Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از سایت اسپیس، مریخ نورد «استقامت» ناسا که چندی پیش عازم فضا شده و با موفقیت در سیاره سرخ مستقر شد در اقدامی شگفت انگیز موفق شد تا دی اکسید کربن موجود در مریه را به اکسیژن تبدیل کند؛ این اتفاق ضمن اثبات فناوری فوق‌العاده این سازه، یک قدم در مسیری پیش رفت تا با تولید اکسیژن، نفس کشیدن را برای فضانوردان و به نوعی انسان و نیز بازگشت موشک‌های که به زمین بازگردانده شدند به سیاره سرخ، تسهیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جیم روتر، معاون دستیار اداره ماموریت فناوری فضایی ناسا امروز گفت: این اولین گام حیاتی در تبدیل دی اکسید کربن به اکسیژن در مریخ است. "MOXIE" (ابزاری که «استقامت» از آن برای انجام این کار استفاده کرده است) کار بیشتری برای انجام دارد، اما نتایج به دست آمده حاکی از فناوری پر از نوید است، زیرا ما به سمت هدف خود (روزی که انسان‌ها را در مریخ ببینیم) حرکت می‌کنیم.

اکسیژن سازی در مریخ

toaster-sized MOXIE (مخفف "آزمایش اکسیژن مریخ در استفاده از منابع") با تولید اکسیژن از دی اکسید کربن، مونوکسیدکربن را به عنوان ماده زائد دفع می‌کند. فرآیند تبدیل در دمای حدود ۱۴۷۰ درجه فارنهایت (۸۰۰ درجه سانتیگراد) اتفاق می‌افتد، بنابراین MOXIE از مواد مقاوم در برابر حرارت ساخته شده و دارای یک پوشش نازک طلایی است تا گرمای بالقوه آسیب رساننده را به بیرون بدنه «استقامت» منتقل کند.

تیم MOXIE دیروز به مدت دو ساعت دستگاه را گرم کرد و سپس به مدت یک ساعت از آن استفاده کرد. مقامات ناسا گفته اند که MOXIE در آن بازه ۵.۴ گرم اکسیژن تولید کرده که تقریبا برای اینکه یک فضانورد بتواند به راحتی به مدت ۱۰ دقیقه نفس بکشد، کافی است. آن می‌تواند در هر ساعت حدود ۱۰ گرم اکسیژن تولید کند. این ابزار ممکن است در نهایت به چنین سطوحی برسد، زیرا تیم قصد دارد در طی یک سال مریخ (حدود ۶۸۷ روز زمین) حدود ۹ ماموریت دیگر را انجام دهد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مریخ نورد سیاره سرخ ناسا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۵۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین گجت 6G با ۲۰ برابر سرعت 5G تولید شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، این دستگاه می تواند داده را با سرعت گیگابیت برثانیه در مسافت ۱۰۰ متر منتقل کند. ۴ شرکت DOCOMO، NTT، NEC و فوجیتسو کنسرسیومی برای این پروژه تشکیل شده اند. این شرکت ها از سال ۲۰۲۱میلادی با پیش بینی ظهور عصر6G درحوزه تحقیق و توسعه دستگاه های زیر تراهرتز تحقیق و توسعه انجام داده اند.

طبق گفته شرکت ها، این گجت در تست ها به سرعت بالای ۱۰۰ گیگابیت برثانیه در انتقال داده در باندهای ۱۰۰ و ۳۰۰گیگاهرتز هرتز در مسافتی تا حداکثر ۱۰۰ متر دست یافت.

فرکانس های طیف الکترومغناطیسی که اینترنت ۵Gو 6G در آن فعال هستند، تمایز اصلی این دو فناوری است. به طور معمول سرعت های بیشتر اینترنت با عملکرد در باندهای بالاتر مرتبط است.

انتقال داده ها در فناوری 5G به طور معمول در فرکانس های کمتر از ۶ گیگا هرتز انجام می شود و به باندهای حدود ۴۰ گیگا هرتز می رسد که از آنها به عنوان باندهای امواج میلیمتری یاد می شود.

بااین وجود باند فرکانس های بالاتر که از آن به عنوان باندهای زیر تراهرتز یاد می شود و بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ گیگاهرتز هستند، احتمالا در فناوری ۶G به کار می روند. فرکانس های بالاتر زیر تراهرتز نیازمند دستگاه های بی سیم کاملا متفاوتی هستند که اکنون از نقطه صفر ابداع شده اند.

کد خبر 6095395 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • ۶۵ هزار هکتار از شالیزارهای شمال یکپارچه سازی می شود
  • «وعده صادق» نتیجه صبر و استقامت است
  • مخالفت سوئد با تحقیقات بین‌المللی درباره انفجار «نورد استریم»
  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان
  • نخستین گجت 6G با ۲۰ برابر سرعت 5G تولید شد
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • راهکارهای دانشگاهی برای تحقق «جهش تولید با مشارکت مردم»
  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از مطالبات جدی خانه کارگر است