Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاطمه دعاگویان در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: دوم اردیبهشت روز جهانی زمین پاک تلنگری برای بررسی راهکارهای حفظ و نگهداری زمین، پاک نگه داشتن آن، شیوه‌های کاهش تولید پسماند و دفن اصولی پسماند است.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه شعار امسال روز زمین پاک «احیای زمین و افزایش بهره‌وری برای توسعه پایدار» است، اظهار کرد: وقتی توسعه پایدار را مطرح می‌کنیم در حقیقت از راهکارهایی سخن می‌گوییم که از نابودی طبیعت، اتلاف منابع طبیعی، تخریب سامانه‌های زیستی و تغییر اقلیم جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهمیت جنبه‌های زیست‌محیطی موضوع بهره‌وری

دعاگویان با اشاره به اینکه وقتی سخن از بهره‌وری می‌زنیم نیز تنها نباید به مسائل اقتصادی توجه کنیم، بیان‌کرد: باید جنبه‌های اجتماعی و زیست محیطی در موضوع بهره‌وری را نیز مد نظر قرار دهیم.

وی با اشاره به اهمیت مسئله مدیریت مصرف منابع در موضوع بهره‌وری و تأثیر آن بر محیط زیست ادامه‌داد: در این حوزه یکی از مهمترین مسائل کاهش تولید پسماند است که در داشتن یک زمین پاک بسیار مهم تلقی می‌شود.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست محیط زیست خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه میزان تولید پسماند با الگوی مصرف ما رابطه مستقیمی دارد، افزود: ما در خراسان‌جنوبی در بحث مدیریت پسماند باید یک برنامه جامع داشته باشیم.

دعاگویان گفت: کسی که در بخش صنعت و معدن سرمایه‌گذاری می‌کند، باید شیوه تولید او به گونه‌ای باشد که کمترین پسماند را تولید کرده و یا در صورت امکان پسماند مجموعه صنعتی و و تولیدی او در چرخه بازیافت قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه سازمان محیط زیست در حوزه پسماند یک دستگاه نظارتی است، اظهار کرد: پسماندها نیز شامل پسماند عادی، صنعتی، کشاورزی، پزشکی و ویژه است که در این بین در خراسان‌جنوبی تولید پسماند عادی از سایر پسماندها بیشتر است.

پسماند روزانه در خراسان جنوبی نیاز به مدیریت دارد

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به اینکه از این جهت پسماند عادی و روزانه ما نیاز به مدیریت دارد، بیان‌کرد: در حوزه پسماند صنعتی نیز مشکلاتی داریم که نیاز به مدیریت و اختصاص محل دفن خاص دارد که از طریق کارگروه مدیریت پسماند استان پیگیری می‌کنیم.

دعاگویان با بیان اینکه برای دفن پسماند شهرک صنعتی بیرجند محلی مورد مطالعه قرار گرفته است، ادامه‌داد: در حال حاضر ما رها شدگی پسماند در اطراف شهرک صنعتی بیرجند را داریم.

وی گفت: متأسفانه موضوع تفکیک پسماند از مبدأ در مورد پسماندهای در شهر جدی گرفته نشده و دلیل آن این است که طرح‌های جامع مدیریت پسماند در بسیاری از شهرهای خراسان جنوبی هنوز در مرحله مطالعه است و از قانون در این زمینه عقب هستیم.

تصویب طرح جامعه مدیریت پسماند در بیرجند

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی اظهار کرد: خوشبختانه به واسطه پیگیری‌های انجام شده طرح جامع مدیریت پسماند شهر بیرجند به تصویب رسیده است و با این تصویب می‌توان قدم‌های بعدی در این حوزه را برداشت.

دعاگویان در رابطه با ارتباط شیوع کرونا و موضوع زمین پاک یادآور شد: شاید شیوع کرونا به واسطه حضور کمتر مردم در محیط زیست منجر به تخریب کمتر سرمایه‌های زیستی شده باشد ولی از طرف دیگر به واسطه مصرف زیاد ماسک، ظروف یک مصرف، دستکش‌های یک بار مصرف و …پسماند بیشتری در ایام شیوع کرونا تولید شده است.

وی ادامه داد: حجم تولید پسماند در خراسان‌جنوبی از میانگین کشور بالاتر نیست ولی متأسفانه تولید پسماند پلاستیکی ما بسیار زیاد است که در این زمینه نیاز به فرهنگ سازی داریم.

کد خبر 5195168

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره کل محیط زیست خراسان جنوبی مدیریت پسماند پسماند ویروس کرونا شیوع کرونا کرمانشاه آمار کرونا بوشهر زلزله واکسن کرونا گناوه روز ارتش ارتش جمهوری اسلامی ایران ماه رمضان ۱۴۰۰ ماه مبارك رمضان محدودیت های کرونایی اردبیل معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست محیط زیست خراسان جنوبی خراسان جنوبی مدیریت پسماند تولید پسماند بهره وری زمین پاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۱۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی

 به دنبال فراخوان اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اهواز و انجمن‌های محیط زیستی مبنی بر پاکسازی ساحلی رودخانه کارون و دعوت از عموم شهروندان اهوازی جهت مشارکت در این برنامه تعدادی از فعالان و دوستداران طبیعت نسبت به پاکسازی محیط اقدام نمودند.

صغری رستمی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اهواز در ابتدای این مراسم ضمن تقدیر از حضور داوطلبانه دوستداران محیط زیست در این برنامه گفت: اجرای این گونه برنامه‌ها در راستای فرهنگ سازی برای توجه به مقوله پسماند و جلوگیری از آلودگی‌های محیط زیست است و خواستار مشارکت همه اقشار جامعه در این گونه حرکت‌های زیست محیطی شد.

وی افزود: امروزه یکی از مهمترین معضلات در بخش پسماند در استان، کشور و حتی جهان، پلاستیک است که باید برای کاهش آن و جایگزین با موادی که سریعتر تجزیه و آسیب کمتری به محیط زیست بزنند، اقدام کنیم.

رستمی ادامه داد: باید به کودکان یاد داد که ما نه تنها زباله‌ها را در طبیعت رها نمی‌کنیم، بلکه زباله‌های رها شده را هم جمع آوری می‌نماییم تا طبیعت زیبایمان را از وجود ناپاکی‌ها پاکسازی نماییم.

 این مراسم از کوچکترین فعال محیط زیست نیز با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  •  عدم اجرایی شدن کامل طرح تفکیک زباله از مبداء چالشی بزرگ است
  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد