Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌گزارش رکنا، صبح شنبه گذشته جنایتی در روستای سعیدآباد ایلخانی رقم خورد که مردم روستا را شوکه کرد. آن روز دختر 13ساله‌ای به نام مبینا زمانی که در خانه‌شان تنها بود، توسط یکی از اهالی روستا به قتل رسید و وقتی پلیس وارد ماجرا شد، در کمتر از 24ساعت توانست عامل این جنایت را شناسایی و دستگیر کند. اما انگیزه قاتل از ارتکاب این جنایت چه بود و دختر تیزهوش روستا چطور به قتل رسید؟

ایوب امیری، یکی از بستگان مبینا می‌گوید: روزی که مبینا به قتل رسید، پدر و مادرش برای انجام کارهای ثبت‌نام او در مدرسه تیزهوشان و همچنین کارهای بیمه به جیرفت رفته بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مبینا به همراه دو برادرش که از خودش کوچک‌تر هستند در خانه تنها بودند اما بچه‌ها آنقدر بازیگوشی و سر و صدا می‌کردند که او از عهده مراقبت از آنها برنمی‌آمد. برای همین با مادرش تماس گرفت و گفت که بچه‌ها را به خانه پدربزرگش می‌برد.

امیری ادامه می‌دهد: خانه پدربزرگ مبینا فاصله زیادی تا خانه آنها نداشت. او بچه‌ها را می‌برد و ظاهرا فراموش می‌کند که در خانه را ببندد. دقایقی بعد وقتی بچه‌ها را تحویل پدربزرگش می‌دهد به خانه برمی‌گردد، وارد که می‌شود مردی را می‌بیند که برای سرقت وارد خانه شده است. این مرد یکی از اهالی روستا بود که همه روستا او را می‌شناسند. مرد جوانی که مدتی قبل از همسرش جدا شده بود و در اتاقی در خانه پدرش زندگی می‌کرد. این مرد در اعترافاتش گفته که آن روز در حال عبور از کوچه بوده که می‌بیند در خانه باز است و وارد که می‌شود، می‌فهمد کسی داخل خانه نیست. برای همین وارد خانه می‌شود که دست به سرقت بزند اما زمانی که داخل آشپزخانه سرگرم باز کردن کپسول گاز بوده، مبینا سر می‌رسد. سارق با دیدن او و از ترس اینکه وی همسایه‌ها را خبر کند، به طرفش حمله کرده و گلویش را می‌گیرد و سرش را به اوپن آشپزخانه می‌کوبد و به قتل می‌رساند و پس از آن هم از خانه فرار می‌کند.

جسدی در خانه

دختر 13ساله به قتل رسیده بود اما کسی از این جنایت خبر نداشت. هنوز ظهر نشده بود که کارهای اداری پدر و مادر مبینا در جیرفت تمام شد و پدر او که مردی باغدار و صاحب یک گلخانه نیز هست، به سمت گلخانه‌اش رفت و مادر راهی خانه شد. او اما وقتی به خانه رسید، با دیدن دری که باز بود و وضعیت آشفته داخل خانه نگران شد و زمانی که خودش را به پذیرایی رساند جسد بی‌جان دخترش را دید که روی زمین افتاده بود.

مادر مبینا وحشتزده و فریادزنان از همسایه‌ها کمک خواست و ماجرا به اورژانس گزارش شد اما دیگر دیر شده بود. با به دست آمدن شواهدی که نشان می‌دهد دختر نوجوان به قتل رسیده است، ماجرا به پلیس گزارش شد و تیمی از کارآگاهان جنایی جیرفت راهی محل حادثه شدند.

رسید رازگشا در قتل مبینا

امیری می‌گوید: زمانی که مأموران در حال بررسی برای پیدا کردن ردی از عامل جنایت بودند، یک رسید بانکی پیدا کردند که به‌ نظر می‌رسید از جیب قاتل افتاده بود. تاریخ رسید نشان می‌داد که او دقایقی قبل از جنایت از مغازه‌ای خرید کرده است. مأموران راهی مغازه شدند و با بررسی دوربین‌های مداربسته، تصویر قاتل را به‌ دست آوردند. صاحب مغازه با دیدن تصویر، قاتل را شناخت و مأموران پلیس در کمتر از 24ساعت موفق شدند این مرد را دستگیر کنند.

وی ادامه می‌دهد: در خبرگزاری‌ها اعلام شده بود که این مرد به ‌خاطر اختلاف با پدر و مادر مبینا دست به این جنایت زده است اما این مسئله صحت ندارد. قاتل هیچ اختلافی با این خانواده نداشته و حتی شایعاتی مبنی بر اینکه وی دچار بیماری روحی و روانی است نیز کذب است. او به قصد سرقت وارد خانه شده بود اما با دیدن مبینا و از ترس دستگیری او را به قتل رساند و جنایتی که وی مرتکب شد، نه‌تنها پدر و مادر مبینا، بلکه همه مردم روستا را عزادار کرده است. احساسات عمومی مردم روستا جریحه‌دار شده و پدربزرگ مبینا که وابستگی زیادی به او داشت حالش خوب نیست و می‌گوید که تنها چیزی که آرامش می‌کند قصاص قاتل است. حتی مردم روستا نیز از ما می‌خواهند که هرگز از این جنایت هولناک نگذریم و همه ما خواهان آن هستیم که این پرونده به‌طور ویژه رسیدگی شود و قاتل هر چه زودتر به مجازات برسد.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

منبع: رکنا

کلیدواژه: سهام عدالت قیمت خودرو کرونا مبینا قتل مبینا قتل سارق مبینا قاتل مبینا سرقت اخبار حوادث قتل دختر جیرفت جنایت هولناک روستای سهام عدالت قیمت خودرو کرونا کرونا عکس جوان ایران قتل قیمت اتهام دختر بورس فیلم قتل رسید مردم روستا مادر مبینا پدر و مادر بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۰۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این لک لک ها اهالی را مجبور به خانه سازی می کنند

همشهری آنلاین زهرا رفیعی: رییس شورای روستای کپرجودکی در اینستاگرامش قصه لک‌لک جدید را منتشر می‌کند و از سراسر ایران دوستداران محیط زیست چند نفری هزینه ساخت خانه جدید را برعهه می‌گیرند و برایش به اندازه نیاز خرید مواد اولیه پول می‌ریزند. چند روز بعد آهنگر روستا که برادر رییس شورای روستاست، سفارش جدید را تحویل می‌دهد او نیز فقط پول آهن آشیانه لک‌لک را می‌گیرد و دستمزدش حال خوب لک‌لک‌هاست. لک‌لک‌ها خانه‌دار که شوند دیگر تمام سال در روستا می‌مانند و فقط نسل جدید راهی زیستگاه‌های گرمتر می‌شوند. لک‌لک‌ها به هوای تالابی به این منطقه می‌آیند که سالهاست برای زنده ماندن میان پساب شهر بروجرد و زهکش‌هایی که روستاییان برای کشت خیار و برنج زمین را خشک می‌کنند، در تقلاست. اهالی روستای کپرجودکی به عشق لک‌لک‌ها سهم مراتع اجدادی خود را به تالاب بخشیدند و اجازه داده‌اند این زیستگاه برای سکونت لک‌لک‌ها باقی بماند. جعفر کرمی‌پور رییس شورای روستای کپرجودکی در گفت و گو با همشهری از ترجیح عمده جوانان روستا می‌گوید که می‌خواهند «تالاب بیشه دالان برای لک‌لک‌ها حفظ شود»

عکس‌ها: زهرا رفیعی چه شد که به فکر ساختن لانه برای لک‌لک‌ها افتادید؟

شب سیزده‌به‌در سال ۸۵ که زلزله ۶.۲ ریشتری آمد لانه‌های تنومند و قدیمی از روی درخت‌ها و سقف حمام روستا به زمین افتاد اما سیل ۱۳۹۸ برای روستای ما برکت آورد. تالاب پرآب شد و دو سال بعد از آن هم به لطف خدا، بارندگی خوب بود. از آن سال زادآوری لک‌لک‌ها خیلی خوب شد. هر کدام سه تا جوجه را بزرگ کردند. لک‌لک‌ها تمام سال اینجا ماندند و فقط بچه‌هایشان لانه را ترک کردند. سال بعد لک‌لک‌ها بالغ به روستا برگشتند. عید ۱۴۰۱ به ناگهان، تمام تیرهای برق پر از لک‌لک شد. نمی‌دانستیم چطور به لک لک‌ها کمک کنیم. تجربه‌ای نداشتیم. از دوستان محیط زیستی پرسیدیم آنها گفتند برخی لاستیک کهنه به سر تیر می‌اندازند. یک ساعت بعد از اینکه سر تیر چراغ برق لاستیک گذاشتیم لک‌لک‌ها آمدند. آنها ده‌ها بار چوب آوردند و باد زد و لانه را خراب کرد. آقای کل‌نگری از فعالان محیط زیست اراک پیشنهاد داد که برایشان سبد آهنی بسازیم ولی برای این کار اداره برق باید همکاری کند و سیم‌های برق را از بالای دکل پایین‌تر بیاورد. آقای محمدعلی خسروی رییس اداره برق بروجرد با جان و دل پای کار آمد و با اینکه برایشان هزینه بر بود این کار را کردند. عید ۱۴۰۱ اولین آشیانه‌های آهنی را نصب کردیم. لک‌لک‌ها تا ۵ روز سراغ ۷ عدد آشیانه آهنی نیامدند. فکر کردیم ایده خوبی نبوده است. اما یک روز صبح دیدم که در تمام لانه‌ها لک لک نشسته است. اما خشکسالی همان سال باعث شد لک‌لک‌ها جوجه‌هایشان را از لانه بیرون بیندازند. بحمدالله در سال ۱۴۰۲ لک‌لک‌ها ۲۳ لانه درست کردند و همه جوجه‌هایشان را نگه داشتند. هیچ تلفاتی هم نداشتیم چون تالاب خشک نبود. از ابتدای امسال تا الان با کمک خیرین و دوستداران محیط زیست ۶ لانه ساختیم. هر لک‌لکی که خانه بخواهد، چند روزی روی تیر چراغ مورد نظرش می‌نشیند. در واقع انگار به ما خبر می‌دهد و ما هم دست به کار می‌شویم. اهالی روستا به خنده به من می‌گویند بابای لک‌لک‌ها، ولی کار اصلی را خیرین می‌کنند. به زودی ۴ لانه دیگر هم نصب خواهیم کرد.

لک لک ها انتخاب می‌کنند که روی کدام تیر برق خانه آینده شان ساخته شود مردم چطور کمک می کنند؟

وقتی در پیج اینستاگرام اعلام می‌کنم که می‌خواهیم برای کل‌لکی آشیانه بسازیم مردم به صورت مشارکتی هزینه ساخت لانه را پرداخت می‌کنند. افراد با نیت خیرات برای اموات پول ساخت را به دهیاری روستا می‌دهند. پارسال خواهر زوجی که سه شب بعد از شب عروسی‌شان در اثر گازگرفتگی فوت کردند، هزینه ساخت یک لانه را به نیت آنها پرداخت کرد. از بودجه دهیاری هم برای ساخت لانه استفاده می‌کنیم.

قبل از این لک لک‌ ها لانه‌ هایشان را کجا درست می کردند؟

بزرگترهای ما می‌گویند که ده‌ها سال قبل این روستا لک‌لک‌های زیادی داشت. آنها درخت‌های بلند صنوبر و چنار لانه می‌ساختند. اما با خشکسالی برای دو دهه لک‌لک‌ها از روستا رفتند. سال ۵۲ پدرم راهی حج شد. بهار آن سال یک جفت لک‌لک روی تیربرق جلوی خانه پدرم لانه ساخت. اهالی آن دو جفت را حاجی لک‌لک صدا می‌کردند. بعدها که لک لک ها دیدند کسی کارشان ندارد روی بام خانه‌ها هم لانه ساختند.

از لانه های باقی مانده از زلزله ۱۳۸۵ لک‌ لکها فقط بهار و تابستان ها اینجا هستند؟

سال ۸۵ زلزله آمد و بسیاری از لانه‌ها خراب شد. تا پیش از آن لک‌لک‌ها با سرما لانه‌هایشان را ترک می‌کردند و بهار برمی‌گشتند ولی چند سال بعد دیگر تمام سال اینجا هستند.

آیا لک‌ لک ها تلفاتی هم دادند؟

بزرگترین عامل تلف شدن لک‌لک‌ها ترانس برقی بود که سالی ۱۲-۱۰ بال را به کشتن می‌داد. اداره برق همکاری کرد و ترانس نزدیک تالاب را عایق‌بندی کرد و الان تک و توک پرنده مرده ببینیم.

مصالح خانه لک‌لک‌ها از چیست؟

لک‌لک‌ها با چوبهای خشکی که در بستر تالاب رشد می‌کند لانه می‌سازند. بعضی وقتها هم دیده‌ایم که از لانه همسایه‌شان چوب می‌دزدند. روی آسمان دعوا هم می‌کنند و بالهایشان را به هم می‌زنند. تا حالا لک‌لک‌های زخمی را هم با کمک فعالان محیط زیست تیمار هم کرده‌ایم.

پرنده‌های زیادی از طبقات پایینی لانه لک لک‌ها به عنوان خانه خود استفاده می‌کنند
از جمله این گونه‌ها می‌توان به گنجشک خانگی، گنجشک درختی، سار، دلیجه معمولی، جغد کوچک، سبزقبای اروپایی، دم‌جنبانک‌ ابلق، دم‌سرخ سیاه، کلاغ گردن‌بور و گنجشک سینه‌سیاه اشاره کرد آیا گونه دیگری از پرندگان هم می‌آیند؟

لک‌لک‌ها وقتی در دو حالت منقارشان را به هم می‌زنند. یکبار وقتی است که جفتشان به خانه می‌آیند و دیگری وقتی که احساس خطر کنند. اواسط پاییز تا اوایل زمستان چند جفت درنا به تالاب می‌آیند و وقتی می‌خواهند روی تیرهای برق بنشینند، لک‌لک ها با صدا آنها را دور می‌کنند. برای تالاب پرنده‌های مهاجر مثل اگرت و حواصیل و ... می‌آیند.

شغل اهالی روستاهای مجاور با اهالی کپرجودکی فرق می‌کند؟

شغل ما هم دامداری و کشاورزی است. ولی ما تصمیم گرفته‌ایم که در اراضی تالابی روستا کشاورزی نکنیم. قسمت‌هایی از تالاب در فصول گرم خشک می‌شود در دهه ۴۰ این زمین‌های بین ۶ روستای اطراف تالاب صرفا برای دامداری و حصیربافی تقسیم شد. از دهه ۸۰ روستاییان مراتع را تغییر کاربری دادند. از سال ۱۴۰۱ با بالا رفتن قیمت‌ها، اهالی روستاهای اطراف علاوه بر برنج، خیار هم کاشتند. اما ما اهالی روستای کپرجودکی تصمیم گرفتیم که بگذاریم تالاب برای حیات وحش منطقه باقی بماند. ادعای روستاییان اطراف تالاب این است که فقیرند و به پول خیار و برنج نیاز دارند. در حالی که این زمین‌ها از دهه ۴۰ در اختیار کسانی بوده که دام‌های زیاد داشته‌اند. اهالی کم بضاعت روستاهای اطراف زمینی ندارند که بخواهند بکارند و سود کنند.

لانه‌ای که اهالی کپرجودکی برای لک لک ها با آهن می‌سازند سود سالیانه مثلا کاشت خیار چقدر است که شما از آن گذشتید؟ به هر حال به نظر می رسد چون این تالاب با وجود ارزش‌های زیستی بالا ثبت جهانی نشده وزارت کشاورزی و نیرو با کشت محصولات آب بر مشکلی نداشته باشند.

سال‌ها قبل اهالی روستاها با دامداری و نی‌بری امرار معاش می‌کردند و سالانه ۵ تن بیشتر گندم نمی‌توانستند برداشت کنند. اما از زمان تغییر کاربری اراضی تالابی اوضاع تغییر کرده است. تا آنجا که می دانم یکی از روستاها ۴-۳ میلیارد تومان با گران شدن قیمت خیار درآمد داشته است. ما اهالی روستای کپرجودکی ترجیح می‌دهیم درآمد روستا از گردشگرانی باشد که برای دیدن طبیعت و لک‌لک‌ها به اینجا می‌آیند. دو سال پیش که شروع کردیم به ساختن لانه برای لک‌لکها با کمک چند راهنمای گردشگری از مردم خواستیم به روستا بیایند. فکر می‌کردیم حدود ۱۵۰-۱۰۰ نفر مهمان داشته باشیم. از همسرم خواستم کمی آش و نان بپزد. استقبال خیلی خوب بود. حدود ۵۰۰ نفر آمدند ولی ما آماده نبودیم. به نظر ما اگر سازمان‌های گردشگری، محیطزیست و استانداری حمایت کند. مثلا روستایمان را سنگ‌فرش کنند، وام بدهند روستا را برای حضور گردشگر آماده کنیم تا از طریق گردشگر اشتغالزایی کنیم و جوان‌هایمان از روستا نروند.

کد خبر 847871 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها وزارت میراث فرهنگی و گردشگری حیوانات - حیات وحش سفر - گردشگری حیوانات - انقراض گونه‌ها سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • عامل جنایت گاندی نمی‌دانست قاتل است | گفت و گو با متهم
  • این لک لک ها اهالی را مجبور به خانه سازی می کنند
  • جنایت هولناک در ویلای زیبا!
  • قتل شاگرد قهوه خانه به دست کارگر اخراجی
  • دستگیری قاتل مسلح در کمتر از ۲۴ ساعت در کاشمر
  • بخشش عجیب‌ در خوزستان؛ مقتول، قاتلش را بخشید
  • عجیب‌ترین بخشش در خوزستان؛ مقتول، قاتلش را بخشید
  • وقتی مقتول دستور بخشش قاتلش را داد!
  • عجیب‌ترین بخشش در خوزستان: مقتول دستور بخشش قاتلش را داد
  • آئینی سنتی که همه ساله با اجرای آن باران می‌بارد