Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@06:00:21 GMT

واردات کشاورزی لبنان به عربستان ممنوع شد

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۸۵۱۲۰

واردات کشاورزی لبنان به عربستان ممنوع شد

عربستان سعودی با اشاره به افزایش قاچاق مواد مخدر، واردات میوه و صیفی جات لبنان به این کشور را ممنوع اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، لبنان در بحران مالی عمیقی گرفتار شده که بزرگترین تهدید برای ثبات این کشور از زمان جنگ داخلی ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ است. اقدام اخیر عربستان سعودی به مشکلات اقتصادی لبنان اضافه خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر کشاورزی لبنان اعلام کرد این ممنوعیت ضرر بزرگی خواهد بود و ارزش این تجارت ۲۴ میلیون دلار در سال است.

وزارت خارجه لبنان اعلام کرد از طریق سفارت سعودی از این ممنوعیت مطلع شده و وزیر خارجه آن را به اطلاع مقامات بلندپایه رسانده است. در بیانیه وزارت خارجه لبنان آمده است: مقامات لبنانی باید حداکثر تلاش خود را برای کنترل فعالیتهای قاچاق انجام دهند و از آسیب دیدن شهروندان، کشاورزان و صنعت گران بیگناه و اقتصاد لبنان جلوگیری کنند.

این ممنوعیت از روز یکشنبه اجرایی می شود.

علی النعیم، معاون امور امنیتی گمرک سعودی اظهار کرد: مقامات گمرکی عربستان سعودی در جده تلاش برای قاچاق بیش از ۵.۳ میلیون قرص کپتاگون که نوعی آمفتامین است و در محموله انار جاسازی شده بود را کشف کردند.

وزیر کشور لبنان به رویترز گفت: کشورش آماده همکاری با همه کشورها برای متوقف کردن قاچاق مواد مخدر است و در حال حاضر تلاشهای عظیمی بکار بسته است اما گاهی قاچاقچیان موفق می شوند.

با این حال یک مقام لبنانی که مایل نبود نامش فاش شود، اظهار کرد: به نظر می رسد این ممنوعیت سیاسی باشد. صادرات میوه و صیفی جات لبنان به کشورهای خلیج فارس و به خصوص عربستان سعودی یکی از معدود منابع ارزآوری برای لبنان است و بسته شدن این در، فشار بر لبنان را افزایش خواهد داد.

یک مقام ارشد وزارت کشاورزی لبنان گفت: هیچ سندی که نشان دهد محموله مورد استفاده برای قاچاق قرصهای کپتاگون لبنانی بوده است، وجود ندارد.

ارزش مجموع صادرات لبنان به عربستان سعودی در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ حدود ۷۲.۸۲ میلیون دلار بود.

بر اساس گزارش رویترز، ذخایر خارجی لبنان به شدت تقلیل پیدا کرده و ارزش ارز این کشور حدود ۹۰ درصد از ابتدای بحران مالی در اواخر سال ۲۰۱۹ سقوط کرده است. فروپاشی اقتصادی لبنان با بن بست سیاسی کامل شده و سیاستمداران قادر به تشکیل دولت برای دریافت کمکهای خارجی ضروری نیستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عربستان سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۵۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!

شرکت بوئینگ تایید کرده که قصد دارد با فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای. ایکس ۲» به عربستان سعودی، درآمد‌های خود از این نسل جنگنده را افزایش دهد.

به گزارش ایسنا، عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای. ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیما‌های اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

آمریکا از چند ماه گذشته درصدد پیش بردن یک توافق امنیتی با عربستان سعودی است تا از طریق آن به عادی سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو دست یابد.

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید شاهد «گام‌های برگشت‌ناپذیر» به سوی تشکیل کشور فلسطین باشد.

دیگر خبرها

  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • واردات میوه های گرمسیری زمینه رشد تجارت خارجی را فراهم می کند
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی