.  

گرچه رسانه‌های عربستانی اهداف و جزئیات سفر نخست وزیر یونان به عربستان را منتشر نکردند، اما گفته شد که خرید اسلحه و استقرار موشک‌های ضد هوایی در عربستان سعودی مهمترین محور مذاکرات متسوتاکیس با مقامات ریاض بوده است.  

پیش از این روزنامه "کاتیمرنی" یونان از توافق ریاض و آتن برای استقرار موشک‌های پاتریوت متعلق به نیروی هوایی یونان در خاک عربستان خبر داده و به این نکته اشاره کرده بود که مذاکرات در خصوص جزئیات فنی چگونگی انتقال این موشک‌ها، نصب و مسئولیتهای استفاده از آن‌ها بین دو طرف ادامه دارد.  

به گفته برخی منابع، این توافق پس از آن حاصل شد که شرکت نفتی "آرامکو" عربستان از سوی نیروهای یمنی مورد هدف قرار گرفت و این کشور درصدد افزایش قدرت ضد هوایی خود برآمد.  

پیشتر مساله فروش اسلحه به عربستان سعودی توسط یونان در پارلمان این کشور به بحث و جدل کشیده شده بود.  

تعدادی از رسانه‌های خبری یونان نیز گزارش کرده بودند که فروش ۶۶ میلیون یورو اسلحه به عربستان سعودی هرگز عملی نشده است، زیرا این کشور از پرداخت به موقع مبلغ مورد توافق خودداری کرد.  

عربستان سعودی همراه با امارات، بحرین، سودان، مصر و کویت و با کمک آمریکا در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ با تشکیل به اصطلاح ائتلاف عربی تجاوز خود به کشور یمن را آغاز کرد و تلاش کرد که «عبدربه منصور هادی» رییس جمهوری مستعفی و فراری این کشور را به قدرت بازگرداند، اما در طول شش ساله گذشته و با وجود حملات همه جانبه و محاصره زمینی، دریایی و هوایی یمن به هیچیک از اهداف تجاوزکارانه خود دست نیافته است. 

در مقابل، ارتش و کمیته‌های مردمی یمن با اتکا به توان داخلی توانسته‌اند به ساخت موشک و پهپادهای پیشرفته دست یابند و در پاسخ به حملات مستمر نیروهای ائتلاف، مراکز نظامی و حیاتی عربستان در عمق خاک این کشور را هدف قرار دهند به شکلی که سامانه‌های دفاعی عربستان در رهگیری و انهدام این موشک‌ها و پهپادها ناتوان بوده است.  

این ائتلاف به مرور و به دلیل شکست‌های گسترده از نیروهای مردمی یمن، به سوی فروپاشی سوق پیدا کرده و اکنون تنها عربستان و امارات با همراهی آمریکا علیه مردم یمن می‌جنگند. 

برچسب‌ها جنگ یمن یونان آسیای غربی عربستان سعودی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جنگ یمن یونان آسیای غربی جنگ یمن یونان آسیای غربی عربستان سعودی اخبار کنکور عربستان سعودی موشک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۳۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری

به گزارش قدس آنلاین، وزرای بازرگانی و نفت پاکستان امروز در پایگاه هوایی نورخان در مجاورت شهر اسلام‌آباد از هیات بلندپایه تجاری سعودی استقبال کردند.

هیات سعودی به ریاست معاون وزیر سرمایه‌گذاری این کشور متشکل از ۵۰ نفر از مسوولان ارشد شرکت‌های تجاری، سرمایه‌گذاری مرتبط با حوزه‌های انرژی، کشاورزی، فناوری اطلاعات، پتروشیمی، بندرگاه، پالایشگاه، معاون، مخابرات و راه و ارتباطات است.

سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان درحالی انجام می‌شود که شهباز شریف نخست وزیر پاکستان هشتم اردیبهشت امسال و برای دومین بار به عربستان رفت؛ جایی که وی علاوه بر شرکت در اجلاس ویژه مجمع جهانی اقتصاد با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی دیدار کرد.

علاوه بر این، پاکستان در بیست و هشتم فروردین میزبان فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان و هیات بلندپایه اقتصادی همراه وی بود. در این بازدید، مسوولان عربستانی قول افزایش سرمایه‌گذاری در پاکستان و ترغیب شرکت‌های بزرگ تجاری سعودی برای ورود به بازار پاکستان را دادند. سفر امروز هیات دیگری از عربستان در نتیجه توافق اخیر ۲ کشور برای گسترش تعاملات تجاری و یافتن فرصت‌های سرمایه‌گذاری عربستان در پاکستان صورت می‌گیرد.

روابط عمومی وزارت بازرگانی پاکستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که هیات سعودی از سوی جام کمال خان وزیر بازرگانی و مصدق ملک وزیر نفت پاکستان مورد استقبال قرار گرفت و قرار است در طول سه روز آینده مسوولان ۳۰ شرکت پاکستانی با طرف‌های سعودی خود پیرامون سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه‌های مشترک مذاکرات کنند.

وزیر بازرگانی پاکستان در این خصوص اعلام کرد که هر ۲ کشور توانمندی‌ها و ظرفیت‌های متقابل را برای شناسایی راهکارهای سرمایه‌گذاری و اشتغال زایی تبیین خواهند کرد.

ترافیک سفر مقامات پاکستان و عربستان سعودی به کشورهای یکدیگر به ویژه از زمان آغاز به کار دولت شهباز شریف به خوبی نشانگر عمق روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری مابین اسلام‌آباد و ریاض و همچنین میل و اشتیاق پاکستان به توسعه روابط به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری با عربستان دارد.

در نقطه مقابل برخی از منتقدان در پاکستان معتقدند، عربستان چندین بار از سرمایه‌گذاری‌های مختلف در پاکستان صحبت کرده است، ولی تا به حال هیچ نتیجه ملموسی نداشته است. با این حال در آذرماه گذشته عربستان سپرده گذاری ۳ میلیارد دلاری خود در بانک مرکزی پاکستان را با هدف حمایت از بهبود معیشتی این کشور برای یکسال دیگر تمدید کرد.

سال گذشته دولت پاکستان با حمایت ارتش این کشور شورایی موسوم به «شورای ویژه تسهیل سرمایه‌گذاری SIFC» را تشکیل داده که هدف اصلی آن تسهیل سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان به ویژه از جانب کشورهای حوزه خلیج فارس است و نقش ارتش نیز به عنوان تضمین دهنده سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان تعریف شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • «شاهین مبارز» چند نبرد موفق داشته است؟(+عکس)
  • «شاهین مبارز» چند نبرد موفق داشته است؟
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی