Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی قلی پور کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد تعداد کارگزاری‌ها گفت: فعالیت‌های بورس در ابتدا توسط شعب بانک‌ها انجام می‌شد، سپس بعد از تقریبا دو سال مجوز کارگزاری‌ها صادر شد و اکنون ۱۰۸ کارگزاری داریم. مسئله انحصاری بودن کارگزاری‌ها سال هاست که مطرح می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا قبل از سال ۹۸ حجم معاملات در بورس بسیار کم و حتی به کمتر از ۱۰۰۰ میلیارد تومان می‌رسید و کارگزاری‌های موجود سودآوری لازم را نداشتند. از سال ۹۸ به بعد حجم معاملات زیاد شد و به معاملات روزانه بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال رسیدیم و باعث شد که مجوز طرح جدید کارگزاری‌ها مجددا عنوان شود.

او ادامه داد: برای اینکه کارگزاری‌هایی که مجوز می‌گیرند کیفیت خوبی داشته باشند و در بازار رقابت ایجاد کنند، نهاد ناظر حداقل سرمایه لازم را ۲۰۰ میلیارد تومان تعیین کرد. من موافق هستم که کارگزاری‌ها به صورت حرفه‌ای با سرمایه بالا تشکیل شوند. به نظر من برای اینکه کارگزاری‌ها وضعیت بهتری داشته باشند باید در سطح کارگزاری‌ها هم خصوصی سازی صورت بگیرد. در حال حاضر اکثر کارگزاری‌های بزرگ متعلق به بانک‌های دولتی و شبه دولتی هستند و خدمات خوبی را ارائه نمی‌دهند، زیرا ماهیت و ساختار دولتی در آن‌ها وجود دارد. پس می‌توان علاوه بر ارائه مجوز‌های جدید، کارگزاری‌هایی که در اختیار شرکت‌های دولتی قرار دارند را به بخش خصوصی واگذار کرد.

قلی پور در خصوص گستره خدمات کارگزاری‌ها بیان کرد: دامنه دسترسی به خدمات کارگزاری تقریبا در همه جای کشور وجود دارد. همچنین امکان دسترسی به معاملات آنلاین برای همه فراهم شده است؛ بنابراین تعداد کم کارگزاری‌ها محدودیتی برای مردم ایجاد نکرده و همواره برای مردم قابل دسترسی است. مشکلی که وجود دارد این است که کارمزد‌ها و حجم معاملات به صورت نا متقارن بین کارگزاری‌ها توزیع شده است. ۸۰ درصد معاملات در اختیار ۲۰ کارگزاری است. به نظر من می‌شود به جای ارائه مجوز جدید تاسیس کارگزاری، بیش از ۵۰ کارگزاری که حجم معاملات زیادی هم ندارند، الزامی از سوی سازمان بورس تعیین شود تا مجوزشان را واگذار کنند.

بیشتر بخوانید

شرایط و نحوه ثبت نام در بزرگترین انتخابات اقتصادی کشور

او ادامه داد: کمبود کارگزاری نداریم، در واقع کیفیت خدمات آن‌ها با بقیه متفاوت است. خدمات کارگزاری‌های مطرح  با کارگزاری‌هایی که صرفا کار معامله انجام می‌دهند قابل مقایسه نیست. این کارگزاری‌ها به جز پوشش معاملات، خدماتی از قبیل ایجاد صندوق ها، خدمات سبد گردانی و مشاوره نیز ارائه می‌دهند.

قلی پور افزود: بورس در ارائه شعب به نهاد‌های مالی بسیار سخت گیری می‌کند. زیرا برای تاسیس کارگزاری حتما باید یک دفتر کار وجود داشته باشد، ثانیا باید یک نفر دارای مدرک یا گواهی نامه حرفه‌ای بازار سرمایه را داشته باشد. در صورتی که اکنون در بسیاری از شرکت‌ها با کمبود منابع انسانی مواجه هستیم.

تفاوت کارگزاری‌های داخل با سایر کشور‌ها

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: سیستم معاملاتی تقریبا در تمام کشور‌های توسعه یافته، آنلاین است و کارگزاری‌هایی که به صورت فیزیکی خدمات ارائه بدهند، بسیار کم هستند. اما همه آن‌ها سرمایه‌ای دارند و زیر نظر نهاد ناظر بازار سرمایه فعالیت می‌کنند. گرفتن مجوز تاسیس کارگزاری بسیار دشوار است و سرمایه لازم برای اخذ مجوز کارگزاری خیلی بالاتر از کشور ماست. همچنین به جز سهام خدمات متنوعی هم دارند. خدمات کارگزاری‌ها به صورت منطقه‌ای یا بین المللی است و می‌توانند به بازار‌های بزرگ دنیا متصل شده و سایر دارایی‌ها مثل طلا و نفت معامله کنند. تفاوت دیگر این است که نرخ‌های کارمزد خیلی پایین‌تر از نرخ‌های داخل کشور است. در کشور برای هر خرید و فروش سهام تقریبا ۱ درصد هزینه پرداخت می‌شود. این هزینه در بورس‌های بین المللی مثل بورس نیویورک هر معامله حدود ۶ یا ۷ سنت است و حجم معاملات اهمیتی ندارد.

قلی پور در پایان در مورد خلا‌های موجود در مورد کارگزاری‌ها بیان کرد: اول، سطح اعتبارات در اینجا خیلی پایین است. در بعضی از بازار‌ها امکانش هست که حدود چهارصد برابر دارایی اعتبار دریافت کرد. در صورتی که به تازگی این میزان در کشور به ۶۵ درصد رسیده است و می‌تواند عمق بازار‌ها را زیاد کند. دوم، نرخ هزینه معاملات است که بایدکمتر از این مقدار باشد. همچنین، به لحاظ دسترسی به کارگزاری مشکل آن چنانی نداریم اما، می‌توان برای عمق بخشیدن به بازار یک سری از کارگزاری‌ها را به شکل تخصصی به سهام اختصاص داد که در بازار‌های دنیا با عنوان specially مطرح هستند. سوم، سیستم معاملات هنوز ضعیف است که بخشی از آن به کارگزاری‌ها باز می‌گردد و بخش دیگر از هسته کلی معاملات است که یا باید از طریق سایر کشور‌ها اشرتقا یابد و یا اینکه در داخل کشور این نرم افزار‌ها طراحی شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کارگزاری اختصاصی بازار سرمایه کارگزاری هایی خدمات کارگزاری تاسیس کارگزاری بازار سرمایه حجم معاملات کارگزاری ها بازار ها قلی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۵۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک گفت: اخیرا شنیده می‌شود که برخی مبادلات در بازار مسکن از طریق دلار و بیت‌کوین انجام می‌شود که به نظر من علت آن ایجاد سامانه خودنویس و نبود واسطه برای مدیریت قراردادها است.

مهدی کرباسیان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بنا بر اعلام برخی مشاوران املاک با پدیده‌ای جدید در بازار مسکن مواجه شده‌ایم. شایعه شده برخی فروشندگان آپارتمان از خریداران تقاضای دلار، ارز دیجیتال، طلا و غیره می‌کنند. به نظر من یکی از دلایل این موضوع ایجاد سامانه خودنویس است که باعث حذف واسطه شده است. به هر حال زمانی که واسطه، معامله را مدیریت می‌کند مبادلات مالی نیز مدیریت می‌شود اما وقتی خریدار و فروشنده از طریق سامانه خودنویس اقدام به معامله می‌کنند نظارتی وجود ندارد.

وی افزود: بازار خرید و فروش مسکن در رکود به سر می‌برد اما مراجعات مقداری نسبت به فروردین بهتر شده است؛ مراجعاتی که منتج به معامله نمی‌شود و اغلب برای اطلاع از وضعیت اجاره صورت می‌گیرد. هر سال همین‌طور است، معمولا در اردیبهشت و خرداد که تغییرات اقتصادی خود را تا حدودی نشان می‌دهد متقاضیان برای پرس‌وجو  می‌آیند. نقل و انتقالات بازار اجاره هم در اردیبهشت و خرداد افزایش می‌یابد.

کرباسیان بیان کرد: قیمت‌های پیشنهادی آپارتمان در تهران نسبت به اسفند حدود ۱۰ درصد تغییر کرده اما به دلیل نبود مشتری، این نرخ‌ها هنوز به قطعیت نرسیده است. یکی از دلایل این کسادی، نوسانات بازار ارز است. کاهش قیمت دلار از محدوده ۶۹ هزار تومان به حدود ۶۱ هزار تومان بازار ملک را به نوعی کساد کرد؛ زیرا معتقدم بازار مسکن، دلاریزه شده و بالا و پایین رفتن قیمت دلار باعث می شود مردم برای خرید و فروش دست نگه دارند.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به تاثیر سامانه خودنویس بر کم‌رونق شدن معاملات مسکن گفت: مسئولان وزارت راه و شهرسازی دائما روی تبلیغات این سامانه مانور می‌دهند و به مردم می گویند بیایید قرارداد خود را مجانی ثبت کنید. در واقع رسما به حذف دفاتر مشاور املاک ورود کرده‌اند و اشتغال جامعه در حال سرکوب شدن است. در هر بازاری، اقتصاد را واسطه می‌چرخاند. جهش تولید نیاز به مشتری دارد. این مشتری از طریق واسطه‌ها می‌آید. موضوع واسطه برای بازار مسکن به عنوان یک بازار پیشرو در اقتصاد، اهمیت مضاعف دارد.

وی اظهار کرد: با ایجاد سامانه خودنویس، اکثر مشاوران املاک به سمت ابطال جواز رفته‌اند. این مساله تبعات منفی برای بازار مسکن و اشتغال کشور دارد. با توجه به پیشران بودن بخش مسکن نیز تبعات منفی برای اقتصاد کلان خواهد داشت که در آینده خود را نشان می‌دهد.

کرباسیان خاطرنشان کرد: برخی افراد می‌گویند دلالان ملک عامل گرانی مسکن هستند. سوال بنده این است آیا افزایش هزینه ساخت نیز به خاطر عملکرد مشاوران املاک است؟ حدود سه سال قبل هزینه ساخت هر متر مربع نهضت ملی مسکن را ۲.۵ میلیون تومان اعلام کردند. در حال حاضر به گفته مسئولان این رقم به ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان رسیده است.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک تهران، نوسانات قیمت مصالح ساختمانی را در قیمت مسکن موثر دانست و گفت: وقتی قیمت مصالح ساختمانی، هزینه صدور پروانه، نظام مهندسی و دستمزد کارگر، حمل و نقل و غیره تغییر می‌کند نباید انتظار داشته باشیم قیمت مسکن تغییر نکند. حتی ممکن است در تابستان با نوساناتی در بازار مسکن مواجه شویم.

وی در خصوص پیش‌بینی بازار مسکن در ماههای پیش رو گفت: دولت اقدام خوبی را در خصوص تامین مصالح ساختمانی در طرح نهضت ملی مسکن آغاز کرده که اگر بتواند از طریق این برنامه قیمت ساخت را کنترل کند ممکن است نوسانات بازار مسکن در تابستان که فصل جابه‌جایی است نیز محدود شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معاملات مسکن به این روش عجیب انجام می‌شود
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • توماس توخل: وقتی به اندازه کافی بازیکن ندارد، نمی‌توانید از ترکیب دوم استفاده کنید
  • تاسیس یک میلیون صنف آموزش‌های اجتماعی در افغانستان
  • پای بیت کوین به معاملات مسکن تهران باز شد
  • معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده/ طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • یک پیش‌بینی از آینده بازار سکه /سکه‌های کوچکتر تغییر فاز دادند
  • تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات/ سکه‌های حراجی به بازار نیامده است
  • ارائه خدمات کارگزاری داده‌ در دومین نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان