Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@13:28:40 GMT

بهترین غذاها برای وعده های سحری و افطاری چیست؟

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۷۱۹۴۸

بهترین غذاها برای وعده های سحری و افطاری چیست؟

روزه گرفتن تأثیرات بسیار مفیدی بر سلامت جسم و اندام‌های داخلی بدن دارد. با رعایت نکات تغذیه ای اصولی و خوردن سحری و افطاری مناسب، می‌توانیم از مزایای این ماه برای سلامت بدن بیشتر بهره بگیریم.

به گزارش خبرنگار ایمنا، در زمان روزه‌داری بدن برای چندین ساعت بدون غذا می‌ماند. بدون شک گرسنگی به مدت طولانی اشتباه است، اما از آنجا که روزه گرفتن با طلوع خورشید آغاز می‌شود و با غروب آن به پایان می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعادل غذا و مایعات دریافتی در ماه رمضان بسیار اهمیت دارد. در طول ماه رمضان باید بیشتر از قبل به نوع غذا خوردن خود اهمیت دهید و مطمئن شوید که از تمام پنج گروه مواد غذایی برای تعادل و تنوع استفاده می‌کنید. در همین ارتباط با مجید کلاهدوزان، متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت و گویی داشتیم که شرح آن را در ادامه می‌خوانید:

بهترین توصیه شما برای اینکه افراد پس از خوردن افطاری دچار ضعف نشوند، چیست؟

بسیاری از روزه داران بر حسب عادت روزه خود را با آب جوش و نبات باز می‌کنند که این کار برای سلامتی آنها مضر است، زیرا معده زمان زیادی خالی بوده و یک دفعه با آب جوش پر می‌شود که مضر است. همچنین قند موجود در نبات، سریع وارد روده کوچک شده و جذب خون می‌شود. در نتیجه میزان سطح قند خون به سرعت بالا می‌رود. در این زمان بدن مجبور است انسولین زیادی ترشح کند. به این ترتیب سریع قند خون کاهش می‌یابد و فرد احساس ضعف پس از افطار می‌کند. علت دیگر احساس ضعف پس از افطار، مصرف نان سفید، برنج و زولبیا بامیه است. شیر ولرم همراه با خرما، عسل، بیسکویت سبوس دار و نان سوخاری، گزینه درستی برای افطار اول است. مصرف سوپ و آبمیوه هم از گزینه‌های مفید در افطار اول به حساب می‌آید. بهتر است نماز پس ازافطار اول اجابت شود زیرا باید بین افطار اول تا افطار دوم بین ٣٠تا ٤٥ دقیقه زمان وجود داشته باشد تا افطار اول هضم و جذب شود، قند خون به سرعت بالا نرفته و انرژی تحلیل نرود.

در افطار دوم بهتر است کدام مواد غذایی مصرف شود؟

بهتر است در افطار دوم غذاهایی مشابه شام مانند نان و پنیر به همراه سبزیجات (خیار، گوجه و سبزی خوردن)، میوه‌ها (هندوانه، طالبی، خربزه) یا انواع مغزجات (گردو، پسته و بادام) مصرف شود. در افطار دوم می‌توان برنج را همراه با حبوبات و سویا مصرف کرد. انواع آش‌ها (رشته، کشک، قلمکار) هم گزینه مناسبی برای افطار دوم است. خوشبختانه انواع آش‌های بیرون پز نیز قابلیت تغذیه‌ای خوبی دارند.

در وعده سحر چگونه تغذیه کنیم تا دچار گرسنگی نشویم و انرژی بدن خود را تامین کنیم؟

در وعده سحر غذای پخته شده حاوی چربی و پروتئین پیشنهاد می‌شود، زیرا چربی‌ها تخلیه معده را به مدت سه ساعت و نیم به تأخیر می‌اندازند. هر چه معده دیرتر تخلیه شود، زمان گرسنگی هم به تأخیر می‌افتد. همچنین پروتئین‌ها و چربی‌ها تأمین کننده‌های انرژی خوبی برای بدن هستند. در وعده سحر انواع خورشت با برنج، انواع کباب با نان سبوس‌دار و برنج همراه با حبوبات، گزینه‌های مناسبی است. مصرف برنج همراه با حبوبات باعث می‌شود فیبر موجود در حبوبات سرعت جذب قند برنج را کندتر کند. همین موضوع گرسنگی را به تأخیر می‌اندازد.

مصرف صحیح آب بین وعده افطار تا سحر چگونه است؟

مصرف زیاد آب پس از اذان مغرب برای سلامتی بدن مضر است و به معده و روده آسیب می‌رساند. بهتر است بین افطار اول و افطار دوم، یک لیوان آب میل کنید. سپس بین افطار دوم تا قبل از خواب، آنقدر آب بنوشید که مثانه پر شود. این کار باعث می‌شودبدن از آب سیراب و کمبود آب بدن جبران شود. در نتیجه اضافه آب وارد مثانه می‌شود. در وعده سحر هم می‌توانید یک لیوان آب بنوشید.

روش صحیح مصرف سبزیجات و میوه‌ها در ماه رمضان چگونه است؟

حداقل باید در ماه رمضان سه واحد از سبزیجات مصرف شود. توصیه بیشتر برای مصرف سبزیجات رنگی به خاطر حجم بالای آنتی اکسیدان و سبزیجات دارای برگ تیره، به دلیل مقادیر زیاد فیبر و املاح آنها است. از سه واحد سبزیجات، باید دو واحد در نوبت سحر میل شود، زیرا فیبر موجود در سبزیجات آب را به خود می‌گیرد و تا نزدیک افطار، ذخیره آب خوبی را برای بدن تأمین می‌کند. همچنین یک واحد (٢٥٠گرم) از سبزیجات هم پس از افطار دوم باید مصرف شود. سبزیجات را می‌توانید به صورت سبزی خوردن، سالاد شیرازی حاوی لیموترش، روغن زیتون یا روغن کانولا مصرف کنید. حداقل سه واحد میوه نیز باید مصرف شود. توصیه می‌شود دو واحد از میوه‌های آبدار (هندوانه، طالبی، خربزه) بعد از افطار دوم و یک واحد میوه سفت حاوی فیبر را در وعده سحر میل کنید.

توصیه شما برای مصرف لبنیات روزه داران چیست؟

خوردن لبنیات در ماه رمضان نباید فراموش شود. لبنیات باید حداقل سه واحد به صورت ماست، شیر، پنیر، دوغ و کشک مصرف شود، به طوری که یک واحد از آن (یک لیوان شیر) در افطار اول، یک واحد (ماست یا پنیر) در افطار دوم و یک واحد لبنیات نیز (دو لیوان دوغ معادل یک واحد لبنیات) هم در وعده سحر میل شود.

مصرف صحیح مغزجات و روغن‌ها برای روزه داران باید چگونه باشد؟

به علت چربی موجود در مغزجات، بهتر است این مواد غذایی در وعده سحر میل شوند. مصرف مجاز روزانه روغن شامل ۶ قاشق غذاخوری (چهار قاشق روغن زیتون و دو قاشق کانولا) است. بهتر است در ماه رمضان چهار قاشق روغن را در وعده سحر و دو قاشق را در افطار دوم و پس از آن مصرف کنید. به این ترتیب انرژی بدن تأمین شده و از یبوست هم جلوگیری می‌شود.

افراد روزه دار باید چند ساعت بخوابند و چگونه ورزش کنند؟

توصیه می‌شود فرد روزه دار حداقل پنج ساعت، خواب شبانه داشته باشد که بدن او دچار ضعف نشود. خواب بعد از وعده سحر توصیه نمی‌شود، زیرا معده پر است و باعث بروز مشکلات و بیماری می‌شود. میزان خواب نیمروزی هم حداکثر یک ساعت پیشنهاد می‌شود. همچنین افراد روزه دار باید در شبانه روز سه مرتبه ورزش کنند. بهترین زمان ورزش بین افطار اول و افطار دوم است. زمان‌های مناسب دیگر ورزش کردن قبل از خواب و قبل از افطار است.

کد خبر 487324

منبع: ایمنا

کلیدواژه: روزه داری ماه رمضان سبزیجات ميوه ورزش خواب سلامت تغذیه سالم وعده سحری بهترین غذا برای سحری بهترین غذا برای سحری ماه رمضان افطاری رمضان 1400 تغذیه در ماه رمضان افطاری و سحری های مقوی تغذیه روزه داری در ایام کرونا سلامت ماه رمضان بایدها و نبایدهای تغذیه در سحر و افطار شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق افطار دوم ماه رمضان وعده سحر بین افطار افطار اول روزه دار مصرف شود سحر میل سه واحد یک واحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۱۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«احمدعباسی» آقای گل جام ملت‌ها شد

 سعید احمدعباسی، راس تیم ملی فوتسال ایران به عنوان بهترین بازیکن جام ملت‌های فوتسال آسیا ۲۰۲۴ انتخاب شد.

سعید احمدعباسی که یکی از بازیکنان باتجربه تیم ملی است، در این مسابقات از بازیکنان تاثیرگذار ایران بود و توانست ۸ گل در این مسابقات به ثمر برساند که یکی از آنها در دیدار فینال و در جریان پیروزی ۴ بر ۱ برابر تایلند بود.

باقر محمدی، دروازه‌بان تیم ملی فوتسال ایران به عنوان بهترین دروازه‌بان جام انتخاب شد.

همچنین تیم فوتبال تایلند، جایزه بازی جوانمردانه را دریافت کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان ورزشی فوتبال و فوتسال

دیگر خبرها

  • ۶۰ درصد غذا های المپیک پاریس «غیرگوشتی» است
  • روش‌های پیشگیری و قطع ریزش موی سر، ابرو و مژه
  • اولویت تامین انرژی با صنایعی دارای حداکثر بهره‌وری در روند مصرف است
  • رکورد مهم عیسی آل‌کثیر در جام‌حذفی
  • کشف ۸۵۰ کیلوگرم گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی و غیرقابل مصرف دام و طیور
  • بهترین فصل ادن هازارد، گل ها و مهارت های برتر (۲۰۱۵/۱۶) / فیلم
  • خسته هستید؟ این غذاها را بخورید
  • بهترین بازیکن و آقای گل آسیا: حس هفتم تیم‌ملی
  • عملیات «وعده صادق» امید به مقاومت در سایر کشورها را افزایش داد
  • «احمدعباسی» آقای گل جام ملت‌ها شد