Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه لایحه‌ای را به تصویب رساند که اختیارات قوه مجریه را برای صدور ممنوعیت‌های مسافرتی، همانند آنچه دونالد ترامپ علیه چند کشور اکثرا مسلمان به راه انداخت، در آینده محدود می‌کند.

 به نقل از پایگاه خبری هیل، قانونگذاران آمریکایی با ۲۱۸ رای موافق و ۲۰۸ رای مخالف این لایحه را به تصویب رساندند و تنها یک نماینده جمهوری‌خواه در حمایت از آن به دموکرات‌ها پیوست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این لایحه با عنوان «قانون ضد تبعیض مبتنی بر منشاء ملی برای غیر مهاجران» (منع ممنوعیت) صراحتا تبعیض مذهبی در تصمیمات مرتبط با مهاجران را ممنوع می‌کند. هرگونه محدودیت‌ مهاجرتی فقط در صورت وجود "منافع قانع‌کننده دولت" توسط قوه مجریه صادر می‌شود.

وزارت خارجه و وزارت امنیت داخلی آمریکا پیش از اعمال چنین تصمیمی باید با کنگره رایزنی کرده و شواهد مشخصی در توجیه این محدودیت مهاجرتی و مدت زمان پیشنهادی خودشان ارائه کنند.

جودی چو، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا که از نگارندگان این لایحه و رئیس انجمن آمریکایی‌های آسیایی-اقیانوسیه‌ای در کنگره گفت: ما باید اطمینان حاصل کنیم که هیچ رئیس‌جمهوری هرگز قادر نباشد که مردم را از آمدن به آمریکا صرفا به دلیل مذهبشان منع کند.   

جمهوری‌خواهان آمریکایی هشدار دادند که لایحه مذکور به شکلی غیر ضروری اختیار قوه مجریه را تضعیف می‌کند و به جای آن، خواستار اقدام برای رسیدگی به افزایش کنونی مهاجران در مرز آمریکا – مکزیک شد.

اندی بیگز، نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا هم گفت: این رئیس‌جمهور است که تمام قدرت اجرایی را در دست دارد و باید تعیین کند که ورود افراد را تعلیق کند و نه فقط با رایزنی، بلکه با اجازه، با وزارت خارجه و وزارت امنیت داخلی.  

مجلس نمایندگان آمریکا همچنین روز چهارشنبه لایحه‌ای را با ۲۱۷ رای موافق و ۲۰۷ رای مخالف به تصویب رساند تا اطمینان حاصل کند که شهروندان و دیگر افراد دارای وضعیت حقوقی که در بنادر ورودی آمریکا بازداشت می‌شوند، می‌توانند برای فهم حقوق خودشان با یک وکیل رایزنی کنند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا در هفته اول روی کار آمدن در سال ۲۰۱۷ با امضای یک دستور اجرایی صدور روادید برای کشورهای متعددی که عمدتا مسلمان بودند، محدود کرد. این ممنوعیت سفر بارها تغییر کرد تا نهایتا شامل پنج کشور عمدتا مسلمان شامل ایران، سوریه، یمن، لیبی و سومالی شود. همچنین نام کره شمالی و ونزوئلا سال ۲۰۱۸ به دست دیوان عالی آمریکا تایید شد./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مجلس نمایندگان آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۳۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه هفتم پیش از پایان مجلس یازدهم به دولت ابلاغ می‌شود

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به هماهنگی‌هایی که بین مجلس و هیئت نظارت مجمع تشخیص بر سر موارد اختلافی در لایحه برنامه هفتم وجود دارد، بررسی این لایحه بدون شک پیش از پایان مجلس یازدهم به اتمام خواهد رسید. - اخبار سیاسی -

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره آخرین وضعیت بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس گفت: در نشست علنی روز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی برخی ایرادات شورای نگهبان به مصوبه مجلس در رابطه با لایحه برنامه هفتم مورد بررسی قرار گرفت. 

کاهش معافیت‌های مالیاتی بودجه برمبنای احکام برنامه هفتم بود

 

وی افزود: در همین رابطه اکثر ایرادات شورای نگهبان به این مصوبه مرتفع شد اما در عین حال نمایندگان بر روی برخی مصوبات خود نیز اصرار کردند که با این اوصاف این بخش از مواد برنامه هفتم برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال خواهد شد. 

عضو هیئت رئیسه مجلس در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه در روزهای پایانی مجلس یازدهم قرار داریم، آیا اتمام بررسی لایحه برنامه هفتم در مجلس فعلی میسر خواهد بود، گفت: با توجه به اینکه پیش از این مجلس و هیئت نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با مواد اختلافی با شورای نگهبان هماهنگی‌هایی را با هم داشته‌اند، بدون شک در جلسات باقی مانده از مجلس یازدهم، کار بررسی برنامه هفتم توسعه نیز به پایان خواهد رسید و این قانون برای اجرا به دولت ابلاغ می‌شود. 

به گزارش تسنیم، لایحه برنامه هفتم توسعه 5 ساله کشور با تاخیری دو ساله در تاریخ 28 خرداد سال 1402 توسط رئیس‌جمهور تقدیم مجلس شد که بلافاصله مجلس آن را به دلیل ناقص‌بودن به دولت، بازگرداند و بعد از دو ماه دولت مجددا این لایحه را با اصلاحاتی به مجلس فرستاد و مجلس با وجود درگیر بودن نمایندگان با انتخابات اسفندماه، اواسط آذرماه آن را تصویب و برای نهایی‌شدن به شورای نگهبان ارسال کرد.

شورای نگهبان نیز اواخر دی‌ماه این لایحه را برای رفع ایرادات آن به مجلس برگرداند. در ادامه با توجه در اولویت‌ بودن بررسی و تصویب سند بودجه 1403 در مجلس، روند اصلاح و رفع ایرادات شورای نگهبان در مجلس به تاخیر افتاد و باعث شد که بررسی و تصویب بودجه 1403 بدون تصویب سند بالادستی آن یعنی برنامه هفتم توسعه، انجام شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از احتمال دخالت نظامی در اوکراین خبر داد
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • رئیس مجلس نمایندگان آمریکا خواستار تشدید سرکوب معترضان حامی فلسطین شد
  • خط و نشان کشیدن رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای دانشجویان حامی فلسطین
  • رئیس مجلس نمایندگان آمریکا خواستار لغو روادید دانشجویان معترض شد
  • تصویب لایحه «حفاظت از داده‌های شخصی» در کمیسیون حقوقی دولت
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت، تصویب شد
  • برنامه هفتم پیش از پایان مجلس یازدهم به دولت ابلاغ می‌شود