Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی برای معرفی اولین دوره شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر نوشته است.

ارزش‌آفرینیِ فرهنگ‌وُهنر در واگرایی‌هایِ نظامِ شهری و توانمندسازیِ شهروندان، از کلیدواژه‌هایِ توسعه، تحرّک و رقابتِ در مدیریت شهری محسوب می‌شود. تبلور و تسرّیِ مهارت‌های فردی و استعدادهای گروهی و تبدیل آن به عنوان یک قابلیتِ شهری، می‌تواند با عبور از فرضیه‌ی زوالِ شهرها به پیدایش مناطقی منجر شود که براساس توانش‌هایِ جمعیتیِ خود، بازآفرینی شده‌اند و در ادامه‌یِ فرآیندهایِ رونق‌بخشی و متمایز‌سازیِ متأثر از رشد اقتصادی، به پایگاهی توریستی تبدیل شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحققِ چنین شهر وُ تولدِ چنان شهروندانی، مرهونِ آمایشِ خلاقیت‌ها و سرنوشت‌سازی‌های مبتنی بر مهارت‌های فردی است.
حسینی در ادامه این پیام نوشته است: طرح «شبکه‌ی شهرهای خلاق فرهنگ و هنر» با احصاءزادبوم‌هایِ فرهنگی در اضلاعِ این سرزمین، تمرکزِ خود را بر ساماندهی پایدارِ صنایع فرهنگی‌هنری و دست‌سازه‌های بومی قرار داده است و مصمّم است الگوسازی شهرها با تکیه بر مزیت‌های فرهنگی و هنری را گسترش دهد و به عنوان راهبردی برای «تمدن‌سازی» از آن سود ببرد. فرصت تلقی کردنِ «فرهنگ و هنر»، مستلزم کشفِ توانش‌ها، تربیتِ حرفه‌ای و ایده‌پردازی‌های خلّاقانه است. این وضعیت نه با فراخوان استعدادها به مرکز، بلکه با استانداردسازی زادبوم‌های مذکور و برنامه‌ریزی برای مدیریت بهره‌برداری از این بازار است. آرمانی تحقق‌یافته که با شعار «ایران، تهران نیست» آرزو می‌گردید وُ اکنون به مدارا و مُمارست و مجاهدت، به بار نشسته است.
شناسه‌شدن شهرها در طرح شبکه‌ی شهرهای خلاق فرهنگ و ُ هنر، بازگشت به جغرافیایی است که هر گوشه از آن به اعتبار و تجلّی یک هنر، نام و نشان داشته و میراث تاریخی آن زادبوم محسوب می‌شده است. خواهیم کوشید که این اتفاق، هوشمندانه با مواریث فرهنگی بیامیزد و شبکه‌ای تعامل‌خواه و تبادل‌پذیر ایجاد کند که مقصد آن علاوه بر آمایش سرزمین فرهنگ و هنر، هموارسازی مسیر پیدایش «تمدن نوین اسلامی» باشد.
معاون امور هنری در پایان پیام برای طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر آورده است: امیدواریم تحققِ این تکلیفِ دشوار، ظرفیت‌های پیدا و پنهانِ فرهنگ و هنر این سرزمین را مستدل وُ مستند، احصاء کرده و به هم‌نَوَردی نهادهای غیردولتی و سامانه‌های مردم‌محور، امکانِ شاخص کردن شهرها‌، اعتبارافزایی هنرمندان و اشتغال‌آفرینی مبتنی بر پدیده‌های فرهنگی‌هنری فراهم گردد.
آیین معرفی اولین دوره شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر یکشنبه پنجم اردیبهشت ماه ساعت ۱۴:۳۰ مجازی برگزار می شود.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۰۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش فرهنگ علمی و دینی به همت شهید مطهری

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  حجت الاسلام حسن پورعلی در مراسم بزرگداشت روز معلم و هفته عقیدتی سیاسی که در مدرسه علمیه حضرت زینب کبری سلام الله ارومیه برگزار شد، با تبریک روز معلم گفت: روز معلم یکی از رویدادهای مهم و ارزشمند است که از زحمات و تلاش‌های معلمان تجلیل می شود و معلمان نقش بسیار مهمی در جامعه دارند؛ آن‌ها افرادی هستند که نه‌تنها دانش را به دانش‌آموزان انتقال می‌دهند، بلکه موجب شکوفایی استعدادها و رشد فردی آن‌ها نیز می‌شوند. این روز فرصت مناسبی برای قدردانی از معلمان است.

وی با اشاره به شخصیت آیت‌الله مطهری افزود: آیت‌الله مطهری یکی از شخصیت‌های برجسته و تأثیرگذار در تاریخ ایران معاصر و یک عالم، فیلسوف، و سیاستمدار بود که با دانش و عقایدش تأثیر فراوانی بر جامعه و فرهنگ ایران گذاشت. شهید مطهری با داشتن دیدگاه‌های فراگیر و اندیشه‌های عمیق، به گسترش فرهنگ علمی و دینی در ایران کمک کرد.

مسئول تعلیم و تربیت سپاه ارومیه خاطرنشان کرد: آیت‌الله مطهری با داشتن دیدگاه‌های ترکیبی از دین و علم، سعی کرد تا تطابق و هماهنگی بین این دو را ترویج کند و او همچنین در زمینه سیاست نیز فعالیت داشت و نقش مهمی در دوران انقلاب اسلامی ایران ایفا کرد.

وی در ادامه با تبریک هفته عقیدتی سیاسی تصریح کرد: هفته عقیدتی، سیاسی بهترین فرصت برای تبیین ارزش های انقلابی و ترویج فرهنگ تعلیم و تربیت دینی است.

حجت الاسلام پورعلی ادامه داد: فرهنگ اسلامی به عنوان بالاترین جایگاه در عرصه علم و تربیت، در سپاه پاسداران نهادینه شده و این نهاد انقلابی با این رویکرد مقدس از ارزش های انقلاب اسلامی در کشور و منطقه صیانت می کند.

وی یادآور شد: وظیفه اصلی سپاه پاسداران به عنوان یکی از نیروهای مسلح کشور، صیانت از انقلاب اسلامی است و به همین دلیل مسائل اعتقادی و معارف اسلامی اولویت تمام برنامه های این نهاد انقلابی قرار دارد.

‌مسئول تعلیم و تربیت سپاه ارومیه در پایان به خطاب به طلاب گفت: با توجه به اهمیت این هفته، بهتر است که همگی به ترویج اندیشه‌های موضوعی و ارتقای اهمیت آنها ،در جامعه توجه ویژه‌ای داشته باشیم. امیدوارم این هفته، برای همه‌ی ما فرصتی باشد برای بررسی عمیق‌تر ارزش‌ها و عقاید سیاسی و انسانی که ما را به یک جامعه بهتر هدایت می‌کنند.

 

 

دیگر خبرها

  • امروز، روز شیراز؛ شهر شعر و هنر و حافظ/ شهرها همه بازند و شیراز، شهباز
  • تجلیل از مشاهیر، موجب اعتلای فرهنگی و هنری می شود
  • جشنواره‌های امام رضا (ع) سبب‌ساز توسعه فرهنگ رضوی است
  • اولین جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر در بیجار برگزار شد
  • برگزاری ششمین اجلاسیه هم اندیشی روحانیون کلان شهرهای کشور در قم
  • گسترش فرهنگ ایران زمین در پیوستگی ملی
  • برگزاری محفل شعر گویشی شاعران بختیاری در دزفول
  • گسترش فرهنگ علمی و دینی به همت شهید مطهری
  • اجلاسیه هم‌اندیشی روحانیون کلان شهرهای کشور در قم برگزار می‌شود
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود