Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@00:19:32 GMT

سقوط و صعود تورم در قطر و لبنان

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۷۷۷۰۹

سقوط و صعود تورم در قطر و لبنان

نرخ تورم در لبنان بار دیگر رکورد تاریخی تازه ای ثبت کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از تریدینگ اکونومیکس، نرخ تورم لبنان در دوره ۱۲ ماه منتهی به مارس به ۱۵۷.۹ درصد رسید که این نرخ تورم در مقایسه با دوره زمانی مشابه منتهی به ماه قبل ۲.۵ درصد بیشتر شده است. لبنان که پیشتر نیز درگیر بحران ارزی شده بود پس از انفجار مرگبار بندر بیروت با شرایط پیچیده تری مواجه شده و بسیاری از کارشناسان گفته اند وضعیت اقتصادی این کشور در ماه های پیش رو بدتر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از زمان جنگ داخلی لبنان در سه دهه قبل تاکنون هیچ گاه تورم این کشور سه رقمی نشده بود.

در بین بخش های مختلف، رستوران و هتلداری با تورم ۷۲۱.۸ پیشران تورم بوده است و پس از این بخش نیز لباس و پوشاک با تورم ۵۴۶.۶ درصدی و مواد غذایی با ۳۹۴.۸ درصدی قرار دارند. از طرف دیگر کمترین تورم مربوط به آب و برق با ۱۷.۷ درصد بوده و سلامت با تورم ۳۲ درصدی دیگر بخش کاهنده تورم بوده است.

بر مبنای ماهانه نرخ تورم لبنان ۸.۳ درصد اندازه گیری شده که نسبت به ماه قبل آن ۰.۴ درصد بیشتر شده است. متوسط تورم لبنان در بازه زمانی ۲۰۰۸ تا ۲۰۲۰ میلادی معادل ۲۱.۴۹ درصد بوده که بیشترین تورم ثبت شده در دوره فوق ۱۴۵.۸ درصد و کمترین تورم نیز منفی ۴.۶۷ درصد بوده است.  

از طرف دیگر نرخ تورم قطر در دوازده ماه منتهی به مارس با ۱.۱ درصد افزایش نسبت به بازه زمانی مشابه منتهی به ماه قبل به منفی ۰.۳ درصد رسید که بالاترین تورم ثبت شده در این کشور در هفت ماه اخیر محسوب می شود. در بین بخش های مختلف، فرهنگ و آموزش با تورم منفی ۹.۲ درصدی بیشترین تاثیر را در کاهش تورم داشته است و پس از آن نیز آب و برق با تورم منفی ۵.۸ درصدی و مواد غذایی با منفی ۰.۱ درصد قرار دارند. از سوی دیگر حمل و نقل با تورم ۱.۲ درصدی پیشتاز گروه های تورمی بوده است.

بر مبنای ماهانه نرخ تورم قطر ۰.۲ درصد اندازه گیری شده که نسبت به ماه قبل آن ۰.۳ درصد بیشتر شده است. لازم به ذکر است که متوسط تورم قطر در بازه زمانی ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۰ میلادی معادل ۲.۴۶ درصد بوده که بیشترین تورم ثبت شده در دوره فوق ۱۶.۵۹ درصد و کمترین تورم نیز منفی ۹.۹۶ درصد بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قطر لبنان ماه قبل درصد بوده نرخ تورم ۲ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۷۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی سیمای مدعیان صعود و کاندیداهای سقوط لیگ دسته اول

بعد از پایان هفته بیست‌ونهم لیگ دسته اول چهار تیم مدعی صعود و پنج تیم فانوس به دست در منطقه خطر قرار دارند. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، بازی‌های هفته بیست‌ونهم لیگ دسته اول فوتبال کشور روز پنجشنبه برگزار شد تا سیمای تیم‌های مدعی صعود و گزینه‌های سقوط این دسته در سپهر فوتبال ایران مشخص شود. در این سطح از فوتبال کشور، خیبرخرم‌آباد، چادرملو اردکان، فجر سپاسی شیراز و نفت مسجدسلیمان خود را از بقیه تیم‌ها جدا کردند تا جدی‌ترین مدعیان صعود نام بگیرند.

دو تیم از مربع تیم‌های مدعی صعود، سابقه حضور در لیگ برتر را دارند. خیبر و چادرملو هم از نظر زیرساختی و امکانات جزو تیم‌های قابل احترام فوتبال ایران هستند و متناسب با همین امکانات در رده‌های اول و دوم، لیگ دسته اول قرار دارند. نباید فراموش کرد سقف بودجه تیم‌های لیگ دسته اول 35 میلیارد تومانی بود و به شرط دریافت مجوز ملی و حرفه‌ای چند درصدی قابل افزایش بود.

در میان چهار تیم مدعی صعود، خیبر و فجر سپاسی دارای بیشترین تفاضل گل هستند. فجر کمترین گل دریافتی و نفت بیشترین تعداد دریافت گل را در جمع مدعیان صعود به لیگ برتر تا به امروز ثبت کردند. گفتنی است خیبر در 72 درصد بازی‌های خود برنده از میدان خارج شد، اما ستون باخت‌های این تیم بیش از مساوی آنهاست که در جای خود برای کادر فنی تیم لرستانی می‌تواند سوژه قابل تأملی باشد.

در قعر جدول لیگ دسته اول، پنج تیم فانوس به دست هستند. از این پنج تیم سه تیم شمالی هستند که نشان‌دهنده اقتصاد ضعیف فوتبال در این بخش کشور است. تیم‌هایی که کاندیدای سقوط هستند، از نظر مالی و ساختاری با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند و کمتر کسی از جایگاه آنها تعجب می‌کند. در ستون گل‌های دریافتی دو تیم قعر جدولی 46 و 41 گل ثبت شده است که جای بحث دارد. نباید فراموش کرد که خوشه طلایی قعرنشین لیگ برتر در بیش از 65 درصد بازی‌های خود بازنده میدان بوده است!

بررسی بازی‌های باقیمانده چهار حاکی از آن است که چادرملو و فجرسپاسی در هفته سی‌ودوم لیگ دسته اول به مصاف هم می‌روند. بنابراین نتیجه این مسابقه می‌تواند تأثیر زیادی روی سرنوشت تیم‌های مدعی صعود به لیگ برتر داشته باشد.

خوشه طلایی و داماش گیلان در هفته سی‌وسوم لیگ برتر به مصاف هم می‌روند این بازی می‌تواند روی سرنوشت تیم‌های سقوط کننده تأثیرگذار باشد.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لیگ‌یک / یک پنالتی برای لمس صعود و سقوط!
  • ۳ مدعی صعود به لیگ برتر پیروز شدند؛ نفت MIS از قافله جا ماند
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲/ کنترل نقدینگی اهرم مهار تورم است
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟ / دلایل اصلی رشد تورم در اقتصاد ایران چیست؟
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟
  • چه رازی پشت تورم ۳۱ درصدی مخفی شده است؟
  • پیشتازی ترامپ در مقابل بایدن در مهمترین موضوع برای آمریکایی‌ها
  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • بررسی سیمای مدعیان صعود و کاندیداهای سقوط لیگ دسته اول