Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@16:26:29 GMT

اردیبهشت خاطره‌ها و پویشی برای گفتن و نوشتن از شهید مشتاقی

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۸۵۳۶۵

اردیبهشت خاطره‌ها و پویشی برای گفتن و نوشتن از شهید مشتاقی

‍‍‍‍‍‍

خبرگزاری فارس مازندران ـ مریم نظری|  همکارانش او را به نام حسین مشتاق صدا می‌زدند و یکی از عادت‌های همیشگی‌اش قرائت هر شب زیارت عاشورا و مداحی بود که نشان از ارادت و اشتیاق به امام حسین(ع) داشت.

بعضی از اسامی عجیب با انسان عجین می‌شوند و عجیب در زندگی و سرنوشت انسان‌ها اثرگذار هستند و آنان را به سمت و سویی می‌کشانند که عاقبت‌شان ختم به خیر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهید مدافع حرم حسین مشتاقی، اهل شهرستان نکا مازندران از جمله شهدایی است که عجیب با نام و اسم خود عجین شده بود و به واسطه اسمی که داشت و یا حب و دوستی که با اهل بیت(ع) در دلش بود؛ در مسیر اهل بیت و شهدا، عاشورایی شد.

شهید مدافع حرم حسین مشتاقی از پاسداران جان برکفی بود که همراه با ۱۳ تن از شهدای خان‌طومان در مسیر دفاع از اهل بیت(ع) به جرگه شهدا پیوست و آنچنان که همرزمان و همکارانش می‌گویند به حسین مشتاق در بین همکاران معروف بود و هیچ‌گاه زیارت عاشورا و زمزمه یا حسین(ع) از او دور نشده است و عجیب است که در سالروز میلاد امام حسین(ع) به‌دنیا آمد، حسینی زیست و در راه اهل بیت(ع) در دفاع از حرم بی بی زینب(س) و در مصاف با داعشی‌ها در سوریه به شهادت رسید.

و حالا در دوم اردیبهشت ماه همزمان با سالروز تولدش، رونمایی از کتابی برای شهید مدافع حرم حسین مشتاقی، با نام "مشتاق الحسین(ع)" رقم خورده است و همه آمدند تا در بیعت دوباره با حسین مشتاقی راهش را ادامه داده و نام و پیامش را جهانی کنند.

مشتاق‌الحسین(ع) مصداق غنی فرهنگ اصیل اسلامی و سبک زندگی تراز انقلاب

 گروه جهادی ـ  فرهنگی کتاب‌آرا فریدونکنار از جمله گروه‌های جهادی پای کار در استان مازندران است که در راستای غنی‌سازی فرهنگ اسلامی و انقلابی در طول سال‌های گذشته اقدامات موثری را انجام داده است و آنچنان که مسؤول گروه جهادی فرهنگی کتاب‌آرا می‌گوید: از سه سال گذشته پویش کتابخوانی به همت این گروه جهادی با هدف توسعه و ترویج کتاب خوب در دستور کار قرار گرفته است و تاکنون ۲۳ عنوان کتاب بالغ بر ۳ هزار جلد کتاب به مردم عرضه شده است.

"سیدمحمد حسینی" مسؤول گروه جهادی فرهنگی کتاب‌آرا که مسؤول کانون پرورش فکری فریدونکنار هم هست؛ همزمان با ماه مبارک رمضان و همراه با گروهی از همکاران و همراهانش، دومین روز از اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ را برای رونمایی از کتاب " مشتاق‌الحسین(ع)" انتخاب کردند تا در کنار رونمایی از این کتاب که به بیان زندگی شهید مدافع حرم حسین مشتاقی می‌پردازد تولد ۳۶ سالگی این شهید والامقام را در کنار خانواده و در جوار مزار این شهید بزرگوار را گرامی بدارند.

می‌گوید: در پویش کتابخوانی، کتاب را می‌خریم، می‌خوانیم و امانت می‌دهیم تا ضمن مطالعه کتاب که باید در جامعه نهادینه شود و کتاب‌های ارزشی بیش از گذشته در دسترس افراد قرار گیرد؛ امانت دادن کتاب که در سال‌های اخیر مغفول مانده است؛ احیا شود.

حسینی کتاب «مشتاق‌الحسین(ع)» را از مصادیق غنی فرهنگ اصیل اسلامی و سبک زندگی تراز انقلاب می‌داند و به خبرنگار فارس می‌گوید: مطالعه این کتاب و آشنایی با سیره و روش این شهید جوان انقلابی را به همگان پیشنهاد می‌کنم تا همه ما ضمن آشنایی با سیره و روش شهید بزرگوار شهید مدافع حرم حسین مشتاقی، در احیای شهیدانه زیستن و سبک زندگی اسلامی  و همچنین نهادینه کردن مطالعه و قرار گرفتن کتاب در سبد خانوارها تلاش کنیم.

آشنایی جامعه با فرهنگ شهید و شهادت مهمترین انتظار خانواده شهدا

مادر شهید مدافع حرم حسین مشتاقی، با همان صلابت و استواری همیشگی برای جوانان آرزوی عاقبت‌بخیری دارد و نهادینه شدن ارزش‌های انقلاب، نظام و اسلام از دغدغه مهمش است.

"سکینه صادقی" به خبرنگار فارس می‌گوید: اردیبهشت برای ما ماه خاطره هاست و خیلی خوشحالم که در سالروز ولادت حسین آقا با حضور گروه جهادی فرهنگی کتاب‌آرا از فریدون‌کنار و نویسنده کتاب مشتاق الحسین(ع) «زینب بابکی» ضمن رونمایی از این کتاب با حضور دوستداران شهید تولد وی را برگزار می‌کنیم.

وی معتقد است که شهدا احتیاجی به کتاب و شناخته شدن ندارند و جامعه نیاز دارد تا در راستای ترویج فرهنگ شهید و شهادت و شهدا آشنا شوند و با سبک زندگی شهدا آشنا شوند.

صادقی گفت: شهید من حسین آقا مشتاقی روز دوم اردیبهشت سالروز سال ۱۳۶۴ مصادف با میلاد امام حسین(ع) به دنیا آمد و ۱۶ اردیبهشت هم با شهادت به دنیای واقعی برگشتند و اکنون هم انتظار داریم تا جوانان و نوجوانان و نسل جدید امروز جامعه باید از زندگی شهدا درس بیاموزند و در مسیر شهدا حرکت کنند تا ارزش‌های انقلاب و اسلام حفظ شود و فرهنگ شهید و شهادت در جامعه نهادینه شود.

راه‌اندازی پویش مطالعه کتاب مشتاق‌الحسین(ع)

"زینب بابکی" نویسنده کتاب " مشتاق‌الحسین(ع)"  که خود در مجموعه فرهنگی برای شهدا کار می‌کند؛ در مورد علت نگارش این کتاب در گفت‌وگو با خبرنگار فارس می‌گوید: در یک مجموعه فرهنگی با برخی از همرزمان شهدا کار می‌کردیم و بعد از شهادت شهدای ما در خان‌طومان سوریه تصمیم گرفتیم برای این شهیدان کتاب بنویسیم.

وی معتقد است؛ برای شهدا گفتن و نوشتن کافی نیست و باید همه این نوشته‌ها به دست مخاطبان برسد تا همگان با زندگی شهدایی و سبک زندگی آنان آشنا شوند و با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که می‌فرمایند "ما فقط دلمان به این خوش نباشد که حالا کتابی را تولید کردیم؛ سعی کنید کتاب را بتوانید به ذهن مخاطبین برسانید" می‌گوید: در همین راستا همه تلاش ما برای رساندن کتاب به دست مخاطبان است.

نویسنده کتاب " مشتاق‌الحسین(ع)" افزود: همزمان با ولادت شهید مدافع حرم حسین مشتاقی در روز دوم اردیبهشت که همزمان با سالروز تاسیس سپاه پاسداران انقلابی و همچنین سالروز شهادت سردار شهید حاج حسین بصیر از فریدون‌کنار است، پویش "مشتاق‌الحسین" را برای معرفی و عرضه این کتاب آغاز کرده‌ایم تا به یاری خداوند و نگاه شهدا در راستای ترویج فرهنگ شهید و شهادت و سبک زندگی اسلامی و اهل بیتی در بین جوانان و نسل جدید همت شود.

 

بابکی در مورد انتخاب نام کتاب شهید مشتاقی هم می‌گوید: همکاران سپاهی‌اش می‌گویند؛ عادت‌های همیشگی‌اش قرائت هر شب زیارت عاشورا و مداحی بود که نشان از ارادت و اشتیاق به امام حسین(ع) داشت و به همین دلیل نام "مشتاق‌الحسین" برای کتاب انتخاب شد.

 

 

 

 

امروز اگر چه حسین مشتاقی و حسینی‌ها فراوانی در بین ما نیستند؛ اما با شهادت این شهدا حسین‌ها فراوانی روییده است و نسل چهارم انقلاب، تراز از قبل در پای ارزش‌ها و آرمان‌های نظام ایستاده است و اجازه نخواهد داد تا دست نامحرمان به آب و خاک و ناموس این مملکت برسد.

انتهای پیام/ ۸۶۰۰۲/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: شهید مدافع حرم کتاب امام حسین شهید مدافع حرم حسین مشتاقی فرهنگ شهید و شهادت فرهنگی کتاب آرا مشتاق الحسین ع امام حسین ع سبک زندگی گروه جهادی اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۵۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت

به گزارش خبرگزاری مهر، امیراسماعیل آذر نویسنده، پژوهشگر و استاد زبان و ادبیات فارسی میهمان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بود و با حامد علامتی مدیرعامل کانون برای طراحی و اجرای برنامه‌های ترویج شعرخوانی و مشاعره در بین کودکان و نوجوانان گفتگو کرد.

امیراسماعیل آذر مجری برنامه‌های مشاعره محور صدا و سیما در این نشست به دعوت علامتی برای همکاری در حوزه پرورش استعدادهای ادبی و شعری کودکان و نوجوانان ایرانی و ترویج فرهنگ و زبان فارسی در بین بچه‌ها پاسخ مثبت گفت و برای همکاری در این زمینه اعلام آمادگی کرد.

این شاعر و مترجم دیروز شنبه ۸ اردیبهشت و در جمع مدیران کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به اهمیت شعر و ادبیات در تربیت کودکان گفت: اگر شعر در وجود کودکان متمکن و جایگزین شود و بچه‌ها با این مفاهیم آشنا شوند آن‌ها در زندگی آینده انسان‌های موفق‌تری خواهند شد. نتیجه یک بررسی گذرا نشان داد که این کودکان در زندگی خود انسان‌های آرام و دور از خشونت بودند و آنان محصول شعرها هستند.

اسماعیل آذر ضمن اظهار خوشحالی از حضور در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به‌عنوان یک مجموعه ریشه‌دار گفت: من یک معلم هستم و در دانشگاه تدریس می‌کنم اما در همه این سال‌ها کانون همیشه یکی از محورهای ذهن من بوده و هر مجموعه‌ای که پشتوانه نداشته باشد محکوم به فناست اما پشتوانه کانون اندیشمندان و شخصیت‌های بزرگی هستند که سبب رشد این مجموعه شده‌اند و اکنون ما زیر سایه آن‌ها نشسته‌ایم و حرف می‌زنیم.

وی با اشاره به تاریخ کهن قصه و قصه‌گویی در ایران گفت: در برخی از دوره‌های تاریخی و از زمان صفویه، قصه‌گویی به یک منصب تبدیل شد و در دوران قاجاریه هم ناصرالدین شاه، «قصه‌گو» یی ویژه داشته و فخرالدوله دختر او این قصه‌ها را می‌شنیده و می‌نوشته است.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: آن‌چه امروز رایج است شعر است که در ایران پشتوانه دارد و در ضمیر ایرانیان نهفته است و همه ما با شعر بزرگ شده‌ایم. در حال حاضر هم با حرکت‌هایی که در حوزه ترویج مشاعره راه انداخته‌ایم خوشبختانه تعداد کودکان و نوجوانان علاقه‌مند به شعر افزایش قابل توجهی داشته است. بچه‌ها دوست دارند شنیده شوند.

اسماعیل آذر گفت: من کانون پرورش فکری را دوست دارم و معتقدم از آموزش و پرورش و صدا و سیما هم می‌تواند مهم‌تر باشد چرا که این مجموعه می‌تواند انسان بسازد در حال حاضر بسیاری از شعرهای بچه‌ها محصول ذوق آن‌هاست نه دانش و تجربه‌های نو آنان، به همین دلیل باید بچه‌ها را با شاعران قدیمی آشنا کنیم.

پیشنهاد این نویسنده و مترجم، راه‌اندازی جریان مشاعره در مراکز کانون سراسر کشور با استفاده از فناوری‌های جدید و فضای مجازی بود و او اعلام آمادگی کرد تا مربیان کانون در زمینه آموزش شعر به بچه‌ها تحت آموزش قرار بگیرند و شعرهای بسیار ساده و قابل فهم برای کودکان جمع‌آوری و منتشر شود.

برای نسل جدید باید از ابزار هنر و ادبیات مانند شعر، داستان و قصه‌گویی استفاده کنیم

در ادامه حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سخنانی از اسماعیل آذر به‌عنوان یکی از قله‌های مسلّم ادبیات و شعر نام برد و گفت: ما به دنبال این هستیم که از تجربه‌های ایشان استفاده کنیم و درخواست می‌کنیم در ساخت برنامه‌هایی برای کودکان در حوزه شعر و شعرخوانی به ما کمک کنند.

وی افزود: برنامه ترویج شعرخوانی و مشاعره با سه سیاست محوری سال ۱۴۰۳ یعنی مرکز محوری، مخاطب محوری و نوجوان محوری کاملاً مطابقت دارد.

مدیرعامل کانون پرورش فکری با بیان این که کانون قصد ندارد گرفتار روزمرگی شود، گفت: قصد داریم در این حوزه کارهای ماندگاری را که شمولیت داشته باشد از خود به یادگار بگذاریم. برای نسل جدید باید از ابزار هنر و ادبیات مانند شعر، داستان و قصه‌گویی استفاده کنیم و البته ابزار رسانه که بسیار مهم است.

وی اهمیت ایجاد یک پیوست رسانه‌ای برای تمامی برنامه‌های فرهنگی و هنری را یادآور شد و گفت: کودکان و نوجوانان امروز غرق در گوشی هستند و ما باید از ظرفیت رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی و فضای مجازی برای ترویج ادبیات استفاده کنیم.

علامتی با تاکید دوباره بر این‌که احیا کانون و بازگرداندن آن به دوران درخشان دهه ۶۰ و ۷۰ شمسی گفت: این امر تصمیمی راهبردی است و قصد داریم هر کار خوبی که انجام شده است ادامه دهیم و تقویت کنیم و اگر می‌بینیم کاری مناسب زمان فعلی نیست، حتماً تغییر خواهیم داد.

اعضا کانون پرورش فکری گنجینه همیشه درخشان عرصه هنر و ادبیات هستند

در ادامه محمدرضا کریمی‌صارمی معاون تولید کانون پرورش فکری گفت: اعضای کانون پرورش فکری به عنوان گنجینه‌ای هستند که همیشه در رویدادهای هنری و ادبی و سینمایی کشور درخشیده‌اند.

در ادامه سمیه‌سادات ابراهیمی مدیرکل حوزه مدیرعامل، روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون پرورش فکری گفت: سیاست کانون گسترش زبان و ادبیات فارسی با بهره‌گیری از خلاقیت و نوآوری است و ما در این زمینه از طراحی برنامه‌های ترکیبی برای کشف استعدادهای نوجوانان در قالب‌های مختلف استقبال می‌کنیم.

در ادامه محمدحسین علی‌مددی دستیار رسانه‌ای مدیرعامل کانون پرورش فکری از حضور اسماعیل آذر در کانون استقبال کرد و گفت: با حضور شما و از راه طراحی برنامه‌های تلویزیونی و بهره‌گیری از قالب‌ها و طرح‌های گوناگون و جذاب، نشر کتاب و… می‌توانیم به گسترش زبان و ادبیات فارسی کمک کنیم.

در ادامه مجتبی حاذق مدیر آفرینش‌های ادبی و هنری کانون پرورش فکری گفت: طرح‌های در دست اجرا این مجموعه مانند کارگاه‌های خوانش متن، یا پروژه استعدادیابی نوجوانان در قالب باشگاه ادبی قاف را ظرفیت‌های مناسبی برای اجرای برنامه مشاعره است.

در ادامه عباس محمددینی مدیرکل نظارت بر انتشارات اظهار امیدواری کرد از دیدگاه‌ها و مشورت‌های اسماعیل آذر برای ایجاد بانک ایده انتشارات و نشر کتاب‌هایی جذاب و موردپسند کودکان و نوجوانان در حوزه اساطیر و ادبیات کهن در کانون بتوانیم استفاده کنیم.

در ادامه مجتبی دانشور مدیرکل نظارت بر چاپ و توزیع محصولات کانون از ارائه بیش از یک هزار عنوان کتاب در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران توسط کانون پرورش فکری خبر داد و گفت: امسال در نمایشگاه ۶ تا ۸ عنوان کتاب شعر نوجوان هم رونمایی می‌شود. سیاست کانون اکنون تجاری‌سازی محصولات و توزیع آن در همه فروشگاه‌ها و کتاب‌فروشی‌های غیر کانون بوده است. مطمئن هستم با حضور آقای آذر انتشار این کتاب‌ها وضعیت بهتری پیدا می‌کند.

در پایان این نشست اسماعیل آذر با همراهی مدیرعامل کانون پرورش فکری از کتاب‌خانه مرجع کانون بازدید کرد و به عضویت افتخاری این کتاب‌خانه درآمد.

کد خبر 6091114 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • نوشتن کتابی درباره امام قلی‌خان برای بچه‌ها
  • رسیدن به فلسفه زندگی از راه خودشناسی
  • توزیع ۴۰۰۰ جلد کتاب برای پویش «قهرمان شهید شهر من» در استان تهران
  • معرفی شهید سرسنگی به عنوان شهید شاخص استان یزد
  • خاطره‌بازی با عصر بزرگداشت مقام معلم
  • وزیری‌تبار، قره‌نی‌نواز سال کودتا: قمرالملوک پیر دیر است و برایم ارشدیت دارد/ از مردها بنان و بنان و بنان
  • شهادت جانباز ۷۰ درصد سیلاوی در اهواز
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی
  • گرامیداشت یاد و خاطره شهدای روحانی در مدرسه علمیه رضویه قم