Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین از خراسان رضوی : "تطبیق‌پذیری با کرونا"؛ این کلیدواژه‌ای است که این روزها آن را بسیار می‌شنویم و استدلال مطرح کنندگان آن نیز این است که زمان مشخصی برای پاندمی ویروس کرونا وجود ندارد و به همین دلیل باید خود را با این شرایط تطبیق دهیم.

اما مهمترین اصل در این تطبیق این است که در کنار رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی بتوانیم به زندگی روزمره و امورات جاری خود نیز برسیم و به نوعی چرخ زندگی را از حرکت نیندازیم؛ البته حساب این روزها را جدا کنید زیرا شرایط فراتر از قرمز است و باید رعایت پروتکل‌ها را مضاعف کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان اما دستگاه‌ها و نهادها و اماکنی که بیشتر از سایرین مورد ارجاع مردم هستند باید به نسبتی مضاعف و بیشتر پروتکل‌ها را سرلوحه قرار دهند به ویژه نهادها و اماکن مذهبی که چشم امید مردم در این شرایط کرونایی هستند.

حرم منور حضرت رضا(ع) از همان آغازین روزهای پاندمی کرونا بلافاصله خود را با شرایط جدید تطبیق داد و اینک کارنامه‌ای یکساله از مبارزه با کرونا و زائرپذیری با رعایت تمامی جوانب بهداشتی را به صورت مضاعف از خود برجای گذاشته است که می‌توان از تجارب آن از سوی سایر دستگاه‌ها بهره گرفت.

بسیاری از مسئولان بهداشت و درمان کشور در طراز بالا، در یک سال اخیر از حرم منور رضوی و رعایت پروتکل‌های آن به صورت میدانی و حضوری بازدید داشته‌اند و بالاتفاق به این امر صحه گذاشته‌اند که سطح رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حرم رضوی از میانگین کشوری آن بالاتر است.

در حقیقت همین رعایت دائمی و مداوم و فراتر از آن نظارت شبانه‌روزی بر رعایت پروتکل‌ها سبب شده اینک محیطی ایمن و بهداشتی برای زیارت زائران فراهم شده باشد و جریان دلدادگی به صورت مستمر ادامه پیدا کند.

پاندمی کرونا در موج چهارم خود اما مسئولان این آستان نورانی را بر آن داشت تا سطح رعایت پروتکل‌ها را دوچندان کنند و تغییراتی در شیوه‌های سفت و سخت قبلی متناسب با شرایط جدید ایجاد کنند.

اینک صحن‌های منور رضوی به صورت روزانه و در سه نوبت به صورت کامل ضدعفونی می‌شوند تا جریان تردد و تشرف مداوم زوار مسئله‌ای برای آنان ایجاد نکند و صحن‌ها در وضعیتی بهداشتی باشند.

علاوه بر این در تمامی ورودی‌های حرم منور رضوی و همچنین در صحن‌ها محصولات بهداشتی همچون ماسک و مواد ضدعفونی کننده در دسترس زوار است تا از این ناحیه نیز مشکلی برای زائران و مجاوران ایجاد نشود.

نیروی انسانی فعال در حرم رضوی در حوزه بهداشتی و نظارتی نیز در روزهای اخیر افزایش محسوسی داشته‌اند تا جریان نظارت بر پروتکل‌های بهداشتی تشدید شود. علاوه بر این ماشین آلات تنظیف بدون اینکه مشکلی برای زائران ایجاد کنند به صورت مداوم در معابر پرتردد حرم رضوی به کار ضدعفونی کردن مشغول هستند.

امروز می‌توان به جرات عنوان کرد که هیچ زائری در حرم رضوی بدون ماسک تردد نمی‌کند و از این نظر باید محیط داخلی حرم نورانی امام هشتم(ع) را به عنوان یک الگو در مبارزه با کرونا قلمداد کرد زیرا تمامی تحقیقات بیانگر این است که استفاده از ماسک میزان ابتلا به کرونا را به کمترین حد ممکن می‌رساند و در صورتی که زائری نیز بدون ماسک تردد کند بلافاصله توسط خدام مورد تذکر قرار می‌گیرد.

چینش فرش‌ها در صحن‌های حرم رضوی نیز متناسب با شرایط این روزها تغییر کرده و اصل اساسی در چینش جدید این است که میزان فاصله‌گذاری اجتماعی میان زائران به بیشترین و مطلوب‌ترین حد ممکن رعایت شود.

دستگاه‌های ضدعفونی کننده نیز در تمامی ورودی‌های حرم رضوی فرصت بسیار مناسبی برای ضدعفونی دست‌ها فراهم کرده‌اند تا زائران در لحظه تشرف نیز بدون آلودگی وارد حرم رضوی شوند.

همچنین به زائران تاکید شده بهتر است در هنگام تشرف از مهر و کتب ادعیه شخصی خود استفاده کنند با این وجود براساس تمهیدات آستان قدس رضوی ادعیه تک برگ نیز در اختیار زائران قرار می‌گیرد.

برخی امان خاص حرم رضوی همچون چایخانه‌های فعال در برخی صحن‌ها نیز در این ایام تعطیل شده‌اند تا ولو کمترین ریسکی نیز در مورد سلامت و بهداشت زائران صورت نگیرد و همه موارد و تمهیدات در این راستا قرار گرفته که زائر کمترین دغدغه را برای زیارت داشته باشد هرچند که تاکید مسئولان آستان قدس رضوی در این شرایط زیارت از راه دور و بهره‌گیری از ظرفیت شبکه‌های ملی و مجازی است اما تمهیدات برای پذیرایی شایان از زائران نیز فراهم است.

46

کد خبر 1507353

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان خراسان رضوی پروتکل های بهداشتی رعایت پروتکل ها حرم رضوی صحن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۷۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی

  به گزارش ­خبرگزاری صدا و سیما؛ ­دکتر رادمنش با بیان اینکه در مکتب طب سنتی ایران چیدمان تغذیه بر اساس فصل، سن، محل زندگی و مزاج اشخاص متفاوت است، اما یکسری تدابیر عمومی نیز وجود دارد که رعایت آنها به حفظ سلامت همه افراد­ کمک می‌کند؛ تاکید کرد: پرهیز از پرخوری و درهم خوری یکی از اصول مهم تغذیه به شمار می‌آید، زیرا رعایت نکردن آن موجب تداخل و اختلال در هضم و ابتلا به انواع بیماری‌ها می‌شود. دکتر رادمنش همچنین داشتن نظم در ساعات غذا خوردن را یکی از مهمترین آداب تغذیه صحیح دانست و بر ایجاد فاصله کافی بین وعده شام و خوابیدن تاکید کرد. وی افزود: طب ایرانی، طب کلی نگر است و پزشکان متخصص طب ایرانی بر اساس شرایط هر فرد، دستورهای خاصی را به وی ارائه می‌دهند. در طب ایرانی پیشگیری از بیماری با رعایت اصول ششگانه حفظ سلامتی جز قوانین بنیادین می‌باشد. این اصول عبارتند از آب و هوا، تغذیه، حرکات بدنی، خواب و بیداری، نگهداری مواد لازم و دفع مواد زاید و حالات روحی و روانی که در این میان ورزش و تغذیه از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. این پزشک و متخصص طب ایرانی ادامه داد: ورزش اصولی، عامل مهمی برای حفظ سلامتی به شمار می‌رود و برای آن فواید زیادی ذکر شده است. به نظر برخی از حکما، چون ابن سینا، عامل ورزش در حفظ سلامتی، بر همه عوامل حتی تغذیه، تقدم دارد و برای اینکه از فعالیت‌های بدنی بیشترین فایده نصیب افراد شود، ورزش‌های متناسب با هر فرد پیشنهاد شده است. وی افزود: فعالیت بدنی منظم و متناسب با سن و شرایط جسمانی، فواید بی‌شماری برای سلامت جسم و روان دارد. تشویق اعضای خانواده به انجام فعالیت‌های ورزشی مانند پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، شنا و ورزش‌های گروهی، متناسب با شرایط افراد خانواده می‌تواند روحیه نشاط و شادابی را در خانه حاکم کند. ­ وی در پایان گفت: با همدلی و همکاری خانواده‌ها، رسانه‌ها، سازمان‌های دولتی و غیردولتی می‌توانیم با ترویج فرهنگ غذای سالم و ورزش همگانی و متناسب بر پایه آموزه‌های طب ایرانی، جامعه‌ای سالم و پویا برای نسل‌های آینده بسازیم. هفته سلامت فرصتی مغتنم برای آغاز این حرکت ارزشمند است.

دیگر خبرها

  • ۱۲ طرح نیمه تمام بهداشتی در خراسان رضوی به ثمر نشست
  • ارائه خدمات مشاوره ای رایگان در حرم حضرت معصومه(س)
  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز
  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • بازدید ۷۰ هزار نفر از موزه‌ های حرم مطهر رضوی
  • ۷۰ هزار نفر از موزه‌های حرم مطهر رضوی دیدن کردند
  • پذیرایی خادم الشهدای هرمزگان از زائران در چایخانه حرم مطهر رضوی + تصاویر
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی
  • کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر رضوی برپا شد