Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون قرآن و عترت اداره کل ارشاد خراسان رضوی خواستار ارتقاء زیرساخت‌های آموزش قرآن در فضای مجازی استان شد.

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام محمدتقی کاظمی نسب  اشاره‌ای به نزول قرآن کریم در ماه مبارک رمضان و دلیل شهرت و عظمت این ماه کرده و اظهار داشت: بهره برداری کامل از روزها، شب‌ها و ساعت‌های این ماه شریف و عزیز، خصوصاً از لحظه لحظه‌های شب‌های قدر ماه مبارک رمضان بهترین شکرگذاری است چرا که در این ماه نفس کشیدن تسبیح، خواب عبادت، عمل پذیرفته و دعاها مستجاب و شب های قدر ضیافت این ماه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی به فعالیت‌های قرآنی آستان قدس رضوی اشاره و از برپایی کرسی‌های تلاوت رضوی، برگزاری پویش ها و حضور فعال در نمایشگاه های قرآن کریم، حمایت از جلسات سنتی، تربیت حافظان قرآن، برگزاری دوره‌های آموزش روخوانی قرآن کریم ویژه کودکان، طرح شباب الرضا(ع)، تحفیظ رضوی، تقدیر از پیشکسوتان و چهره‌های قرآنی و ... به عنوان شاخص ترین برنامه‌های این آستان مقدس نام می‌برد.

وی گفت: آستان قدس رضوی در حوزه قرآن و عترت از ظرفیت و توانمندی‌ها بالایی برخوردار است و بنابراین مرکز قرآن کریم این آستان مقدس می‌تواند با گسترش فعالیت‌ها، متولی برنامه‌های قرآنی در حوزه ملی و بین‌المللی  باشد.

کاظمی نسب گسترش محافل انس با قرآن کریم را زمینه ساز تقویت روحیه قرآن‌آموزی در بین نونهالان و نوجوانان می‌داند و برنامه آموزش قرآن ویژه نوجوانان و بزرگسالان و برگزاری دوره‌های تربیت مربی و مدرس قرآن کریم در زمینه‌های گوناگون را  از سری فعالیت های مثبت و تاثیرگذار این مجموعه در عرصه قرآن برمی‌شمارد.

معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی معتقد است آستان قدس رضوی دریای بیکران و دارای ظرفیتی گسترده است که می‌تواند فعالیت‌های بیشتری در عرصه‌های مختلف به ویژه در حوزه قرآن داشته باشد.

وی اشاره ای به کرسی های تلاوت رضوی می‌کند و ادامه می‌دهد: این کرسی‌ها در مناسبت‌هایی مثل دهه کرامت، دهه آخر صفر، دهه فجر و ... انجام می‌شود اما اگر این رخدادها  به صورت دائمی و مداوم برپا شود تاثیرات موثری در ترویج سبک زندگی قرآنی خواهد گذاشت.

کاظمی نسب می‌گوید: تلاوت قرآن، به دستور خداوند متعال یکی از فعالیت‌های ثابت پیامبر(ص) در مکه و مدینه برای ترویج دین مبین اسلام بود و همین امر سبب شناخت مردم ازمعارف الهی شد.

وی اضافه کرد: خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: «لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رَسُولًا مِنْ أَنْفُسِهِمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَإِنْ کَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلَالٍ مُبِینٍ؛ خدا بر اهل ایمان منّت گذاشت که رسولی از خودشان در میان آنان برانگیخت که بر آنها آیات او را تلاوت می‌کند و آنان را پاک می‌گرداند و به آنها علم کتاب (احکام شریعت) و حقایق حکمت می‌آموزد، و همانا پیش از آن در گمراهی آشکار بودند».

کاظمی نسب تصریح کرد: امروز ما اگر بخواهیم در مسیر تبلیغ فرهنگ قرآنی به روش پیامبر(ص) حرکت کنیم باید کرسی‌های تلاوت رضوی را به صورت ثابت و با حضور قاریان معروف، مشهور و مجلسی خوان در مناطق مختلف شهر و در سطح ملی داشته باشیم تا علاقمندان به کلام الله مجید از این منبع نورانی بهره مند شوند.

معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ارائه آموزش قرآن در راستای آشنایی مردم با مفاهیم قرآن با روش قرائت قرآن را ضروری می‌داند و می‌گوید: آموزش روخوانی و روانخوانی سبب مانوس شدن با قرآن می‌شود و پیام‌ها و معارف قرآن از طریق آموزش دریافت و در حقیقت فهم قرآن، در پرتو آموزش محقق می‌شود بنابراین اگر بخواهیم در حوزه قرآن کاری انجام دهیم باید کودکان را دریابیم و سبک زندگی قرآن را در بین آنان نهادینه کنیم تا در سنین بالاتر از امنیت فکری و روحی برخوردار شوند.

وی با اشاره به تاثیرات کرونا بر فعالیت‌های قرآنی و ارائه آموزه‌های قرآنی از طریق فضای مجازی،   ابراز می‌کند: شیوع کرونا توفیق اجباری برای حضور موسسات و مراکز و اساتید قرآنی در فضای مجازی بود اما توسعه این فعالیت‌ها نیازمند تامین زیرساخت‌ها و ارتقای سطح سواد رسانه‌ای فعالان و ارائه آموزش‌های لازم است.

وی ضمن تشکر از مسئولان مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی بابت حضور فعال شان در برنامه های قرآنی و همکاری با نهادهای قرآنی، می‌گوید: مدیریت این مجموعه با تدابیر خوبی که دارند برنامه‌های موثری در حوزه گسترش فرهنگ قرآن ارائه داده و خدمات ارزنده ای از سوی مرکز قرآن کریم این آستان مقدس در عرصه قرآن انجام شده است.

منبع: تسنیم

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کرسی تلاوت رضوی معاون قرآن و عترت اداره کل کرسی های تلاوت رضوی آستان قدس رضوی خراسان رضوی فعالیت ها کاظمی نسب قرآن کریم کرسی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۰۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی

نمایندگان کشورمان در شصت و چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی از سوی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و کمیته اعزام و دعوت از قاریان و حافظان قرآن کریم اعلام شد.

در شصت و چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی علاوه بر دعوت از شرکت‌کننده رشته قرائت تحقیق که به صورت یک سنت هر ساله صورت می‌گرفت، امسال برای اولین بار از شرکت‌کننده رشته حفظ کل قرآن کریم نیز دعوت شد.

بر همین اساس در رشته قرائت تحقیق حمیدرضا نصیری و در رشته حفظ کل قرآن کریم محمدرضا زاهدی نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی خواهند بود.

این دو قاری و حافظ قرآن کریم در چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم که سال گذشته در استان خراسان شمالی و شهر بجنورد برگزار شد، رتبه‌های دوم رشته‌های قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن کریم را دریافت کردند

حمیدرضا نصیری، مهندس کامپیوتر در خانواده قرآنی متولد شد. در جلسات عمومی و سنتی قرآن این شهر حضور پیدا کرد و از همین طریق استعداد او در زمینه قرائت قرآن، مشخص شد. این قاری ممتاز کشورمان از محضر اساتید پیشکسوت قرآنی زنجان چون «محمود رنگرز» بهره برده است. اساتیدی همچون احمد ابوالقاسمی، محمدحسین سعیدیان و سیدمحسن موسوی‌بلده در این دوره بیشترین تأثیر را بر تلاوت این قاری ممتاز گذاشتند.

محمدرضا زاهدی علاوه بر شناخته شدن در زمینه حفظ قرآن کریم، به عنوان یک قاری نیز شناخته می‌شود. او متولد شهریورماه ۱۳۸۱ در تهران است سعید حاجیان، حافظ، قاری و مدرس قرآن کریم یکی از اصلی‌ترین استادان محمدرضا زاهدی در دوران یادگیری قرآن کریم بوده است. او سال ۱۳۹۷ در حالی که ۱۶ سال سن بیشتر نداشت در بیست‌ودومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جایزه دبی در امارات در بخش حفظ حضور یافت و در پایان موفق به کسب رتبه خاصی نشد. شاید بهترین رتبه این حافظ کل قرآن همان رتبه دوم مسابقات سراسری قرآن کشورمان در سال ۱۴۰۲ و در چهل و ششمین دوره باشد.

یادآور می‌شود مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی در دو مرحله مقدماتی (مجازی) و نهایی (حضوری) برگزار می‌شود، سبکی که ایران طی سال‌های اخیر مبدع آن بوده است. این مسابقات در دو بخش بانوان و آقایان و در رشته‌های قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن برگزار می‌شود.

آخرین قاری ایرانی که حائز رتبه نخست این مسابقات شده، حامد علیزاده در سال ۱۳۹۶ بود. قاریان ایرانی علاوه بر دریافت چندین رتبه نخست، صاحب چندین رتبه دوم، سوم و چهارم در کهن‌ترین مسابقات بین‌المللی قرآن جهان اسلام شده‌اند. سال گذشته و در شصت و سومین دوره این مسابقات علیرضا بیژنی که همراه با امین پویا به عنوان استاد راهنما عازم این مسابقات شده بود، موفق به دریافت رتبه دوم شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • تجلیل از نخبگان قرآنی در استان البرز
  • تمرکز امسال فعالیت‌های فرهنگی بر توسعه و تقویت جلسات خانگی
  • ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی "حفظ نور رضوی" آغاز شد
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • آغاز ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی حفظ نور رضوی
  • «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید
  • «مقرأة الحرمین»؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • (ویدئو) لحظه تکان‌دهنده فوت دکتر آیت‌الله‌زاده شیرازی پشت میکروفن پس از تلاوت قرآن
  • هر صبح و شام در آستانه مقدسه رضوی قرآن تلاوت نمایند / نگاهی به شواهد تاریخی درباره پیشینه قرائت قرآن در حرم مطهر امام رضا(ع)
  • دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی