Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@04:59:43 GMT

ورشکست شدن عشایر و دامداران ایلامی / دام‌ها خریدار ندارد

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۷۸۹۸۲

ورشکست شدن عشایر و دامداران ایلامی / دام‌ها خریدار ندارد

خبرگزاری مهر -گروه استان‌ها: ایلام یکی استان‌های پیشرو در عرصه دامداری در کشور است که دارای دو میلیون و ۴۰۰ راس دام سبک و سنگین است، این استان به واسطه طبیعت بکر و مراتع بی نظیر دارای استعدادهای بی نظیری برای دامداری است.

کیفیت گوشت قرمز تولیدی در این استان بسیار بالا است و همین عامل باعث شده گوشت این استان به سایر مناطق کشور نیز ارسال شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر تولید سالانه ۲۷ هزار تن گوشت قرمز، سالانه بیش از ۱۰۰ هزار تن شیر، ۴۶۵ تن روغنی حیوانی و دیگر محصولات و فرآورده‌های لبنی و دامی در استان تولید می‌شود.

در مجموع بخش دامداری باعث رونق تولید فرآورده‌های دامی و اشتغال بسیاری از مردم استان شده است به طوری که فقط ارزش تولیدات سالانه قشر عشایر استان سالانه یک هزار میلیارد تومان است.

امسال وضعیت دامداران و عشایر استان ایلام اصلاً مناسب نیست، از یک طرف صادرات دام ممنوع است و از طرف دیگر دام‌های عشایر و دامداران خریدار ندارند و دولت هم حاضر نیست دام‌ها را نرخ تضمینی از عشایر و دامداران استان خریداری کند.

معضل بزرگ فروش دام باعث شده بسیاری از عشایر و دامداران استان در آستانه ورشکستگی قرار بگیرند و به دلیل کم آبی متاسفانه دام‌های خود را با قیمت‌های بسیار پایین به فروش می‌رسانند.

حرف دل عشایر و دامداران ایلامی

یکی از عشایر ایلامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: به دلیل کاهش نزولات آسمانی، گرانی علوفه و نهاده‌های دامی، کمبود منابع آبی و مراتع، عدم حمایت دولت و عشایر و دامداران مناطق مختلف استان ایلام در سخت‌ترین شرایط روزگار قرار گرفته‌ایم و هیچ غمخوار و فریادرسی نداریم.

امین حیدربیگی افزود: اغلب عشایر و دامداران ایلامی برای فرار از ورشکستگی و رهایی از این وضعیت نابسامان، دام‌های خود را در معرض حراج قرار داده‌اند.

وی گفت: برخی از آنها و به ناچار، دام‌های خود را در قبال چک‌های مدت دار و گاهاً بی محل، به دلالان دیگر استان‌ها و بعضاً برای خروج از کشور و تحویل به کشورهای عربی می‌فروشند.

حیدربیگی اضافه کرد: چرا دولتمردان کشور برای جلوگیری از این بحران و نجات عشایر و دامداران چاره اندیشی نمی‌کنند، چرا با ارز ۴۲۰۰ تومانی انواع گوشت وارد می‌کنند اما به فکر عشایر و دامداران نگون بخت کشور و استان نیستند.

وی گفت: چرا همین ارز برای خرید دام عشایر و دامداران و تامین گوشت کشور اختصاص نمی‌دهند تا قشر زحمت کش عشایر و دامدار استان ورشکست و در دام دلالان و شیادان گرفتار نشوند.

وی تصریح کرد: دستگاه‌های ذیربط برای تامین علوفه و نهاده‌های دامی مورد نیاز عشایر و دامداران، چاره اندیشی نمی‌کنند، در حالی که همین عشایر و دامداران اگر مورد حمایت قرار گیرند، گوشت مورد نیاز کشور را حتی ارزان‌تر از نمونه خارجی تامین خواهند کرد.

حیدربیگی افزود: انتظار داریم دولت دام‌های عشایر و دامداران استان را به نرخ تضمینی مناسب خریداری، کشتار و برای مصرف آینده مردم ذخیره سازی کند.

مجوز خرید دام سبک از دامداران استان درحال انجام است

رئیس جهاد کشاورزی استان ایلام نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در طول هفته‌های اخیر پیگیری‌های متعددی از طریق این سازمان با وزیر جهاد کشاورزی برای اخذ مجوز خرید دام سبک از دامداران استان انجام گرفته و مقرر شده تا در اولین فرصت، نسبت به تامین اعتبار و ابلاغ دستور العمل نحوه خرید دام توسط شرکت پشتیبانی امور دام، اقدام شود که به محض ابلاغ، اطلاع رسانی لازم به عمل می‌آید.

محمدعلی اقدسی بیان کرد: برای دام سنگین نیز دستورالعمل خرید، به شرکت پشتیبانی امور دام استان ابلاغ و واصل شده و واحدهایی که دارای دام سنگین هستند، می‌توانند برای اطلاع از قیمت و نحوه خرید، به شرکت پشتیبانی امور دام استان ایلام مراجعه کنند.

آب در کوزه و ما تشنه لبان می‌گردیم

کشتارگاه صنعتی ایلام که در سال ۹۷ به صورت تمام قسط به بخش خصوصی واگذار شده است، ظرفیت ذبح روزانه آن هزار دام سبک و ۱۰۰ دام سنگین است ولی متاسفانه هم اکنون الان روزانه پنج راس دام سبک و چند راس دام سنگین بیشتر در این کشتارگاه ذبح نمی‌شود.

آب در کوزه و ما تشنه لبان می‌گردیم مصداق عینی دامداران و عشایر استان ایلام است که با وجود چنین پتانسیل بزرگی در استان برای عرضه دام مازاد خود باید دست به دامان استان‌های دیگر شوند.

مسئولان کشتارگاه صنعتی استان ایلام نیز معتقد هستند، دلیل اصلی رکود در کشتارگاه صنعتی ایلام این است که بیشتر کشتارها در سطح استان ایلام به صورت غیر مجاز است و مردم از این بخش گوشت مورد نیاز خود را تامین می‌کنند.

معاون اقتصادی استانداری ایلام نیز روز گذشته در جلسه ستاد رفع موانع تولید استان اظهار کرد: ساماندهی کشتار غیر مجاز نیازمند اراده عمومی، برنامه ریزی و فرهنگ سازی است.

جهانگیر رستمزاد ابراز کرد: اکنون دامداران عشایر استان با مازاد دام مواجه هستند و کشتارگاه با خرید دام‌های آنها و کشتار و بسته بندی گوشت می‌تواند علاوه بر استفاده از تمام ظرفیت خود به تنظیم بازار و عرضه گوشت سالم و بهداشتی کمک کند.

تلاش برای خرید تضمینی و صادرات دام عشایر ایلام

مدیر کل امور عشایری استان ایلام نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در خصوص خرید تضمینی دام باید این مهم پس از انجام تشرفات قانونی توسط وزارت جهاد کشاورزی و شرکت پشتیبانی امور دام کشور انجام پذیرد.

فرشاد یاسمی بیان کرد: در این خصوص مکاتبات و جلسات متعدد توسط مقامات ارشد استان صورت گرفته و در طی آخرین پیگیری مقرر شده است که در ستاد تنظیم بازار قیمت تضمینی دام مازاد مشخص و پس از ابلاغ آن شرکت پشتیبانی امور دام نسبت به خرید دام مازاد عشایر اقدام کند.

وی افزود: شیوع بیماری کرونا و عدم برگزاری مراسمات مختلف، تعطیلی رستوران‌ها و… باعث عدم فروش دام عشایر و دامداران شده است و تا کنون خسارت ۳۵ درصدی به درآمد عشایر وارد کرده است.

یاسمی از برنامه ریزی برای صادرات قانونی دام عشایر استان خبر داد و گفت: تلاش می‌شود ۲۰ درصد از دام عشایر صادر شود که امیدواریم برای سال جاری این موضوع محقق شود.

کد خبر 5195623

منبع: مهر

کلیدواژه: عشایر ایلام اتحادیه دامداران ایلام ویروس کرونا شیوع کرونا کرمانشاه آمار کرونا بوشهر واکسن کرونا زلزله گناوه روز ارتش ماه رمضان ۱۴۰۰ سردار حجازی عکس استانها اردبیل ماه مبارك رمضان شرکت پشتیبانی امور دام عشایر و دامداران دامداران استان عشایر استان استان ایلام دام عشایر دام سنگین ایلام نیز خرید دام استان ها دام سبک دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۸۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکاپوی کانال‌های تلگرامی برای توقف ریزش ارز/ دلار بازهم ریخت

به گزارش قدس آنلاین، ادامه سیرنزولی قیمت‌ها در بازار طلا و ارز باعث شده تا قیمت‌ دلار، طلا و انواع سکه نسبت به هفته‌های قبل با کاهش محسوس همراه شود. تا جایی که قیمت دلار که هفته قبل در کانال ۶۴ هزار تومان در نوسان بود امروز به کانال ۶۱ هزار تومان بازگشته است. قیمت سکه نیز هم اکنون به کانال ۴۱ میلیون و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز به ۳.۴ میلیون کاهش یافته است.

نکته مهم بازار هم اینجاست که در عین ریزش قیمت‌ها ولی خریداری در بازار طلا، ارز و سکه وجود ندارد و همه چشم انتظار کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند.

بازاری ها می گویند احتمال کاهش بیشتر قیمت‌ها وجود دارد و به همین دلیل هم الان دیگر مردم و بازاری‌ها ریسک خرید را نمی پذیرند و ترجیح می دهند سرمایه خود را نقد نگه دارند تا در قیمت‌های پایین تر خرید انجام دهند.

بازگشت آرامش در منطقه و فروکش کردن خبرهای منفی سیاسی بعد از قدرت‌نمایی نظامی ایران در منطقه باعث شد تا هیجان منفی از بازار تخلیه شود و در ادامه نیز گفته می شود بازارساز عرضه ارز را در امارات و بازار افزایش داده و همین امر به ادامه روند کاهشی قیمت‌ها کمک کرده است.

البته قیمت‌ انواع ارز درحالی در بازار کاهش یافته و فروشنده ها بدون خریدار مانده اند که کانال‌های تلگرامی درحال دست و پا زدن برای حفظ قیمت دلار در کانال‌های بالاتر هستند.

دلار هم اکنون در بازار تهران با قیمت ۶۱ هزار و ۴۰۰ تومان هم خریدار ندارد؛ دلار فردایی هم اکنون به کانال ۶۰ هزار تومان بازگشته است؛ دلار هرات نیز ۶۱ هزار و ۳۰۰ تومان قیمت خورده است. ضمن اینکه یورو در بازار افشار با قیمت ۶۶ هزار تومان هم خریدار ندارد و فروشنده ها نگران ضرر بیشتر هستند.

با این حال، کانال‌های تلگرامی دلار را در کانال ۶۲-۶۳ هزار تومان قیمت گذاری کرده و تلاش می کنند تا جلوی ریزش قیمت ها را بگیرند. این البته اولین بار نیست که کانال‌های تلگرامی با عضوهای چند میلیونی قیمت دلار را ۲-۳ هزار تومان بالاتر از کف بازار اعلام می کنند. تجربه فعالیت این کانال ها نشان میدهد که هر زمان بازار صعودی یا نزولی بوده قیمت‌های ارز این کانال ها چند هزار تومانی با واقعیت بازار تفاوت داشته است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • حمله خرس به دامدار ایلامی در پی ورود به زیستگاه
  • پیکر شهید جاویدالاثر ایلامی پس از ۴۱ سال شناسایی شد
  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند
  • شناسایی پیکر شهید جاوید الاثر ایلامی پس از ۴۱ سال
  • خرید شبانه روزی گندم از کشاورزان دهلران
  • پیکر پاک شهید جاویدالاثر ایلامی بعد از ۴۱ سال گمنامی شناسایی شد
  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران
  • تشدید روند کاهشی نرخ‌ها در بازار/ دلار بدون خریدار؛ سکه به ۴۰ میلیون تومان رسید
  • پرداخت سه هزار و ۵۷۰ میلیارد ریال مستمری و کمک معیشت به مددجویان ایلامی
  • تکاپوی کانال‌های تلگرامی برای توقف ریزش ارز/ دلار بازهم ریخت